Şimdi Ara

DEV DERS PLANI...FULL SÜREÇ[KAYNAKLAR EKLENDİ!!!!]..[EGE BİLGİSAYARDAN TIP FAKÜLTESİNE] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
284
Favori
73.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok iyisin kardeşim :) başarılarının devamını dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuguj -- 8 Ağustos 2013; 1:56:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi yeni editler bekliyoruzzzz!!

Bi de abi whatsapp,facebook vs. var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mah2352

Abi yeni editler bekliyoruzzzz!!

Bi de abi whatsapp,facebook vs. var mı ?

Var kardesim ozelden gel

• quote:

Orijinalden alıntı: tuguj

Çok iyisin kardeşim :) başarılarının devamını dilerim

Sagolasin kardesim eyvallah;)

• Öncelikle deneyimlerini bizimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.

Bende bu sene mezunum galiba seninle aynı şeyleri yaşayacağız çünkü durumumuz çok benziyor benimde dershanem 1-2 gibi bitiyor sonraki saatler ve cumartesi pazar pazartesi bana ait. Ayrıca dershane 17 eylülde açılıyor bende adam akıllı 1 eylülde çalışmaya başlayacağım. Temelim aşırı değil ama az çok bişeyler yapabiliyorum bu çalışma programını uygulayacağım fakat kafama takılan soru şu:

YGS ve LYS birlikte gitmek gerekiyor bunun için vaktimi % olarak ne kadar YGSye ne kadarda LYSye ayıracağımı tam bilmiyorum. Konu içinde okuduğum kadarıyla bu konu hakkında sende birşey yazmamışsın. YGS sınav zamanına kadar mesela haftada 20 konu bitireceksek kaçı YGS olmalı kaçı LYS olmalı bu konu hakkında yardımcı olursan sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0x888 -- 15 Ağustos 2013; 18:53:02 >

• Abi seni takdir etmemek elde değil açıkçası.

Bu sene 11.sınıfa geçtim. 9.sınıfta not ortalamam 85 küsür, 10.sınıfta ise not ortalamam 92.01'di. Genel (düz) bir lisede okuyorum. Hedefim Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Çalışma tarzına zaten diyecek bir şey yok. Benim merak ettiğim konu, olayın öbür yanı. Yani bu psikolojiyle, bu kadar yıl kaybetmenin düşüncesiyle, hem de bu arada yaşamdan bu kadar darbe yiyerek nasıl da hazırlandın? Tebrik edilesi bir durum.

Bunu merak etmemin sebebi ise şu; Ben ergenliği biraz ağır geçiriyorum maalesef. Duygu değişimlerim çok yoğun. Derslerime aşırı bağlıyım. Okul sınavlarında bile kötü not alınca mahvoluyorum. (Kötü nottan kastım 60 - 75 aralığı, çok şükür iki senedir sadece üç defa bu aralıkta bir not aldım. Gerisi hep yüksekti.) Derslere bu denli bağımlılığım çevrem, ailem ve hocalarım tarafından doğru görülmüyor. Kendimi çok yıprattığımı söylüyorlar. Okul sınavlarını yeterince önemse, asıl önemsemen gereken sınavlar üniversite sınavları diyorlar. Haklılar da. Fakat ben ne zaman okul sınavına girsem, elim ağayım birbirine dolanıyor, kalp atışlarım hızlanıyor. Kafamda hep kötü not almak var. Sınıf arkadaşlarımın beni geçmesi, beni çok rahatsız ediyor ki bu hiç iyi bir şey değil. Bu durum beni hem asosyal hem de sorunlu bir insan yapıyor. Üniversite sınavını kazanamamaktan korkuyorum. Bu heyecanla, sınav sabahı kalp krizinden ölürüm diye düşünüyorum bazen. Sence nerede hata yapıyorum. Bu psikolojiyi nasıl atarım üzerimden?

Aynı zamanda okulumuz ortalama bir okul. Yani kötünün iyisi bir okul. Okulun, sınav başarısındaki etkisi nedir sence?

Bir de şu durum var; Her şeyden nem kapıyorum. En küçük bir olay aklıma öyle bir takılıyor ki, "Kesin bu olay yüzünden eğitim hayatım bitecek." falan diyorum. Olaylar ise basit şeyler. Örneğin bir keresinde konuşmadığım halde hocanın bana kızması sonucu bunu düşündüm. Yani, eğitim olayı hayatımın merkezinde.

Bu yaz sıcağında, ders çalışayım diyorum. Ama babamlara da yardım ediyorum ofiste bir yandan. Bunları dengelemek zor oluyor. Bir arkadaşım ben 9 - 10 sayısalları tekrar ediyorum diyor mesela şimdilerde. O bile dert oldu. Ben neden çalışmıyorum diyorum kendi kendime. Bazen içimden "Yeter artık vazgeçtim, istemiyorum!" falan gibi laflar ediyorum sonra pişman oluyorum. Son zamanlarda ise üniversite hayali kurduğumda heyecanlanmamaya başladım bu beni korkutuyor.

24 Ağustos'ta da dershane sınavı var. 26 Ağustos'ta ise dershane başlıyor. Bir an önce sınav psikolojisine girip, bu iki seneyi iyi değerlendirmem lazım. Öncelikle senden birkaç değerlendirme alabilir miyim? İkincisi de sınav psikolojisi hakkında yardımlarını da lütfen ekle. Diğer arkadaşlar, konu hakkında bilgisi olan varsa onlardan da, hem benimle ilgili, hem de sınav psikolojisi ilgili bir değerlendirme alabilirsem çok memnun olurum.

Teşekkürler, tekrar tebrikler.

• Hocam oncelikle tbrk ederim.Bu sene mezuna kaldim yazinizi okudum aklima takilan birsey var.Konu calismasinda konu anlatimli kitaptan konumuzu calistik konu anlatimli kitabin gene 3~5 testini cozup diger konuya gectik ve tum konulari bitirince soru bankasina gectik yani kafamiz rahat konu eksigim yok diyecek sekilde soru bankalari ve denemelerle gitsek takildigimizda tekrar konuya goz atsak daha guzel olmaz mi ? Ya da siz 2 soru b. ile takip ediyordum demissiniz biraz aciklarmisiniz .Cevabinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 0x888

Öncelikle deneyimlerini bizimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.

Bende bu sene mezunum galiba seninle aynı şeyleri yaşayacağız çünkü durumumuz çok benziyor benimde dershanem 1-2 gibi bitiyor sonraki saatler ve cumartesi pazar pazartesi bana ait. Ayrıca dershane 17 eylülde açılıyor bende adam akıllı 1 eylülde çalışmaya başlayacağım. Temelim aşırı değil ama az çok bişeyler yapabiliyorum bu çalışma programını uygulayacağım fakat kafama takılan soru şu:

YGS ve LYS birlikte gitmek gerekiyor bunun için vaktimi % olarak ne kadar YGSye ne kadarda LYSye ayıracağımı tam bilmiyorum. Konu içinde okuduğum kadarıyla bu konu hakkında sende birşey yazmamışsın. YGS sınav zamanına kadar mesela haftada 20 konu bitireceksek kaçı YGS olmalı kaçı LYS olmalı bu konu hakkında yardımcı olursan sevinirim

kardeşim kusura bakma biraz geç oldu ancak PC'ye geçebildim.

sorunla ilgili olarak şöyle öneri vermeye çalışayım,konuda da bahsettim program esnek sana göre tamamen.Keskin sınırları yok.

Ben kendimden örnek vereyim,ygs lys ayrımı yapmadım.Ne çalışırken vardı ne kafamda,basınç çalışıyorsam bu lys içinde oldu.YAni her çalıştıgımı bilmek için çalıştım.Tabi ki tamamen lys ye ait olan konuları da çalıştım sene içinde.Ama kitapların ilk konuları genelde ygs oldugu için ilk bir kaç ay muhtemelen ygs agırlıklı çalışmışımdır.Ama tüm konuları çalıştım.Vaktini tam olarak keskin bir şekilde bu ygs bu lys yapma.Sonuçta önce YGSyi bitirmek zorundasın konu bazında.Ama ygs için geçerli olan her şey zaten lys içinde geçerli oldugundan,tam ayrım yapmana gerek yok.

Sadece önerim türev integral gibi organik gibi konuları ygs sonrasında çalış ama öncesindeki konuları ygsden önce bitir ki baya bir rahatlamış olursun.YGS bi biter 2-3 ay süren var bi bakmışsın organik kalmş türev integral kalmış.Gerisini bir tekrarla hatırlıyorsun.İşte bu oaly baya güzel olur ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: NEFER_57

Hocam oncelikle tbrk ederim.Bu sene mezuna kaldim yazinizi okudum aklima takilan birsey var.Konu calismasinda konu anlatimli kitaptan konumuzu calistik konu anlatimli kitabin gene 3~5 testini cozup diger konuya gectik ve tum konulari bitirince soru bankasina gectik yani kafamiz rahat konu eksigim yok diyecek sekilde soru bankalari ve denemelerle gitsek takildigimizda tekrar konuya goz atsak daha guzel olmaz mi ? Ya da siz 2 soru b. ile takip ediyordum demissiniz biraz aciklarmisiniz .Cevabinizi bekliyorum

daha güzel olmaz neden bu sefer konuları çok fazla arka arkaya seri şekilde çalışırsın,ama oturtmadan geçersin,çalıştıklarında boşa gider,oysa konuyu çalışıp soruları çözüp yapamadıgın soruları anladıktan sonra konunun oturdugunu hissediyorsun.O zaman yeni konu çalışmaya aç oluyorsun.Ama öteki türlü oho daha soru bankaları çözülecekte sorular sorulacakta gibi düşünce olabilir.Çalıştıklarında bu sefer havaya gidebilir.

Çünkü amaç çok hızlı konu bitirmek değil oturtmak kardeşim ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: viper_3

quote:

sorunla ilgili olarak şöyle öneri vermeye çalışayım,konuda da bahsettim program esnek sana göre tamamen.Keskin sınırları yok.

Ben kendimden örnek vereyim,ygs lys ayrımı yapmadım.Ne çalışırken vardı ne kafamda,basınç çalışıyorsam bu lys içinde oldu.YAni her çalıştıgımı bilmek için çalıştım.Tabi ki tamamen lys ye ait olan konuları da çalıştım sene içinde.Ama kitapların ilk konuları genelde ygs oldugu için ilk bir kaç ay muhtemelen ygs agırlıklı çalışmışımdır.Ama tüm konuları çalıştım.Vaktini tam olarak keskin bir şekilde bu ygs bu lys yapma.Sonuçta önce YGSyi bitirmek zorundasın konu bazında.Ama ygs için geçerli olan her şey zaten lys içinde geçerli oldugundan,tam ayrım yapmana gerek yok.

Sadece önerim türev integral gibi organik gibi konuları ygs sonrasında çalış ama öncesindeki konuları ygsden önce bitir ki baya bir rahatlamış olursun.YGS bi biter 2-3 ay süren var bi bakmışsın organik kalmş türev integral kalmış.Gerisini bir tekrarla hatırlıyorsun.İşte bu oaly baya güzel olur ;)

Anladım hocam aydınlattığın için sağolasın dediğin gibi yapacağım başarılar dilerim size :)

• quote:

Orijinalden alıntı: egelox

Abi seni takdir etmemek elde değil açıkçası.

Bu sene 11.sınıfa geçtim. 9.sınıfta not ortalamam 85 küsür, 10.sınıfta ise not ortalamam 92.01'di. Genel (düz) bir lisede okuyorum. Hedefim Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Çalışma tarzına zaten diyecek bir şey yok. Benim merak ettiğim konu, olayın öbür yanı. Yani bu psikolojiyle, bu kadar yıl kaybetmenin düşüncesiyle, hem de bu arada yaşamdan bu kadar darbe yiyerek nasıl da hazırlandın? Tebrik edilesi bir durum.

Bunu merak etmemin sebebi ise şu; Ben ergenliği biraz ağır geçiriyorum maalesef. Duygu değişimlerim çok yoğun. Derslerime aşırı bağlıyım. Okul sınavlarında bile kötü not alınca mahvoluyorum. (Kötü nottan kastım 60 - 75 aralığı, çok şükür iki senedir sadece üç defa bu aralıkta bir not aldım. Gerisi hep yüksekti.) Derslere bu denli bağımlılığım çevrem, ailem ve hocalarım tarafından doğru görülmüyor. Kendimi çok yıprattığımı söylüyorlar. Okul sınavlarını yeterince önemse, asıl önemsemen gereken sınavlar üniversite sınavları diyorlar. Haklılar da. Fakat ben ne zaman okul sınavına girsem, elim ağayım birbirine dolanıyor, kalp atışlarım hızlanıyor. Kafamda hep kötü not almak var. Sınıf arkadaşlarımın beni geçmesi, beni çok rahatsız ediyor ki bu hiç iyi bir şey değil. Bu durum beni hem asosyal hem de sorunlu bir insan yapıyor. Üniversite sınavını kazanamamaktan korkuyorum. Bu heyecanla, sınav sabahı kalp krizinden ölürüm diye düşünüyorum bazen. Sence nerede hata yapıyorum. Bu psikolojiyi nasıl atarım üzerimden?

Aynı zamanda okulumuz ortalama bir okul. Yani kötünün iyisi bir okul. Okulun, sınav başarısındaki etkisi nedir sence?

Bir de şu durum var; Her şeyden nem kapıyorum. En küçük bir olay aklıma öyle bir takılıyor ki, "Kesin bu olay yüzünden eğitim hayatım bitecek." falan diyorum. Olaylar ise basit şeyler. Örneğin bir keresinde konuşmadığım halde hocanın bana kızması sonucu bunu düşündüm. Yani, eğitim olayı hayatımın merkezinde.

Bu yaz sıcağında, ders çalışayım diyorum. Ama babamlara da yardım ediyorum ofiste bir yandan. Bunları dengelemek zor oluyor. Bir arkadaşım ben 9 - 10 sayısalları tekrar ediyorum diyor mesela şimdilerde. O bile dert oldu. Ben neden çalışmıyorum diyorum kendi kendime. Bazen içimden "Yeter artık vazgeçtim, istemiyorum!" falan gibi laflar ediyorum sonra pişman oluyorum. Son zamanlarda ise üniversite hayali kurduğumda heyecanlanmamaya başladım bu beni korkutuyor.

24 Ağustos'ta da dershane sınavı var. 26 Ağustos'ta ise dershane başlıyor. Bir an önce sınav psikolojisine girip, bu iki seneyi iyi değerlendirmem lazım. Öncelikle senden birkaç değerlendirme alabilir miyim? İkincisi de sınav psikolojisi hakkında yardımlarını da lütfen ekle. Diğer arkadaşlar, konu hakkında bilgisi olan varsa onlardan da, hem benimle ilgili, hem de sınav psikolojisi ilgili bir değerlendirme alabilirsem çok memnun olurum.

Teşekkürler, tekrar tebrikler.

Öncelikle teşekkür ederim

İlk söyleyeceğim şey,okulun çok önemli olmaması.Okulun bence en önemli yanı öğrenciler.Yani eger ki insanların hedefleri vizyonları yoksa sen bir anda iyiysen kendini yüksekte görebilirsin.Ama işte kendi okulunda öyle olur sadece bu.Kafanı dışarı çıkarır bir bakarsın ki durumun kötü aslında.İstediğin hayal ettiğin noktada degilsin.O sebeple okuldaki bu psikolojik savaş seni yıpratabilir.Yani insanlar seni etkileyebilir.Sana tek önerim,okulda sen çok iyiysen bile fazla takmamaya çalış.Hep daha iyi olman gerekiyormuşçasına çalış.Ancak o zaman bu okul faktörünü devre dışı bırakabilirsin.Mesela ben lisede her tenefüs çalışmıyordum 5 tenefüs varsa 2si çalışıyordum atıyorum millet diyorki oo çok çalışıyorsun.ama fen lisesinde adamlar 5 tenefüstede çalışıp üstüne derslerdede çalışıyormuş.E ben orda olsam bende 5 tenefüste çalışacaktım otomatik olarak daha başarılı olacaktım.Anlatmak istediğim bu.

Kardeşim bu sınav okul olayını çok takmamaya çalış,tamamen boşvermede yapma ama bak en azından kendini bu kadar iyi tanıyor olman çok iyi.Herkes senin yaşında bu kadar kendine hakim olmayabilir.Bu açıdan avantajlısın.Derslerini boşlama gerekli çalışmalarını planlı yap.Etraftan da çok etkilenmemeye çalış.De ki bu benim programım planım ben bunu yapıyorum.Mesela ben haftasonu ders çalışmıyordum ama etkilenmiyordum başkasının çalıştıgını duyunca çünkü zaten benim programım oturmuş istediklerimi yapabiliyorum.O sebeple sende kendine bakacaksın ;) Sınav psikolojisine yavaş yavaş gir,ama sosyal bir hayatında olsun boşlugun oldugunda kafa dagıtman gerek bu önemli bir şey.Yoksa sıkılırsın ki bu çok normal kardeşim :)

• quote:

quote:

quote:

Anladım hocam aydınlattığın için sağolasın dediğin gibi yapacağım başarılar dilerim size :)

Sağolasın kardeşim.Sanada başarılar iyi haberlerini beklerim artık ;)

• quote:

quote:

Ilgin icin cok tesekkurler seninki daha mantikli onu uygulayagim :) son bir sorumda hocam ben 1 yada 2 derse odaklanarak calisinca daha iyi olacagini dusunuyorum digerlerini agirdan alarak calisirsak sizce nasil olur yani ders bitirmeli calisma gibi dusunebiliriz. Cevabinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEFER_57

quote:

quote:

Ilgin icin cok tesekkurler seninki daha mantikli onu uygulayagim :) son bir sorumda hocam ben 1 yada 2 derse odaklanarak calisinca daha iyi olacagini dusunuyorum digerlerini agirdan alarak calisirsak sizce nasil olur yani ders bitirmeli calisma gibi dusunebiliriz. Cevabinizi bekliyorum.

Bencede oyle kardesim cok dagilmazsan iyi olur tabi;)

• vİper 3 yanı berkay abı sımdı soyle bır sey var ygs dede aynı konu var lys dede ama konu lys de bıraz daha uzun ve sorular degısık fızık de mesela basınca yygs ıcın ygs kıtabından lys ıcın lys kıtabından ayrı ayrı mı calısmak gerekır

• quote:

Orijinalden alıntı: cCc.KaaN.cCc44

vİper 3 yanı berkay abı sımdı soyle bır sey var ygs dede aynı konu var lys dede ama konu lys de bıraz daha uzun ve sorular degısık fızık de mesela basınca yygs ıcın ygs kıtabından lys ıcın lys kıtabından ayrı ayrı mı calısmak gerekır

Hah iste kardesim guzel soru sordun.ben bu kargasanin yasanacagini tahmin ettigim icin fem ve fen bilimlerinin kitaplarini onerdim.cunku bu kitaplarda ygs lys ayrimi yok.kitabin onunde ygs-lys fizik yaziyor.o yuzden karışık cozuyorsun kimi zor kimi kolay oluyor yani kimi ygs tarzi kimi lys tarzi oluyor. Boylelikle akip gidiyor.ama tavsiyem eger ayri ayri calisiyorsan ikisinide arka arkaya bitir araya zaman sokmadan;) ygsyi calistiktan sonra cunku mantigin iyi kotu oturur.ondan sonra lys de calisinca ygs sorulari çocuk oyuncagi geliyor zaten:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cCc.KaaN.cCc44

vİper 3 yanı berkay abı sımdı soyle bır sey var ygs dede aynı konu var lys dede ama konu lys de bıraz daha uzun ve sorular degısık fızık de mesela basınca yygs ıcın ygs kıtabından lys ıcın lys kıtabından ayrı ayrı mı calısmak gerekır

Hah iste kardesim guzel soru sordun.ben bu kargasanin yasanacagini tahmin ettigim icin fem ve fen bilimlerinin kitaplarini onerdim.cunku bu kitaplarda ygs lys ayrimi yok.kitabin onunde ygs-lys fizik yaziyor.o yuzden karışık cozuyorsun kimi zor kimi kolay oluyor yani kimi ygs tarzi kimi lys tarzi oluyor. Boylelikle akip gidiyor.ama tavsiyem eger ayri ayri calisiyorsan ikisinide arka arkaya bitir araya zaman sokmadan;) ygsyi calistiktan sonra cunku mantigin iyi kotu oturur.ondan sonra lys de calisinca ygs sorulari çocuk oyuncagi geliyor zaten:)

anladım berkay abı bende suan sımetrı setı var dershaneye daha baslamadım ama orada eksen verılecek tahmınen....

• Benim çalışma yöntemime çok benzettim meğer eksik olduğum noktalarım varmış bunu fark ettim çok yararlı oldu teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yıldız Tozu

Benim çalışma yöntemime çok benzettim meğer eksik olduğum noktalarım varmış bunu fark ettim çok yararlı oldu teşekkür ederim.

Rica ederim kardesim ne demek yararli olduysa ne mutlu;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yıldız Tozu

Benim çalışma yöntemime çok benzettim meğer eksik olduğum noktalarım varmış bunu fark ettim çok yararlı oldu teşekkür ederim.

Rica ederim kardesim ne demek yararli olduysa ne mutlu;)

Bence emeğinin karşılığını almışsın ve bir şeyleri iyi fark etmişsin ki bu kadar ayrıntılı bir plan yapmayı başarmışsın ben bu kadar ayrıntıyı akıl edememiştim o yüzden ayrı bir tebrik ediyorum seni.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.