Şimdi Ara

DERSHANE ŞART MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sözel öğrencisiyim. Seneye inşallah sınavlara hazırlanacağım. Kendi alanım olan derslere arada bazı kopukluklar olmasına rağmen hakim sayılırım. İngilizce seviyemde okuldaki Yabancı Dil sınıflarına göre yeterli düzeyde. YGS için Matematik eksiğim var sadece. Sizce bu durumda dershane şart mı? Ailem göndermek istiyor fakat ben dershanenin bana kaynak sağlamasından başka bir yararı olacağını düşünmüyorum. Dershane şart mı?

• Yukarı..
  • Yukarı..
  • Değil. Vereceğin paraya , hatta gidip gelmekle harcayacağın vakte yazık
  • Sayısal öğrencisiysen şart değilsen şart değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygrammar -- 2 Haziran 2012; 15:09:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistemde şart. Kimse kendin halledersin çalışırsın felan demesin o işler öyle yürümüyor.
  • kişiden kişiye değişir belki ama bence kesin şart. hiç olmasa bir düzen olur. bol bol soru çözdürürsün . tek başına evde çalışmak o kadarda iyi değil sonuçta 8-9 ay lı bir süre.dershanede arkadaşlarla olmak daha iyi.
    uzun lafın kısası bence kesinlikle git .
  • Emin ol yararından çok zararı oluyor ben kendimden biliyorum.Bu sene dersaneye gittim senin gibi geçen sene araştırmıştım dersane şart mı diye sonra aile zoruyla yazıldım yazılmaz olaydım.Hiçbir faydasını göremedim.Ders çalışma isteğinide götürüyor adamın.Sabahın 7 sinde kalk uykulu uykulu heleki minibüsle gideceksen çekilmez olur.İnan bana internetten ekolhocayı takip ederek daha çabuk ve verimli öğrenirsin.Benim matematik sıfır, dersanede bi türlü öğrenemediğim polinomları ekolhoca sayesinde tekrar tekrar izleyerek öğrendim.En azından internetten sınırsız tekrar izleme seçeneğin var ama dersanede böyle birşey yok.Verdiğin paranın boşa gitmeside cabası.Ben şuan son 3 ay kala bıraktım, taksitlerini verdim gitmedim son 3 ay, çünkü hiçbirşey katmıyordu bana evde daha verimli ve rahat çalışıyordum.Sen sen ol internetten video izleyerek çalışma imkanın varsa öyle yap dersaneye falan para kaptırma.

• şart

• Sene başı ben de aynı senin gibi kararsızdım , çevremde herkes gittiği için , aile baskısıyla falan mecbur yazıldım
    Bana hiçbir şey kattığını düşünmüyorum , çünkü adamların tek derdi para
    Konuyu yetiştirdi mi yetiştirdi , nasıl anlattığı hiç önemli değil

Ygs 1 de 392 puan yaptım , ama keşke gitmeseydim diyorum evde verimli çalışmanı engelliyor dersane
    Dersaneden eve gelince yorgun oluyordum hep ve hiç ders çalışasım olmuyordu
    Sonraki bir gün çalışınca o gün öğrendiklerinin hepsini hatırlayamıyorsun , konu aklından uçup gidiyor
    En basitinden 1 senede gördüğümüz organik kimyayı adam 4 derste anlattı ne bekleyebilirsin ki?

Bak tavsiyem , dinlersin dinlemezsin gene senin bileceğin iş ama internette ücretsiz olsun , ücretli olsun çok iyi konu anlatan videolar var
    Onlar olmasaydı halim ne olurdu bilmiyorum , ekolhoca var , matematikte çok iyi olan nejdet kirpi var .
    Piyasada soru çözüm DvD li kitaplar çıkaran hocalar var .
    Eğer ev çalışma sistemini oturtursan 1 senede böyle çalışarak büyük verim alırsın hem zaman da kazanırsın
    İnan dersaneye gidip çalışıyorum diyen tiplere inanma , çünkü dersane ders çalışılacak yer değil kesinlikle evin gibi olmuyor
    Yanında çayını yudumlarken bir yandan hocayı dinlemek , istediğin zaman durdurup anlamadığın noktaları tekrar tekrar dinlemek...
    Bunların hiçbirini dersane sana sunamaz , toplum baskısına gelip dersaneye para bayılmanı önermem
    Umarım istediğin yeri kazanıp mutlu olursun , kararın ne olursa olsun :)

• Kendine güveniyorsan ve sistemli kesin çalışırım diyorsan gitme. Dershaneye gittiğin vakit diğerlerini geçme isteği oluyor içinde,böylece az çok çalışıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Uqur.

Sene başı ben de aynı senin gibi kararsızdım , çevremde herkes gittiği için , aile baskısıyla falan mecbur yazıldım
    Bana hiçbir şey kattığını düşünmüyorum , çünkü adamların tek derdi para
    Konuyu yetiştirdi mi yetiştirdi , nasıl anlattığı hiç önemli değil

Ygs 1 de 392 puan yaptım , ama keşke gitmeseydim diyorum evde verimli çalışmanı engelliyor dersane
    Dersaneden eve gelince yorgun oluyordum hep ve hiç ders çalışasım olmuyordu
    Sonraki bir gün çalışınca o gün öğrendiklerinin hepsini hatırlayamıyorsun , konu aklından uçup gidiyor
    En basitinden 1 senede gördüğümüz organik kimyayı adam 4 derste anlattı ne bekleyebilirsin ki?

Bak tavsiyem , dinlersin dinlemezsin gene senin bileceğin iş ama internette ücretsiz olsun , ücretli olsun çok iyi konu anlatan videolar var
    Onlar olmasaydı halim ne olurdu bilmiyorum , ekolhoca var , matematikte çok iyi olan nejdet kirpi var .
    Piyasada soru çözüm DvD li kitaplar çıkaran hocalar var .
    Eğer ev çalışma sistemini oturtursan 1 senede böyle çalışarak büyük verim alırsın hem zaman da kazanırsın
    İnan dersaneye gidip çalışıyorum diyen tiplere inanma , çünkü dersane ders çalışılacak yer değil kesinlikle evin gibi olmuyor
    Yanında çayını yudumlarken bir yandan hocayı dinlemek , istediğin zaman durdurup anlamadığın noktaları tekrar tekrar dinlemek...
    Bunların hiçbirini dersane sana sunamaz , toplum baskısına gelip dersaneye para bayılmanı önermem
    Umarım istediğin yeri kazanıp mutlu olursun , kararın ne olursa olsun :)

aynen arkadaşa katılıyorum harfi harfine.İnsanın evinde çalışmak gibisi yok gerçektende.Dersanede işlenen konuları evde tekrar etmek gelmiyor insanın içinden.Eve geliyorsun saat 4-5 olmuş zaten sabahtan beri ders üstüne ders dinliyorsun kafa allak bullak.Sonra sabahın köründe kalktığın için uyku bastırıyor yemek falan derken bi bakmışsın akşam olmuş sonra vur kafayı yat.Ertesi gün hoca gelir yeni konuya geçer tabi sen konuyu tekrar etmediğin için diğer konuları unutup gidersin.Hocada işledikçe işler konular üst üste biner bir zaman sonra artık tamamen bırakırsın ipleri.Hoca 5-6 konu ilerde sen 5-6 konu geride bir yandan hocanın anlattıklarını tekrarlar bir yandan anlamadığın çalışamadığın geçmiş konuları çalışırsın.Ardı arkası kesilmez.En iyisi evinde planlı çalışmak ama plana uyacaksan tabi, plana uymayacaksan başarılı olamazsın.

• Bence şart. En azından bilmediğin çözümleri öğrenirsin. Farklı şekilde çözümler öğrenirsin. Bazılarının yaptığı hataları sende yapmazsın. Sınavlara girerek kendini ölçersin. Evdeki gibi deneme çözerek olmuyor malesef.. Yaptığın yanlışları sorabiliyorsun... eve gelincede yorgunum felan hikaye.. eve gel 1 saat dinlen ondan sonra başlarda 1-2 saat çalış belli günlerden sonra çalışma saatini arttırabilirsin..
  • Şimdi 50 kişi kendi hazırlanıp kazanmaya çalışıyorsa bunun en fazla 5i kazanabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

şart

o kadar!
  • Kendine çalışma sözü verip tutabileceksen gitme boş yere.Hem sözelsin kimse senden matematiği fullemeni beklemeyecek,sen evinde elinden geleni yaparsan bence hiç de şart değil.Ayrıca ailenle anlaş dershane parasıyla sana bir şeyler alma sözü al motivasyon açısından iyi olur.

• şart değil git kendi çalışma sistemini kur otur çalış istediğin gibi rahat rahat uyursun yol çekmezsin ama yok ben yapamam diyorsan git
  • Geçen sene dershaneye gitmeden ilk senemde Coğrafya bölümünü kazandım
  • Peki sayısalcı gitmezse yapılamayan sorular ne olacak? Onlara çözüm var mı?

• Hayatımda hiç gitmedim. Eksikliğini de görmedim. 515 puan almıştım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.