Şimdi Ara

##Dersim Olayı## (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
7.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öyle büyük çaplı bi isyan kendi başına yapılmaz silah para vs gereklidir başka devletlerin desteği şarttır zaten daha öncede çıktı ortaya ingiltereye gönderilen mektuplar falan
    siz sadece olayı başka yönlere çekip farkında olmadan faşitlik yapın aksini söyleyenlere faşit türk deyin
  • (bkz: cahiliyle baş edemiyoruz okumuşuyla nasıl edeceğiz)

"bizi bir kamyona doldurdular.
    tüfekli iki erin nezaretinde.
    sonra o iki erle yük vagonuna doldurdular.
    günlerce yolculuktan sonra bir köye attılar.
    tarih öncesi köpekler havlıyordu.
    aklımdan hiç çıkmaz o yolculuk,
    o havlamalar, polisler.
    duyarlığım biraz da o çocukluk izlenimleriyle besleniyor belki.
    annem sürgünde öldü, babam sürgünde öldü"

cemal süreya

• Bu bir isyandir ve yeni kurulan Turkiye Cumhuriyetini yikmaya yoneliktir ayni zamanda yine yabancilarinda bu isyanda etkisi vardir. Zamanin kosullarinida isin icine katmakda fayda var. Yapilmasi gereken yapildi. Turkiye kurulana kadar ne zorlukar cekildi onlarla kalmadi iceride 10 larca isyan cikti. Bu durumda devletin ne yapmasini bekliyordunuz ? Aa siz isyan ettiniz tamam mi diyecekti ?

Not : Bu isyan karakolların basılıp 10 larca askerimizin şehit edilmesi ile başlar ama kimsenin o askerleri yazdığı yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberhector -- 12 Şubat 2013; 23:24:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dahada yazarımda vicdanı olmayan ve gerçeğe önem vermeyen insanlara ne anlatsan boş...
  • Ne yazarsak yazalım gerçek tüm çıplaklığıyla gözlerimizin önünde.
    Katledilen binlerce insan.
    İnsanoğlu çoluğa çocuğa nasıl kıyar aklım almıyor.
  • eger ülkenin bekası söz konusu ise gerekli müdahele her türlü yapılır.
    Bu osmanlı zamanında da böyleydi
    Hz.muhammed zamanında da..

Atatürk tunceli müdahelesinde gerekli tüm yardımlarda bulunmuştur.
    Devletinin bütünlügüne kast edecek emperyal güclerle ilişki kurmuş bir fedeolizme tabii ki darbe vurulmalı..

Ne kötüdür ki bu tür vatan savunmasını bile "kanlı terör" gibi göstermeye calışan zihniyetler türk ismiyle dolaşmakta.

Dagdaki teröristten farkınız yok.
  • bu olaylarda birçok kişinin öldüğü bilinir ama cumhuriyeti yeni kuran hükümet bu olayı kürt oldukları için değil cumhuriyeti tehdit ettikleri için öldürmüştür (bu arada aleviler türkmen de olur) sadece dersimde değil yurdun birçok yerinde cumhuriyet karşıtlarıda idam edilmiştir.
  • evet hocam gayet güzel açıklamışsın.
  •  ##Dersim Olayı##
  • siberhector kullanıcısına yanıt
     ##Dersim Olayı##
    Ya benim bildiğim Türklük bu değil, ya da bu vahşiler Türk değil!
  • Dersimi inkar edenler dersimde halen yaşayan ve olayların tanığı olan insanlar var gelin anlatsınlar size.Bu arada youtube de videolarda var.Bir videoda başımıza dert alırız diye kameramana çekim yapma ki anlatayım diyenler var..

• Olayları yaşayan ve hatırlayanlar arasında benim de akrabalarım vardı. Aynı insanlar, Yavuz Sultan Selim'den beri sünni iktidarların devamlı olarak kendilerini katlettiklerini, inançlarını yaşamalarına izin vermediklerini, dağlarda yaşamaya zorladıklarını, bu nedenle de yeni kurulan cumhuriyete güvenmediklerini, cumhuriyetle birlikte ağaların gücünün azaldığını görenlerin zaten yavaş yavaş kentleşmeye başladığını ama bazılarının (ki bunların başlarında ağalar vardır) devletleşmeyi, vergi vermeyi ve asker vermeyi kabul etmediğini söyler.

Ben aleviyim, siz AKP'lisiniz. Kesilenler benden, kesenler ise yüzyıllardır sizden ve sizin iktidarınızın özlem duyduğu iktidardan...

Bırakın artık ikiyüzlülüğü; Cemevlerine "Terör yuvası" diyen, alevilik için "Çangılı çengili eğlence" diyen, ana muhalefet partisi başkanının hiçbir namussuzluğunu bulamadığı için tek suçu olarak aleviliği gösteren insanlar bize akıl ve tarih dersi vermesin. Sizin tebaa olmaktan insan olmaya geçişiniz o cumhuriyet sayesindedir ve maalesef herkes bu değeri haketmiyor.

•  ##Dersim Olayı##
  • Benim köyümü,nerden geldiğimi,soyumu sopumu bilmeden sanal ortamlarda neyin ahkamını kesiyorsun sen.3 kardeşin 2 kardeşi alevi 1 sunni olan ve Sunni kardeş üzerinden 500 sene önce sülalem bulunduğumuz yere yerleşmiş.Yani şu alevilik veya sunnilik kavramlarından çok yanlış kişiye çattın onu söyliyeyim.

"Ben aleviyim, siz AKP'lisiniz. Kesilenler benden, kesenler ise yüzyıllardır sizden ve sizin iktidarınızın özlem duyduğu iktidardan... " Demişsiniz ve saçmalamışsınız.Alevi olupta X,Y,Z partilerine oy veremez diye bir kural yok.Dersim Olayların da kimlerin parmağı olduğunu akrabalarınız size iyi anlatamamış anlaşılan :) Kesilenler benden kesenler ise sizden demek cahilliktir bunu da söyliyeyim.

"Bırakın artık ikiyüzlülüğü; Cemevlerine "Terör yuvası" diyen, alevilik için "Çangılı çengili eğlence" diyen, ana muhalefet partisi başkanının hiçbir namussuzluğunu bulamadığı için tek suçu olarak aleviliği gösteren insanlar bize akıl ve tarih dersi vermesin. Sizin tebaa olmaktan insan olmaya geçişiniz o cumhuriyet sayesindedir ve maalesef herkes bu değeri haketmiyor"

İkiyüzlülük olayına size aynen iade ediyorum.Cemevlerine söylendiğini iddia ettiklerinizle gidip kapışın.Benim bu konuda sanal alemde hiçbir zaman bir söyleyişim olmamıştır.Cemevlerinin veya cem törenlerinin kabul ettiğim etmediğim yönleri var bu da bana kalsın.Ana muhalefet ile başlayan cümlenize cevap bile vermek istemiyorum.Bozuk ağzınızı bir temizleyin de sonra tartışmaya devam edelim..

• Navigasyonel kullanıcısına yanıt
    şeyh sait 1924te hozatı işgal edip çevredeki cumhuriyet yanlısı aşiretleri bastı devlet içinde devlet gibi davrandı kendisine yollanan heyetlere silahla karşılık verdi.
    ilk ateşi açıp karakol basıp 33 askeri öldüren onlar acaba onlar kafa kesmedi mi ? Sonuçta bir aşiret lideri. Fotoğraf çektirecek vakitleri olmamıştır.
    kafa kesip fotoğraf çektirmek hoş bir görüntü olmasada bir kaç kişinin yaptığını bütün orduya mal edemezsin.
    forumda birileri utanmasa kahraman yapacak bunu...
  • Bu olaylar temşir pilavı gibi neden ısıtılıp kamuoyuna sunuluyor iyi görmek lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 kardesten ikisi alevi ve biri sunni mi dediniz yoksa ben mi yanlis okuyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

3 kardesten ikisi alevi ve biri sunni mi dediniz yoksa ben mi yanlis okuyorum?

Doğru okudunuz sonradan sunni olmuş biri..

• Aslinda dogru adama sormusum demek ki. Aksam ilk firsatta biraz daha sacmalayayim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Aslinda dogru adama sormusum demek ki. Aksam ilk firsatta biraz daha sacmalayayim ben.

Akrabalarınza felan sorun neyin ne olduğunu öğrenin ondan sonra

Edit:Yukarıda sonradan sunni dedim ama şu çıkmasın mesela hani yahudiymişte müslüman olmuş gibi :) Mezhepsel ayrımcılık yapmam istemem ama o cümlede kullanılacak doğru kelimeyi bulamadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 14 Ekim 2013; 16:24:44 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.