Şimdi Ara

DERSLERİN STANDART SAPMALARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
2
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Komple ayt feni genelleyemem ama ayt fizigin getirisi cok olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım hocam çok teşekkür ederim son bir soru daha sorayım sizi de meşgul etmeyeyim Peki hocam sınav sitelerinde hesapladığımız puandan (hesapladığımızla aynı net geldiğini kabul ediyorum) farklı puan gelir mi? Daha iyi veya daha kötü?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nroocinu N kullanıcısına yanıt
    Gelebilir.Bazen o siteler yanlis hesaplayabiliyor.Ama 3 asagi 5 yukari fikir edinmeden işe yararlar.

• çok teşekkürler fikriniz için

• Arkadaslar standart sapmanin bi esprisi yok sadece paunin virgulden sonraki kismi etkiliyor onun icin 5-6 puan gelmesini beklemeyin

• Aslında bayağı etkisi var. Geçen sene 40 tyt matematik sorusu 14 ayt fizik sorusundan sadece 2 puan fazla getirdi.(sayısal puanı için)

• valla dostum o virgülden sonrası bazen insanın gideceği bölümü etkiliyor ben yaşadım ondan biliyorum

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    benim tahminim bu sene eşit bile gelebilir.Bu sene ayt biyoloji bile 40 tyt mat ile yarışabilir puan bazında.Umulmadık bir zorlamaydı.

Hocan hedef ilk 10 kyasa pek etkilemez benim demek istedigim burada yanli bi bilgi var bazilari standart sapma ile 21 k dan 20 kya gelebileceklerini saniyor

Nerede yaziyor?

• hocam asıl o 10k bandında bu küçük olaylar etkiliyor çünkü orada zaten netler ulaşabileceği max seviyeye geliyor artık orada obp ve bu tip standart sapmalar mühim.yapılan total nette hangisinden zorlandıysa genel o kişi zorlanılandan yaptıysa çoğunu mesela o öne geçiyor.

• Ertan hocanın yks puan hesaplama videosu mu ne vardı. Orada hepsini tek tek hesaplamislar standart sapmalar ile.

Bir hoca benim icin kaynak olamaz bu dediginizin ostm tarafindan soylenmis olmasi gerekirdi

Tam terai zaten orada pek yigilma olmaz genellikle 20-25k bandinda olur ayrica kil payi kaciracak olsan bile emin ol ki o siralamayla guzel bir bolume gidersin

• ÖSYM bunları açıklamaz. Ertan hocanın hesapları virgülden sonraki 6 haneye kadar tutuyor(puanlar) Gayet de doğru yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 10 Temmuz 2019; 14:25:4 >
    Yanlış.

(3.166 × 40) - (3.604 × 14) = 76.18400
    Tabi mümkündür ama TYT kolay olduğu halde yetiştirme sorunu vardı. Biyoloji de beklediğimden kolaydı. Yanı herşey mümkün ama bence tyt mat standart sapması beklenenden çok olur.

• Guest-1h062019 kullanıcısına yanıt
    Anlamadım hocam dediğin.

Edit, yalnız tytnin %40i aytnjn %60i alınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 10 Temmuz 2019; 15:10:9 >
    ESŞ websitesindeki puanlarla AYT için hesaplama yaptım. Matematik 76 puan fazla getiriyor fizikten. 2 yazmışsın.
  • Matematik için yaptığın hesap tyt puanı için olan hesap. Bir grafikte sayısal puanı için her bir dersin getirdiği toplam puan vardı. Matematik 52 ayt fizik 50 getiriyordu diye hatırlıyorum.

Ekleme dediğim gibiymis. 1 tyt mat sorusu sayısal puanı için 1.29 puan getiriyor. Bir fizik ise 3.604 getiriyor. Yani yapacağın hesap 40x1.29 - 14x3.604 olmalı.

Bunlar ssler
    DERSLERİN STANDART SAPMALARI
    DERSLERİN STANDART SAPMALARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 10 Temmuz 2019; 15:21:7 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.