< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Devlet bedava para veriyor, ne yapın edin ev alın (3. sayfa)





-
-
Valla tuzu kuru olanlar olumlu konusmus tek gordugum. Benim bir evim yok kiradayim, alabilir miyim hic sanmiyorum bu saatten sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevimli Kakadu -- 10 Mayıs 2022; 8:20:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bir şey söyleyeceğim 2 yıl önce bende aynı şeyi diyordum.
350-450 bine kredi çekip ev alanlar çoktu 0.64 den çekmişlerdi krediyi herkes. dedim ki bunlar patlayacak onlar patlamadı biz patladık. o fırsatı değerlendirmedik.
680 bine 0,64 den kredi çekip ev alan arkadaşımın evinin değeri 3 milyona yakın.
kuzenimde 380 bine aldı. evi şuan minimum 1 milyon ediyor.
komşum aldı 350 bine hatta krediyi 1 yıl ertelemeli çekmişti tek çalışan maaşıda öyle çok değil adam şuan hiç zorlanmadan ödüyor :)
0,64 den ev alanlar öyle şanslılar ki. :)
kenarda 3-5 birikimim olsa şuan 0,99 dan bende yararlanırdım.
-
İşte maalesef arkadaşlar bunları göremiyor ve ben üzülüyorum bu kişiler adıma. Hayır alıntı yaptığınız zotacing nickli forumdaş, yıllardır forumda takip ettiğim ve fikirlerine de saygı duyduğum birisidir. (Maddi durumuda iyidir diye biliyorum, muhtemelen ev sahibidir) ama böyle konuşarak ev sahibi olmayan ve kirada sürünen insanları da manipüle ediyor sonra siz gibi pişman oluyor bu kişiler.
2 sene önce de ekşide, bu forumda bunlardan çok vardı ve insanlara resmen göz göre göre ev aldırmadılar o bedava paradan. Araba fiyatları sürekli düşecek düşecek diyip dandik egeanın en boş en ucuz paketinin 295 bin tl olması gibi. (Ki kendi arabamda 2021 model fiat egea 1.4 easy en boş paket 155 bin tlye aldım ağustos 2021’de şimdi değeri bu. Satmaya kalksam 250-260 bin tlbandında değer) bu insanlarda milleti araçsız yaya bıraktılar
şunu anlamıyorlar türkiye gibi bir hiperenflasyon ülkesinde böyle çökük bir ekonomiye sahip olan her ülkede olduğu gibi mal her daim kazandırır ve değerini korur. Gayrimenkul, arsa, araba hatta telefon bilgisayar bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 10 Mayıs 2022; 8:37:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Geçen konunun birine yazmıştım, baktığım evler açıklama sonrası nekadar arttı diye şimdi baktım.
Şok oldum 55 bin TL fiyat düşmüş, ilginç.
Bakalım açıklama daha yeni birkaç güne artış olursa paylaşırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle şartlara bakalım; 0.99 faiz oranı için ilk ve tek evini alacak olmak ve alınacak evin ilk el (yani sıfır daire) olması. Peki günümüzde yapılan ve 1 milyon liradan ucuz sıfır daire sayısı (büyükşehirleri ve özellikle oturduğum Ankara'yı söylüyorum) kaç? KOCAMAN BİR SIFIR! E peki 1 milyon liralık bir evi alması için ne yapması lazım vatandaşın? Cebinde hazır 300bin lira parası var diyelim (nereden çıkacak orası ayrı tabii), bu kişi gidecek ve 700bin lira kredi çekecek. 700bin lira kredinin aylık ödemesi ne kadar? 9994 lira. Allah var 10bin lira değil bak.
Şaka falan mısınız arkadaşlar? Ev fiyatlarından, geçim sıkıntısından, insanların aldığı maaşlardan falan haberiniz var mı sizin? Bu ülkede sadece son 3 ayda her şey %200 pahalı hale gelirken maaşlar olduğu yerde kaldı. 5 kilo şeker 150 liraydı en son. 1 kilo domatesi 24 liraya aldım cumartesi günü semt pazarından. Neyin milyon liralık kredisi? Benim evime çift maaş giriyor, aylık gelirimiz ortalama 10-15 bin. Ona rağmen ben hayal bile edemiyorum ev alayı. 15bin lira geçen yılın 5bin lirasından değersiz çünkü. Birikim falan yapılabildiğini, insanların ev alırken istenen en az %20 gibi rakamları kenara köşeye atabildiğini mi düşünüyorsunuz? Bu çıkarılan şeyler yine kaymak yiyici kesime hitap ediyor. Olan ev kirası zamlanan garibana oluyor.
-
Doğru. Ama yapacak bir şey var mı? Yok. Ev fiyatları yarın 100 bin tl'ye düşmeyeceğine göre...
Gelirinizi arttırmanız lazım. Aynı paraları şu anda biz de kazanıyoruz ama kalkışacağız. Temmuzda gelirimiz 20 bin TL olacak zamla beraber. Özel sektördeyseniz maalesef yılbaşına kadar aynı para kalır.
Ankara, İstanbul, İzmir gibi yerlerde 0 ev fiyatları uçuk. Ben yazlık daire almak için uğraşacağım zaten. Tekirdağ Marmaraereğlisine bakın. En kötü Sakarya Karasu'ya bakın. 2+1 600-650 bin TL'ye sıfır daireler var.
Asgari ücretle geçinene değil zaten bu kredi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 10 Mayıs 2022; 9:21:59 > -
Vatandaş: enflasyon altında ezildik, artık sadece karın tokluğunu düşünüyoruz.
Reis: Ucuz konut kredisi verelim, Beton yiyin. Daha tok tutar.
😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kredinin parası olmayan vatandaşa katkısı koca bir 0. 1 milyona ev bulması bir dert bunu ödeyebilmesi ayrı bir dert. Aylık 20 k geliri olan ve evi olmayan kaç kişi çıkar merak ediyorum. 5 k maaşı geçtim hadi 10k maaş kazanan biri bari ev alıp taksit ödeyebilse ama nerede.. Vatandaştan çok müteahhitleri kurtarma planı gibi geldi bu iş. Zaten 1 milyona yazılan evler 1.500 oldu çoktan bu haberden sonra.
Dünya enflasyon endişesi ile daraltıcı önlemler alırken konut kredisi ile yeni talep yaratmak sadece olan çöküşü biraz daha ertelemektir.
-
bakın arkadaşlar 2 sene önceki ucuz krediden bile ucuza verilen bir kredidir bu. hesabı öyle yapın bu yüzden ne bulursanız vurun geçin.
illa kendim oturacağım gözüyle bakmayın. büyükşehirde değilse bile anadolu'da, memlekette sıfır yapılmış düzgün bir daire alın geçin. özellikle üniversite öğrencisi çok olan şehirlerde kira ile krediyi ödersiniz.
2 sene önceki kredide ben aynı anda 2 ev kredisi ödediğim ve KÇÖ tabi olduğum için ev alamadım. çok da pişman olsam da durum müsait değildi. şimdi öyle değil 1 evin borcu bitti diğeri de 7 ay sonra bitecek. ben şimdi neden beklemeye geçeyim.
-
Sonunda adam akıllı düşünebilen birisi. Benimde araç kredisi 1.5 sene sonra bitiyor. 3000 TL ödüyorum ona aylık seneye zaten kuşa döner de komple bittiğinde kredinin tamamı çıkmış olacak kirayla beraber. Para çevirmeyi bilmeyenler (ya da daha önce hiç kredi kullanmamış olanlar) boyna sallıyor işte. Millet bedavadan ev sahibi olacak bu arkadaşlar da izleyecekler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 10 Mayıs 2022; 9:58:35 > -
Sağda solda altlığım olsa almayı deneyebilirdim ama zaten 0 daireler pahalı, bu haber ile beraber daha da arttı. Kredi de zaten ne hikmetse zor veriyorlar kredibilitem iyi olmasına rağmen. O yüzden kaçıracağım sanırım.
-
önümüzde çok örnek varken düşünmeye bile gerek yok. direk vurup geçmek lazım.
bu arada kriterler sıkı olduğu için ben ev fiyatlarında gerçek satış değerlerinde aşırı yükselme beklemiyorum. ilanlarda rakamlar yükselse de. gidip direk müteahhitler ile görüşmeden karar vermeyin.
bu kredi onlar için çıktı. adamlar emtia fiyatları daha fazla yükselmeden daireleri satıp yeni evlere başlayacaklar.
-
Gelsinler ben vereyim bankaya 150 bin kredi.Böyle saçmalık olmaz özellikle ipotek koyacağı bir malın alımı için çekilen krediyi 150 bin tl gibi köpek kulübesi almayacak parayı banka veremiyorsa ya bankada ya da krediyi çeken kişinin sicilinde veyahut gelirini belgelendirmesinde bir sorun vardır.Değil konut,ihtiyaç kredisi veriyorlar bize 150 bin tl.Burda atlanan bir nokta olduğu kesin,bankalar da 150 bin tlnin konut alımında hiçbir işe yaramayacağını biliyor.İhtimal vermiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Durumunuz el verdiği sürece işiniz garantiyse iyi bir işse.
Mal almaktan korkmayın.
6 sene önce ev aldım sıfır bina.
Aylık 1940 TL ödemesi vardı. 120 ay.
80.000 TL çekmiştim kredi. Ev 240 bin TL idi.
160 bin TL nakit verdim.
Krediyi çekerken asgari ücret 1650 liraydı. Benim maaşım 2.100 lira eşimin maaşı 2.000 liraydı.
Bana dediler ki 4100 TL maaş giren eve 2000 TL borç ödeyeceksin e hiç mi senin faturan vs olmayacak. Dedim yapacak bişey yok.
Cesaret edip aldık.
Şimdi alt komşum 2750 TL kirada oturuyor, ev sahibi ile anlaşmaya çalışıyor alabilirse satın alacak ve ev sahibinin istediği para 1 milyon 100 bin TL. Ben kaça aldım 240 bin TL.
Şimdi 1940 TL kredi ödemesi bana çerez gibi geliyor. Hatta görmüyorum bile o parayı. 4 senesi kaldı.
Arabamı satıp acaba 1+1 ev vs mi alsam diye düşünüyorum..
O yüzden alınmış mal alınmıştır. Durumunuz el veriyorsa ev araba ne varsa alın. Çektiğiniz kredi 1-2 sene sonra eriyip gidecek mal sahibi olduğunuz için şükredeceksiniz.
Ha peşinatınız yoksa zaten almanız zor.
Yani bu durumda yine zengin zengin olacak :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
0.99 faiz kampanyası ne zaman başlar? Tam ev alma arifesindeydim bir evle anlaştım bile banka 450 bin kredi veriyor nakitimde var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende Bodrumda yım yazlığı bırakın kenar da köşede duran evler bile ne yazık ki 2m yakın .Yalıkavak-Turgutreis-Bitez ki buralar yazlık için çok mantıklı 10m den aşağı yok. Geçen yıl Ağustosta Yokuşbaşından Bodrumu komple gören evi 600 bine aldığımı hesaba katarsak (biraz masraf yaptım tadilat istiyordu) şuan ki fiyatlar kredinin şartlarını karşılamıyor.Mesela 1+1 evler 1.8m den başlıyor direk zam yemiş.Bu ülkede en mantıklı yatırım bana göre 1.arsa 2.ev 3.Yok YTD değil tabi ki ama bu 2 liden zarar etmek imkansız bence.
-
Detaylar açıklanmış.
Dr.Nureddin NEBATİ🇹🇷twitter
“Vatandaşlarımızı konut sektöründeki arızi dalgalanmadan azami ölçüde koruyarak ev sahibi yapmak ve inşaat halindeki projelerin hızla tamamlanmasını sağlamak amacıyla 3 farklı çözüm paketini değerli milletimizin hizmetine sunuyoruz. Milletimize hayırlı olsun!”https://twitter.com/NureddinNebati/status/1523772158257758209?cxt=HHwWgoCsuYytw6UqAAAAResmi gazete yayınlandıktan sonra ziraat, vakıf, halk bankalarından krediler kullandırılır. Bir kaç gün daha beklemek gerekecek.
-
birkere bu faiz yüksek ayrıca geri ödemesi cok yüksek 15 bin 20 bin 28 bin kim nasıl ödeyecek.maaşlar bukadar olacakki alsın.maaşlar 30 bin olması gerekiyor.
ayrıca evlere zam lar geldi bu olaydan sonra hepsi zamladı 250 bin civarı .hiç bir anlamı kalmadı.zaten yüksekti dahada yükseldi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X