Şimdi Ara

Dershane Konusunda Düşüncelerim Ve Uygulayacaklarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir eşit ağırlık öğrencisi olarak dershanenin kesinlikle gereksiz olduğunu düşünüyorum.Böyle düşünmemin sebeplerini teker teker açıklayacağım.

1-Gereksiz pahalı, şuan da merdiven altı dershaneler bile en az 4-5 bin seviyesinde .iyi bir dershaneye kayıt olmak isterseniz eğer en az 8-13 bin arası bir meblağı gözden çıkarmanız gerekecektir.

2-Hemen hemen hiç bir dershane tm öğrencileriyle ilgilenmez, hocaların sayısal öğrencileriyle ilgilenip sizinle ilgilenmemesi moralinizi bozabilir ve size sınav senenizde gereksiz stres yaşatabilir.

3-Dershane eve uzaksa yolda çok vakit kaybı yaşarsınız.

Ben gereksiz yere bir dershaneye 8 bin lira vermem ;veremem.Bir tm öğrencisinin yapması gerekenler tarih edebiyat coğrafya ve matematiktir.Zaten hiç bir dershane sayısal öğrencilerine ygs sosyal dersi vermesine rağmen tm öğrencilerine ygs fen dersi vermez.

Tarih edebiyat coğrafya derslerini de bir hoca sabaha kadar anlatsın siz oturup ezber yapmadığınız sürece hiç bir işe yaramaz ,en azından bu benim için böyle.Konu dinlemeye ihtiyacım olursa ;

-Edebiyatta harun ardıç+TRT nin eser-sanatçı belgeselleri ve bir çok içerik yeterli olacaktır.(Doping hafıza da fazlasıyla yeterli olacaktır) Gerisi limit,bilgi sarmal ve yayındenizi soru bankalarını bitirdikten sonra denemeye geçmektir.

-Tarih için de youtubede bir çok ders anlatan insan var.Tarih için henüz hocaya karar vermemiş olsam da tarih ezber dersidir hoca sana 40 dakikalık ders sırasında ne öğretebilir ki? Bir konu anlatımlı kitap alıp bol soru çözmek yeterli olacaktır.

-Coğrafya bazı konuları dışında ezber değil olaylar arasında mantık kurma dersidir.Coğrafyayı ezber olarak gören adam bir şey yapamaz.Bunun içinde atlas akademideki fethi hoca ve yavuz tuna fazlasıyla yeterlidir.Üstüne konu anlatım olarak pandül yeterlidir.Soru bankası olarakta fem, paraf,karekök , palme iyidir.

-Geriye matematik kalıyor matematikte limit türev integral konularının nasıl hocadan dinlemeden yapabilirim ki diyebilirsiniz ki söylemekte haklısınız da.Bir dershaneye 8 bin tl vermek yerine saati 50 tl den hesapladığımızda 160 saat özel ders alabilirsiniz ve özel ders aldığınız hoca iyi ise size aynı zamanda koçlukta yapabilir.Bir dershanede 20 kişilik sınıfta mı dersi iyi anlarsınız yoksa bu şekilde mi ? 160 saat dediğime bakmayın o kadar saate de ihtiyacınız olmayacaktır.

Sene içerisinde rakiplerimin ne durumda olduğunu seviyemin nasıl olduğunu nasıl öğrenebilirim diye sorabilirsiniz onun içinde sadece deneme için kayıt alan etüt merkezleri var öğrencisi fazla olan bir yere kayıt yaparak sene içerisinde her hafta denemelere girebilirsiniz.

Açıkçası ben bunları uygulayacağım ne kadar verim alırım bilemem ama bu riski göze alacağım.Sizlerde düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boğaziçili bilgecan -- 24 Mayıs 2018; 19:26:41 >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tmm
  • Şu an ilk 3k da tıp fakültesi okuyan biri olarak ;

Dediklerinin aslında çoğu doğru . Fakat perspektifin çok dar . Bunun önemini şu an sen kavrayamıyorsun . Ben de senin zamanında kavrayamıyordum . Büyüklerim söylemişti bana da şimdi de senin öğrenme zamanın :)

Evet dersane konu çalışman açısından gereksiz kalabilir . Konuların bir kısmının ezber olduğunu artık hocaların gereksiz olduğunu insan düşünmeye başlıyor . Ama dersanenin şöyle faydaları var .

1–> Dersane sana evde yaamagacağın interaktif eğitimi verecektir . Atıyorum sıra arkadaşın bir soru soracaktır ve bu sende farklı bir şey doğuracaktır . Bu sayede konuyu o arkadaşının sayesinde daha iyi hatırlayacak olabilirsin .

2–> Online anlatım canlı anlatım gibi olmuyor . Hocanın mimikleri , anlatım şekli , derste geçen espriler , hocanın üstünde durduğu yerler senin beyninde daha kalıcı yer ediniyor . Günlük tekrarla beraber okul eğitimi daha pekiştirici . Çünkü sen online eğitimle her ne kadar iyi bu durumu karşılasan da online eğitim senin düzeyini tam olarak da tutturanayacağı için sana soru çözdürecek kısımları anlayamayabilirsin .

3–> Çözemediğin sorular sana sınavı kazandıracak anahtarlardır . Sınavda seni başarıya götüren en temel şey yapamadığın şeyleri öğrenmektir . Bilmediklerini öğrenmeye çabalamaktır . Bu durumda dersanen olmadığı için bir hocan da olmayacak veya sorucak herhangi bir sıra arkadaşın da olmayacaktır . Bunu da özel dersle bir nebze hallettin diyelim . En önemli maddeye geçelim .

4–> Dersanede rekabet denen bir şey var . Dert penis gibidir en büyük sende sanırsın dalgası var ya . Dersanede olmadığın için en iyiyi kendin sanıcaksın . Seni ölçücek düzenli sınavlar olmucak . Ha arada bir töder vs oluyoe ama senede 2 tane onlar . Onlara gelene kadar bir çok şey kaybetmiş olabilirsin . Dersanede sen belki 1 gün yapamayacağın ödevi arkadaşların yapıcak ve insanların ne tür bir makine olduğunu anlayıp gaza geliceksin . Ya da dersane sınavında sen iyi gittiğini sanarken bir anda 200 kişi içinde 30-40 arası olucaksın . O zaman bir şeyleri daha iyi fark ediceksin .

5–> Bu da sınavın en önemli etkeni diyebileceğim bir şey : Senin psikolojin . Sınava sen tek hazırlandığın zaman konu çalışma , soru çözme programın sadece sana kalıcak . Atıyorum pazartesi tarihten 100 edebiyattan 100 soru çözüp 2 de konu çalışcaktın . Ama hiç çalışasın gelmedi ve çözmedin . Program sadece senin kontrolünde olduğu için , herhangi bir uyarı , ceza mekanizmasıyla karşı karşıya kalmayacağın için yapmayabilirsin . Yapmayacağın zamanlar da mutlaka olacak inan bana . Fakst dersanede olduğunda kaytarsan bile hoca senden o ödevi beklicek . Bazen denemede beklediğinden kötü alp sınavı bırakmak isticeksin . Fakat dersane , deneme sınavı , ödev , öğretmen , çalışan arkadaşlar seni sistemin içine sokmaya zorlucak . Emin ol sınav senesi içinde ben 1500-3000 arasındaydım mf-tm tüm puan türlerinde . Kaç kez bırakma şeylerine geldim . Psikolojin/psikolojim/sınav sistemine hazırlanan öğrencilerin psikolojileri bunu pek kaldıramaz . Çünkü çok genç ve ergen oluyoruz .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam yaşadığım şehirde ödev filan veren kaliteli dersaneler yok. Dersanelere sadece deneme için gitmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemeye bir dersane yerine 3-4 dersanedeki ortamı görüp sağlam çalışan bir öğrenciysen süper olur . Fakat geo ve mat için çözemediğin soruları öğrenmen lazım . Bunun için de özel hoca mantıklı olabilir . Hatta dersane yerine özel hoca daha iyi olur . Kendi iradeni sağlam tutarsan da kazanırsın . Ama dediğim gibi bu işin psikolojisi kötü . Her gün düzenini yapcak plan programa sahipsen , yıkılmam , yılmam diyorsan daha iyi bile olabilir . Ama genel öğrenci tipleri olarak buna pek sahip olduğumuzu düşünmüyorum .

• saati 50 tl den hesapladığımızda 160 saat özel ders alabilirsiniz

Saati 50tl nerde yav biz de alalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lil Peep L kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum sınıfta herkes özel ders alıyor benim dışımda, onların söylediklerine göre haftada 2 saat olmak üzere ayda 400 TL veriyorlarmış ,hesapladığımızda saati 50 TL ye denk geliyor.

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Vaktinizi ayırıp düşüncelerinizi ve önerilerinizi benimle paylaştığınız için öncelikle çok teşekkür ederim.

Söylediklerinizde haklısınız , açıkçası çok kararsızım.

Dershaneye kayıt yapacak olsam bile bu yaz bir işte çalışmam gerekecek burada dershanelerin tabelaları değişip etüt merkezi oldu ama fiyatı 2000 bin TL den 8-10 bin civarına çıktı.Babamın bu parayı ödeyebileceğini sanmıyorum.

Bir kaç yerde bursluluk sınavlarına girdim.

1.olduğum yerlerde biz sıralamaya değil puana bakıyoruz dediler ve çok az bir indirim yaptilar.(sınavıda zor yapmıştılar)

Yüksek puan aldığım yerlerde ise biz puana değil sıralamaya bakıyoruz deyip aynı şekilde çok az bir indirim yaptilar.

Bu yaz bir işte çalışırsam , yaz için yapmış olduğum ders calisma programim iptal olacak.

Bazı dershanelerle sadece deneme için görüştüm. Her hafta tyt ayt denemeleri yapacaklar.500Tl istediler genel olarak.Belki 2 dershanenin yalnızca denemesine kaydolabilirim.Sizce ne yapmalıyım?

• Açıkçası eğitim işlerinde ucuzundan pek hayır geldiğini düşünmüyorum . Bu yüzden 8 milyar falan rahat bir gözden çıkarmak lazım gelebilir . Bu durum da sizin bütçenizi zorlayabilir . Ama şuna da değinmek lazım . Eğer dersaneye gitmezseniz soru çözdürmek için bir öğretmene ihtiyacınız olur . Sizi karşılayabilecek düzenli bir öğretmene de sene içinde iyi para yedirirsiniz tahminimce . Soruları çözdürmenin ben çok önemli olduğunu düşünüyorum . Dersanede yoğunluk vs tabiki oluyor ama illaki çözdürürsün ve aynı kaynakları kullancak 5-10 da sınıf arkadaşın olcağı için onlara da sorarsın .

Eğitim önemli bence bu parayı baban halledebilir . Kendin çalışırsın da ders programın için endişelenme . Yaz için konu bitirip ilerlemekten çok ders çalışmaya alışmak ve ders çalışmayı öğrenmek daha önemli . Günde 2 saat oturmaya alışırsan ben yeterli olcağını düşünüyorum yaz için . Aynı zamanda kendini zorlucak bir işte de değil daha çok part time güzel olabilir yönünde kanım var fakat gene senin bilceğin iş . Ama surf para olayından yazılmaman biraz saçma olabilir . Ama dersane sana güzel düzen sağlar . İstersen özelden daha detaylı konuşabiliriz .

• Aslında seninki bir nevi etüt sistemi . 6 kişilik özel ders demem birnevi dersane demek . Arkadaşlar şimdi bu noktada hedefiniz de önemli . Ben ilk 2-3 k hedefliyordum . Tutturdum da . Her dersten bir düzeye ihtiyacım vardı . Sene içinde eğer netleriniz tama yakın olsun istiyorsanız çol soru çözüceksiniz ve çözemediğiniz sorular olucak . Bu yüzden bunları öğrenebileceğiniz alternatifler yaratmanız lazım .

Mesela sen MF den giriyosun . Fizik tamam ama daha basit olan kimya ve biyodan arada anlayamadığın olucak . Mat ve geoyu nasıl halletceksin mesela ? Bunu düşünmen lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Empirewashere

Şu an ilk 3k da tıp fakültesi okuyan biri olarak ;

Dediklerinin aslında çoğu doğru . Fakat perspektifin çok dar . Bunun önemini şu an sen kavrayamıyorsun . Ben de senin zamanında kavrayamıyordum . Büyüklerim söylemişti bana da şimdi de senin öğrenme zamanın :)

Evet dersane konu çalışman açısından gereksiz kalabilir . Konuların bir kısmının ezber olduğunu artık hocaların gereksiz olduğunu insan düşünmeye başlıyor . Ama dersanenin şöyle faydaları var .

1–> Dersane sana evde yaamagacağın interaktif eğitimi verecektir . Atıyorum sıra arkadaşın bir soru soracaktır ve bu sende farklı bir şey doğuracaktır . Bu sayede konuyu o arkadaşının sayesinde daha iyi hatırlayacak olabilirsin .

2–> Online anlatım canlı anlatım gibi olmuyor . Hocanın mimikleri , anlatım şekli , derste geçen espriler , hocanın üstünde durduğu yerler senin beyninde daha kalıcı yer ediniyor . Günlük tekrarla beraber okul eğitimi daha pekiştirici . Çünkü sen online eğitimle her ne kadar iyi bu durumu karşılasan da online eğitim senin düzeyini tam olarak da tutturanayacağı için sana soru çözdürecek kısımları anlayamayabilirsin .

3–> Çözemediğin sorular sana sınavı kazandıracak anahtarlardır . Sınavda seni başarıya götüren en temel şey yapamadığın şeyleri öğrenmektir . Bilmediklerini öğrenmeye çabalamaktır . Bu durumda dersanen olmadığı için bir hocan da olmayacak veya sorucak herhangi bir sıra arkadaşın da olmayacaktır . Bunu da özel dersle bir nebze hallettin diyelim . En önemli maddeye geçelim .

4–> Dersanede rekabet denen bir şey var . Dert penis gibidir en büyük sende sanırsın dalgası var ya . Dersanede olmadığın için en iyiyi kendin sanıcaksın . Seni ölçücek düzenli sınavlar olmucak . Ha arada bir töder vs oluyoe ama senede 2 tane onlar . Onlara gelene kadar bir çok şey kaybetmiş olabilirsin . Dersanede sen belki 1 gün yapamayacağın ödevi arkadaşların yapıcak ve insanların ne tür bir makine olduğunu anlayıp gaza geliceksin . Ya da dersane sınavında sen iyi gittiğini sanarken bir anda 200 kişi içinde 30-40 arası olucaksın . O zaman bir şeyleri daha iyi fark ediceksin .

5–> Bu da sınavın en önemli etkeni diyebileceğim bir şey : Senin psikolojin . Sınava sen tek hazırlandığın zaman konu çalışma , soru çözme programın sadece sana kalıcak . Atıyorum pazartesi tarihten 100 edebiyattan 100 soru çözüp 2 de konu çalışcaktın . Ama hiç çalışasın gelmedi ve çözmedin . Program sadece senin kontrolünde olduğu için , herhangi bir uyarı , ceza mekanizmasıyla karşı karşıya kalmayacağın için yapmayabilirsin . Yapmayacağın zamanlar da mutlaka olacak inan bana . Fakst dersanede olduğunda kaytarsan bile hoca senden o ödevi beklicek . Bazen denemede beklediğinden kötü alp sınavı bırakmak isticeksin . Fakat dersane , deneme sınavı , ödev , öğretmen , çalışan arkadaşlar seni sistemin içine sokmaya zorlucak . Emin ol sınav senesi içinde ben 1500-3000 arasındaydım mf-tm tüm puan türlerinde . Kaç kez bırakma şeylerine geldim . Psikolojin/psikolojim/sınav sistemine hazırlanan öğrencilerin psikolojileri bunu pek kaldıramaz . Çünkü çok genç ve ergen oluyoruz .
    kaç girişlisin bilmiyorum ama dediklerine katılmıyorum. ben 2016 da girdim üniye. bu sene de tekrar hazırlanıyorum. 2 senede o kadar değişmiş ki online eğitim. 2016 da fem-körfez-hocalara geldik dısında doğru düzgün bişey yoktu. fem körfez gitti zaten. hocalara geldik de insanlara yetmemeye başlamıştı. ama şu an kaynak bolluğu var bildiğin. behzat 4 kitabını da çıkardı. on numara youtube kanalları var pdfler paylaşıp öğreten. fen için de aynı şekilde. dediğim gibi 2 sene önce seni desteklerdim. ortada kaynak yoktu. 2 senede ne değişir ki diyebilirsin ama şu an mükemmel işler çıkartıyor online eğitim üzerine hocalar. onlarca özel ders alıp sorduğun karekök lysyi mesela youtubeda çözen hocalar var. piyasadaki her kaliteli kitabı çözüyorlar. rekabet açısından da forumda kendini diğerlerinin deneme netleriyle kıyaslamak yeterli. töder özdebir falan da işin tuzu biberi. bunu sene başında 5 ay dersaneye gitmiş biri olarak söylüyorum. 2016 da da gitmiştim. ve bulunduğum şehirde ismi olan sağlam dersaneler bunlar. dediğim gibi kişi eğer oturup çalışabiliyorsa az da olsa internetten veya kütüphanede dersaneye gerek yok. kendini sıkmana rağmen olmuyorsa gitmek mantıklı tabi ama dersaenin yediği vakit kaynayan vakitler yol yorgunluk falan zaten epey zaman kaybı yaratıyor.

• Justinian J kullanıcısına yanıt
    Benim zaten dersaneyi önermedeki temel amaçlarımdan birisi rekabet diğeri ise psikoloji . Rekabeti gene tölere edebiliriz . Fakat öğrenci kendi iradesiyle bırakmak isterse bırakır . Onu iten bir şey olmaz . Ben bu yüzden dersane diyorum zaten . Soru çözümü vs için kunduz gibi platformlar var . Karekök lys mat ve geo çözenadamda tamaen çözümlüydü . Ama psikoloji gitti mi sınav da bitiyor . Ben de geçen sene yerleştim .

• quote:

Benim zaten dersaneyi önermedeki temel amaçlarımdan birisi rekabet diğeri ise psikoloji . Rekabeti gene tölere edebiliriz . Fakat öğrenci kendi iradesiyle bırakmak isterse bırakır . Onu iten bir şey olmaz . Ben bu yüzden dersane diyorum zaten . Soru çözümü vs için kunduz gibi platformlar var . Karekök lys mat ve geo çözenadamda tamaen çözümlüydü . Ama psikoloji gitti mi sınav da bitiyor . Ben de geçen sene yerleştim .
    Psikoloji önemli haklısın dediğin gibi ancak kişinin kendisine de bağlı bu . Ben dersaneye giderken ödevleri sallıyordum zaten yapmıyordum. Eve geçtim en azından plana programa uymaya çalışıyorum gün benim. Sosyallik olarak da çıkıyorum 1 2 haftada bir arkadaşlarla.

• Justinian J kullanıcısına yanıt
    Zaten bence de haklısınız . Ama dediğinizi yapabilecek biri olması için . Çok düzenli plan yapabilmeli , planına sürekli uyabilmeli , asla aksatmamalı , psikolojisine yenik düştüğünde gene kendini kaldırabilmeli . Bu tarz durumlar da böyle sınav psikolojisine girmiş ergenler için iyi değil . Daha iyi çalışılır orası ayrı ama ben bunu 1.5k-3k-5k için söylüyorum . Kendim de bu derecede olduğum için daha iyi biliyorum . Elbette dersanesiz giden bir insan da yapabilir ama makine gibi olması lazım .

• quote:

Zaten bence de haklısınız . Ama dediğinizi yapabilecek biri olması için . Çok düzenli plan yapabilmeli , planına sürekli uyabilmeli , asla aksatmamalı , psikolojisine yenik düştüğünde gene kendini kaldırabilmeli . Bu tarz durumlar da böyle sınav psikolojisine girmiş ergenler için iyi değil . Daha iyi çalışılır orası ayrı ama ben bunu 1.5k-3k-5k için söylüyorum . Kendim de bu derecede olduğum için daha iyi biliyorum . Elbette dersanesiz giden bir insan da yapabilir ama makine gibi olması lazım .
    dersanede o plana uyamıyorsun ki zaten. dandik yayınları veriyorlar sen kendi yayınını çözmek için ödev yapmıyorsun. hoca anlatıyor uykun geliyor. eve dönüyorsun 1 2 saat garanti dinleniyorsun kafadan. plan dediğin zor değil ki günü gününe hazırlayıp uymak. dısarı cıkıp gezeceğin günleri bile yazarsan planda sıkıntı olmaz. ben boyle dusunuyorum hedefim 10 15 k tmyim bide ondan cok büyük fazlalıktı bana dersane ama mfler icin farklı olabilir sanırım. ben sırf matematik için gidiyodum dersaneye diğer dersleri zaten hallediyorum ne gerek var dedim.

• dershaneye kesinlikle git yazılanları asla dinleme
  • Dershanenin iki avantaji var;

- Düzenin oluyor,disiplin kazanıyorsun.

-Rekabet ortamı,deneme,soru çözümü vb.

Bunlar için bir çözümünüz varsa dershaneye gerek yok.Tabi bu dediklerim tmciler için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.