bilgisayarım eski sayılır amd 2000+ işlemci 512 mb ram ve 64 mb onboard ekran kartım var sorunumsa bilgisayarımı ilk açarken biosda hdd görmemesi ve açılmaması ancak pc ye birkaç res attıktan sonra (bazen 20 kere res atıorum) ancak hdd görüyor ve açılıyor ne yapmalıyım yorumlar için şimdiden teşekkürler
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
kablolarında temassızlık olabilir.ide ve power kablolarını iyice bir kontrol etmelisin.değiştirmeyi de deneyebilirsin.
Bios a girdikten sonra boot menüsünden açılış seçeneklerinin hdd olup olmadığına bak. Gerçi hertürlü sonuçta hdd yi açıyor ama..
kablolarda herhangi bir temassızlık yok hepsinide söküp taktım iyice kontrol ettim bazen ilk seferde açılıyor bazende dediğim gibi abartısız 20 kere den fazla res atıorum ancak hdd görüyor
dostum dediğim gibi kablolarında bir sorun olabilir.hdd in ide girişinde bir sorun olabilir. bilgisayarını başka bir pcye tek hdd olarak takıp onda boot etmeye çalış bakalım yine sorun çıkaracak mı? eğer çıkarmazsa sorunun hdd den kaynaklanmadığını anlayabilirsin ilk aşama olarak
yardımın için tşk ler kabloları bir değiştireyim umarım düselir tekrar tşk