Şimdi Ara

Devlet üniversitesinden Özel üniversiteye Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
37.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1. sınıf genel not ortalamam: 2.44 geldi.

2. sınıfı da devlet üniversitesinde okuyup, birdahaki yaz yani 3. sınıfta özel bir üniversiteye geçmeyi düşünüyorum.

Şimdi özel üniversitede de %50 bursluya geçmek için yüksek not ortalaması gerekiyor mu? En az bu notla kesin geçersin dediğiniz bir notu söyler misiniz?

örneğin yeditepeye?

şartları var mı yatay geçişin başka bildiğiniz?

İngilizce hazırlık okumadım ama gideceğim üniversite ingilizce istiyor bu yaz ingilizce kursuna gittim bir dahaki yaz da gideceğim ve Advanced diplomam olucak. Bu hazırlıktan muaf olmamı sağlar mı? Yoksa tekrar bir sınava girmem gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 21 Ağustos 2012; 23:53:04 >

• Her akademik yıl başında, Rektörlükçe ilan edilecek gün, saat ve yerde
    Yabancı Dil Yetenek Sınavı yapılır. Ancak sınav tarihinden geriye doğru iki yıl içinde:
    TOEFL sınavına girip eski yazılı sistemde 550, bilgisayar tabanlı sistemde 213 almış olmak
    veya IELTS (Akademik) sınavından Reading notu en az 6 olmak koşuluyla total 6,5 aldığını
    belgeleyen öğrenci yabancı dil sınavından muaf tutulur.

-yeditepe üni yönetmeliğini incelemeni tavsiye ediyorum.
    -devlet üniversiteleri arasındaki yatay geçişte 3.5 not ortalaması isteniyor ancak özelde nasıldır bilmiyorum onu yeditepe ün sorman gerekiyor.
    -hazırlık konusunda da advanced diploman toefl da yada ielts de olursa kabul ederler fakat bunun dışında herhangi bir muafiyet söz konusu olamaz, yoksa ordaki hazırlık atlama sınavına girmen gerecek o da çok zor diye biliyorum.
    -bu koşullar dahilinde hala geçiş yapmayı düşünüyorsan kolaylıklar diliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: black_q

Her akademik yıl başında, Rektörlükçe ilan edilecek gün, saat ve yerde
    Yabancı Dil Yetenek Sınavı yapılır. Ancak sınav tarihinden geriye doğru iki yıl içinde:
    TOEFL sınavına girip eski yazılı sistemde 550, bilgisayar tabanlı sistemde 213 almış olmak
    veya IELTS (Akademik) sınavından Reading notu en az 6 olmak koşuluyla total 6,5 aldığını
    belgeleyen öğrenci yabancı dil sınavından muaf tutulur.

-yeditepe üni yönetmeliğini incelemeni tavsiye ediyorum.
    -devlet üniversiteleri arasındaki yatay geçişte 3.5 not ortalaması isteniyor ancak özelde nasıldır bilmiyorum onu yeditepe ün sorman gerekiyor.
    -hazırlık konusunda da advanced diploman toefl da yada ielts de olursa kabul ederler fakat bunun dışında herhangi bir muafiyet söz konusu olamaz, yoksa ordaki hazırlık atlama sınavına girmen gerecek o da çok zor diye biliyorum.
    -bu koşullar dahilinde hala geçiş yapmayı düşünüyorsan kolaylıklar diliyorum :)

Öncelikle teşekkürler verdiğiniz bilgiler için;

inceledim yeditepe üniversitesinin yatay geçiş ilkelerini şöyle diyor:

"bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 olması (genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 1,50 veya Üniversite Senatosunun 16 Şubat 2006 tarih ve 2006/2-2 (2) sayılı kararıyla belirlenen eşdeğer ölçülerde olması),"

İngilizcelerinin yeterli olduğunu kanıtlamak için adayların,
    * üniversitenin eşdeğerliğini kabul ettiği TOEFL (computer based total 213; paper based total 550, ınternet based total 79) ve IELTS (reading en az 6 olmak koşuluyla total 6,5) sınavlarından başarılı olmaları (Bu belgeler, alındıkları tarihten itibaren 2 yıl için geçerlidir.) veya
    * uluslararası nitelikte bir İngilizce sınav sonucu sunmayanların, Yeditepe Üniversitesi İngilizce Hazırlık Bölümü tarafından 29 Ağustos 2012 tarihinde düzenlenen İngilizce Yeterlik Sınavına girip başarılı olmaları gerekmektedir.

Yalnız bu ilkelerin içinde %50 burslu bölüme geçişle ilgili bir bilgi yok. Aynı zamanda yatay geçiş kontenjan klavuzunda da %50 bölümler gözükmüyor.

%50 bölümlere geçilemiyor mu?

Beykentte de mi öyle acaba?

• hım onu tam olarak bilmiyorum ama ilgili üniversitenin öğrenci işlerini arayıp öğrenebilirsin belki; aslında öss ile girişte bile yüzde 50 kontenjanı az açılıyor diye biliyorum ama belli olmaz öğren derim.
  • Up devlet Üniversitesinden okuyorum memlekette ki özel üniversiteye yatay Geçiş yapmak istiyorum bilginiz var mi gano ile geçince ne kadar öderim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ'ye yatay geçiş yurt.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.