Şimdi Ara

Devir Edememe Hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu ve benzeri forumlarda aracını noter satışı olmadan satan ve sonra satışını veremeyenlere akıl verirken, aynı durumla ne yazık ki şu anda karşı karşıyayım.
    Araç 1993 model Lada Samara. Bu aracı ben 1996 yılında almıştım. 1998 de satmıştım. 1 aylık vekaletme vererek... Bugüne kadar, sattığımı zannediyormuşum.
    Bugün e-devlet şifresini aldım. Araç sorgulamadan (öylesine) plakayı girince, aracın Sahip Belge tarihinin benim satın aldığım tarih olduğunu farkettim. Ayrıca araç üzerinde Hak Mahrumiyeti de var görünüyor. Sincanlı As.Ceza Mah. diye... İşkillenip, vergi dairsinde görevli bir arkadaşımı aradım. Araç hala benim adıma ve 2000 TL de vergi borcu görünüyor... Ve ben bunu tam 12 yıl sonra tesadüfen öğreniyorum...
    Şimdi benim akla ihtiyacım var. Ben ne yapmalıyım...



  • Yanlış yere mi açtım konuyu. Hiç kimse ilgilenmiyor.
  • Aklıma hiçbirşey gelmiyor;af çıkaracaz diyorlar ya onu bekle bence.En mantıklısı bu gibi geliyor çünkü aracın mazisi çoook eskiye dayanıyor.
  • Allah size sabır versin. Ne yazık ki yasalar sizin yanınızda olmayacak. Bu işlerle ilgilenen bir avukatla görüşmenizde fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 24 Aralık 2010; 22:04:27 >
  • noter sözleşmesi ve vekaletnamenin bi nüshası varsa mahkeme kararıyla bozdurabilirsiniz bence
  • Çalıntı ihbarında bulunun. Sonra arabayı üzerinizden düşürtün. Ama önce vergiyi ödemek zorundasınız. Tanıdık polis arkadaşlarınız var ise yardımcı olabilirler. Çünkü zor bir süreç.
  • Aynı durum bizim komşunun başına geldi.Bende anlam veremedim ama aynen karakolun dediklerini aktarayım aklımda kaldığı kadar. Karakola başvuruyorlar ama zaman aşımı olduğu için bu zamana kadar neredeydiniz diyecekler sizde başvurun bakalım ne olacak. Şimdi yaptıkları tek şey son yediği ceza yerinin çevresinde arabayı aramaktalar.
  • Bir akrabam 1985 te java motorsikletini sattı. Fakat satışını vermedi. 2008 yılında, yani 23 yıl sonra motorun ödenmemiş vergileri çıktı. Akrabam şok oldu. Çözüm arayışlarına girişti. Dediler ki; Motoru kullanan adamı bulmaya çalış. Bulamazsan motorun vergisini öde. Sonra da çalıntı ihbarında bulun. Akrabam motoru kendisinden alan adamı buldu. o başkasına, başkası başka birine, o da başkasına derken motor bir kaç el değiştirmiş. Tabi bu alanlardan arada olan biri Hakkın rahmetine kavuşmuş. Bu sebeple akrabam ölen adamın kime sattığını asla bulamadı. Orada kaldı. İleri gidemedi. Akrabam çalıntı ihbarında bulundu. Bir de ifade hazırladı. Filan yerden çalınmıştır diye. Tabi tanıdık polis arkadaşları bayağı yardımcı oldular. Buna rağmen o motoru üzerinden zor düşürttürdü. Bundan sonra gelecek vergilerden kurtuldu.

    Aynı yolu izlemeniz lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 25 Aralık 2010; 11:02:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.