Şimdi Ara

DERSHANE mi OKUL mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
4.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sadece çok içerlendiğim ve düşüncelerimi paylaşmak istediğim için yazıyorum. uzun bir yazı olucak sizlerinde bu konulardaki düşüncelerinizi yazmanızı bekliyorum.

öncelikle dershanelerin kapatılması konusu benim canımı çok sıkıyor çünkü seneye 12. sınıf olucam ve benden sonraki nesilde bizim nesilde heba olacak.benim dershaneler ve okullar için şöyle öngörülerim var:
    1-)zengin çocukları özel ders bir sürü test konu kitabı alıp özel okulda okuyacak ve iyi üniversitelere onlar gidicek
    2-)dershanelerde en azından orta durumlu aileler verdikleri parayla hem öğretmenden ders alıyor hem kitap
    3-)fakir öğrenciler burs kazanıp dershaneden faydanalabiliyor.
    4-)Tüm Türkiye'de böyle olduğunu düşündüğüm bir durum: Okullarda meb kitabının kullanılmaması.
    5-)meb kitabının içeriğinin berbat olmasının yanında okul öğretmenlerinin çoğunun emekli olmadan ölecek yaşta olmaları
    6-)her okul ek kaynak alıyordur ve hocalar niyeyse aldırdıkları kaynakları kullanmazlar boşuna masraf
    7-)okul öğretmenlerinin genel prensibi: salla başını al maaşını (öğretmenler denetlenmiyor)
    8-)öğretmen lisesi öğrencisiyim bize öğretilen formasyondaki eğitim-öğretim yöntemlerine hiçbir hoca uymuyor.
    9-)öğretmenlerin akademik bilgisi çok düşük
    10-) çok iyi hocaların yanında çok kötü hocalarda var ve aynı maaşı alıyor.Halbuki dershanelerin çoğu iyi öğretmeni ödüllendirir.
    11-)okulda öğretmenler bize 1 dk da 1 soru çözmeyi değil 40 dk lık ders saaatinde 10 yazılı sorusunu öğretiyorlar halbuki ygs de 160 soruya 160 dk veriliyor.
    12-)yeni getirilen yönetmelik yazılıların klasik olmasını istiyor ancak ygs-lys test sorularından oluşuyor. (çelişki)
    13-)iyi bir üniversite isteyen herhangi bir öğrenciye sorsanız (Düz veya fen lisesi fark etmez) okula gitmeyi zaman kaybı görür ve dershaneye gitmek ister.
    14-)getirilen saçma sapan performans ödevleri için ayrılan süre her bir ders için minimum 1 saat alıyor ki bu her dersten ve hocalara beğendirmek gerçekten zor.
    15-)peki soruyorum bu performanslar ne işimize yarayacak.hocalar bize önce slayt hazırlıycaksınız dedi hazırladık sonra dosya istediler falan filan daha yönetmelikte bile hiç bir şey tam belirtilmemiş.
    16-)okulda bulamadığım sosyal ortamı gezi olaylarını vs. dershanede daha çok buluyorum.
    17-)kanaatimce okullara getirilen akıllı tahtalardan önce okulların eğitim-öğretim açıısından kalitesinin geliştirilmesi kesinlikle daha faydalı olurdu.
    18-)eğer devlet okulunda okuyorsanız akıllı tahta projeksiyon gibi 2. öncelikli şeyler vardır ama asla kaliteli kitaplar öğretmenler sıralar basket futbol sahaları vs. yoktur.
    19-)en azından zengin öğrencilerinde bir kısmı devlet okuluna gidip dershane takviyesi alıyordu. şimdi dershaneler kapatılırsa kesinlikle özel okula gidecek ve bütün imkanlardan faydalanacak hem daha sosyal daha çalışkan bireyler olarak toplumda yer edinecektir.
    20-)biz fakir devlet okulu öğrencileri ise (yaklaşık Türk öğrenci sayısının %80 ni olduğunu düşünüyorum)hiç bir işe yaramayan üniversite kazanmak için kendi imkanlarıyla çırpınan gençler olacağız.

lütfen sizinde düşüncelerinizi bekliyorum.Yazılarımı okumak zorunda değilsiniz fikrime katılmıyorsanız belirtiniz ama benim hakkımda değil düşüncelerim hakkında yorum yapınız.okuduysanız teşekkür ederim.

• kenek K kullanıcısına yanıt
    +1

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence öğretmenlere fazla vurmuşsun. Ben 12. sınıfım. Şimdiye kadar kaç defa sistem değişti hatırlamıyorum. Her yeni program öncekileri sil baştan yapmak demek. Bu öğretmenleri de vuran bir şey.
    İki yan gelip yatan öğretmen çok ama çok çalışan öğretmenin de bir kıymeti yok. Sen olsan ne kadar dayanırsın. Yatan da aynı maaşı alıyor çalışan da...
    Maaş deyince öğretmen odasına gir panolar vardır (genelde mavi :) panolarda maaşlar ve ek dersler yazıyor. Ben bizim hocalara baktım nöbetçiyken. 2000 civarı maaş alıyor. 1900, 2100 vs. en kabadayısı 2200. Ek ders ise en fazla 600 kağıt alıyorlar. Bunlar bizim okuldakiler.

Şimdi bizim okulda her tür adam var. Çalışmak zorunda olan da var, serserilik yapmaya gelen de... Öğretmenlerin elinde hiçbir yetki yok. Sınıfta bile bırakamıyorlar. Kaç tanesine şahit oldum. Bizim sınıf 46 kişi. Valla ben kontrol edebilecek adamın alnından öperim. Çok zor çok...

Şimdi bak bu adamlar sıradan memur olsalar yine aynı maaşı alacaklar. Akşama kadar bilgisayar başında evrak dolduracaklardı. Halam da memur çok üyü biliyorum. Kafa rahat. Bunlar ise bizimle ayrı, velilerle ayrı... Şimdi sen diyeceksin ki tam öğretmen yalakasısın. bunlardan hiçbirini bir öğretmene söylemem. onu da söyleyeyim.

şahsen ben 2500 maaş almak için 4 yıl okuduktan sonra kpss'yi geçip 45 kişilik sınıflarda boğaz patlatmak istemem. biliyosun sınıfları her türlü eleman var. tehtit var, bıçak var, var oğlu var. notu düşük diye adamı araya almaya çalışan dangozlar var.

dershanelere gelince... kesinlikle kalkmalı. okullar daha kaliteli hale getirilmeli. zengin fakir arasındaki eğitim farkı azaltılmalı. devlet eğitimi kaliteli veremiyor diye dershane sistemi desteklenmemeli. millet dershaneye vereceğinin dörtte birini okula verse okullar daha kaliteli hale gelir. Bir de çalışmak istemeyen adamın okulda işi olmamalı. zorla okula gelen adam sınıfın anasını ağlatıyor.

45 kişilik sınıf olmaz ağa. orası artık ahır olur. bizim bi hoca anlatmıştı. ingiltereye okul gezisine gitmiş orada 20 kişilikmiş sınıflar. Pek çok avrupa ülkesi 20-25 arası... üstelik sistemlerini bizimki gibi zırt pırt değştirmiyorlar...

öğrenci ders değil muhabbet istiyor. bizde hep böyle. sizi bilmem. ben de çok yazdım be :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ordubozan1 -- 15 Kasım 2013; 22:18:31 >

• ya devlet liselerinde hocaların kaliteli olup olmaması tamamen şansa kalmış bir şey. Adamlar devlet memuru. Mesela bizim okulda kimyacı berbattı hiçbir şey öğrenemedim, ama matematikçi süperdi. Kimyadan özel ders alınca ancak netlerim yükseldi. Öte yandan dersanede bütün hocalar iyiydi. Çünkü seçilerek geliyorlar. Özel sektör olduğu için hoca iyi olmak zorunda.

Dersaneler fakir ve orta direk öğrenciler için avantaj. Zenginler zaten koleje gönderiyor, özel ders aldırıyor. Bu sefer zengin çocukları daha iyi okullara girecek, esas fırsat eşitsizliği o zaman olur.
  • ikinize de katılıyorum. Amerikada okullarda öğretmenlerle bir yıllık sözleşme yapılır ve veli öğrenci müdür vs. görüşü alınıp değerlendirme yapılıp sözleşme devam ettirili veya fes edilir.Tabiki okullarda çok çok iyi öğretmenler olabiliyor ve okula eğitim dışında gelen öğrencilerle uğraşmak zor sadece benim burada anlatmak istediğim biz bir Finlandiya veya Amerika değiliz okullar iyileştirilmeden eğitime yatırım yapılmadan dershaneler kapatılmamalı zaten okullarım öğrencilere yetseydi dershane diye bir şey olmazdı.

Eğer öğrenci devlet okulunu kitabını öğretmenini yeterli bulursa dershaneler zaten müşteri bulamaz.Dediğıniz gibi okula para yatırılsa dershaneden daha güzel olur ancak Türkiyede toplanan o paraların nereye gideceği çok meçhul. Zaten devlet bütçesinden eğiteme yeteri kadar değer verilse yatırımda bulunulsa velilerde okula para vermekten çekinemeyecekler şahsen bizimkiler şöyle diyor "okul zaten zırt pırt para istiyor nereye gidiyor bu paralar aidat verene kadar hoca tutalım vs. " demek istediğim eğer okula para vereceksek karşılığını da alabilmemiz gerek.

şimdi bazı şeyleri yalnız biz düşünüyor değilizdir heralde eğitimle ilgilenen bakanlar vs. bizden daha çok düşünüyor olmalılar.(pek sanmıyorum eğitimle yakından uzaktan ilgilerinin olduklarını) mesela bir yayın eviyle anlaşıp atıyorum güvender kitapları kaliteli bir yayıncılığa bastırmaları güzel olabilir en azından ağaçlar boşa gitmez. biryay yayıncılık nedir sene başında geri dönüşüme veriyoruz.

• arkadaşlar twitter a falan girdimde ortalık cidden çalkanıyor yahu bu dershane kapatma olayı cidden büyük kriz oluşturacak gibi bir yandan cemaat gibi büyük bir topluluk ki bu topluluğun yanında diğer dershaneler ve velilerin desteği ile siyasete de yansıyacak gibi tabi bizi siyaset kısmı ilgilendirmez önemli olan eğitimde yapılacak değişiklikler yalnız bu olaylar sonucunda kapaıtlsa da kapatılmasada biz öğrenciler zararlı çıkacak gibiyiz.Allahtan sesimizi duyaran insanlar var inşallah dinyelen insanlar da olur. Dershanelerin konusunun yanına bide şu performansları falanda sıkıştırsalarmış iyi olabilirmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    11 ay önce açıldı
    Özel ders mi kaf mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dershaneler kesinlikle kapatılmalı...

Eğitim okulda alınır. Dünyanın her yerinde böyle. Okulları düzeltemiyoruz o zaman alternatifi de dershane olsun. Okullar da laf olsun torba dolsun... Olmaz öyle iş.

Dershaneler kapanır. Herkes eşitlenir. Zengin zaten her türlü avantajlı. Dershane olsa da olmasa da. Zengin avantajlı mı olacak acaba diye eğitim sistemi mi düzenlenir? Orta ve fakir kesim okulda iyi eğitim almalı. Devlet bunun için var.

Dershanelere ve test kitaplarına harcanan milyar dolarlarla okul yapsınlar. sınıfları 25 kişiye indirsinler. bizim serserileri şutlasınlar. öğretmenlere azıcık daha para verip her yıl sınava soksunlar. bir eğitim sistemini en az 15 yıl kullansınlar. işlem tamam.

hem okula gidecem hem dershaneye öyle saçma eğitim sistemi mi olur ya? arkadaşım bunu nasıl savunursunuz? babam annem vergi veriyor tonla. sırf benim cep tel faturamda 12 lira vergi var. her ay... babamınki anneminkini saymıyorum. sırf cep telfeki vergi. devlet bana eğitim veremeycekse niye bu vergiyi alıyor?

bir de dershaneye gidecek mişim? peah. kapatsınlar hepsini.

• ordubozan1 O kullanıcısına yanıt
    iyi demişsinde öğrenci olmadığından 2014 ve 2015 dönemlerinde sınava girmeyeceğinden böyle rahat rahat konuşabiliyorsun. öğrenci adam belli bir sisteme alışmış onu bir anda değiştirirsen bu adam ne b.k yicek? bu yazıları yazarken bunu düşündün mü? tabiki hayır.. gün içinde yüzlerce soru çözen sen değilsin ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: faru77

iyi demişsinde öğrenci olmadığından 2014 ve 2015 dönemlerinde sınava girmeyeceğinden böyle rahat rahat konuşabiliyorsun. öğrenci adam belli bir sisteme alışmış onu bir anda değiştirirsen bu adam ne b.k yicek? bu yazıları yazarken bunu düşündün mü? tabiki hayır.. gün içinde yüzlerce soru çözen sen değilsin ki

Gun icinde yuzlerce soru cozen benim. hem de her gun... biz cok cektik siz cekmeyin diye soyluyoruz bunlari. Yoksa lan bana ne der baska ise bakardim. Biz sabah okulda aksam dershanedeyiz. Hafta sonu esek gibi calisiyoruz dershanede. Siz calismayin gezin dinlenin diye soyluyoruz bunlari.

Alistiniz oyle mi bunlara? Rahatsiniz yani... pes valla diyecek laf yok. Okul dershane arasinda omur curutmeye devam edin kardesim o zaman. Dedigin gibi bize bi sey yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sanırım akp kendi istediği gibi bir nesil yetiştirmek istiyor. o yüzden imam hatiplerin sayısını arttırdı.

dersaneleri kapatıp cemaatin gücünü kırmak istiyor olabilir. Akp artık çok güçlendiği için cemaatin desteğine ihtiyacı kalmadı.

olan fakir ve orta direk ailelerin çocuğuna olacak. Dersane olmadan iyi derece yapamazlar. Liselerde eğitim kötü. Evde çalışarak olmaz. Özel hoca pahalı.
  • sonuçta bizim dershane kapatılsın okul güzelleşsin dememizle güzelleşecek bir şey değil bu. okulda yeterli bir alt yapı oluşturulana kadar şuanki ygs lys devam edecek ve zamanı geldiğinde böyle bir şey yapılacak
    gönül ister ki okullarımızda test çözmek değil deney yapmak paragaf çözmek değil kitap okumak spor yapmak sosyalleşmek vs. çok şey var öğretilse ancak Türkiye buna hazır değil ve madem şuan böyle bir sistem var dershaneler kapatılıp ygs lys de bir süre devam ederse bir çok nesil kaybolur.Bizde bayılmıyoruz test çözmeye neticesinde.
    bence şuanki eğitim sistemi insanları bencilleştiren bir sistem. İnsanın amacı hayatta kendini kanıtlamak en üst zirveye gelmek olmamalı hele ki müslüman bir toplumda.
    alt kesim olsun üst kesim olsun insanın amacı vatana millete insanlığa hizmet etmek olamalı. malesef eğitim sistemimiz hep öğrenciyi bir yarışa sokup bencilleştiriyor ve en iyisi olma yolunda zorluyor.Bu konulara girersek bu gece sabahlarız.

kısacası yapılınacaksa köklü ve kalıcı bir değişiklik yapılmalı konuşulacak gerçekten çok şey var şuan durumu kurtarmaya bakılmalı ve en kısa zamanda devletin eğiteme ciddi yatırımlar yaparak dershaneye olan ihtiyacın azaltılması gerekli.Şu test mantığı da bitmeli artık. Sınavlar çok yönlü olmalı.

konuşmak istediğim çok konu var ancak burada yazdıklarımızı ancak birbirimiz okuruz.Sesimizi duyuramayız umarım bizi temsil eden insanlar sesimizi duyurabilir.

• 11. sinifim ve 2. donem acik liseye gecicem keske 9. sinifta gecseymisim diyorum.. okul tamamen zaman kaybidir, dersane bize yardim eder, iş bizde biter.

• Piyasada Nejdet Kirpi gibi bi matematik hocası varken dershaneye gerek yok

• Okulda ki edebiyat ogretmenimin dedigi: " Milli egitimin asil amaci sizleri iyi bir meslek sahibi yapmak degil, gerektiginde vatanin savunmasinda yararli bireyler haline getirmektir."

Dersanedeki edebiyat ogretmenimin dedigi: " Bizim amacimiz sizi iyi bir meslek sahibi yapmak, baska amacimiz yoktur." Dedi.

Siz simdi 11 veya 12. Sinifa kadar okumussunuz. Vatan ve milli bilinciniz yerlesmis. Suanda cok sukur savas halide olmadigina gore, tek amacinizin iyi bir yerleri kazanmak oldugu su donemde hangisini secerdiniz?

Dersanede gruplar var adamlar seviyesine gore sinifa giriyo ders islemek isteyen geliyo serseriler ya alt gruplarda oluyo ya da hic gelmiyor. Boylesine mis gibi bir ortamda hedefinize ulasmak icin cabalamak yerine okula gidip lay lay lom mu yapacaksiniz?

Suanda ben 11. Sinifim 12lere 2 senedir bakiyorum siniflarina gittigimde hic test cozduklerini gormuyorum hepsi lay lay lom. Hocalarin soyledigine gore sabahlari calisiyolarmis ama zaman gectikce egleniyolarmis. Boylesine ciddiyetsiz bir ortam yerine dersanede konusmanin yasak oldugu etut salonlarini tercih etmez misiniz?

Okulda 2 calisip 3 muhabbet etceginiz surede etut salonlarinda ya da kutuphanelerde 4 calisip 1 mola vermek istemez misiniz?

Egitimde ne kadar degisiklik yapilirsa yapilsin fayda etmeyecektir. Onemli olan herkesin hak ettigi yerde olmasidir. Adam ders calisiyosa ders calisilcak ortami hak eder. Lay lay lom cu adam cafeleri hak eder.

Bu soylediklerimde haksiz isem haksizsin diyin. Gerekirse pm atin. Okudugunuz icin tesekkurler :)

• Milli eziyet bakanı akşam rüyasında bişiler görüyor kalkıp sistemi değiştiriyor . Şimdide dershaneleri kapatmaya çalışıyorlar . Madde satanların yuvalarını kapatmıyorlar neden çünkü rant var rant . Okulların çoğu beş para etmez hocaların bir kısmı (genelleme değil) öğretmenler odasından çıkmaya tenezzül etmiyor soru çözümü için . çok saçma ve bir o kadarda mide bulandırıcı eğitim sistemi var lanet olsun . ÇALIŞMAYA DEVAMMMMMM ...
  • dershanelerin kapanması bence sadece öğretmenlere zarar en baş maddende zengin çocukları özel ders felan alıcak demişsin zaten zengin olan adam pek kasmaz bu sınavları fazla kafa yormadan özel üniversteye gider geri kalan kesime gelince onlarda dershaneye gitmicek sende gitmicen bir şey değişmicek sadece puanlar düşerse düşer ama sıralama değişmez
  • 11. sinifim FEM dersanelerine gidiyorum. Hocalarimiz dersanelerin kapatilacagina emin gibi konusuyorlar. Istanbulda orta duzeyde bi anadolu lisesine gidiyorum. Cogu liseden egitim kalitesi yuksek ve okulumda. cok memnunum. Fakat seneye kapatmam gereken bir suru konu olucak. Onun icin okulum bana yeterli olmiyacak. Sizce okul degistirip kolej veya hazirlik lisesine yazilmak mi daha mantikli yoksa seneye ozel ders mi almak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sütlü Mısır

dershanelerin kapanması bence sadece öğretmenlere zarar en baş maddende zengin çocukları özel ders felan alıcak demişsin zaten zengin olan adam pek kasmaz bu sınavları fazla kafa yormadan özel üniversteye gider geri kalan kesime gelince onlarda dershaneye gitmicek sende gitmicen bir şey değişmicek sadece puanlar düşerse düşer ama sıralama değişmez

Hocam zenginler her kosulda ders aliyor ister okucuyacak olsun ister okumayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ordubozan1

Dershaneler kesinlikle kapatılmalı...

Eğitim okulda alınır. Dünyanın her yerinde böyle. Okulları düzeltemiyoruz o zaman alternatifi de dershane olsun. Okullar da laf olsun torba dolsun... Olmaz öyle iş.

Dershaneler kapanır. Herkes eşitlenir. Zengin zaten her türlü avantajlı. Dershane olsa da olmasa da. Zengin avantajlı mı olacak acaba diye eğitim sistemi mi düzenlenir? Orta ve fakir kesim okulda iyi eğitim almalı. Devlet bunun için var.

Dershanelere ve test kitaplarına harcanan milyar dolarlarla okul yapsınlar. sınıfları 25 kişiye indirsinler. bizim serserileri şutlasınlar. öğretmenlere azıcık daha para verip her yıl sınava soksunlar. bir eğitim sistemini en az 15 yıl kullansınlar. işlem tamam.

hem okula gidecem hem dershaneye öyle saçma eğitim sistemi mi olur ya? arkadaşım bunu nasıl savunursunuz? babam annem vergi veriyor tonla. sırf benim cep tel faturamda 12 lira vergi var. her ay... babamınki anneminkini saymıyorum. sırf cep telfeki vergi. devlet bana eğitim veremeycekse niye bu vergiyi alıyor?

bir de dershaneye gidecek mişim? peah. kapatsınlar hepsini.

+11

geçen sene sınıftaki bir arkadas maddi durumdan dolayı dershaneye gidemedi düz lise mezunuyum. ve cocugun cektigi çileyi çok iyi biliyorum hocalar şeylerine bile takmadılar cocugu soru sorcak adam bile bulamadı.ve boktan bir üniyi kazandı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.