Şimdi Ara

Detayları sızdı: Apple’ın sağlık ve etkinlik izleme uygulaması 'Healthbook'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Detayları sızdı: Apple’ın sağlık ve etkinlik izleme uygulaması 'Healthbook'


    Geçtiğimiz hafta sizlere iOS 8 hakkında birçok detay aktardık. Şüphesiz bunlardan en dikkat çekeni sağlık ve etkinlik izleyicisi uygulaması olan Healthbook idi. Bugüne kadar Healthbook hakkında çok fazla bilgi sahibi değildik, sadece logosunu, adını ve amacını biliyorduk; ancak bugün gelen son bilgiler, uygulamanın birçok detayını gün yüzüne çıkartıyor.


    Healthbook’la ilgili son bilgiler; Apple içerisindeki kaynaklarıyla ve onların aktardığı doğru bilgiler ile yakından tanıdığımız 9to5Mac imzası taşıyor. 9to5Mac’in aktardığı bu bilgiler ışığında, arayüzden başlayarak Healthbook’un detaylarına göz atalım.


    Apple’ın sağlık ve etkinlik izleme çözümü olacak olan Healthbook’un arayüzünde, aynı Passbook’da olduğu gibi; üst üste duran kartlar yer alacak. Her bir kart, sağlık ve etkinlikle ilgili bir parametreyi simgeleyecek. Bu parametrenin ismi ve logosu solda, sağda ise bu parametre ile ilgili son veriler yer alacak. Peki bu parametreler neler olacak? Aslında bu sorumuzun cevabı Healthbook’un ne kadar zengin bir veri merkezi olacağını kanıtlıyor:


    Emergency Card (Acil Kartı): Bugüne kadar bu tarz uygulamalarda görmeye alışmadığımız bir özellik Emergency Card. Kullanıcının fotoğrafından ismine, doğum tarihinden kilosuna, göz renginden kan grubuna, organ bağışçısı olup olmadığından kullandığı ilaçlara ve yaşadığı yere kadar acil durumlarda fayda sağlayacak tüm bilgiler burada yer alacak.


    Bloodwork (Kan Tahlili): Healtbook’un ilginç bölümlerinden biri Bloodwork. Kullanıcının son yaptırdığı kan tahliliyle ilgili bilgilere bu bölümden ulaşılacak. Sistemin nasıl işleyeceğiyle ilgili net bir bilgi sahibi olmamakla birlikte; tahlili yapan kuruluş (örneğin hastane ya da özel laboratuvar), kullanıcının Healthbook’una direkt bu bilgileri gönderebilecektir.


    Heart Rate (Kalp Hızı): Adından da rahatlıkla anlayacağınız gibi bu bölümde kullanıcın kalp atış hızı (nabız) burada saklanacak.


    Hydration (Su Seviyesi): Su tüketimi her insan için kritik bir konu ve takip edilmesi gereken önemli sağlık parametrelerinden biri. Apple, Healthbook ile kullanıcıya bu konuda kolaylık sağlayacak. Kullanıcılar, tükettikleri sıvı miktarını bu bölümden takip edebilecek.


    Blood Pressure (Kalp Basıncı): Kullanıcılar kan basınçlarını, yani tansiyon bilgilerini, bu bölümden izleyebilecek.


    Activity (Etkinlik): Hangi saat aralığında ne kadar yoğun hareket edildi, bir günde kaç adım atıldı, toplamda ne kadar mesafe kat edildi ve kaç kalori yakıldı? Kullanıcılar tüm bu sorulara bu bölümde cevap bulacak.


    Nutrition (Besin): Jawbone, Fitbit gibi firmaların kendi uygulamalarında sunduğu bölümlerden biri olan Besin Takibi, Healthbook’un da temel yapı taşlarından birini oluşturacak. Kullanıcılar, günlük besin tüketimlerini ve günlük enerji alımlarını bu bölümden izleyebilecek ve yönetebilecek.


    Blood Sugar (Kan Şekeri): Healtbook’un belki de en ilginç bölümü olacak Blood Sugar. Sadece şeker hastaları için değil, tüm insanlar için kandaki şeker miktarının belli aralıklarla takip edilmesi ve değişiminin izlenmesi kritik konulardan biri. Kullanıcılar, Blood Sugar bölümünden kan şekerlerinin değişimini saklayabilecek ve istediği zaman bu verilere ulaşabilecek.


    Sleep (Uyku): Jawbone ya da Fitbit’in son giyilebilir zamazingoları, kullanıcılara uyku düzenlerini takip edebilme fırsatı sunuyor. Aynı şey Healthbook için de geçerli olacak. Kaç saat uyundu, kaç defa uyanıldı, derin uyku ne kadar sürdü; tüm bu soruların cevabı burada yer alacak.


    Oxygen Saturation (O2 Seviyesi): Bağıl O2 seviyesi olarak da ifade edilebilen bu parametre, bir insanın kanındaki O2 miktarının, kanda tutulabilecek maksimum O2 miktarına oranını ifade ediyor. Direkt olarak solunum sayısı ve insanın bulunduğu ortamın hava kalitesine bağlı.  Healthbook, bu parametreyle ilgili verileri de saklayabilecek.


    Respiratory Rate (Solunum Miktarı): Healthbook üzerinden değişimi izlenebilecek, O2 seviyesini etkileyen parametrelerden biri. Dakikadaki solunum miktarını adetsel olarak ifade ediyor.  


    Weight (Ağırlık): Etkinlik ve sağlık izleyicilerin olmazsa olmazı olan Ağırlık bilgileri, Healthbook için kritik verilerden olacak.  Kilo bilgisi, vücut kitle indeksi, yağ kütlesiyle ilgili bilgilere buradan ulaşılacak.


    Toplam, 12 başlık; bunlardan bazılarını (örneğin solunum oranı, kan şekeri, kan tahlili) ilk defa görüyoruz. Veri arşivi açısından gerçekten zengin. Ancak bu zengin arşiv nasıl oluşturulacak? Yeni kritik sorumuz da bu: Healthbook, bu bilgileri nereden elde edecek?


    Bu sorumuza 4 farklı şekilde cevap verebiliriz. Healthbook, bazı parametreler için (örneğin etkinlik) bu verileri direkt iPhone üzerindeki Mx yardımcı işlemcisinden edinebilir ya da bazı parametreler (örneğin ağırlık izleyicisi için), 3.parti akıllı tartılar kullanılabilir. Ancak bu ikisinin de Healthbook’un tamamı için yetersiz kalacağı açık ve net. Healthbook’a kullanıcılar elle veri girişi yapabilir mi? Belki evet, ancak bir süreden sonra bu durumun kullanıcı için çile halini alacağı aşikar.


    Dolayısıyla Apple’ın, Healthbook için farklı bir çözüme ihtiyacı var. Kan şekerini, sıvı seviyesini, solunum miktarını ya da O2 seviyesini ölçebilecek bir çözüm. iWatch? En mantıklı cevap da şu anda iWatch gözüküyor.


    Son olarak Healthbook’un geleceğiyle ilgili bazı belirsizliklerin olduğunu da belirtelim. Gelen son bilgilere göre Healthbook, her ne kadar iOS 8 kapsamında geliştiriliyor olsa da,  Apple tarafından daha sonraki iOS sürümleri için saklanabilir. Aslında bu ihtimal de Healthbook’un, iOS’den ziyade iWatch için geliştirilen bir uygulama olduğunu göstermiyor değil.


    Bir değişiklik olmaz ise iOS 8, haziran ayında yapılacak olan WWDC 2014 etkinliğinde lanse edilecek. O zamana kadar ise Healthbook’un iOS 8 ile gelip gelmeyeceği belirsizliğini koruyacak.



    Detayları sızdı: Apple’ın sağlık ve etkinlik izleme uygulaması 'Healthbook'



    Detayları sızdı: Apple’ın sağlık ve etkinlik izleme uygulaması 'Healthbook'



    Detayları sızdı: Apple’ın sağlık ve etkinlik izleme uygulaması 'Healthbook'








  • Eğer bu haber kesinse,iWatch'ın kesinliği tartışılmaz.Çok harika olur tabii ama S5 den özenti olmuş.Gerçi apple 2006-2007 gibi Nike+'ı tanıtmıştı bu bir üstü ama bunu geliştirmek S5 özentisi.
  • Healthbookk...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet s5 çıkınca s6'ya da tansiyon ölçer koyarlar demişti galiba apple erken davranacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı saatlerde yapılcak en mantıklı işlemleri Apple yapmış gibi gözüküyor.

    Kimse akıllı saati,işletim sistemi üzerinden işlemler yapmak için almaz.Dur 2 inchlık ekranda bir galeriye giriyim,webde gezinmeye çalışıyım demez.Bundan dolayıda samsung`un gear`ları tutmadı.

    Ama tamamen sağlığınızı odaklanmış bir saati kim taşımak istemez ? Anlık nabızını ölçen,kilonuzu yağ miktarınızı takip eden bir saat ?Günlük yürüme sürenizi,yaktığınız kaloriyi,gps üzerinden yer değiştirme mesafelerini ölçme... Nabızının atmadığını algıladığında gps`den konumunuzu sağlık kuruluşlarına gönderip yardım istemesini ? Nabızınız düzensizleşince sizi uyarması ? Bunları kim istemez ?

    Akıllı saatler ancak bu özellikleriyle değerli olabilir.Apple`da iyi yolda gibi gözüküyor.

  • Sadece nabız tansiyon ve ateş ölçen bir saat olsa , babannem'e alırım .
    Hatta idrar tahlili ve kan tahlili sonucuda gösterebilirse , kesin alırım

  • Turkiyede desteklemeycegi kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple bunları yaparken Samsung ancak nabız ölçsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi David Attenborough -- 17 Mart 2014; 18:50:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bilgilere bakılırsa, bence de Iwatch kesinlikle İphone 6 ile birlikte lansmanı yapılacak demektir, ayrıca saat üzerinde bahsedilen ölçümleri yapabilmek için de birçok sensör oloacaktır.Dolayısı ile saatin şimdiki mevcut saatlerden daha kallavi bir saat olacağı anlamına gelir.

  • Biraz fazla uçuk geldi bana bu olay. Bir çok şeyi manuel olarak gireceksek pek kullanışlı olmaz. Ama kandaki şekeri, oksijen miktarını, uykumda kaç kere uyandığımı falan otomatik olarak ölçmesi biraz hayal geldi bana. Bekleyip görelim bakalım.

    Ayrıca bunu Samsung yapsa (ki bazılarını yaptı) çok dalga geçilirdi ve "ne gerek var" yorumları havada uçuşurdu, onu da belirtmek istedim.

  • gerek olurmu olmazmı tartışmasında durum şudur

    gereklimi olmazsa olmazmı değil ama yapılırsa kötümü olur hayır eğer boşta dururken pil harcamazsa zararı yok

  • Kan Tahlili kelimesini görünce istemsizce güldüm
  • harbiden ne gerek var bunlara. tabi işlemci ram ekrana üst sınıra ulaştı mecburen "lüzumsuz" özellikleri basmak zorundalar.

  • Her türlü bu özelliklerin hepsini kapatacağız ki şarjımız 1 saat daha uzun gitsin. Acı ama gerçek.
  • cok fazla bilim kurgu izliyonuz , iwatche kan tahlilide yaptirdiniz ya baska birsey demiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: giogo

    Akıllı saatlerde yapılcak en mantıklı işlemleri Apple yapmış gibi gözüküyor.

    Kimse akıllı saati,işletim sistemi üzerinden işlemler yapmak için almaz.Dur 2 inchlık ekranda bir galeriye giriyim,webde gezinmeye çalışıyım demez.Bundan dolayıda samsung`un gear`ları tutmadı.

    Ama tamamen sağlığınızı odaklanmış bir saati kim taşımak istemez ? Anlık nabızını ölçen,kilonuzu yağ miktarınızı takip eden bir saat ?Günlük yürüme sürenizi,yaktığınız kaloriyi,gps üzerinden yer değiştirme mesafelerini ölçme... Nabızının atmadığını algıladığında gps`den konumunuzu sağlık kuruluşlarına gönderip yardım istemesini ? Nabızınız düzensizleşince sizi uyarması ? Bunları kim istemez ?

    Akıllı saatler ancak bu özellikleriyle değerli olabilir.Apple`da iyi yolda gibi gözüküyor.

    Ölüm Allah'ın emri.Ölecek olduktan sonra bir saat insanı ne kadar kurtara bilir orası meçhul. Gerçi sporcu isen senin yazdığın her özelliği kullanırsın ama değilsen ? Ben şahsen internete girebileceğim,kulaklık ile müzik dinleyebileceğim, kameralı(olmasa da olur) bir akıllı saate hayır demem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DubSteq

    quote:

    Orijinalden alıntı: giogo

    Akıllı saatlerde yapılcak en mantıklı işlemleri Apple yapmış gibi gözüküyor.

    Kimse akıllı saati,işletim sistemi üzerinden işlemler yapmak için almaz.Dur 2 inchlık ekranda bir galeriye giriyim,webde gezinmeye çalışıyım demez.Bundan dolayıda samsung`un gear`ları tutmadı.

    Ama tamamen sağlığınızı odaklanmış bir saati kim taşımak istemez ? Anlık nabızını ölçen,kilonuzu yağ miktarınızı takip eden bir saat ?Günlük yürüme sürenizi,yaktığınız kaloriyi,gps üzerinden yer değiştirme mesafelerini ölçme... Nabızının atmadığını algıladığında gps`den konumunuzu sağlık kuruluşlarına gönderip yardım istemesini ? Nabızınız düzensizleşince sizi uyarması ? Bunları kim istemez ?

    Akıllı saatler ancak bu özellikleriyle değerli olabilir.Apple`da iyi yolda gibi gözüküyor.

    Ölüm Allah'ın emri.Ölecek olduktan sonra bir saat insanı ne kadar kurtara bilir orası meçhul. Gerçi sporcu isen senin yazdığın her özelliği kullanırsın ama değilsen ? Ben şahsen internete girebileceğim,kulaklık ile müzik dinleyebileceğim, kameralı(olmasa da olur) bir akıllı saate hayır demem.

    Saatle internete girmek ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DubSteq

    quote:

    Orijinalden alıntı: giogo

    Akıllı saatlerde yapılcak en mantıklı işlemleri Apple yapmış gibi gözüküyor.

    Kimse akıllı saati,işletim sistemi üzerinden işlemler yapmak için almaz.Dur 2 inchlık ekranda bir galeriye giriyim,webde gezinmeye çalışıyım demez.Bundan dolayıda samsung`un gear`ları tutmadı.

    Ama tamamen sağlığınızı odaklanmış bir saati kim taşımak istemez ? Anlık nabızını ölçen,kilonuzu yağ miktarınızı takip eden bir saat ?Günlük yürüme sürenizi,yaktığınız kaloriyi,gps üzerinden yer değiştirme mesafelerini ölçme... Nabızının atmadığını algıladığında gps`den konumunuzu sağlık kuruluşlarına gönderip yardım istemesini ? Nabızınız düzensizleşince sizi uyarması ? Bunları kim istemez ?

    Akıllı saatler ancak bu özellikleriyle değerli olabilir.Apple`da iyi yolda gibi gözüküyor.

    Ölüm Allah'ın emri.Ölecek olduktan sonra bir saat insanı ne kadar kurtara bilir orası meçhul. Gerçi sporcu isen senin yazdığın her özelliği kullanırsın ama değilsen ? Ben şahsen internete girebileceğim,kulaklık ile müzik dinleyebileceğim, kameralı(olmasa da olur) bir akıllı saate hayır demem.

    2" ekranda internet qeyff

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Limitles


    quote:

    Orijinalden alıntı: DubSteq

    quote:

    Orijinalden alıntı: giogo

    Akıllı saatlerde yapılcak en mantıklı işlemleri Apple yapmış gibi gözüküyor.

    Kimse akıllı saati,işletim sistemi üzerinden işlemler yapmak için almaz.Dur 2 inchlık ekranda bir galeriye giriyim,webde gezinmeye çalışıyım demez.Bundan dolayıda samsung`un gear`ları tutmadı.

    Ama tamamen sağlığınızı odaklanmış bir saati kim taşımak istemez ? Anlık nabızını ölçen,kilonuzu yağ miktarınızı takip eden bir saat ?Günlük yürüme sürenizi,yaktığınız kaloriyi,gps üzerinden yer değiştirme mesafelerini ölçme... Nabızının atmadığını algıladığında gps`den konumunuzu sağlık kuruluşlarına gönderip yardım istemesini ? Nabızınız düzensizleşince sizi uyarması ? Bunları kim istemez ?

    Akıllı saatler ancak bu özellikleriyle değerli olabilir.Apple`da iyi yolda gibi gözüküyor.

    Ölüm Allah'ın emri.Ölecek olduktan sonra bir saat insanı ne kadar kurtara bilir orası meçhul. Gerçi sporcu isen senin yazdığın her özelliği kullanırsın ama değilsen ? Ben şahsen internete girebileceğim,kulaklık ile müzik dinleyebileceğim, kameralı(olmasa da olur) bir akıllı saate hayır demem.

    Saatle internete girmek ??

    Gözlükle bile giriliyor. Saat mi çok acayip geldi ? Şahsen 2.5" ekranlı telefonumda en çok kullandığım özellik internet




  • quote:

    Orijinalden alıntı: giogo

    Akıllı saatlerde yapılcak en mantıklı işlemleri Apple yapmış gibi gözüküyor.

    Kimse akıllı saati,işletim sistemi üzerinden işlemler yapmak için almaz.Dur 2 inchlık ekranda bir galeriye giriyim,webde gezinmeye çalışıyım demez.Bundan dolayıda samsung`un gear`ları tutmadı.

    Ama tamamen sağlığınızı odaklanmış bir saati kim taşımak istemez ? Anlık nabızını ölçen,kilonuzu yağ miktarınızı takip eden bir saat ?Günlük yürüme sürenizi,yaktığınız kaloriyi,gps üzerinden yer değiştirme mesafelerini ölçme... Nabızının atmadığını algıladığında gps`den konumunuzu sağlık kuruluşlarına gönderip yardım istemesini ? Nabızınız düzensizleşince sizi uyarması ? Bunları kim istemez ?

    Akıllı saatler ancak bu özellikleriyle değerli olabilir.Apple`da iyi yolda gibi gözüküyor.

    herşey iyi güzelde Türkiye'deki sisteme entegre olması ve batarya ömrü çok önemli, Siri bile Türkçe bilmiyor hala ne yazık ki...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.