Şimdi Ara

Detay Kalitesi Yüksek Bookshelf Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hali hazırda kullandığım ve ses kalitesinden çok memnun olduğum Dali Ikon 2 MK2 hoparlörlerimi satmaya karar verdim bunun yerine daha küçük bookshelf hoparlör almak istiyorum.
    Bu noktada JBL'lere bakıyorum. Bana önerebileceğiniz küçük ve wataj olarak kolay sürülebilecek bir JBL tavsiyeniz var mıdır?

Diğer markalarada açığım yeterki Dali'deki detayı çok aratmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 17 Ağustos 2014; 18:56:13 >

• Cromartie ikon'dan sonra daha daha küçük bir jbl bookshelf'e geçmek seni pek memnun etmeyebilir bir de neden jbl? Keza bu markanın bookshelfleri değil de daha büyük cüsseli floorstand modelleri sinema sistemlerinde ve stereo da daha fazla tercih edilir pek jbl bookshelf tercih edeni duymadım.. Bildiğim iki tane iyi bookshelf modeli var biri yeni studio 530 diğeri de LS-40 modeli.. Bu ikisi de ederinin altında performans veriyorlar bence ve çok daha iyi seçenekler var piyasada hızlı karar verme derim.
  • Kef ls 50 var ilanda bence ona bak bos ver
    Jbl in çar çöpünü

Yada citronic St 8 6 5 herhangi biri ne bakın ucude iyi

Sonus faber toy da o parayı etmez ama oda iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında detay seviyesi yüksek bookshelf hoparlör denince akla; Atc, Pmc, Dynaudio, Totem, Sonus Faber, ProAc, Reference 3A vs. gibi markalar geliyor akla çoğu da monitor hoparlör üretim mantığı ile üretildiği için sürülmeleri hiç kolay olmuyor istedikleri gücü verdiğinizde ise elde edilen sonuçlara insanın inanası gelmiyor.. Nasıl bir ampli ile besleyeceksiniz ve kaynak olarak ne kullanıyorsunuz? Buna göre daha sağlıklı tavsiyeler verilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Aslında detay seviyesi yüksek bookshelf hoparlör denince akla; Atc, Pmc, Dynaudio, Totem, Sonus Faber, ProAc, Reference 3A vs. gibi markalar geliyor akla çoğu da monitor hoparlör üretim mantığı ile üretildiği için sürülmeleri hiç kolay olmuyor istedikleri gücü verdiğinizde ise elde edilen sonuçlara insanın inanası gelmiyor.. Nasıl bir ampli ile besleyeceksiniz ve kaynak olarak ne kullanıyorsunuz? Buna göre daha sağlıklı tavsiyeler verilebilir.

Bugun sahibinden.com dan takas teklifi aldim. Heco victa 302 ile. Amfi degil mikro sistemim var Denon RCD M39. Gayet se keyifli bir bicimde surebiliyor ve tinilar hic duymadigim cinsten, yerimde dar ve kolon gercekten buyuk, bu yuzden satmak istiyorum.
    Takas yapmak isteyen kisi ozellikle detayda cok iyi oldugunu belirtti. Ancak yabanci oldugum bir marka ve tiz anlaminda bana ne sunabilir bilemiyorum.
    İhtiyacim olan tiz kalitesi ve pahali bir sey aramiyorum.

• @Cromartie; siz heco victa 302'nin küçük bir şey mi olduğunu sanıyorsunuz? Bunu sordunuz mu satıcıya veya araştırdınız mı? Eğer öyle düşündüyseniz hemen uyarayım 347mm yükseklik 203mm genişlik ve 315mm derinlik ile oldukça hormonlu bir bookshelf.. İkondan aşağı kalır yanı yok.. Siz ikon'un sesinden mi memnun kalmadınız acaba? Bu arada detay konusunda kafa kafaya olabilirler (belki ikon biraz daha fazla mikro detay sunabilir) İkon üst frekanslarda daha detaylıdır ribbon ve dome tweeter olduğu için.. Orta ve orta üst frekanslarda ise Heco'nun güzel baskın bir karakteri vardır beğenirsiniz ama ikon'u değiştirdiğinize değer mi bilemiyorum. İhtiyacınız olan tiz kalitesi ise zaten bence şu anda elinizde olan hoparlörde bu mevcut tabii siz bundan yeterince hoşlanmamış da olabilirsiniz.. Tam ihtiyacınızı hala anlamış değilim.. Büyüklük mü sorun oldu, tizler mi yetersiz geldi bunlar da değilse tam olarak nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

@Cromartie; siz heco victa 302'nin küçük bir şey mi olduğunu sanıyorsunuz? Bunu sordunuz mu satıcıya veya araştırdınız mı? Eğer öyle düşündüyseniz hemen uyarayım 347mm yükseklik 203mm genişlik ve 315mm derinlik ile oldukça hormonlu bir bookshelf.. İkondan aşağı kalır yanı yok.. Siz ikon'un sesinden mi memnun kalmadınız acaba? Bu arada detay konusunda kafa kafaya olabilirler (belki ikon biraz daha fazla mikro detay sunabilir) İkon üst frekanslarda daha detaylıdır ribbon ve dome tweeter olduğu için.. Orta ve orta üst frekanslarda ise Heco'nun güzel baskın bir karakteri vardır beğenirsiniz ama ikon'u değiştirdiğinize değer mi bilemiyorum. İhtiyacınız olan tiz kalitesi ise zaten bence şu anda elinizde olan hoparlörde bu mevcut tabii siz bundan yeterince hoşlanmamış da olabilirsiniz.. Tam ihtiyacınızı hala anlamış değilim.. Büyüklük mü sorun oldu, tizler mi yetersiz geldi bunlar da değilse tam olarak nedir?

Dediğim gibi Ikon 2 MK2'nin detay ve tiz kalitesinden memnunum ancak büyüklüğü sorun benim için. Görmeden alınca böyle oldu
    Yani Ikon'dan memnuniyetsizlik kesinlikle söz konusu değil.

Heco'da şimdi baktım dediğiniz gibi büyükmüş teşekkürler uyarınız için.

JBL studio 220 ve 230a baktım epey iyi diyorlar ancak ne kadar iyi bilmiyorum. Önerilerinize açığım.

• bir oneride benden monitor audio bx 2 veya rx1 olabilir bence ikonuda aratmazlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

bir oneride benden monitor audio bx 2 veya rx1 olabilir bence ikonuda aratmazlar

Bu öneri gerçekten kafama yattı daha önce demo halinde dinlemiştim hoşuma gitmişti, arayışlarımı bu yönede kaydıracağım teşekkürler.
  • quote:

bir oneride benden monitor audio bx 2 veya rx1 olabilir bence ikonuda aratmazlar

Ikon tiz canavarı. Ma da o kadar tiz yok bana gore ama denemek lazım tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

An itibari ile hoparlörümü BX2 ile takas ettim.

BX2 bu fiyata gerçekten çok iyi müzik performansı sunuyor. Tizleri ve vokalleri Ikon gibi olmasa da benim gibi birine yetiyor.

Ancak şu bir gerçek ikon 2 mk2 ile arasındaki kulvar farkı hissediliyor :) Her anlamda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

quote:

BX2 bu fiyata gerçekten çok iyi müzik performansı sunuyor. Tizleri ve vokalleri Ikon gibi olmasa da benim gibi birine yetiyor.

Ancak şu bir gerçek ikon 2 mk2 ile arasındaki kulvar farkı hissediliyor :) Her anlamda :)

Gule gule kullan iyi olmus

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

quote:

Gule gule kullan iyi olmus

Bu ne hocam oh olmus dermis gibi

• hayırlı olsun
  • Cromartie ma bx2 yi marantz pm 6004 ile kullandım, bence çok güzel bir bookshelf ama ben öyle tecrübeli biri değilim, sadece bx2 ile dinlediğim müzikten çok keyif aldığımı söyleyebilirim. iyi günlerde kullan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aryel

Cromartie ma bx2 yi marantz pm 6004 ile kullandım, bence çok güzel bir bookshelf ama ben öyle tecrübeli biri değilim, sadece bx2 ile dinlediğim müzikten çok keyif aldığımı söyleyebilirim. iyi günlerde kullan :)

Teşekkürler bende Marantz MCR 510 ile kullanıyorum şu anda gerçekten kaliteli bir ürün ama bir Ikon 2 kadar değil. Ne kadar ekmek o kadar köfte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.