Şimdi Ara

DETAYLI YIĞINSAL ANALİZİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk öncelikle sınav tamamen değişti ve puan türleri azaldı. Tyt ile ygs hemen hemen paralellik gösterse de özellikle matematik farklıydı, diğer dersler için sorular açısından pek farklılık yoktu. Açıkçası Tyt' nin genel zorluk açısından 2014 ve 2015 arasında olduğunu düşünüyorum. Türkçe 2015' ten kolay ; 2017 ve 2016' dan zor, diğer yıllarla hemen hemen aynı, sosyal ve her zamanki gibi, matematik aslında çok zor değil ama çok oyalayıcı, bundan dolayı matematik de 15 ve 17 gibi.
    Ayt kısmını biraz detaylı incelemek lazım. İlk öncelikle ilk 10k' yı ele alalım. Bu sıralamalarda olan arkadaşlar için lysde süre çok sıkıntı olmasa da sınav anıyla yetiştirmeyenler de oluyordu. Genel olarak ilk 10k içinde olacak arkadaşların ayt netleri 72+ gibi gözüküyor.Bu kesim için tyt ve obp kısmı belirleyici olacak ve 2016' ya yakın geleceğini düşünüyorum. Asıl mesele ise 10k-35k arasında olan öğrenciler için. Çünkü bu aralıkta süre de çok belirleyici oldu. Özellikle 2014 gibi senelerde lys 1 kısmı kısmen kolay olmasına rağmen süre çok kişiyi eledi. İşte bu farkı ayt' de süre sıkıntısı olmaması kapattı. Burada her şeye hazırlıklı olmakta fayda var, bu aralık için yığılma olacak gibi gözükse de 2016' dan yine iyi geleceğini düşünüyorum.
    Gelelim orta-düşük halli öğrencilere. Bu kesim için açıkçası süre çok da etkili olmadı. Yapabilecekleri netler belirli olduğu için ve bence özellikle ayt matematik kısmının kaliteli olması bu öğrencileri zorladı, süre pek de bir şey katmadı.

İlk 10k için tahminim 2016' ya yakın geleceği. 2016' dan biraz daha iyi gelir, çünkü tyt kısmı ygsden zordu ve 2016 lys matematik kısmında netler yine çok iyiydi. Bu sene fen netleri biraz daha iyi, o yüzden dengeleniyor tyt ile.
    10k-35k arası için de 2016' dan biraz daha iyi, ilk 10k kesimine göre 2017' ye biraz daha yakın gelir diye düşünüyorum ama yığılma da olacağını düşünüyorum özellikle bu aralıkta. Haksız verilen obpler maalesef belirleyici olabilir.
    Orta-düşük seviyeli öğrenciler için 2014' e çok yakın bekliyorum. Açıkçası, tyt kısmı 2014' ten bence daha zordu. Türkçe biraz daha zordu, sosyal aynıydı, matematik biraz daha zordu ve fen aynıydı. Yani 2014' ten bir tık daha zor bir sınav oldu ilk kısım. İkinci kısımda ayt matematik kısmı bence daha kaliteli bir sınavdı ama fen kısmında netler biraz daha yükselmiş olabilir bu kesim için. Kısacası bu öğrenciler için 2014 gibi bekliyorum. Bu kesim için alan bölümlerin sıralamalarında da düşüşler bekliyorum hem araya giren tmcilerden dolayı hem de bu aralıkta olup da tmden tercih edecek sayısallar olacağı için.
    Eklemek istediklerim var, bu sene tercih listenizi oluştururken çok geniş aralık verin. Yazdığınız her yerin gelebileceğini düşünerek yazın, pişmanlık yaşamamak adına.
    Özellikle eşit ağırlıkçı arkadaşlar sınav açıklanınca üzülmesinler. Araya gerçekten çok sayısalcı girdi ve bunların %60 belki de %70' i alanınızdan tercih yapmayacak. Çünkü eşit ağırlık öğrencileri için matematik neti 30+ olan çok ama çok az var. Tyt kısmında da malum çoğu sayısalcıya göre düşük yaptı. Eşit ağırlık kısmında sıralamanız kötü, tercih sonucu ise beklemediğiniz yerler gelecek, buna emin olabilirsiniz.

2010 gibi gelecek diyenlere kulak asmayın. 2010' da bırakın ygs lys ayrımını, herhangi zor bir ders bile yoktu. 2011' de de sadece ygs sosyal ve matematik belirleyici oldu ama lys kısmı çok kolaydı.
    2010 gibi gelmeyeceğine adım gibi eminim, her aralık için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intwine -- 14 Temmuz 2018; 19:52:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam güzel yazmışsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trollere inat sizin gibi dik duran insanları tebrik ediyorum.Çünkü kimsede moral kalmadı.Herkes kötüyü düşünür oldu artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meb1907

Trollere inat sizin gibi dik duran insanları tebrik ediyorum.Çünkü kimsede moral kalmadı.Herkes kötüyü düşünür oldu artık.
    Biz de bırakırsak dünyayı bu karanlıktan kim kurtarır hocam?

Üzülmeyin hiç. Bu sene herkes için iyi olacak.

• İnşallah hocam.Sabah gelip bu konuya sizi de çürütmeye çalışacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meb1907

İnşallah hocam.Sabah gelip bu konuya sizi de çürütmeye çalışacaklar.
    Seviyeli ve tezle yazılan her fikre açığım hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yks 2023 jroptog genel analiz
    2 yıl önce açıldı
    MSÜ 2023 Sıralama Hesaplama
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam affola bilgisizliğime verin 2016 gibi gelecek derken bu sene ki puanımız orda neye denk geliyorsa mı demek daha doğrusu mesela sınavlada hesaplarken yıgınsal tabloyu 2016 alsak dogru olur mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 200-240k arası nasıl olur hocam sizce?

Geçen sene 245 puan 240k yapıyodu

• 200-240k arası nasıl olur hocam sizce?

Geçen sene 245 puan 240k yapıyodu

• Harika yazmışsınız hocam. Forumdakilere kulak asmayın. Çoğu TM Matematikte döküldü.
    TM sıralamam 180-200k gelebilir, tercih listeme geçen sene 138k ve 150k ile kapatan bölümleri yazsam sizce gelme ihtimali var mı?
  • Hocam zaten sinavla da 2010 da 560 puanla 1.gosteriyo yani obpyi 100 yapip tyt ayt fullersen alabilcegin 560 puan hangi 75 puandan bahsediyosunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: internationalrelations

Harika yazmışsınız hocam. Forumdakilere kulak asmayın. Çoğu TM Matematikte döküldü.
    TM sıralamam 180-200k gelebilir, tercih listeme geçen sene 138k ve 150k ile kapatan bölümleri yazsam sizce gelme ihtimali var mı?
    Var tabii ki hocam, özellikle sizin sıralamanıza doğru büyük kaymalar olur diye düşünüyorum. Çok geniş tutun tercih aralığınızı.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.O.R.J.P

Hocam zaten sinavla da 2010 da 560 puanla 1.gosteriyo yani obpyi 100 yapip tyt ayt fullersen alabilcegin 560 puan hangi 75 puandan bahsediyosunuz?
    Hocam bilmiyordum öyle olduğunu ama yine de 2010 muhabbetini çok gereksiz buluyorum.

• Tercih listeme en fazla kaç k ile kapatan yeri yazmalıyım sizce? 82 binlik yeri yazsam saçma olur mu sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: internationalrelations

Tercih listeme en fazla kaç k ile kapatan yeri yazmalıyım sizce? 82 binlik yeri yazsam saçma olur mu sizce?
    Hocam bunları sıralamanız geldikten sonra konuşalım.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk 10k ya 72+ diyip 2016 gibi gelecek demeniz nasıl bir çelişkidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: FiveSeveN

Ilk 10k ya 72+ diyip 2016 gibi gelecek demeniz nasıl bir çelişkidir?
    Tyt' den dolayı ve o sene de çoğu kişinin lys leri iyiydi.
    2016' da 8.5k ile alan odtü havacılık kazananların ortalaması netleri : lys 1 - 71 net, lys fen - 67 net.
    İlk mesajımda da belirttiğim gibi fen netleri biraz daha yüksek bu sene, tyt daha düşük, lys matematik aynı onun için 2016'ya yakın gelir yüksek sıralamalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intwine -- 14 Temmuz 2018; 19:51:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.