Şimdi Ara

Dershanesiz Mezun İçin Ağır Eşit Ağırlık Programı (1K-5K İçin Hazırlanmıştır) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
31
Favori
21.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okyanus son 2-3 yılda yayın politikasını değiştirdi. Eski sistemi bırakıp (eski sistem dediğim konuları ver, altına 3-5 test koy bas sistemi) onun yerine daha alternatif, yaratıcı yöntemler geliştirdiler. Örneğin bunların ''akıllı öğretim'' diye bi sistemleri var. Soru bankalarının içinde her sorunun altına kod koymuşlar, o kodu sitelerine giriyosun videolu çözümü geliyor. Her soru için yapmışlar bunu. Bir soru bankasında ortalama 2500 soru oluyor epey uğraşmışlar demek ki... Bunun dışında ''40 Seansta Matematik'', ''40 Seansta Geometri'' kitapları var temeli hiç olmayanlar için çok faydalı kitaplar... Ben YGS ve LYS Matematiğini aldım, LYS olanda Trigonometri dahil o konuya kadar bitirdim... Konuyu iyice parçalamışlar, üzerinde ne çözdüğün yazıyor, sonra karma testler verip bitiriyorlar. Bu iki kitap çok kalın... LYS için Coğrafyası çok hoşuma gitti, gözü yormuyor fontları, iç rengi yeşil, sorular açık yeşil kutuların üzerine yazılmış dizgi ve grafikte çok iyiler yani. Sorularına gelirsek ortalama diyebiliriz, hatta matematik için ortalamanın azıcık üzerinde soruları var... Ama asla zor soru yok, bol özgün soru var. Beni rahatsız eden tek şey ciltleri çabuk ayrılıyor, YGS Matematik olanı parçalandı, ama olsun 480 sayfalık kitap...

Birey C'yi sırf kendimi zorlamak için eğlenmek çözüyorum aslında :) Çünkü hem soruları az hem de zor, şart değil, gerekli de değil ama bakış açısı kazandırmasını istedim.

• Tekrar sağol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penguen Gagasi

Yoğun program karşısında, ders çalışmayı sürekli sorun gören ve soru çözerken bilinçaltı etkileriyle yüksek derecede Kortizol (stres hormonu) salgılayan beynimizi nasıl normalleştirebiliriz, araştırma sonuçları:

- Uykuya dikkat edilmeli. Günlük standart saatte ve aynı zaman aralıklarında uyunmalı. Uykusuzluk kortizolu 2 kat arttırıyor.
    - Vitamin içeren gıdalar tüketilmeli, özellikle mevye ve sebze ağırlıklı beslenilmeli. Ekmek çok çok azaltılmalı. Ayrıca ekmek beyne de zarar veriyor, vücüdu yoruyor.
    - Oksijenin azaldığı oda zaman zaman havalandırılmalı, yaz ayındaysak -ki yaz ayındayız- pencere sürekli açık kalabilir, sineklik veya perde kullanın ama. Oksijen siz farkında olmadan beyindeki pek çok hormonu düzenler.

Bunların dışında ek öneriler:

- Mutlaka 2-3 litre su tüketilmeli.
    - 7-8 saat sonra gözleriniz bulanıyor, ağrıyor, yoruluyor bunun için peçeteyi veya pamuğu çaya bandırın ve gözlerinize sürün, annenize söyleyin sabah demlediği çayı atmasın, bunun için kullanırsınız ve rahatlatır.
    - Ben programı sporu dahil ettim. 30dk eliptik bisiklete biniyorum her sabah, böyle bir imkanınız yoksa kalkar kalkmaz en uzak fırına hızlı tempoda yürüyerek gidin hem taze ekmek alırsınız hem de hava alırsınız, çünkü bütün gün evdesiniz. Evde ekmek varsa şöyle bi dolaşıverin 20 dakika.
    - Hayatınızdaki bazı alışkanlıkları, örnek rahatlamak için yaptığınız bazıııı şeyler, onları haftada 1'e indirin. Boş yere protein kaybediyorsunuz, ayrıca stres yapıyor.
    - Alkol kullanmayın. Ben inanılmaz derecede bira içerdim vaktinde. Ondan göbek yaptım biraz, hala duruyor olduğu yerde...
    - Beyni boş yere yoran: siyaset, din, felsefe, futbol vb alanlardaki merakları ve sorunlarınızı unutun. Apolitik olun sınava kadar. Ayrıca tevekkül önemli bir faktör. Dua etmek rahatlatır.
    - Üzerinizde sizi bu sıcak yaz günlerinde terletecek kalın tshirtler olmasın, plastik terlik giymeyin, odaya gereksiz saçma sapan eşyalar koymayın.
    - 100'lü ıslak mendil alın, arada yüzünüzü elinizi silin rahatlatır. Almak istemiyorsanız 2-3 saate bir hem tuvalet ihtiyacınızı giderin hem de elinizi yüzünüzü hoş kokulu bir sabunla yıkayın, açılırsınız.

Daha da eklenebilir... Ama aklıma gelenler bunlar.

Sınavdan sonra bu konunun altında sonucumu atacağım, LYS'den sonra... Hedefim ilk 1k-5k arasında olmak...

Emek veren her zaman kazanır, saçma önyargılarımızdan kurtulmak ilk adımdır.

hocam mezunmusunuz mezunsanız önceki sınavda nasıl yaptınız bilgilendirirmisiniz

• İstediğim sonuç gelmedi. Çünkü bütün yıl yattım, ders çalışmadım, kitap okudum sürekli. Sosyal hayatım da pek yoktu gerçi... Belgesel izlerdim, sürekli bir şeyler okurdum, deneysel yemek tarifleri bulurdum, sürekli felsefe ve din üzerine tartışmalar yapardım, tabi zaman akıp gitti, farkına varamadık. Çalışmayınca 7-8 tane beynin olsa da başaramıyorsun yani. Geçmiştir, pek fazla takılmamak gerekir.
  • dershaneyi bilinçli olarak mı istemediniz? ben de mezunum ve mat2 de çok iyi değilim dershaneye gitmeden halledebilir miyim ?
  • melisandre kullanıcısına yanıt
    Ben kişisel olarak dershanede yapamıyorum. Birey'de denemiştim ama olmadı, sevemedim. Konular hızlı işleniyordu yeterince verim alamıyordum. Bir de sıkıcı bir ortam vardı, herkeste stres vardı... Ben çevremdeki insanların ruh halinden etkilenen biriyim. O yüzden tercih etmedim. Haftada 2 saat matematik dersi alıyorum, orada da soru çözdürüyorum... Aslında mümkün dershane olması şart değil ama faydası da muhakkak oluyor. Sizi takip ediyorlar, yönlendiriyorlar, bir disiplin sağlıyor. Siz vereceksiniz kararı, ben bu konuda bir şey söyleyemem.
  • lys matematik için neler önerebilirsin?
  • Eğer dershaneye gitmiyorsanız kendi çabalarınızla da matematiğinizi size bağlı olan belli bir seviyeye getirebilirsiniz. Matematikte önemli olan çözülebilen sorular değil çözülemeyen soruların niteliği, çözüldükten sonra da sizin çözümü anlayabilmenizdir. Bu sayede çözemediğiniz sorular giderek azalır. Artık teknolojinin imkanlarıyla özel derslere, dershanelere gerek kalmadan, internet üzerinden matematik öğrenmeniz mümkün. Her iki koşulda da sizin ne kadar özverili olduğunuz ve azminiz başarınızla doğru orantılı olacaktır.

Öncelikle Matematik-2'de karşımıza çıkacak ve bütün Matematik-2 konularının temeli olan bazı Matematik-1 konularını hakkını vererek bitirmeniz gerekiyor.

Nedir bu konular, öncelik sırasına göre yazmaya çalışırsak:

- Rasyonel Sayılar
    - Üslü Sayılar
    - Köklü Sayılar
    - Çarpanlara Ayırma
    - I. Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklem ve Eşitsizlikler
    - Mutlak Değer
    - Oran-Orantı
    - Çarpanlara Ayırma
    - Fonksiyonlar

Eğer bu konulardan en az birinden eksiğiniz varsa, Matematik-2 çalışırken ''neydi bu?'' deyip geri dönüşler yapmanız olası bi durumdur.

Bunlar iyi bir çalışmayla ortama 45-50 gün bandında bitirelebilecek konulardır, belki de daha kısa sürede bitirilebilir. Günlük 4 saatlik bir çalışma yeterlidir.

Peki bunları çalıştıktan sonra hangi sitelerden faydalanabilirsiniz?

- internetteders.com (Nejdet Kirpi, Tekin Hoca, İbrahim Kuşçuoğlu)
    - Teknofem
    - KörfezTV
    - Körfez Video
    - Behzat Rasuli (udemy.com)
    -http://www.ozelogrenci.com/
    -http://www.ztv.com.tr/AnaSayfa
    - youtube.com

Bu sitelerde, Youtube dışında içerikler bolca mevcut. Youtube'da da aramalar yaparsınız çalışmak istediğiniz konuyla ilgili.

Benim önerim ilk seviye iseniz eğer Nejdet Kirpi'den faydalanmanız. Dersleri ücretlidir fakat çok pahalı değildir. 1 konunun ortalama 3-5 lira gibi bir fiyatı vardır. Burada önemli olan videonun altındaki PDF formatındaki notu indirip yazıcıdan çıktı almanızdır. Videoyu açıp konu anlatımını dinledikten sonra örnek çözümlere geldiğinizde videoyu durdurun ve önünüzdeki nottan kendiniz çözmeye çalışın, başaramazsanız videoyu devam ettirip çözümü görebilirsiniz. Ders başına ortalama 70-100 soru çözüyor. Ama bazı uçuk konularda (örn: trigonometri: 194 soru çözmüştü) daha fazla soru çözüyor. Sizin için oldukça yeterli olur. Eğer daha ileri ve hızlı bir anlatım istiyorsanız Behzat Rasuli'nin videolarını öneririm, aynı şekilde KAF dediği ders notları vardır onun da.

Konu çalışmasını hallettikten sonra mutlaka bir soru bankasından o konuyla ilgili bütün soruları çözmeye çalışın, konuyu bu sayede hazmetmiş olursunuz

Çözemediğiniz soruları forumda konu açarak veya bazı Facebook gruplarından çözdürebilirsiniz. Forumun YGS-LYS bölümünde epey bir öğrenci olduğundan emin olun, benim istatistiklerime göre çoğu da fenci bu arkadaşların, mutlaka yardımcı olurlar. Ben forumda çok az gördüm çözülmemiş soru. Dediğim Facebook grubu:https://www.facebook.com/groups/358210690921074/?fref=nf Gruba katıl derseniz kısa süre içinde onaylanırsınız, grupta yaklaşık 25 bin öğrenci var.

Bunların dışında bir konuda çok fazla takılı kalmamanızı öneririm, her konudan mutlaka çözemeyeceğiniz sorular çıkacaktır, ÖSYM genellikle çok zor sormaz. Kendinize güvenin ve bir an önce çalışmaya başlayın.

@melisandre

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AF432673B -- 22 Ağustos 2014; 16:54:03 >

• çok sağol ayrıca önerebileceğin kitap var mı aşamalı olarak örneklerle konuları anlatan ?
  • melisandre kullanıcısına yanıt
    Konu anlatım fasiküllerini kullanabilirsiniz. Temeliniz hiç ama hiç yoksa Karekök'ün ''sıfır'' serisi vardır, onları komple alın. (http://www.alternatifkitap.com/karekok-polinom-0-sifir-kitabi-lys-10-sinif.html)

Eğer seviyenizi yükseltirseniz veya zaten iyiyse Güray Küçük'ü fasiküllerini veya Tümay yayınlarının ya da Apotemi yayınlarının fasiküllerini alabilirsiniz.

Ben fasikül almak istemiyorum diyorsanız yine Karekök'ün 5'li serisini alabilirsiniz. İlk 2'si Matematik1'dir, 3,4 ve 5. kitap tamamen Matematik2 konularını anlatılır. Her sayfada üst kısımda örnek bir soru ve çözümü vardır altta da 4-6 tane sizin çözmeniz gereken üstteki örnek soruya benzeyen sorular vardır. (bu 4. kitap:http://www.hepsiburada.com/liste/karekok-lys-matematik-4-11-sinif/productDetails.aspx?productId=kfnkarekok0466&categoryId=1518809)

Yok ben bunları da istemiyorum diyorsanız, yine Karekök'e benzeyen Okyanus Yayınlarının LYS Matematik kitabını alabilirsiniz, her soru için videolu çözümü vardır.

Soru bankası olarak:

- Karekök LYS
    - ODTÜ LYS
    - Bilfen LYS
    - Esen LYS (örnek çözümlüdür)

öneririm. Tabi isterseniz arttırabilirsiniz, diğer kaynaklar da iyidir ama ben bunları kullanıyorum.

Bütün bunların yanında benim şahsen önerdiğim kitaplardan biri de Bilgiyolu Yayıncılığın 10 ve 11. sınıf LYS soru bankaları. A basit düzeydir, b(c) orta ve ileri düzeydir. Seviyeniz iyi değilse basit olanını alabilirsiniz.

Bir tane de boş defter edinin. Keskin ve küçük boyutlarda elinize oturacak bir makas satın alın. Bir tane de şundan alın:http://www.tekstilmalzeme.com/5087-3540-large/yapistirici-stick-pritt-43-gr-208183.jpg
    Çözemediğiniz veya çözdürdüğünüz soruları o deftere yapıştırın, ileride tekrar bakın, çözmeye çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AF432673B -- 22 Ağustos 2014; 17:07:16 >

• çok yardımcı oldun gerçekten teşekkür ederim
  • Valla hocam 2014 ygs'de sosyal'i full'e yakın yapmış biri olarak tavsiyem 4 ygs coğrafyaymış 3 ygs tarihmiş bu kadar abartıya kaçmana gerek yok.1 tane tarih 1 tane coğrafya yeterli olacaktır.Felsefe içinde geçmiş yılların sorularını çözmen yeterli olacaktır.Lys tarih ve coğrafya'ya hazırlansaydın bilgi soruluyor evet çöz derdim.Zaten bu yıl sözel lys çokta zor değildi.En basitinden I II III IV bu tarzlı sorularda 3 ygs tarih kitabı bitirmen sana fayda getirisi olmayacak yine sınavda aklından geçeni işaretleyeceksin.O yüzden tavsiyem 1 er tane ile devam etmen tatmin olmazsan 2 tane olabilir ama 3 ve üzeri abartı..
  • Mychaela kullanıcısına yanıt
    Bunun ben de farkındayım ama hız için böyle düşündüm... 1 soru çözümünü ortalama 20-25 sn'yeye düşürmek istiyorum. Şu an 35-40 sn ortalamasıyla gidiyorum, ki bazı soruları 3sn'de de çözülebiliyor... Dediğin öncüllü I, II, III, IV lü sorular için öyle olmuyor ama. Bu hızı da nasıl arttırabiliriz ki soru çözmeden? Bu konuda önerin varsa lütfen söyle. Bir de ne kadar sürede bitirmiştin YGS'de sosyal kısmını?
  • Hocam hız olayı konuyu bilmen ile alakalı.Konuyu bilince zaten hemen çözersin.Tabi konuyu çok iyi bilip düşündüren sorular olacaktır ve vaktini de alacaktır.YGS'de 20 25 dakika arasında bitirdim.Daha kısa bitebilirdi ama coğrafya'yı fazla anlamadığım için bayağı bir zaman harcadım.Tabi bu bilmeme kendi olayımdı fazla çalışmadım.20 dakika'da bitebilirdi.Yani tavsiye olarak diyebileceğim konuyu çok iyi bildikten sonra tarih soruları çerez gibi geleceğinden çok daha kısa sürede bitirmiş olacaksın.Zaten tahminim felsefe ve coğrafya sorularında vakit harcadığını düşünüyorum.Tarih not defterim vardı 10 15 sayfa'da tüm ygs tarih vardı.Hep oradan çalışırdım ama onu şuan bulamadım.Yararı olabilirdi onun sana
    Tarih için haklısın, ama dediğim gibi coğrafya bilgi ve pratik gerektiriyor. Vakit kaybı olarak da görmüyorum aslında, gerçekten tarih soruları çok kısa sürede çözülebiliyor. Soru çözdükçe de daha hızlı algılayıp çözüyorsun. Antrenman gibi... Felsefe sorularında pek vakit harcamıyorum, çoğu filozofa ve felsefi kavramlara aşinayım. Ama coğrafya öyle değil... Ben de dediğin gibi tarih için bi defter tutup önemli olan yerleri oraya not alsam hiç fena olmaz aslında. 2 ay sonra birkaç zaman denemesi yapmayı düşünüyorum, eğer sosyal kısmı 37-40 arasında netlerde gelirse dediğin gibi yapıp sosyale çalışmayı keseceğim. Kimya ve biyolojiye bakacağım. Yorumun için teşekkür ederim.
  • 1. HAFTA PROGRAMI HAZIRLANDI:https://yadi.sk/i/yu--LVLhaSxou

Biraz geciktim, Pazar günü atmalıydım ama programı esnettim, rahatlıkla yetişir. Her hafta atacağım. Fen çözmeyecek EA öğrencileri hazırladığım programı takip edebilirler, takriben 2 ayda bütün konuları bitireceğiz inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mychaela

Valla hocam 2014 ygs'de sosyal'i full'e yakın yapmış biri olarak tavsiyem 4 ygs coğrafyaymış 3 ygs tarihmiş bu kadar abartıya kaçmana gerek yok.1 tane tarih 1 tane coğrafya yeterli olacaktır.Felsefe içinde geçmiş yılların sorularını çözmen yeterli olacaktır.Lys tarih ve coğrafya'ya hazırlansaydın bilgi soruluyor evet çöz derdim.Zaten bu yıl sözel lys çokta zor değildi.En basitinden I II III IV bu tarzlı sorularda 3 ygs tarih kitabı bitirmen sana fayda getirisi olmayacak yine sınavda aklından geçeni işaretleyeceksin.O yüzden tavsiyem 1 er tane ile devam etmen tatmin olmazsan 2 tane olabilir ama 3 ve üzeri abartı..

Hocam ben finalin ygs tarih kitabını bitirdim soru bankası olarak şimdi de fem beyaz ygs soru bankası bitmek üzere. Ben ygs ye kadar başka soru bankası çözmezsem tarihten unuturum çalıştıklarımı. Mecbur 3. Ye başlayacağım. Başka önerin var mı ?

• Bende dershanesiz mezunum tıpa kasıyorum ama böyle bir program oluşturmak yerine her gün 2 konu bitecek diyorum. Bu tür saatli programları hiç tercih etmedim. Günde 9 saat tıp için yeterlidir. 3'er saatlik bölümlerle, günden en iyi şekilde faydalanabiliyorum.
    8 saat uyku, 9 saat ders, 7 saatte kendime ayırıyorum.
  • koçlaw kullanıcısına yanıt
    Hocam tarih'i kolay kolay unutmazsın emin ol.Eğer sık sık tekrar yaparsan karıştırmaya başlarsın.O yüzden konuların zaten bitmiş 1 tane s.b bitirmişsin ve 2.ci de bitmek üzereymiş.Kendine belli bir süre belirle bu mesela aydan ay'a ya da 1.5 ayda bir olabilir.Konuları tekrar gözden geçir.Tarih konusunda tavsiyem böyle olur.Tarih sıkıcıdır ama sevmeye çalışacaksın :) Soru bankası olarak güvender , zirfe , körfez , karekök bir sürü soru bankası bulursun zaten.Kitaplara bak ve hangisini beğenirsen onu seç.Soru bankasını çözerken mesela konu ne Tarih Bilimine Giriş hemen tüm testleri bitirme 4 test mi var işte 1'er 1'er ya da 2'şer 2'şer çöz.Sonra diğer konulara geç aynısını o konularda da yap.Böylelikle hem tüm konulara kısa süreler içinde görmüş olacaksın ve elinde gene çözeceğin testler olmuş olacak.Tüm tarih'i özetleyen bir defterim vardı 20 sayfalık roman gibi okuyordum ve tüm tarih'i tekrar ediyorum.Onu bulabilirsem yollarım.

Çok teşekkür ederim öneriler için tarih sıkıcı değil bence çalışması en kolay derslerden biri. Bu arada bitmek üzere dediğim fem yarın bitiyormuş 100 soru falan kalmış
    Karekök'ü alacağım hoşuma gidiyor karekök'ün kitapları hocam

İnşallah bulursun defteri.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.