Şimdi Ara

Devlet-i Aliyeyi Osmaniye [Tanıtım ve Rehber]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Medieval Europe'un Ortaçağ Avrupası'na hoşgeldiniz.

Karakter Özellikleri

-Karakterinizin 5 farklı özelliği, ve başlangıçta bunlara dağıttığınız toplam 40 puanınız vardır.
    -Oyundaki ilk 30 gününüz içerisinde, bir seferliğe mahsus olmak üzere dağıttığınız bu puanları değiştirebilir, tamamen yeni bir dağılım yapabilirsiniz.
    -Akademi ve Talim Sahası binalarında bu özelliklerinizi belli bir miktar ücret ve zaman karşılığında yükseltebilirsiniz.
    -Puanları dağıtırken, bir özelliğe en düşük 1, en yüksek 15 puan verebilirsiniz.
    -Bir özelliğin ulaşabileceği azami seviye 20'dir.

Özellikleri teker teker inceleyelim:

Kuvvet

Savaşlarda rakibe vereceğiniz hasarı belirler
    Taşıma kapasitenizi etkiler
    Bazı eylemleri tamamlama sürenizi etkiler (Örn. Odun kesmek ya da Zindan Temizlemek)
    Kaynak toplarken elde ettiğiniz miktarı etkiler (Örn. Demir madeninden çıkarabileceğiniz demir miktarı)
    Bazı eşyaları kullanabilmeniz için belli bir miktar Kuvvetinizin olması gerekmektedir (Örn. Uzun Kılıç için 12 Kuvvet)

Beceri

Savaşlarda rakibe vurabilme ihtimalinizi belirler
    Bazı eylemlerin süresini belirler (Örn. Hayvanların kesimi, beslenmesi)
    Eşyaların yıpranma miktarını belirler
    Kaynak toplarken elde ettiğiniz miktarı etkiler (Örn. Ormandan toplayabileceğiniz odun miktarı.)

Karizma

Bazı mevkilere gelebilmek için belli bir miktar Karizma gerekmektedir (Örn. Vali için 14 Karizma)
    Ev, Tarla veya Atölye alım fiyatlarını belirler

Bünye

Savaşta yaralanmanız durumunda ne kadar sürede iyileşeceğinizi belirler
    Dinlenerek enerjinizi yenileme sürenizi belirler
    Taşıma kapasitenizi etkiler

Zeka

Savaşlarda rakibinize kritik vuruşlar yapmanızı sağlar
    Bazı eylemlerin tamamlanma hızını etkiler (Örn. Takibat, Şifalı Mantar arama)
    Çöplükte eşya bulma şansını arttırır
    Bazı görevler için belli bir miktar Zeka gereklidir
    Bazı kaynakların elde edilme miktarını etkiler (Örn. Balık, Şifalı Mantar)
    Madenlerde kalan maden miktarını anlayabilmek için yüksek zeka gerekir

Oyuna kayıt olurken, yaşayacağınız devleti Osmanlı İmparatorluğu olarak seçiniz. Şu anda muhtemelen ülkenin başkentindesiniz. Eğer başkent nüfusu azami sınıra ulaşmışsa, ülkenin ikinci en büyük şehrinde de olabilirsiniz.

Eğer başkentteyseniz, şehir meydanında çeşitli binalar göreceksiniz. En üst sıradaki binalar Saray, Kale, Adliye ve Kışla gibi idari binalardır. Şimdilik bunlardan 2 tanesi sizin için önemli : Para kazanmak için Kışla ve Zindan binası ve ilk bedava aletinizi almak için Rehberde ki görevi yapmalısınız.

Oyuna bir miktar Gümüş Akçe ve az miktarda ekmek ile başlayacaksınız. İlk ihtiyaçlarınızı alabilmek için, bir miktar para biriktirmeniz gerekmekte. Bunun da başlangıçta en hızlı ve kolay yolu, Kışla ve Zindan binasında Zindanları Temizlemektir. Yapacağınız her bir temizlik işi için 5 gümüş akçe ve bir somun ekmek alacaksınız. Böylece ilk günlerinizi açlık sıkıntısı çekmeden para kazanarak geçirebilirsiniz.

!! İPUCU !! : Ekranın sağ tarafındaki ekmek ve şimsek ikonlarına tıklayarak oyun sıralama sitelerinde ME'ye oy verebilir, böylece her gün 6 gümüş akçe, %12 açlık puanı ve %30 enerji puanı kazanabilirsiniz.

Devlet-i Aliyeyi Osmaniye [Tanıtım ve Rehber]

Henüz, yamalı çaputlar dışında düzgün bir kıyafetiniz olmadığından, zindan temizleme eylemleriniz uzun sürecektir. Bu yüzden ilk hedefiniz, kıyafet edinmek olmalıdır.
    Erkekler için: Kısa Kollu Gömlek (Mintan) ve Pantol (Potur)
    Kadınlar için: Basit Elbise (Entari)

Kıyafetlerinizi giydiğinizde, hem çalışma süreniz kısalacak, hem de yamalı elbiselerden dolayı düşük görünen karizmanız yükselecektir.

!! İPUCU !! : Oyuna başladıktan kısa bir süre sonra devletimizin hükümdarı veya bir yetkilisi sizle irtibat kuracaktır. Eğer kurmazsa, siz mesaj atıp kendinizi tanıtabilir ve hükümdardan kıyafet için yardım isteyebilirsiniz. Çoğu hükümdar, halkının temel ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmaya çalışır.

17 Eylül tarihinden itibaren (v2.3 güncellemesi ile) oyuna eklenmiş olacak 3 yeni din ve bu dinlerle ilgili temel bilgiler aşağıdadır:

Kadim Teosyen Kilisesi

Kadim Teosyen Kilisesi, tek tanrı ve yaratıcı olan Teos'a inananların en eski dinidir. Barışçıl bir dindir, tek tanrı inancını ve barışı tüm dünyaya yaymayı amaçlamaktadırlar. Kısaca Roma Kilisesi de denmektedir.

Merkezi: Roma
    Ruhani Liderin Unvanı: Pontifeks (Mevcut Pontifeks: Francesco Paolo I)

Dini Hiyerarşi:
    Pontifeks -> Pontifeks Sarayı
    Kardinal -> Kardinal Sarayı
    Piskopos -> Piskoposluk Sarayı
    Papaz -> Manastır

Yeni Düzen Teosyen Kilisesi

Yeni Düzen Teosyen Kilisesi, tek tanrı ve yaratıcı Teos'a inanan Teosyen inancın bir mezhebidir. Adından da anlaşılacağı gibi, Kadim Teosyen Kilisesinden daha sonra kurulmuştur. İnançları Roma Kilisesi ile hemen hemen aynı olmakla birlikte ufak farklılıklar vardır. Paris Kilisesi olarak da bilinir.

Merkezi: Ile-de-France (Paris)
    Ruhani Liderin Ünvanı: Prinseps (Mevcut Prinseps: Giovanni XXII)

Dini Hiyerarşi:
    Prinseps -> Prinseps Sarayı
    Kardinal -> Kardinal Sarayı
    Piskopos -> Piskoposluk Sarayı
    Papaz -> Manastır

Alemşümul Pagan Cemaati

Dünyadaki tüm Pagan topluluklarını bir çatı altında toplamayı hedefleyen bu din, çoktanrılı bir inançtır. Savaşı ve mücadeleyi yücelten bir dünya görüşünü yaymaktadırlar. Turnu Kilisesi ya da Pagan Cemaati olarak da bilinir

Merkezi: Turnu
    Ruhani Lider Ünvanı: Primiçeryus (Mevcut Primiçeryus: Andrastos Emilian II)

Dini Hiyerarşi:
    Primiçeryus -> Panteon
    Başrahip -> Ulu Tapınak
    Rahip -> Tapınak
    Hiyeryus -> Kutsal Sunak

Web Adres :http://www.medieval-europe.eu/index.php/user/register/12144

Bu linkten üye olursan Aileme katılırsın tabi senin için faydası var. Benim içinde Aileme 1 üye daha gelir.

Bu linkten üye olduktan sonra oyuna giriş yaptığında karakteri oluşturucan eğer Aileme katılmak istiyorsan karakter soyadını aynen bu şekil yap Osmanlıoğlu

karakter yeteneklerini

kuvvet beceri 14 yap
    bünye 10 yap
    zeka karizma 1 yap

kültürü europan diye bişe var onu yap

doğum yeri Osmanlı imp yap.

Facebook Türkiye Sayfamız :http://www.facebook.com/meturkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karmixs -- 31 Temmuz 2014; 6:12:11 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Brower üzerinden Role Play :) Bende 6-7 gün önce kayıt oldum ve severek oynuyorum.

Oyunda bir akıncı beyini canlandırıyorum. İsmim Alibey Mihaloğlu

Oyunun yapısı çoğu oyuncuya tuhaf gelecektir. Ama oynamaya başlandığında keyif aldırıyor..
  • www.kralliklar.com dan özentidir :D
    Bi bakıcam ama bi RK değil gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenbulbul3 -- 31 Temmuz 2014; 18:09:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenbulbul3

www.kralliklar.com dan özentidir :D
    Bi bakıcam ama bi RK değil gibi.

oynadığında görürsün özenti mi değil mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • katıldım bakalım nasılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingo_disco

katıldım bakalım nasılmış.

Hoşgeldiniz

• up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rk kadar derin değil ve karışık geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenbulbul3

Rk kadar derin değil ve karışık geldi.

Rk'nın derinliği?

• karmixs K kullanıcısına yanıt
    Rönesans krallıkları.
    Oyun buna benziyor fakat 4-5 kat daha fazla yapılacak şey var.
    Aklına ne geliyorsa yapılıyor.
  • Merak etme oynadım

• Nasıl oyun arkadaşlar
  • Oyunda 17. güne girdim :)

Şunu söyleyebilirim ki kralliklar.com u da bu konudan öğrendim ve girip bakayım dedim. Afedersiniz ama kralliklar.com 'da RP ortamı göremedim ve bana 5-10 yaş arası kızların oynadığı stardoll oyununu anımsattı :)

Medieval Europe ise bence tam bir RP oyunu ve RP'yi iliklerinizde hissetmenize yarıyor :)

Şu an bana kalırsa Türk oyuncuları biraz pasif fakat ileri de çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Askere gidene kadar tek eğlencem bu oyun oldu :) İnanır mısınız gece 3-4 gibi kalkıp bir şeyler yapıyorum boş geçmesin diye :)

İyice kendimi kaptırdım
  • Bu tarz oyun hic oynamadim ama merak ettim bende geliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SardanapaL

Bu tarz oyun hic oynamadim ama merak ettim bende geliyorum.

bekleriz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.