Şimdi Ara

Detaylı N96 İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
168
Cevap
0
Favori
18.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben tek kelime diyim heiç bi tanesi gerek görünüş gerek rahatlık gerekse karizma konusunda iphone 3G ile yarışamaz dediği tek bi kelime sadece bana dokun diye hitap ediyo tabi bu benim görüşüm
    "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem"
  • ve çok mükemmel bi anlatım olmuş hiç sıkılmadan baştan sona okudum çok teşekkür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HackAv -- 19 Kasım 2008; 23:42:24 >

Orjinalden alıntı: komazec

@pain inceleme icin oncelikle tesekkurler

iphone ekran cozunurlugu avantajiyla internette surf bakimindan N96'dan daha iyi degil mi burada bi arkadas Nokia N serilerinde surf yaparken bir sayfadan digerine gecmenin eziyet oldugunu yazmisti sen ne dersin bu konuda?

İyi kelimesinden ziyade daha zevkli demek bence daha doğru olur incelemedede bahsettiğim üzere böyle bir cihazda daha yüksek çözünürlüğe sahip 7900 kullanılan oled ekran kullanılabilirdi ve Diğer n serilerindeki syfa geçişleri kesinlikle işgence hatta 3 4 sayfa sonra hafıza dolu uyarısı alıyordunuz fakat gerek n82 olsun gerekse n96da bu sorunlar tamamen ortadan kaldırılmış browser çok başarılı geldi bana ve yine n82 ve n96 nın hem wifi hemde edge bağlantısında sayfalar arası geçiş hızları en az iphone kadar başarılı bunu özellikle belirtmek istedim çünkü evde 4mb bağlantı kullanmama rağmen omnia ile gezinme 56 k bağlantıdan farksızdı

• quote:

Orjinalden alıntı: HackAv

ben tek kelime diyim heiç bi tanesi gerek görünüş gerek rahatlık gerekse karizma konusunda iphone 3G ile yarışamaz dediği tek bi kelime sadece bana dokun diye hitap ediyo tabi bu benim görüşüm

Tabiki daha öncede bahsettiğim gibi arz talep meselesi taleplerinizi karşıladıktan sonra kesinlikle kullandığınız cihaz sizin için en iyisidir atıyorum ben oyun için düşünecek olsam kesinlikle iphone derim yada sitil ve dizayn olarak yine iphone u tercih ederim (ama n96 nında dizaynı kişisel olarak düşüncemdir benim çok hoşuma gitti n95 8 gb de olan kaba hatlar yuvarlatılarak giderilmiş)
    geniş ekran olmasını istesem e90 yüksek çözünürlüklü ve çok kaliteli bir görün istesem htc diamond ı tercih ederim ama tartışılmayacak bir gerçek varki hepsi bir arada cihazlar içinde şu ana kadar gördüğüm en başarılı cihaz n 96 nedenine gelince kesinlikle benim isteklerime fazlasıyla cevap vermekte ve inceleme fırsatınız olursa bir göz atın cihazın bir özelliği iyi diğer özelliği vasat değil kesinlikle tüm özelliklerini standart bir cizgiye oturtabilmiş yani fotoğraf çektiğinizde fotoğraf kalitesi nasılsa gps wifi uygulama tepki süresi cihazın hızıda aynı kalitede yada gps bağlantısını açtığınızda bağlantı hızı ve doğruluk derecesi ne denli yüksekse cihazın diğer tüm özellikleride bu orantı ile eşdeğer kalitede.
    son olarak eklemek istediğim birşeydaha var dokunmatik ekran içinde stylus kullanmadan en rahat kullanılan cihaz iphone bu gerçeği kimse gözardı edemez sanırım. sonuçta WM işletim sistemi kesinlikle stylus kullanımı üzerine kurulmuş bir sistem firmaların bir çoğu kendi menülerini geliştirmiş olsada örneğin htc için manila samsung için samsung wizzard gibi bunlar belli bir yere kadar parmakla kontrolu desteklemekte ve ekran hassasiyetleri kesinlikle iphone kadar yüksek değil..
    symbianda ise durumun farklı olacağı söyleniyor nokia nın tube versiyonunu bekleyip görmek gerekli ama şu an için dokunmatik ekranların en iyisi iphone

• Bazi N96'lar made in finland bazilari made by nokia , ne fark var aralarinda bilen var mi?
  • gray diye geçen ürünler genellikle made by nokia olur aradaki fark birisinin finlandiyada diğerinin genellikle uzak doğuda imal edilmiş olması kalite ve hiç bir özelliğinde farklılık yoktur tamami ile nokia nın ürünüdür birtek fabrikaların kıtaları değişiktir uzakdoğudan gelen cihazlar avrupadan gelenlere oranla biraz daha uygun fiyatlı oluyor gümrük işlerinden anlamasamda sanırım vergileri biraz daha düşük olmakta ve işçi maliyeti uzakdoğu ülkelerinde daha uygun olduğu için bu fiyat etiketinede yansıyor kısacası made by nokia daha uygun fiyatlı oluyor hepsi bu

quote:

Orjinalden alıntı: blacks61

@pain
    kutudan ne çıkmasını bekliyordun merak ettim
    içine çeyrek altın koymamıslar mı

5800 ın kutu içeriği yorum sizin çeyrek altın mı çıkmalıydı Cumhuriyet altını mı siz karar verin

Sales package contents
    Sales package contents
    5800 XpressMusic with pen stylus
    Battery (BL-5J)
    High Efficiency Charger (AC-8)
    Music Headset (HS-45, AD-54)
    Video-out Cable (CA-75U)
    Connectivity Cable (CA-101)
    8 GB microSDHC card (MU-43)
    Carrying Case (CP-305)
    Stand (DT-29)
    Stylus plectrum in wrist strap (CP-306)
    Extra pen stylus
    User guide and Quick guide
    Mini DVD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzodiazepin -- 20 Kasım 2008; 0:44:01 >

• Malzeme kalitesinde bir fark yoksa sorun yok o zaman...
  • güzel bi inceleme teşekkürler.
  • Güzel inceleme olmuş tebrikler, yalnız başta hemen satacağınızı belirtmenize rağmen, iPhone 3g - Omnia gibi cihazların yanında N96 tercih edeceğinizden bahsetmişsiniz. Eğer durum buysa iPhone ve Omnia'yı geçtikten sonra N96'dan sonrası nedir sizin için?.. Yani şu an N96 değil de budur diyebileceğiniz bir cihaz var mı piyasada?..

Yanlış anlamayın ilgilendiğimden soruyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 21 Kasım 2008; 1:07:19 >

yalnız bende dısardan takip eden biri olarak yazayım,bana kalırsa n96nın,ne 95ten ne 82den farkı yoktur..tek fark hafıza(halledilebilir) ve aralarındaki 600-700 liradır ki bu bence n96nın alınması için yeterli değil.görünüş olarakta albenisi yok(benim fikrim) daha keskin hatlarda daha karizmatik bi duruşu olabilirdi(bence n95 ve n82 daha yakısıklı)n96 şişman bi cocuk veya tabak gibi duruyor..

tabi tercih meselesi iyi günlerde kullanman dileyiğle

Orjinalden alıntı: bynedim

Güzel inceleme olmuş tebrikler, yalnız başta hemen satacağınızı belirtmenize rağmen, iPhone 3g - Omnia gibi cihazların yanında N96 tercih edeceğinizden bahsetmişsiniz. Eğer durum buysa iPhone ve Omnia'yı geçtikten sonra N96'dan sonrası nedir sizin için?.. Yani şu an N96 değil de budur diyebileceğiniz bir cihaz var mı piyasada?..

Yanlış anlamayın ilgilendiğimden soruyorum..

Yok hayır yanlış anlama ile ilgili bir sorun elbette ki olamaz Çünkü ben incelemeyi yanlış daha doğrusu eksik anlatmışım. Bir hevesle gidip yeni bir cihaz alıyorsunuz özelliklerine bakınca içinde yok yok diyorsunuz ( cihazın kutu içeriği haricinde ve aklıma gelmişken şunuda ekleyeyim omnianın içinden route 66 navigasyonu çıkıyor sınırsız kullanım hakkı ile 1500 ytl ye alınan nokia da ise sadece 3 aylık lisans birde hiç sıkılmadan 4 5 tane trail ngage oyunu eklemişler en azından bunlar tam sürüm olabilirdi idye düşünüyorum ) fakat cihazın şarjı bir gün bile dayanamıyor e bukadar özellik eklemişsin telefona şarjı bitmesin diye hiç mi kullanamıyacağız bu özellikleri o zaman neye yaradı ha 2100 almışsınız ha n96. Fakat yazıda bahsetmeyi unutmuşum nokiayaı aradıktan sonra telefondaki bayanın şiddetle önerdiği ve benim ukala bir tavırla işe yaramaz dediğim yazılım güncellemesi sonrasında sorun düzeldi yoğun kullanmama rağmen bu gün öğlen saat 14:00 civarı 3. günü şarjı bitmeden tamamlamış olacak .

@ gøød chãrlotté

N82 halen kullanmama rağmen ekranı ufak olduğu için nedense bir türlü ısınamadım birde tuşları benimgibi kalın parmaklılara yönelik değil dizayn konusunda ise yuvarlatılmış hatlı olan N serileri benim daha çok hoşuma gidiyor ama çoğu kişi senin zevkine sahip sanırım n96 yı pek beğenmiyorlar sanırım ben zevksiz bir insanım :) n95 , n96 olayına gelice n95-1 kullandığım için onunla kıyaslıyabilirim sadece gps/wi-fi sinyal kuvvetleri, çok belli olmasada özellikle arka planda çok program çalıştırınca ortaya çıkan n96 lehine hız fark,ı fotoğraf makinasının biraz daha iyileştirilmesi, benim n 95 i satmamın tek nedeni olan internette gezerken hafıza dolu uyarısının çıkmaması, browserın n96 da daha hızlı olması ve hafıza farkı haricinde başka çok büyük bir fark yok aralarında. Sanıyorum bir çok kişi için hafıza dolu uyarısı ve cihazın hafıza kapasitesi haricinde diğer saydığım unusurların bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Fakat saydığım farklar tamamı benim isteklerime cevap verdiği için benim kişisel tercihim n96dan yana ama kesinlikle n95ten daha iyi bir cihaz yada n82 den daha iyi bir cihaz demek yanlış olur. Benim tek demek istediğim gerek omnia gerek n95-1 gerek iphone olsun tüm isteklerimi karşılayabilen sadece n96 oldu ama insanlar bunu yanlış algılamasın bu demek değildir ki n96 sizinde isteklerinizi karşılayabilir herkesin beklentileri farklıdır kimisi oyun oynamak ister kimisi film syretmet vb. gibi tekrar üzerine basa basa yazıyorum bu incelemeyi sadece bilgilendirmek amacı ile hazırladım kesinlikle cihaz tavsiyesi için değil...

• Eline sağlık hocam müthiş bir anlatım ve müthiş bir inceleme olmuş..O kadar uzun yazıyı bizlere sıkılmadan okuttunya helal olsun gerçekten...Birçok konuya değinmişsin almak isteyen kişiler için çok iyi bir klavuz..Cihazında hayırlı olsun bu arada..

"Ben bir Türküm, dinim, cinsim uludur." Duyar duymaz içim titremişti. Şair bu şiiriyle 'Diril Ey Türk!' diye bağırıyor ve bizi uyanmaya çağırıyordu. Bu bağırışı duyduk, bu çağrıya uyduk. Bir arayış, uyanış ve sonunda diriliş başladı. Bir kuru kalabalık değil bir millet olduğumuzu anlamaya başladık. İbrahim Binbaşı doğru söylemiş, yeniden doğuyoruz, canlanıyoruz, diriliyoruz. Türk geri geliyor! Tarih bir millete bir kez dirilme hakkı verir. Yeniden uyursak, oyuna gelirsek, bir daha dirilemeyiz. Biz olmaktan çıkar, kaybolur gideriz. Bu sözümü unutmayın!
    Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

Dokuz Eylül Üniversitesi-2011

• Öncelikle bu kadar emek verip bu yorumunu bizlerle paylaştığın için teşekkürler...Gerçekten okurken sıkılmadığım ve zevk alarak okuduğum yorumunuz bana N95 8 gb cihazımı satıp N96 almayı düşündüğüm şu sıralarda bayağı yardımcı oldu...Ve sıfır genpa garantili N96 mı Alıp kullanmaya başladım zaten...Touch pro kullanan biri olarak ikinci telimin bu olması gerekliliği sizin yorumlarınızla biraz daha desteklenmiş oldu...Tabiki bu kadar paralar verilip karşılığını görmek istiyor insan...Sizinde dediğiniz gibi bu olay bir telefondan ne beklediğinize bağlı kesinlikle...Sizin anlattıklarınıza ek olarak Kulaklık sesi n95 den ve touch pro dan çok daha net ve pürüzsüz geldi bana...Diğer cihazlarda sesi son seviyesinde kullanmama rağmen bu kadar net ses kalitesi yoktu..Alan ve alacak olan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum...Tekrar teşekkürler yorumunuz için...
  • güzel inceleme eline sağlık
  • incelemeyi zevkle okudum güzel yorumlamaa yapılmış ..fakat hiç kimse n96 nın video kalitesinden sözetmiyor.bende n96 var daha önce innov8 ,n95 8gb ,n95,ve n93 kullandım ve şunu üstüne basarak söyleyebilirim video kalitesinde n96 en iyisi,dışarıda yaptığım çekimler video kamera kalitesinde gibi güzel zom yapınca n95 gibi bozulmuyor görüntü az bozuluyor ,optik zom olsa mükemmel olurmuş ama koymamışlar..son olarak şunu eklemek istiyorum bilisayarimda n95 8gb,innov8,ve n96 nın ayrı çekilmiş 12 şer saniyelik video görüntülerinde hefızada kapladıkları mb oranları şöyle İNNOV8=1,78 MB...N95 8GB=5,2 MB......N96=6,2 MB......ZATEN N96 NIN VİDEO KALITESİ BU RAKAMLARDAN BİLE BELLİ OLUYOR

Detaylı N96 İncelemesi

• Fakat şöyle bir durum var video çekerken oluşan koşulların çok önemi var ışığın yükselip alcalması renkleri daha belirgin veya solgun hale getireceği için video boyutları farklılık gösterbilir gerçi 4 5 mb göstermez fakat o anki yansıma renklerin o anki tonu parlaklık bunların hepsi veri boyutunu artıracak unsurlar
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.