Şimdi Ara

Dershanesiz Mezun İçin Ağır Eşit Ağırlık Programı (1K-5K İçin Hazırlanmıştır) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
31
Favori
21.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • spor ve kahvaltıyı nasıl 1 saate sığdırırsın :))
  • Sabah uyanınca nescafe içiyorum, şekersiz sütsüz kremasız. Bu hazırlamasıyla falan 10dk'mı alıyor. Ardından 15-20 dakikada da kahvaltı yapıyorum, genelde hafif şeyler yiyorum, ekmek yasak. 20 dk'da da eliptik bisikletle çalışıyorum. Bana zaten 5-10 dk daha kalıyor... Kahvaltı öyle uzun sürerse yetişmez. Peynirli, zeytinli, yumurtalı, salamlı sosisli, reçelli ballı kahvaltı etmiyorum, zaten onu hazırlaması uzun sürer. Spora başlamadan önce de çay koyuyorum, spor bittikten sonra demlenmiş oluyor zaten. Sabah derslerinde o bir demlik çayı bitiririm genelde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah sporları eklendi:

Adım1: 8 Dakika Ayak ve Bacak Kasları için çalışma, düşük level yorucu değil:https://www.youtube.com/watch?v=NStdsml140g
    Adım2: 8 Dakika Karın Kası çalışması, düşük level yorucu değil:https://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474
    Adım3 (yalnızca erkekler için): Gögüs Kası çalışması, 12 dakika:https://www.youtube.com/watch?v=jWc8gHlAkoM

Toplam: 28 Dakika. Her çalışma arasına 5 dakika mola verirseniz toplam 38 dakika. Hazırlıkları ile birlikte 45 dakika sürebilir.

Özellikle kilo problemi yaşayan veya bölgesel yağlanması olan arkadaşlar için önerebileceğim çalışmalardır. Videoların izlenme sayıları ne kadar yararlı olduğu hakkında bilgi verecektir.

Peki programımıza nasıl entegre edeceğiz?

Benim önerim sabah uyandığınızda ilk işiniz bir meyve yemek olsun, ardından bir veya iki tane haşlanmış yumurta yiyin. Şekerli, yağlı ve tuzlu yiyecekleri tüketmeyin.

Kilo problemi yaşadığım için sabah kahvaltısında haşlanmış yumurtayı küçük küçük doğruyorum, içine bir tane havuç rendeliyorum, biraz da yarım yağlı peyniri doğrayıp atıyorum, azıcık da zeytinyağı ilave ediyorum. Hem protein açısından zengin hem de vitamin deposu bir kahvaltı oluyor. 1 dilim kepek ekmeği yiyorum yanında.

Kilo probleminiz yoksa da bu sporları yapacaksanız aşırı yemeyin sabah, sporları yaparken ağırlık çökebilir üzerinize, zorlanırsınız.

Dakika bazında bakarsak sabah sporu maksimum 45 dk sürecek, uyandığınızda kahvaltınızı 15 dakikada bitiremezseniz eğer spordan sonra da yapabilirsiniz, bir sandivç hazırlasanız da olur.

Şunu da ekleyeyim bu sporları yapmadan önce 3 dakika bi ısınması çalışması yapın ki bir sakatlanma olmasın.

edit: USB destekli bir LCD TV'niz varsa bu videoları indirin ve flash diske atın, TV'ye takın ve evinizin salonunda yapın, geniş ekranda daha verimli oluyor. Eğer yoksa bilgisayarınızı tamamen şarj edip görebileceğiniz bir yere koyarak da yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AF432673B -- 27 Ağustos 2014; 19:29:41 >

• İlk hafta programını geç gönderdiğim için konular yetiştirilememiş. Özellikle geometri ağır gelmiş galiba ve eksikler varmış...

İkinci hafta programını atmıyorum bu yüzden, ilk hafta programındaki konuları 1 soru bankası eşliğinde tamamen bu hafta içinde bitiriyoruz. Konu eksiği olanlar hem konu çalışıp ardı ardına gidebilir, eksiği olmayanlar da direkt soru çözümlerine geçebilir.

Yine de yetiştiren arkadaşlar varsa bana özel mesaj atsın ikinci hafta konularını göndereyim.

İkinci hafta programını 7 Eylül Pazar günü yükleyeceğim.
  • Emeğinize sağlık,zaman harcamış cok guzel yazmıssınız sağolun.Hedefiniz 1-5k peki bölüm olarak ne düşünüyorsunuz ve geçen sene kaç k idiniz?

• insurgent kullanıcısına yanıt
    Dün benim matematikçiyle konuşuyoruz, konu üniversiteye geldi... Dedim şu üniversite bu bölüm falan diye... Ben anlatırken bir anda sözümü kesti. Cebinde hiç paran olmadan markete gider misin dedi, hayır dedim... E o zaman puanın gelene kadar da düşünme üniversiteyi dedi. ''Hedefsiz ok nerey...'' derken yine kesti, klişeleri boşver elinden gelenin en iyisini yap dedi. Son derece haklıydı. 1k-5k yazdım ama bakma yani, amacım elimden gelenin en iyisini yapmak. Sonra bolca düşünme vaktim olacak istediğim üniversiteyi seçmek için. Geçtiğimiz sınav hiç istediğim gibi geçmedi, gönülsüzdüm girerken, hatta girmek bile istemiyordum öyle diyeyim... Bilir her öğrenci sınavda aşağı yukarı kaç net yapacağını. O mazide kaldı. Şu an yaptığım denemeler çok iyi gidiyor, bilmediğim konuları bitirdikçe yükseliyor puanlarım. Hedefim en kötü ihtimalle YGS-5 'te 17k - 30k arasına çekmek, sonra LYS ile bunu 2-3 k'ya düşürmek, ki mümkündür bu eşit ağırlıkta. Hatta sözelde 50 bin 60 bin olsan bile ilk beşyüze girmen bile olası... MF de durumlar hayli karışık ama yorum yapamıyorum. Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için...

• quote:

Orijinalden alıntı: Penguen Gagasi

İlk hafta programını geç gönderdiğim için konular yetiştirilememiş. Özellikle geometri ağır gelmiş galiba ve eksikler varmış...

İkinci hafta programını atmıyorum bu yüzden, ilk hafta programındaki konuları 1 soru bankası eşliğinde tamamen bu hafta içinde bitiriyoruz. Konu eksiği olanlar hem konu çalışıp ardı ardına gidebilir, eksiği olmayanlar da direkt soru çözümlerine geçebilir.

Yine de yetiştiren arkadaşlar varsa bana özel mesaj atsın ikinci hafta konularını göndereyim.

İkinci hafta programını 7 Eylül Pazar günü yükleyeceğim.

Hocam çalışmalar nasıl gidiyor ?

• Zor çok zor gidiyor ama memnunum... Bugün yeni hafta konularını paylasacagim. İlk hafta geometriyi aşırı yuklemisiz, bu hafta ucgenleri genel tekrar haftası olacak.

Artık robota bağladık, olağan bir şeymiş gibi algılıyorum calismayi; yemek yemek, su içmek gibi... 3 kilo aldım bu arada :)

Birlikte başladığımız arkadaslar da umarım kendilerinde de fark etmiştir; paragraf sorularindaki hizim 35 saniyeye kadar düştü, algılama üst seviyelerde.

Şu an için tek sorun akşama doğru gözlerimin yanmaya başlamasi, uyuma istegi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AF432673B -- 7 Eylül 2014; 12:52:48 >
  • ben senin programda bazı değişiklikler yaptım. ve bana kalırsa da değişiklik zorunlu. Çünkü öğle yemeği ve akşam yemeği yemeden sağlıklı bi süreç geçiremeyiz zannımca aralara yarım saat molalar koymakta fayda var hatta ben bazısına 1 saat mola verdim onda da biraz spor yapıp kitap okuyorum. Kitap bence aksatılmamalı :) Benim şu an tek sorunum saat. O kadar erken kalkamıyorum 1 haftam çok zor geçti alışamıyorum
  • Yemek saatleri var aslında, programın içinde görünmüyor diye ac kalmayacağız. Ders calisirken yiyoruz, mesela ders arasında sandivc veya elma, küçük bi tabak sebze yemeği falan. Masada yani. Ben çok detay vermemek için yazmadım programa "yemegimize de karışma" falan derler diye

• 3 saatten sonra mola vermezsen gözlerin bozulur
  • Hahaha doğru düşünmüşsün ama çalışma masamda yemek yemem hiç tavsiye etmiyorlar, sen molaları koy mutlaka uzun bi süreçteyiz buna yürek dayanmaz
  • Nasıl gidiyor?
  • kullandığınız edebiyat soru bankalarını da yazar mısınız?
  • Hocam merhaba süper bi yazı olmuş Allah razı olsun paylaşım için.

Ben de tm'de ilk 1k hedefliyorum. Ygs dersaneyle gidiyorum matematikte. Lys mat dersleri başlamadı henüz. Ama ben başladım çalışmalara polinom,ikinci dereceden denklemler,eşitsizlikler bu konulara çalıştım ardından soruları bitirdim. Tekrar geri dönmüyorum konulara ama önceliğim ilk olarak 10 ve 11i bitirip sonra dersaneyle bitirdikten sonra diğer kaynaklardan çözmek. Ama polinomları falan unutuyorum gibi geliyor ne yapayım bilemedim. Sizin öneriniz nedir lys mat çalışma konusunda öZellikle ygs ile birlikte götürmede?

• up sizin sonuç noldu ?
  • sonuç ne oldu ?

yıl boyu bu tempoda gittiysen helal olsun
  • Sonuç ne oldu

• sonuç ne oldu çok merak ettim
  • Sonuç ne oldu ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.