Şimdi Ara

DESİBEL MESELESİ ? ? ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba arkadaşlar evde bass sesi seven biriyim o yüzden subwooferlarla içli dışlıyım ama aklıma takılan bir kaç bişey var bunları sormak için bu konuyu açtımış bulunmaktayım şimdiden cevap verevn arkadaşlara tşkrlr.

araba subwooferı evde bi işe yaramıyor pioneer 308 d4 400 rms 30 cm subwooferı litreli kabininden tam beslediğim halde edifier s730 kadar bass alamıyorum ? edifier ortalığı yıkarken pioneer normal çalıyor ? kabinini köşeye koyuyordum ama yinede fayda etmiyordu,bende bu durumdan sıkılıp 308 d4 ü sattım şimdi 38 cm kicker cvr 15 alacağım fakat umduğumu bulamıyorum yeterli bass ve sarsıntıyı alamıyorum
    demek istediğim adam z5500 gibi kıytırık bir bas kolonu olan sistemle (sökenler bilir ne kadar dandik olduğunu) 115-125 desibel alıyor hemde ev ortamında yani daha büyük alanda
    diğer araba subwooferı pioneer 3004 spl hayvan gibi bir subwoofer ve 1000 RMS değere sahip araba gibi küçük bir ortamda tam beslediği halde 119 desibel alabiliyor

acaba biz kabinimi yapamıyoruzda böyle oluyor? adamlar oyuncak gibi kolonla 1000 rms lik pioneerin verdiği desibeli yakalıyorlar nasıl oluyor bu iş anlamış değilim.
    sorumu videolarlar destekledim uzman arkadaşlar bu durumu açıklarlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

z5500 spl testinde 125 desibel

pioneer 3002 d4 1000 RMS araç içinde 119 desibel

• Merhaba öncelikle, Z-5500 ve Z-2300 subwoofer'i kalitelidir ve senelerce sorunsuz kullanıyorum-kullanıyorlar nereden vardınız acaba bu kanıya anlamadım herneyse konuya dönecek olursak, aslında araç subwooferleri evde araçtakinden daha fazla şiddetli olması lazım hacim büyük sonuçta (şu ana kadar evde bir çok araç subwooferi kullandım). Tam besliyorum diyorsunuz Allah Allah, bizim araçtada cvr 12" var spl kabinli tek başına yeterli ama çiftlemeyi düşünüyoruz bakalım
    Şu an Z-2300 kullanıyorum tavsiye ederim, Z-5500 veya Z-2300 sizi üzmeyecektir ben sesini açamıyorum mesela bass'ı uzatması hele çok iyi.

Z-2300 aldığımdan beri evde araç subwoofer'i kullanmaya karşıyım gerçekten bir laf vardır araç sistemi araçta, ev sistemi evde dinlenir çok doğru bir laf.

Biliyorum çok Z-2300 den bahsettim ancak bass konusunda Z-5500 ile Z-2300 birbirlerine yakın oldukları için fikir verebilir.

Ayrıca Z-5500 ile Z-2300 arasında desibel farkı yok fazla.

http://www.youtube.com/watch?v=z8CU1H640BY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 8 Temmuz 2012; 0:55:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Merhaba öncelikle, Z-5500 ve Z-2300 subwoofer'i kalitelidir ve senelerce sorunsuz kullanıyorum-kullanıyorlar nereden vardınız acaba bu kanıya anlamadım herneyse konuya dönecek olursak, aslında araç subwooferleri evde araçtakinden daha fazla şiddetli olması lazım hacim büyük sonuçta (şu ana kadar evde bir çok araç subwooferi kullandım). Tam besliyorum diyorsunuz Allah Allah, bizim araçtada cvr 12" var spl kabinli tek başına yeterli ama çiftlemeyi düşünüyoruz bakalım
    Şu an Z-2300 kullanıyorum tavsiye ederim, Z-5500 veya Z-2300 sizi üzmeyecektir ben sesini açamıyorum mesela bass'ı uzatması hele çok iyi.

Z-2300 aldığımdan beri evde araç subwoofer'i kullanmaya karşıyım gerçekten bir laf vardır araç sistemi araçta, ev sistemi evde dinlenir çok doğru bir laf.

Biliyorum çok Z-2300 den bahsettim ancak bass konusunda Z-5500 ile Z-2300 birbirlerine yakın oldukları için fikir verebilir.

bellikli daha önce z5500 ün subwooferını kabiniden sökmemişsiniz ğer sökseniz kaliteli dediğinize pişman olursunuz amacım polemik çıkarmak şu kaliteli şu değil falan demek değil z2300 al falan demişsiniz şu anda zaten hem z5500 den hemde z2300 den üstün edifier s730 var bu zaten evi yıkıyor sorun yok ama ben spl bir sistem istediğim için araba subwooferlarıyla uğraşıyorum

bu arada z5500 ün subwooferının sökülmüş hali 1:50 itibaen izle ve gör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 8 Temmuz 2012; 14:33:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

quote:

Merhaba öncelikle, Z-5500 ve Z-2300 subwoofer'i kalitelidir ve senelerce sorunsuz kullanıyorum-kullanıyorlar nereden vardınız acaba bu kanıya anlamadım herneyse konuya dönecek olursak, aslında araç subwooferleri evde araçtakinden daha fazla şiddetli olması lazım hacim büyük sonuçta (şu ana kadar evde bir çok araç subwooferi kullandım). Tam besliyorum diyorsunuz Allah Allah, bizim araçtada cvr 12" var spl kabinli tek başına yeterli ama çiftlemeyi düşünüyoruz bakalım

bellikli daha önce z5500 ün subwooferını kabiniden sökmemişsiniz sökseniz o kaliteli dediğinize ğişman olursunuz amacım polemik çıkarmak şu kaliteli şu değil falan demek değil z2300 al falan demişsiniz şu anda zaten hem z5500 den hemde z2300 den üstün edifier s730 var bu zaten evi yıkıyor sorun yok ama ben spl bir sistem istediğim için arab subwooferlarıyla uğraşıyorum

Merak etmeyin Z-5500 sökmedim ancak elimde Z-2300 var biliyorum ne olduğunu. Eğer görüntüye bakarak dandik diyorsanız o sizin görüşünüzdür...
    S730 nerede daha üstün acaba, Z5500 ' den ? İkisi farklı kategoriler.
    Eve spl sistem kurmak istiyorsan
    Al 2 tane DD 9515 yanınada amfi olarak DD Z1 veya CrossFire VR-4000D alırsın güzelde bir kabin teki için 150 litre yaparsan iyi olur. Bol bol desibel ölçersin anlaştık ? Senin amacın farklı anlaşılan.

• quote:

quote:

quote:

bellikli daha önce z5500 ün subwooferını kabiniden sökmemişsiniz sökseniz o kaliteli dediğinize ğişman olursunuz amacım polemik çıkarmak şu kaliteli şu değil falan demek değil z2300 al falan demişsiniz şu anda zaten hem z5500 den hemde z2300 den üstün edifier s730 var bu zaten evi yıkıyor sorun yok ama ben spl bir sistem istediğim için arab subwooferlarıyla uğraşıyorum

Merak etmeyin Z-5500 sökmedim ancak elimde Z-2300 var biliyorum ne olduğunu. Eğer görüntüye bakarak dandik diyorsanız o sizin görüşünüzdür...
    Al 2 tane DD 9515 yanınada amfi olarak DD Z1 veya CrossFire VR-4000D alırsın güzelde bir kabin teki için 150 litre yaparsan iyi olur. Bol bol desibel ölçersin anlaştık ? Senin amacın farklı anlaşılan.

tamam en iyi logitech buraya polemik çıkarmaya gelme arkadaşım ok.benin anlatmak istediğim nasıl bir kabin yapmalıyımki fazla desibel alabileyim anlatabildimmi ? konuyu saptırmanın gereği yok
    dd z1 yada vr 4000 d evde nasıl beslenecek balkona 20 tane akü bağlarım artık

• arkadaşlar yukarıdada belirttiğim gibi uzman arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

tamam en iyi logitech buraya polemik çıkarmaya gelme arkadaşım ok.benin anlatmak istediğim nasıl bir kabin yapmalıyımki fazla desibel alabileyim anlatabildimmi ? konuyu saptırmanın gereği yok
    dd z1 yada vr 4000 d evde nasıl beslenecek balkona 20 tane akü bağlarım artık

Atomic ele 15 2000 rms 140 litre 34hz kabin, orion 5000d amfi , 72 amper akü.

+ birde akü şarj aleti alırsın, tabi ele 15 bulabilirmisin bilmiyorum benimki sadece tavsiye oto sistemi kurmak istiyorum diyorsan ve tek başına ele 15 her türlü yeticeğini düşünüyorum

149.8db
    http://www.youtube.com/watch?v=AFP9y0g4zdA

yada boşver ya, uzman arkadaşlar gelsin bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 8 Temmuz 2012; 15:02:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

öncelikle merhaba arkadaşlar evde bass sesi seven biriyim o yüzden subwooferlarla içli dışlıyım ama aklıma takılan bir kaç bişey var bunları sormak için bu konuyu açtımış bulunmaktayım şimdiden cevap verevn arkadaşlara tşkrlr.

araba subwooferı evde bi işe yaramıyor pioneer 308 d4 400 rms 30 cm subwooferı litreli kabininden tam beslediğim halde edifier s730 kadar bass alamıyorum ? edifier ortalığı yıkarken pioneer normal çalıyor ? kabinini köşeye koyuyordum ama yinede fayda etmiyordu,bende bu durumdan sıkılıp 308 d4 ü sattım şimdi 38 cm kicker cvr 15 alacağım fakat umduğumu bulamıyorum yeterli bass ve sarsıntıyı alamıyorum
    demek istediğim adam z5500 gibi kıytırık bir bas kolonu olan sistemle (sökenler bilir ne kadar dandik olduğunu) 115-125 desibel alıyor hemde ev ortamında yani daha büyük alanda
    diğer araba subwooferı pioneer 3004 spl hayvan gibi bir subwoofer ve 1000 RMS değere sahip araba gibi küçük bir ortamda tam beslediği halde 119 desibel alabiliyor

acaba biz kabinimi yapamıyoruzda böyle oluyor? adamlar oyuncak gibi kolonla 1000 rms lik pioneerin verdiği desibeli yakalıyorlar nasıl oluyor bu iş anlamış değilim.
    sorumu videolarlar destekledim uzman arkadaşlar bu durumu açıklarlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

z5500 spl testinde 125 desibel

pioneer 3002 d4 1000 RMS araç içinde 119 desibel

tamamen kabınle alakalı kafadan uydurma kabınde yapsan. yıne de kuvvetlı calması gerekıyor.
    besleme unıtenız tam anlamıyla beslemıyor demektır.
    ne sekılde ve nereye nasıl bagladıgınızı yazmamısınız. yazsaydınız hem fikir oluşurdu. yardımcı olurduk.
    size söyle söyleyebilirim ki. tek kelime. kaset çalar teybın. kuvvetlı cıkıs verırken. cd çalardan (teyp' den) MP3 dinlediğinizde daha zayıf ses alırsınız.
    amfiye ne verirseniz onu yukseltır. nasıl besledıgınıze baglı.
    stereo' dan amfinize Orıgınal Ipod baglayın bakın ses nasıl değişiyor. bu durum evde aynı onboard' dan pc ye bagladınızda cd çalardan dinlemekte durum aynı olucaktır.
    belki FLAC dinlerseniz bi nebze iyileşme olucaktır. cep telefonuyla da durum aynı.
    bu söylediklerim oto tesisatı içindi.

ev için sistemler tamamen professıonal kabın hesaplamasıyla yapıldıgı ıcın ve serı uretım oldugu ıcın fiyatları uygun gelebılmektedir.
    hoparlörler RMS cinsinden ölçülür. 1000 watt peak sürebileceğiniz güç demektir.
    besledğiniz ünite belki 100 watt ına kadar cıkabılıyordur. bilinmez ama.
    dediğim gibi. PC den oto teybı gıbı cıkıs beklemeyın.
    ev sistemleri 80 desibele kadar dayanır.
    odanın akustıgıde onemlı, multimedya sistemlerdeki (2.1-4.1-5.1-7.1) subwooferlar portlu oldugun için daha iyi cevap verirler. sesi bozulmadan size ulasır.
    Kolay gelsin.
    Sanırım biraz fazla yazdım. Kusura bakmayın.
    Aklıma Gelenler bunlar.

• teşekkürlerde istediğim cevap bunlar değil subwooferı el yapımı amfiyle tam besliyorum neredeyse göbeği çıkacak seviyeye geliyor hatta potansiyometreyi biraz açınca woofer sapıtmaya başlıyor tam beslendğinden aminim benim sorumun cevabını yazmamışsınız yukarıyı tam okursanız ne sorduğumu daha iyi anlarsınız
  • quote:

teşekkürlerde istediğim cevap bunlar değil subwooferı el yapımı amfiyle tam besliyorum neredeyse göbeği çıkacak seviyeye geliyor hatta potansiyometreyi biraz açınca woofer sapıtmaya başlıyor tam beslendğinden aminim benim sorumun cevabını yazmamışsınız yukarıyı tam okursanız ne sorduğumu daha iyi anlarsınız

işin uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla şunları söyleyebilirim.

1.teyp pioneer ın osuruktan teyyare bi teybi. sub çıkışı olup olmadığı meçhul.varsa bile 2 v çıkışlıdır.
    2. 10.saniyede kabinin ölçülerine bir bakın.3002 kıçım kadar kabinde asıl şiddetini gösterebileceğini hiiç sanmıyorum.o kabinde gereken yalıtım varmı???
    3.amfi nedir ne değildir oda belli değil. 3002 1000 w rms.onu en kötü şartta 1100 w rms veren bi amfiyle beslemek gerekiyor.
    4.teypten ve amfiden ne şekilde bi ayar yapılmış?amatörce bi ayarmı yapılmış yoksa profmu?
    5.alt yapıda ne kullanılmış?orda gördüğümüz sadece 4ga elektrik kablosu.rca ne ses kablosu ne?

şuan aklıma gelen ilk 5 soru bu.logitech e bi bakalım.

1.pc deki ses kartı ne?

başka soru yok.çünkü mühendisler tarafından en iyi şekilde hazırlanıp dizayn edilip piyasaya giriyor cihaz.kabini en iyi sesi alıcak şekilde ayarlanmış.kablolama yalıtım sistemin kendi amfisi vs.herşey hop lara en uygun şekilde kullanılıyor.

yanlışım varsa affola ben bildiğim kadarıyla 'amatörce' bir yorum yaptım...

• bence yukarıdada dediğim gibi %90 lık kısmı kabinde bitiyor demekki
  • tabiki kabinde cok önemli.t-line kabinleri biliyorsun.adamlar 20 cm lik bass la arabayı inletiyor izlemişsindir ama dediğim gibi alt yapıda önemli
  • Konuyu inceledim.
    Ancak ölçüm için yapılan şeyler oldukça yanlış ve tekniğe aykırı.
    Öncelikle ölçüm referans olarak yapılmalıdır.
    Referans ölçümleri öncelikle 1KHz te ve hoparlörden 1 metre uzakta yapılmalıdır. Daha sonra uygun frekans bandlarında sadece o frekans sisteme uygulanarak ilgili hoparlörün 1 metre uzağında yapılmalıdır. Buradaki vidolardan birinde vatandaş spl ölçü aletini hoparlörün deliğine sokup ölçtüğü değer ile izleyicileri yanlış bilgilendirmektedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.