Şimdi Ara

### Detaylı Ultima Online rehberi ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Selam millet,

    Buradaki ve kimi başka sitelerdeki bazı rehberleri okudum,herkesin emeğine sağlık ama ne yazıkki çoğu rehberden çok, zaten oyun içindeki açıklamaların(skill vs.) Türkçe çevirisi modundaydı.

    Bundan bir kaç yıl evel yabancı role playing shardların birinde kısa süreli bir UO maceram oldu. O zaman oyuna biraz bodoslama başlayıp oyunu oynarken öğrenmeye başlamıştım,vakitsizlikten uğraşamadım şimdi tekrardan başlamayı düşünüyorum.

    Aşağdakilere cevap vericek türden bir rehber arıyorum.

    1- Irk seçiminde hangi ırk daha avantajlı ? örneğin elflerin gece görme gibi kednine has (racial abilites) özellikleri var.

    2- Stat dağılımı ? Ör:Paladin açınca Str ye kaç puan verdiniz.

    3- Skill seçimi ? Ör: Bir Wariror için olmazsa,olmaz skiller nelerdir.

    4- Karma klas seçimi mümkünmü ? ör :Savaşçi(Wariror) & hazine avcısı ( Treasure hunter) ,mümkünse tavsiye edilen kombinasyonlar ?

    5- Demircilik (Blacksmith ) ,hayvan eğitmenliği gibi meslekler(Animal taming ) hakkında açıklamalar.Ayrı bir karaktermi açmalıyız, nerde kasmalıyız vs. ?

    6- Oyunda genel ilerliyişi, nerde kasılır ? Ör: Oyun şurda başar, ilk bahçedeki yaratıkları öldür, şu mağraya git, havuç topla modunda :)



    Sırf benim için değil, böyle bir rehber varsa yeni başlıyan herkese çok yardımcı olacağına inanıyorum, hatta adminlerde kabul görürse üst konu oarak eklenir.

    Şimdiden vakit ayırıp cevap yazan herkese çok teşekkürler.








  • Yabancı bir role playing sunucusunda başladıysan ve şu anda Türk sunucularında oynayacaksan oyundan çok kısa bir sürede soğursun dostum. Türk sunucularında Role playinge ait bir şey yok maalesef.

    Sorularına gelecek olursak;

    1-) Ultima onlineda ırk olayı diğer oyunlardaki gibi değil. Yani elf üstündür, insan üstündür gibi bir olay yok. Irklara ait çok ufak bazı özellikler var ama bu kesinlikle bir üstünlük sağlamıyor.
    2-) Stat dağılımları tamamen sana kalmış bir olay. Örnek olarak Paladin vermişsin. Bu senin kafanda ki Paladine seçeceğin skillere, senin bu skilleri kullanışına göre değişir. Kimse sana statların şöyle şöyle olacak diyemez.
    3-) Bu da tamamen senin kafanda yarattığın karaktere bağlı. İster Archer kasarsın, ister Fencing kasarsın, istersen de Swordmanship kasarsın.Hatta istersen bunların hepsini kasarsın. Kalıplaşmış bir şey yok yani.
    4-) Karma klas mümkün. İstersen hem savaşçı hem büyücü olursun. İstersen hem savaşçı hem madenci olursun.İstersen ham marangoz hem terzi olursun. Bu da tamamen senin hayal gücüne kalmış.
    5-) Bu meslekler hakkında açıklama yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum şahsen ama yinede aklında soru kalmaması için açıklayacağım. Adı üstünde demirci demiri döverek zırh, silah v,b şeyler üretir. Demir dövmek için önce madenlerden çıkarman gerekir tabi ki. Bunun içinde demirciliğin yanında madencilik geliştirmek sana büyük bir avantaj sağlar ama madencilik geliştirmeden de oyunda ki Npclerder veya oyunculardan demir satın alabilirsin. Bu arada sadece demir madeni de yok. Altın, gümüş, bronz v.b. madenlerden de silahlar ve setler yapabilirsin. Hayvan eğitmenliğini ise doğadaki hayvanları eğiterek geliştirirsin. Tabi seviyen arttıkça gelişmek için eğitmen gereken hayvanlarda değişiyor.
    6-) Ultima Online diğer online oyunlar gibi değildir. Şu bahçedeki yaratıkları öldür diye bir şey söz konusu değil yani. Ne tür bir karakter yönetiyorsan ona göre davranırsın oyuna başladığında. Örnek vermek gerekirse bir oduncu açtığında gidip yaratık öldürerek kendini geliştiremezsin. Ormana gidip odun kesersin.

    Aklına takılan başka soru olursa sormaktan çekinme.





  • Öncelikle ayırdığın zaman ve cevapların için teşekkürler dostum.

    Role playing konusunda yabancı server dan çok memnundum. Hatta gereğinden sıkı kuralları vardı, nickimi "Lord of the rings" yada "Forgotten R". ten seçtiğim için 3 kez değiştirmeğe zorlandım :) Günümüz ingilizcesi yada slang yasaktı filan.Ama bu sefer ana dilimde bir serverda denemek istiorum umarım pişman olmam :)


    Kafamda bir kaç soru daha var.

    Eski sorulardan farklı ilk sorum, tüm shardlarda aynı özellikler varmı. Ör: Kimi shardlarda sadece insan ırkını seçebilirsin (Elf ırıkı diye bir şey yok) ,yada kimi shardda sadece belli sınıfları secebilirsin gibi.



    1-Çok fark yok demişsin ,yinede yabancı bir reherbede

    ör: insanlarda # Jack of All Trades (Humans have a basic ability in all skills, even untrained ones. (20 Base skill in every skill.))

    insanlar eğitilmemiş yeteneklerine bile 20 puan alır gibi bir özellk var.


    elflerde # Wisdom Elves receive a bonus (+20) to their maximum mana.

    Elfler manalarına 20 puan mana alır.


    İkiside fena gözükmüyo.Birisi diğerine göre çok üstünse, karakteri kastıktan sonra yalnış seçimden pişman olmak istemediğimden :) hangi ırk diye sordum

    --------------------------------------------------------------------------------------------

    2-Stattada sorumun ana nedeni. Örneğin: Bir çok RPG oyunda "paper rogue" ,yada "paper mage" gibi kavram vardır.

    Bilmeyenler için örneğin paper rogue ağırlıklı olarak tüm puanını Dexterity e verir. Çok yüksek hasar verir ama hemende ölür.

    Burdada alt limit varmı örneğin DEX e sakın 60 da az verme yoksa Staminan dakka başı biter,doğru düzgün oyun oynayamazsın vs gibi.


    -----------------------------------------------------------------------------------------------


    3- İstersen hepsini kasarsın demişsin. Belli bir dezavantajı varmı çok yönlü bir karakter yaratmanın. ör: bir çok skill için çok gold harcarsın, yada zaman vs.

    birde her karakter için olmazsa olmaz skiller nelerdir. Ör:kendini iyileştirmek için healing.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    4- Benim oynadığım zamanlarda güçlü bir mob ben ve bir kaç yeni başlıyan herkesi öldürmüştü. Bir Treasure hunter geldi, poison(zehirli) silahıyla vur kaç taktiğiyle tek başına mob u kesti. Bunun üzerine bir Blacksmithe banada zehirli silah yapmasını rica ettim, "Sen paladin sin kullanamazsın" gibi bir cevap almıştım yanılmıosam. Kimi klasları çakışması gibi bir şey varmı ?

    Birde sence hangisi daha güçlü? Tek konuda uzman olmuş tek bir klasmı yoksa, 2,3 klasın birleşimimi?

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    5-Meslekler için aynı shardda farklı karakter açsam. Örneğin bir ana karakterim. Birde mining,blacksmith,ve tinkering bilen bir yan karakter.Karakterler arası item yollama varmı?

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    6- Oyuna başladığımda ilk en basit yaratiklar skillerimi geliştirirken sonra gelişim durdu. Oynayanlardan birine sorduğumda şu pauna erişine kadar şurdaki,ondan sonrada şurdaki yaratıkları kesmelisin gibi cevap vermişti.

    bu listeleri bulabileceğimiz bir yer varı?


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------


    cevaplar için tekrardan teşekkürler :)











  • 1-Çok fark yok demişsin ,yinede yabancı bir reherbede

    ör: insanlarda # Jack of All Trades (Humans have a basic ability in all skills, even untrained ones. (20 Base skill in every skill.))

    insanlar eğitilmemiş yeteneklerine bile 20 puan alır gibi bir özellk var.


    elflerde # Wisdom Elves receive a bonus (+20) to their maximum mana.

    Elfler manalarına 20 puan mana alır.



    Genelde Tamer icin idealdir..elf veya spelwear archer,veya warlock icin ideal diyorum..(Warlock mage Warrior mixi) ML de pure mage pure warrior cok iyi degil eski tip ultimacılar afallıyor bu konuda..haaa su da var ...unutmadan ELF ler Resource leri daha iyi cıkartıyorlar ama humanlar daha fazla mal taşıyor..Misal Agaclardan odun topluyorsunuz Humana göre Elf daha fazla Özel odun cıkartıyor..Veya Daha fazla insana göre Maden (ORE SAYISI Olarak Degil) Daha fazla taş ve renkli cıkartıyor..


    2 Bu statlar Göreceli oluyor..nedeni itemların güzelleştikce Kıstılarsın.Ml de o kadar item varki..barbed Kitle BAsacagın,veya 11 artifact düşürdügünde ..cesitli stat kombinasyonları gercekleştirirsin..Warrior İSter dexer yaparsın ister Str ..FEnc isen kesinlikle DEX ni 125 le en az derim..

    3 MEsela benim ML de vazgecmedigim en sevdigim Skill dagılımı bu....
    100 Anatomy
    100 Bushido
    90 Healing
    60 Med
    50 Necro
    100 Parry
    120 Swords
    100 Tactics
    veya

    120 Swords
    120 Parry
    120 Bushido
    100 Resist
    100 Anat
    90 Heal
    50 Tactics
    yalnız Bu skiller osiye göre veteren reward la 720 olmuş skill cape göre yazdım.şaşırmayın


    4-Treasure Hunter icin Skiller bellidir

    1 Cartografi
    Mining
    Hide
    Stealth
    Magery veya chilvary (Chilvary daha Güzel reg le ugrasmıyrosun)
    Bir kaç sey daha eklersin altına.ne bilyim Fenc mesela Ve tailor veya bs kasarsın Bod toplarsın..
    Savascı icin verdim yukarda

    5-Animal tamer İcin farklı Blacksmithy icin farklı char olması lazım..
    Misal benim hep kullandıgım Bs bu
    120 bs
    120 tailor
    100 carpentry
    100 tinker
    100 magery
    100 armslore (ML DE OYNUYORSAN)


    Tamer ise Cogu kişi farklı yapabilir Bu sade olanı
    120 vetanary
    110 lore
    120 animal tamer
    100 Magery Veya Spellwear (Burda bir iki arkadasın var Onlarda mage varsa Spelwear kasmnaı siddetle tavsiye ederim)
    100 music
    100 peace
    yani Bu en basiti oalrak düşün..Music peace silerek necro bile kasılabilir Elf dungeonlarında cok işe yarıyor spell ve necro..Peerless bosslar Biraz feci cünkü

    6 Oyunda Temel ilerleyiş yok özgürsün Ultimanın En güzel yanlarından biri Özgürlük..Aslında şu var Ahci bile olabilirsin..illa kes öldür Biç kan akıt modülü olmuyan bir oyun..Crafting Olayları cok basarılı..Camdan eşyalar ,Taşdan eşyalar,Tahtadan eşyalar,HEr seyi yapabiliyor gibisin..Bu oyunun en zevkli yanı .Hic bişi bilmeden girip kendin keşfetmek...heleki Senin seviyende iyi birini buldunmu aradan 50 sene gecse unutmuaycagın şeyler yasıyorsun ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakanas -- 18 Haziran 2010; 11:24:12 >




  • Hmmm ya hepsinin Bir listesi var..Animal taming mesela

    30 to 35. - Hinds
    35.1 to 53.1 - walruses and Polar Bears
    53.1 to 65.1 - Snow Leopards
    65.1 to 85 - White Wolves
    83.1 to 95.1 - Ridgebacks
    95.1 to 110 - Unicorns(females) or Kirins(male)
    110 to 120 - Hiryus or Faction Trick(See Faction Trick Guide)

    bunun Dışında Bence..ML konusunda Oyuncuyuz.com un Rehber bölümünde cok güzel bilgiler var.Ml yi bilen oyuncuların yaptıgı şeyleri okursan cok sey anlarsın tavsiye ederim.özellikle ML sisteminde oyunuyanları veya oynuyacakları.Osi ye bile baslıyacak olanların Oradaki bilgileri okumasını siddetle tavsiye ederim.ML yi bilen Ender türk oyuncularının ML yi ögrenmeleri acısından yazmışlar..Cok önemli Güzel acıklamalar var.Türkceye cevirmişler..Güzel bilgiler mevcut..

  • Darkanas öncellikle ayırdığın zaman ve detaylı cevapların için çok teşekkürler.



    Sorularımı daha kişiselleştirirsem :) Amantes,Nebula,Dargath gibi başlıklar gördüm. Sen hangi shardı tavsiye edersin ?

    Sence oyunda yeri geldimi en rahat solo takılabileceğim sınıf kombinasyonu nedir ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerem_DuUrden


    Darkanas öncellikle ayırdığın zaman ve detaylı cevapların için çok teşekkürler.



    Sorularımı daha kişiselleştirirsem :) Amantes,Nebula,Dargath gibi başlıklar gördüm. Sen hangi shardı tavsiye edersin ?

    Sence oyunda yeri geldimi en rahat solo takılabileceğim sınıf kombinasyonu nedir ?






    Amentes Ve Nebula Sphere emilatörünü kullanan iki server sphere elimatörünü sevmiyen birisiyim.(bu benim sahsi fikrim) cünkü 1998 deki sürümü kullanıyorlar.T2 Dedigimiz second age Lost land eklentisi ki bana cok eski geliyor..Bazıları karsı cıkar saygı duyarım.(birde su var Richard garrets Ultimadan ayrıldıgı icin; özü bozuldu gercek ultima online 1998 de bitti diyenlere de katılamdan edemiyorum)Dargath iyi bir server alt yapı oalrak iyi..Fakat bir türlü tutmadı.İlk 6 ayı cok güzeldi.Ip basına 2-3 clientle easy uo denilen unoffical macro programı kullanımı engelliyorlardı.Ona ragmen 120 130 larda ..Gercek oyuncu sayısına vurursak 90 ları 100 buluyordu.yalnız kasmak zordu.ona ragmen oyuncu kaymaya basladı.İlla Ultima diyorsan sana tek tavsiyem var DEMİSE derim hjafta sonalrı 800 leri buldugu oluyor..İngilizcen anlaşman icin yeterli ise dünyanın en iyi serveri.Orayıo tavsiye ederim...Haaa Baska Bir oyun da denerim diyorsan.Yeni bir söylenti duydum.hemde sevindim....Sayın max sephiroth dünyada efsane olmuş diger bir oyunu türkiye de acıyor.umarım dogrudur.Darkage of camelot oynadıgım en iyi oyunlardan biridir.kim ne derse desin cidden savasmayı bu akdar iyi yapabilen bir oyun tanımıyorum..Abartı gibi gelebilir .oyunu bilenler bana hak vericekdir.özellikle 3d mmorg tarihin,i bir anlamda baslatan diyebilirim.faaliyete gecmesi 2001 olan bir oyun. daocun firması zaten warhammerın yaratıcısı olan firmadır ilk frp oyunlarını 1974 de cıkartmaya basladı..Umarım söylentiler dogrudur.ilk türk free daoc serverımız olucak.öellikle KO Ve silk road oynuyanlar ..Bu daoc u kesfederlerse tedavi görmeleri icten bile degil..Eksi bir daoc oyuncusu oalrak cok sevindim.Ign in gecen sene yaptıgı ankette dünyada yaplmış gelmiş gecmiş en iyi mmorg ların icinde ilk ücü acık ara paylaştılar..Birincisi ultima online 2 wow 3 de Dark age of camelot....
    Bana kalırsa Daoc u acarsa sayın max..Orayı bekle derim.Daoc u oynuyacak kişiler eski ultimacılar,Eski kaliteli frp ciler olucakdır Cünkü simdikiler pek bilmezler.Daoc Cok önemli bir oyundu.Bu yüzden tutlma olasılıgı cok yüksek buluyorum.Tek dez avantajı oyunu bilen cok fazla kişi yok.İlk girenler zorlanabilir biraz diyorum ama coguda kıvırır.KO yu oynuyanlar rahatlıkla adapte olurlar.KO daoc un yanında kızma bilader kalır cünkü..DAoc acılmaz ise Kesinlike demise diyorum.




  • ultimada bir kural vardı eskiden..oyuna ilk baslıyanlar her nedense mining ve blacksmithy ile baslanıyordu aylarca kazılır cıkan ore laringot haline getirilir biriktirilir sonra demirci olunurdu ki bende bu oyunu miner charı ile acarak basladım.
    şimdi ise bana göre En iyisi animal tamer acmak..tamerını geliştirmek bir dragon vede ww denilen (White Wyrm) edinerek illhesenar dungeonlarında (Safe zone oldugu icin pk ler tamerlara saldıramıyorlar ,giremezlerde illhesenara) hem para hemde paragon ları avlıyarak minor artifact edinmek ve onları satmak işine yaramıyanları para edinmek,bir ev kurmak,paranın diger bölümü ielde taior ve bs kasmak diyorum ben.evin önüne vendor atmak ve ürettigin eşyaları satmak.veya pvm de cıkarttıgın degerli itemları satmak..Solo en güzel bu şekilde takılınılır diyorum...
  • Hala SA almak nasip olmadı ama duyduğuma göre SA ile birçok yenilik gelmiş(Gerizekalı Uogamecodes ve EaStore Sayesinde).Solo oynayacaksan gargoyle karakter açıp Underworld de minichamp ve peerless yapabilirsin. Sahil kenarı bir ev kurup, iran halıları getirip, içini bossların kafataslarıyla süslersin. Evininin önüne vendor atıp bu PS ve artifactları satarsın ve eline iyi bir para geçer. Baktın sıkıldın, bir rp guildine katılır, 300 spartalı olup champ basar, sonrada ölürsünüz UO her halikarda birşeyler yapıp eğlenebileceğin tek oyundur. Taklidini bile yapamıyorlar bana güven Gerçi osi artık öldü, en kalabalık serveri Atlantiste bile lunada adam bulamayacağın bir duruma geldi. İngilizcen iyiyse rehber için UOGuide yi öneririm.




  • SA yı bir rusun yaptıgın9ı biliyorum.hatta eski runuo dev team deydi.Elimatörünü yaptı diye duydum Runuo nu nshaibi ryan ile kavgalı oldugu icin bilmiyorum bir takım seyler söyleniyor ortada dolanıyor..Su var SA bilmiyorum gercekten yalnız crafting olaylarını SA ile feci yaptılar..yani SA yı alıp osiye girmek.pek cazip gelmiyor cidden wow dan bile pahalı.Warhammeronlime oynuyorum.Daha cazip ...Ama arkadas sanırım free server arıyor offical degil...Daoc un freesini acarsa max sephiroth kesin oynarım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.