1900'lerin başında araştırma için Mançurya ormanlarını arşınlayan bir grup Rus askeri ekibi Dersu Uzala isimli,dağlarda yaşayan,tatlı mı tatlı bir adam ile karşılaşırlar.Olaylar gelişir.
Dersu o kadar iyi bir adam ki gördüğü hayvan tuzaklarını bozuyor,denk geldiği kulübelere yiyecek bırakıyor.Ancak herkes Dersu kadar iyi değil.Aynı zamanda bu şahsın gerçekte de yaşamış birisi olduğunu belirteyim.
Kurosawa'nın en iyi işlerinden birisi olduğunu düşündüğüm Dersu Uzala görülmesi gereken bir film.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
İzlemişsin,beğenmişsin,sevindim Çok güzel filmdir bende herkese tavsiye ediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Federico Fellini
İzlemişsin,beğenmişsin,sevindim Çok güzel filmdir bende herkese tavsiye ediyorum
İzledim,beğendim,teşekkürler
Hocam kısmet olursa bu hafta içi Kagemusha ve Ran filmlerini de izliyorum.Yemişim kronolojisini o değilde izleyecekmiş gibi 10-15 filmini indirdim öylece duruyor neyse artık zamanla onlarda.
kagemusha cannesta ödül almıştı.Bende daha izlemedim.Henüz onun önünde 5 tane akira filmi var önce izlemem gereken
Aynen.Hatta Kurosawa iki kez yabancı film oskarı'nı kazanan tek yönetmenmiş.
Kurosawa filmlerinin bende ayrı bir yeri vardır.Hatta yanlış hatırlamıyorsam Rashomon u kendisinden habersiz Venedik film festivaline sokmuşlar ve ödül almış efsanesi dolanırdı bir aralar.
Tabiatle bütünleşmiş bir adam görmek isteyenler bu filmi seyretsin.