Şimdi Ara

devlet mi vakıf mı???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

arkadaşlar bölüm önemlidir üniversite değil , istanbulda öğertmenlik okuyacağına erzurumda hukuk oku kimse üniversitene bakmaz seni işe sokacak diplomadır aynı biçimde devlette kıytırık bir şey okuyacağına paran varsa vakıfta kral bir bölüm oku.Düşün o okulların burslusunu kazanmak için millet eşşek gibi soru yapıyor ve o okulların bursluları devletten daha yüksek.

Beşiktaşlı arkadaşa katılıyorum.... Tıp diploması heryerde tıpdır, hukukda keza öyle :))

Orijinalden alıntı: GebereJackson

quote:

Orijinalden alıntı: komalemdar

quote:

Orijinalden alıntı: erdenar

Bence soru saçma.Neden dersen zaten baba paran çok olsa kesinlikle vakıfta iyi bir bölüm okursun.Muhtemelen gidecek gücün yokta laf olsun diye sordun.

Bikere vakıfta psikoloji puanına anadoluda anca kıytırık bölümler gelir.Bu kıytırık bölümlerde okuyupta boşta kalacağıma paramda varsa gider vakıfta psikoloji okur sonra keyfime bakarım.Zaten psikolojide iş nerdeyse garanti gibi.Millet baba parasıyla okuyor diye dalga geçermiş.Geçsin efendim para benim param istediğim gibi tasarruf ederim.Yani sözün özü maddi imkan varsa vakıfta iyi bölümler okunmalı.Psikoloji bölümü ilerde vakıf üninin parasını amorti ettirebilir zannedersem.

Hocam sorun o zaten.Bende özel üniversite seçeneğim olduğu halde orayı tercih etmeyeceklerdenim.Çünkü para bizim değil BABAMIZIN

Oha adam babasının parasıyla yemek yiyor, giyiniyor, alışveriş yapıyor, hatta bilgisayarı bile o almıştır baksanıza! Halbuki babası sadece kendine harcamak için kazanıyor o parayı...

Hocam ne saçmaladığını anlamadım ama kısaca şöyle söliyim.Her anne babanın evladı üzerinde yapması gereken bazı şeyler vardır.

Bunlar maddi imkanları çerçevesinde oğlunun kılık kıyafet yiyecek içecek gibi ihtiyaclarının karşılanmasıdır.

Haa ama evlat 24 saat oturup bir tarafını büyütüyor ise ve ders çalışmıyor ise '' bence '' anne baba o bir tarafını büyüten evladını özel üniversiteye göndermesi gerekmiyor.Bu bi yükümlülük değil.

Bence hayatta biraz kendimiz olmak lazım.Bir yerde bilmem kimin oğlu yada bilmem kimin yeğeni olup saygı görmek farklı bizzat kendiniz olup saygı görmek farklı !! Umarım anlatabildim...

• Dandik bir özel üniversite gelmiyorsa, özel oku derim.

YONEY@ ondanda bahsedeyim.İlk 400 de özeli seçen çok var.Bunun nedeni vakıf üniversitelerinin öğrencilere kendi üniversitelerini seçmesi karşılığı 50-100 bin lira arası peşin para vermeleri ücretsiz yurt yemek ve aylık 2000 lira burs vermeleridir ;)

Ben tm-2 puan türünde 181. oldum ve bahsettikleriklerinin onda biri bile önerilmedi bana. 50-100 bin lira nedir yahu, olur mu hiç öyle şey?

Orijinalden alıntı: yoney

quote:

YONEY@ ondanda bahsedeyim.İlk 400 de özeli seçen çok var.Bunun nedeni vakıf üniversitelerinin öğrencilere kendi üniversitelerini seçmesi karşılığı 50-100 bin lira arası peşin para vermeleri ücretsiz yurt yemek ve aylık 2000 lira burs vermeleridir ;)

Ben tm-2 puan türünde 181. oldum ve bahsettikleriklerinin onda biri bile önerilmedi bana. 50-100 bin lira nedir yahu, olur mu hiç öyle şey?

Oluyor hocam bal gibi oluyor.Sen tm cisin diye belki teklif gelmemiştir.Benim geçen sene türkiye 52. olan bir arkadaşım vardı sayısalda.Ona böyle bisürü teklif geldi ordan biliyorum ben.

• Ben zaten yorumumu senin vakıf hukuklara gidenlere "çakma avukat" demene yapmıştım. İyi öğrenci nereye giderse gitsin iyi öğrencidir.

Ben zaten yorumumu senin vakıf hukuklara gidenlere "çakma avukat" demene yapmıştım. İyi öğrenci nereye giderse gitsin iyi öğrencidir.

Hocam hala lafımın arkasındayım.Kalkıp 200-300 bin sıralama ile hukuğa yerleşen şahıslar ( kendini geliştirenler hariç ) benim ve türkiyenin büyük bir kısmının gözünde çakma avukattır.

Marmaradan ankradan filan mezun olan avukatlar var.Onlarda aynı tabiri kullanıyorlar.

Ayrıca hocam farkındaysan ben 200-300 bin sıralamadakileri kastetmiştim.Sen türkiye 181. olmuşsan ne diye üstüne alınıyorsun ki ?? Size laf söyleyen yok ki.Zaten başarılı olmasaydınız o sıralamaya sahip olmazdınız.

Avukatlık? Öğretmenlik?...vs
  • öss sorularıyla hukukun yada uluslararası ilişkilerin ne ilgisi varki yani yetenek sınavıyla girenler ne oluyor ozaman cahilmi oluyor bence öss bir geçiş dönemidir ve insan sınavda başarısızda olsa mesleğin de kendini geliştirirse kimsenin birşey demeye hakkı bile yok....

Orijinalden alıntı: blackeye34

öss sorularıyla hukukun yada uluslararası ilişkilerin ne ilgisi varki yani yetenek sınavıyla girenler ne oluyor ozaman cahilmi oluyor bence öss bir geçiş dönemidir ve insan sınavda başarısızda olsa mesleğin de kendini geliştirirse kimsenin birşey demeye hakkı bile yok....

Yetenek sınavıyla girenler ilerde yetenekleri ile kazanıyor. Bakınız : Müzik tiyatro resim v.s

Ama hukuk bilgi istiyor.İleride yetenek ile değil bilgi ile işliyor.O yüzden bunlar birbirinden çok farklı.Aynı kefeye koyamassınız.Kendini geliştirenler var tabi ama baktığımızda %90 ı malesef kendini geliştiremiyor.

quote:

Ben zaten yorumumu senin vakıf hukuklara gidenlere "çakma avukat" demene yapmıştım. İyi öğrenci nereye giderse gitsin iyi öğrencidir.

Hocam hala lafımın arkasındayım.Kalkıp 200-300 bin sıralama ile hukuğa yerleşen şahıslar ( kendini geliştirenler hariç ) benim ve türkiyenin büyük bir kısmının gözünde çakma avukattır.

Marmaradan ankradan filan mezun olan avukatlar var.Onlarda aynı tabiri kullanıyorlar.

Ayrıca hocam farkındaysan ben 200-300 bin sıralamadakileri kastetmiştim.Sen türkiye 181. olmuşsan ne diye üstüne alınıyorsun ki ?? Size laf söyleyen yok ki.Zaten başarılı olmasaydınız o sıralamaya sahip olmazdınız.

Sen kendine göre haklı olduğunu sanıyorsun ama sistemde anlamadığın bazı noktalar var. Mesela vakıf ünilerinde hocalar uzaydan gelmiyor, genelde devlet ünilerindeki iyi hocaları iyi para vererek akademik kadrolarına katıyorlar. Ayrıca öss insanların zekalarını, anlama kapasitelerini, tembel ya da çalışkan olmalarını göstermez. Senin kaçırdığın nokta bu, kimse kasıp da öss'ye hazırlanmak zorunda değil, sen kendini zorundaymış gibi hissedebilirsin ama kimse senin bildiğin, doğru olduğuna inandığın yoldan gitmek zorunda değil.

Zengin insan aptal insan da değil, her zengin çocuğu salak olacak diye bir şey de yok. Dünyanın en zeki adamı özel üniversiteye parası yetecekken oturup devlet üniversitesine gitmek için çabalamaz mesela en basit mantıkla. Sen öss'ye hazırlanmanın kendini geliştirmek olduğunu mu sanıyorsun? Belki de parası olan adam saatlerce test çözüp bir tarafını büyüteceğine babasının yanında işi öğreniyordur nerden biliyorsun? O yüzden kimseye her ne okuldan olursa olsun, ne okuyorsa okusun mesleğini beceremeyeceğini iddia edemezsin hele hele "çakma" gibi kaba bir tabir hiç kullanamazsın.

• quote:

quote:

quote:

Sen kendine göre haklı olduğunu sanıyorsun ama sistemde anlamadığın bazı noktalar var. Mesela vakıf ünilerinde hocalar uzaydan gelmiyor, genelde devlet ünilerindeki iyi hocaları iyi para vererek akademik kadrolarına katıyorlar. Ayrıca öss insanların zekalarını, anlama kapasitelerini, tembel ya da çalışkan olmalarını göstermez. Senin kaçırdığın nokta bu, kimse kasıp da öss'ye hazırlanmak zorunda değil, sen kendini zorundaymış gibi hissedebilirsin ama kimse senin bildiğin, doğru olduğuna inandığın yoldan gitmek zorunda değil.

Zengin insan aptal insan da değil, her zengin çocuğu salak olacak diye bir şey de yok. Dünyanın en zeki adamı özel üniversiteye parası yetecekken oturup devlet üniversitesine gitmek için çabalamaz mesela en basit mantıkla. Sen öss'ye hazırlanmanın kendini geliştirmek olduğunu mu sanıyorsun? Belki de parası olan adam saatlerce test çözüp bir tarafını büyüteceğine babasının yanında işi öğreniyordur nerden biliyorsun? O yüzden kimseye her ne okuldan olursa olsun, ne okuyorsa okusun mesleğini beceremeyeceğini iddia edemezsin hele hele "çakma" gibi kaba bir tabir hiç kullanamazsın.

Hocam nedense bugunde ya okuduğunu anlamayan ile yada anlamak istemeyenlere denk geliyorum.Bak yorumumda '' kendini geliştirme '' ile ilgili bi düşüncem var.Eğer onu anlasaydınız hiç zahmet edip bu kadar yorum yazmanıza bile gerek yoktu...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam nedense bugunde ya okuduğunu anlamayan ile yada anlamak istemeyenlere denk geliyorum.Bak yorumumda '' kendini geliştirme '' ile ilgili bi düşüncem var.Eğer onu anlasaydınız hiç zahmet edip bu kadar yorum yazmanıza bile gerek yoktu...

%90 gibi bi oran veriyorsun ben de onun üzerine yazdım zaten. %90'ın ne kadar büyük bir oran olduğunu kavrayamadın sanırım ki o yüzden hala ısrarcısın %10'luk kesimde.

• %90 oranının ne olduğunu biliyorum.Ve bu oranın doğru olduğuna %100 eminim

%90 oranının ne olduğunu biliyorum.Ve bu oranın doğru olduğuna %100 eminim

O zaman üzülerek söylemeliyim ki hiçbir şeyden haberin yok. Ya da şöyle de olabilir, sadece 1-2 kişiden 1-2 bölüm ya da 1-2 okul hakkında duyduklarınla hareket ediyorsun. Zaten genelde öyle olur...

quote:

%90 oranının ne olduğunu biliyorum.Ve bu oranın doğru olduğuna %100 eminim

O zaman üzülerek söylemeliyim ki hiçbir şeyden haberin yok. Ya da şöyle de olabilir, sadece 1-2 kişiden 1-2 bölüm ya da 1-2 okul hakkında duyduklarınla hareket ediyorsun. Zaten genelde öyle olur...

Ne yaranız var orasını bilmem ama gerçekler acıtır.Etrafımda başta kıbrıs olmak üzere birçok özel hukuk mezunu var. Ve %90ı 5 kuruş etmiyor.

• Bikere durumu izah ediyim, ailesinin durumu iyi olan öğrencilerin %95i kasma gereği duymaz ÖSS için(Koleje gidiyorum ondan biliyorum), bu insanlara sırf ders çalışmıyo diye gerizekalı gözüyle bakılıyo. Yahu adam niye ders çalışssın ya bilkent yada koça gircek, adamın parası var kapsamlı burslu girmesine gerek yok, kendini yırtmasına gerek yok.En yakın arkadaşımın abisi bilkent iktisat mezunu, lisede haylazın tekiymiş, ama finans ve borsa gibi konulara karşı acayip ilgiliydi ve ekonomiyi çok yakından takip ederdi, ÖSS de zor bela bilkent paralı iktisatı kazandı, şu an Merkez bankasında müffetiş yardımcısı

Sırf öss de %1-2 e girdim ben çok zekiyim bütün zenginler şımarık salak imajından bıktım. Adam ders çalışmayıp en iyi üniye gidicek imkana sahipse niye çalışsınki ders? Öss puanıyla biyere gelinmiyo iş hayatında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevFan -- 29 Temmuz 2010; 20:39:55 >

• quote:

quote:

Onu araştır. Farklı kurumlar dereceye giren öğrencilere para ödülü veriyor

• Kolayca derslerden geçmek (tabi mal değilsen), rahat ve bolluk içinde bir kampüs veya alem yaşamı geçirmek istiyorsan vakıf. Derslerde ve sınavlarda zorlanmak, kendini geliştirmek ve adam yerine konmak istiyorsan devlet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodSmacker -- 29 Temmuz 2010; 20:54:43 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.