Şimdi Ara

dershane birincisi iken...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. yıllardır bu forumu takip ediyorum ve forumdan faydalanıyorum fakat ilk defa bi sorunum oldu ve yardımcı olmanız için üyelik açtım. hoş buldum bu vesileyle. :)

konuya geleyim. ben şehrimin ikinci anadolu lisesinde okuyorum ve şehrimdeki fem dershanesinin herhangi bi şubesindeyim. dershanemde birinci ya da ikinci olan bi tiptim. alanım ise eşit ağırlık. durumum şu, zaman denemelerinde 130-135 hatta kimi zaman 140 netleri gören bi eşit ağırlık öğrencisi olarak -safkan tm'yim, mf'den geçme değilim- sınavda kelimenin tam anlamıyla batırdım. sınav esnasında birinin başına ne gelebilirse çoğunluğu geldi: kusmalar, öksürmeler, gıcık gözetmen, sınava sonradan girip gözetmene tonla soru soran beyinsizler vs. ayrıntıya girmeyeyim pek. sınav anıyla ilgili diyeceğim şudur ki; bi sınava giriş anımı hatırlıyorum, bi de ağlayarak çözüşümü hatırlıyorum. başka da bi şey hatırlamıyorum. sonuç gelince de beynimden vurulmuşa döndüm zaten, kaydırma ne demek ya? :/ ygs'den beri kitap açmıyorum şu moral bozukluğuyla. tam anlamıyla en dipteyim şu an.

neyse efendim, sadede geliyorum. yeni yeni toparlanıyorum fakat morale ihtiyacım var benim. etrafımdaki insanlar "lys'de çekersin yeaa"dan başka bi şey demiyor, keza rehberlikçim ve hocalarım da. dershanemde rehberlik namına pek bi şey yok zaten. boş laflara karnım tok, bana kaydadeğer veri lazım. çekebiliyor muyum bi yerlere, çekemiyor muyum? ne kadar çekebiliyorum? tabii ki bunu tam anlamıyla bilmek imkansız evet, ama aşağı yukarı bilinebilir bi şeyler.

sizden isteğim; şimdi size ygs netlerimi ve okul puanlarımın ortalamasını yazacağım, yukarıda açıkladığım gibi bana yardımcı olabilecek biri varsa mutlaka bekliyorum. çok teşekkür ettim.

----------

türkçe: 32 doğru, 7 yanlış. 30,25 net. (ağlayarak çözdüm)

sos: 28 doğru, 8 yanlış. 26 net.

mat: 13 doğru, 12 yanlış. 10 net. (matı kaydırdım. :/ en sağlam dersim mattır, ygs'den önceki birkaç denemedir tam yapıyordum.)

fen: - (sen fiz-kim-biodan o kadar kaynak bitir. sınavda fene bakama.)

----------

ygs-5 puanım: 304 küsur.

ygs-5 sıralamam: 188.261

----------

okul puanlarımın ortalaması: 81 küsur.

----------

bu arada durumumu da belirteyim, gerçi 130-135 bazen de 140 derken anlamışsınızdır ama lys için de belirtmekte fayda var. sene başından beri ygs-lys çalışmayı dengeli bi şekilde götürdüm. zaman denemesinin mat-geo'suna girdim geçen haftalarda. mat'ta integral işlemediğimizden boş bıraktım, diğerlerinden sadece 2 yanlışım var, gerisi tam. geo 20 doğruydu diye sanıyorum, üstüne düşeceğim geo'nun. analitikte eksiklerim var biraz. edb-coğ sınavına girmedim ama genel olarak onlardan bahsedecek olursam; edebiyatım sağlamdır, coğrafyam ortalama ama üstüne düşersem hallederim. durum budur. yardımsever arkadaşları bekliyorum, çok teşekkür ederekten. haydi iyi günler. :)

• Hocalarinin da dedigi gibi LYS de altyapinya ygs-lys birlikte goturusunle 188 bini cekebileceginin en fazlasina cekersin ama ben olsam mezuna kalirdim. Benim dusuncem. :)
  • Birkaç denemedir full yapmana rağmen kafana takılan matematiği kaydırmış olman değil matematikten 25 tane işaretlemiş olman olmalı bence. Kaydırma istediğini alamayan herkesin arkasına sığındığı bi dayanak ama ondan önce bi takım şeyleri gözden geçirmek lazım. Umarım çekersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @paradizz abi çok teşekkür ettim fakat bana sayısal veri lazım ya. çekerim, nereye çekerim? 50 bin mi olur yaklaşık, kaç bin olur? mat-geo-edb yardırsam, coğ da iyiye yakın ortalama bi şey olsa nerelerde görebilirim kendimi? örneği var mıdır ya da? bu çok lazım bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sternennebell -- 21 Nisan 2014; 15:02:49 >
  • @01septik abi valla açıkçası aklıma hiçbi şey takılamıyor şu durumda. belirttiğim gibi, sınav anım çok kötüydü, başıma gelebilecek çoğu şey geldi. 25 işaretlemeye odaklanmalık bi durum yok çünkü zaten sınav esnasında naptığımı bilmiyorum be abi. bi de herkesin benden bi şeyler beklemesi baskısı, ailesel durumlar eklenince böyle oldu. sınav bilgimde bi şey yok yani, o matematiği bana şu an versen en az 30-35 getiririm.

kaydırma konusunda da, sonucuma benden önce hocam baktı ve direkt "kesin kaydırdın" dedi, onun yalancısıyım. çünkü cidden 13 doğruya 12 yanlışta tam bi kaydırma tipi var. bi de, orda burda "kaydırdım yeaa nys artık" diye dolanan bi tip de değilim, sorana kötü diyorum geçiyorum. şurda benim gerçek adım soyadım belli değil allah aşkına, adımın belli olmadığı mecrada niçin kendimi ispatlama çabasında olayım. durumu anlattım tamamen.

teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sternennebell -- 21 Nisan 2014; 15:03:11 >

• Yerinde olsam direk mezunu dusunurum tabi lysyi yine birakmam ama su durumda hak ettigin(cok isteyip ugruna dirsek curuttugun) yere giremeyecekmissin gibi duruyor.Bu arada ne istedigini belirttin mi goremedim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hedefin nedir tam olarak, yazdıysan da kaçırdım. Hesaplarız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 32 mat 20 geo 48.5 edebiyat 21.5 coğrafya yap dokuz eylül hukuktasın hesaplamama göre dostum.Yanlış olabilir bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steve Jobs35 -- 21 Nisan 2014; 14:40:34 >
  • Yav sen napacan sayısal veriyi kardeş ölümüne çalış 20ye gırersın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @blacktox55 mezuna kalma ihtimalim yok maalesef, benim bi sene daha burada kalacak durumum yok. ailesel meseleler diyerek geçiyorum. :/ keşke olsa öyle bi imkan. ben şöyle düşündüm, bu sene kazandığım üni.de hazırlık okurken ygs-lys kasarım, stressiz bi şekilde tekrardan girerim. evet biliyorum okul puanı yarıya iniyor ama yapabilecek bi şeyim yok, o puanı bi yerlerden toplamaya bakacağız.

@Penguen Gagasi @blacktox55 hedefim sene başından beri boğaziçi-iktisat idi. artık imkansız tabii. :D işletme/iktisat/ekonomi klasmanında bi şeyler istiyorum, başka bi şey okuyabilirmişim gibi gelmiyor. itü işletme/ekonomi 16/18 binde imiş ama oralara çekmem imkansız herhalde?

bu arada şunu da belirteyim, aileden biraz baskı var. sonucumu söylemedim, ortalama bi şey diyerek idare ettim ama benim en azından adı olan bi yere yerleşmem gerekiyor. misal galatasaray üni-felsefe gibi. gs üni.nin adı vardır ama felsefe dandik bi bölümdür, ama neticede onlar "gs kazandı" diyebilecekler. aşırı saçma bi durum, yazarken bile rahatsızlık hissediyorum ama durum böyle maalesef ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sternennebell -- 21 Nisan 2014; 15:00:58 >

• Çoğu insanı büyük sıkıntılara yöneltti bu sınav. Ha noldu yapan yaptı. O an şansı iyi giden ve relax olabilen fazla çaılışıp hayatını derse bağlamayan arada karı kızla haşır neşir olan kendine güvenen insan yaptı. biz yapamadık işte. Çalıştık. sınav anında hiç de öyle olmuyor. bildiğin konudan 1 soru kaçırmanın ve zaman yetersizliği insanı verem ediyor adeta. seninle aynı durumda olup daha LYS bile başlamayan dolu öğrenci var (ben mesela, arkadaşlar mesela) ve inan çok zor. derse oturduğum vakit "Kazanamazsın" diyorum hep kendi kendime kaç kere rüyalar karabasanlar gördüm. kaç gece ağladım ve öğrendiğim şu. "yGS ye çok umut bağlamamak lazımmış." ocaktan itibaren LYS asılsaydık şimdi konularrı bitirmiş soru çözüp deneme asılıyorduk. ama kafa yok bizde salağız işte. ben ygs den 300 üzeri puan alırdım sayısalda uyku hapı içtim salak gibi gittim çok büyük talihsizlikle ne oldu 200 puan yaptım. meslek liseliydim bide o puanları yaptığımı gören şaşırıyordu. ama noldu uyku hapı içip uyuşuk uyuşuk girdim sınava. kaç gece ağladım inan lys asılmak istedim asıldımda ama hep içime o kazanamazsın hissi geldi ve ağlayarak geçti günlerim

Şimdi sadece moralimi düzeltmekle uraşıyorum ve dostum inan bana çok zor. Sana tek tavsiyem otur ve saatlerce çalış açtır kendini. derse ve alıştır sürekli çalışmaya bünyeni inan özgüvenin yerine gelir "böyle giderse yaparım" hissini mutlaka yakala. arkadaşın çağırsa bile gitme grekirse ve kendine inan her zaman. İnsan beyni .çok değişik bir organ. yapacağına inanırsan beynin onu yapmak için her yolu fikri dener ama yapamayacağına inanırsan senin yapamaman için her yolu dener. kısacası moral motivasyon açısından kendini sağlam tut ve başla çalışmaya. zamanla göreceksinki eski düzenin oturmuş ve rahat rahat çalışıyorsun. sen bu yapamazsıncılara falanda bakma. Elenen her rakip - sıralama anlamına gelir. Ama sakın bu sınavı çok ciddiye alma dostum. kendine zekana aşırı derece güvenmelisin. bende de çalıştığımın karşılığını alamama korkusu var ve beni yiyip bitiriyor. Allah sonumuzu hayretsin

• Matematik 43
    Geometri 22
    Edebiyat 48
    Coğrafya 17

Seni ilk 10 bine sokar. İtü ekonomi hedefleyip çalışabilirsin , olmayacak sıralama değil. 10-15k arası kapatır bu sene ve yapabilirsin bence.
  • @Steve Jobs35 keşke hukuk istesem abi, işim daha kolay olurdu. bi de, sürekli bi şeyleri belirtmeyi unutuyorum mazur görün. benim istanbul'a gitmem gerekiyor, kuzenim orada okuyor ve onun yanına yerleşmem gerekiyor. taa izmirlere göndermezler kız başıma... :D durum anlattıkça saçmalaşıyor, yazarken kötü hissediyorum. kusuruma bakmayın.

@kaptansy maalesef öyle olmuyor işte. moralman çöküşteyim şu an. ve ders çalışma olayında her şeyi bi kenara bırakıp sadece derse odaklanma olayı yok bende. moraller iyiyse kaptırıyorum gayet, ama bi sıkıntım varsa imkanı yok çalışmamın. biliyorum ki masa başına geçtiğimde 188bin oluşum aklımın bi köşesinde olacak ve beni sürekli engelleyecek. bunu yıkmak için de "çekersin yeaa"dan ziyade "bak kardeş şu kadar neti yap muhtemelen şuralardasın bak bu da kanıtı" gibisinden laflara ihtiyacım var.
  • mezuna kal
  • @Logic54 abi çok üzüldüm. aynı durumdayız desene. ygs'nin önemli olmadığı biliniyordu evet ama bu derece de değil ya. moralman benle aynı durumdayken bile moral vermeye çalışmışsın, ne kadar teşekkür etsem az. kaderci kısmetçi bi insan değilim ben, istediğimiz yer olmazsa köpekler gibi üzüleceğiz, o belli. sonuçta süleyman şah üni. kazansam mutlu olmayacağım ben, bu bi gerçek. kötü durumdan kurtulmaya çalışalım moral bulup da, istediğimiz yerlerde/istediğimize yakın yerlerde olalım. çok teşekkür ederim.

@3nokta bu dediklerin beni 10 bine soksa daha ne isterim ya... ciddili mi bu? dediklerini yapabilirmişim gibi geliyor da. öyleyse süper.
  • brk-bjk B kullanıcısına yanıt
    @brk-bjk abi yukarılarda açıkladım, keşke kalabilsem mezuna. ama tercih yapmak zorundayım. seneye tekrardan ygs-lys hazırlanacağım ama üni.de hazırlık okurken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sternennebell

@brk-bjk abi yukarılarda açıkladım, keşke kalabilsem mezuna. ama tercih yapmak zorundayım. seneye tekrardan ygs-lys hazırlanacağım ama üni.de hazırlık okurken.

sakın yapma benim durumuma düşme sakın dostum.Ben de üni hazırlığı bıraktım (bölümün bana göre olmadığını anladım) şimdi geçen yıl okuldan gelen 48 puanı mumla arıyorum bu yıl obp min yarısı kesildi tercih yaptığım için senin de başına bu gelecek.Eğer seneye gireceğin kesinse tercih yapmak gibi bir saçmalık yapma sakın çok pişman olursunuz.Çünkü sınavdan ne yaparsan yap o obp seni hep gerilere atıcak.Geçen puanza dan kaç net yapsam nereye girerim diye hesaplıyordum biraz abartılı bir puanla sınavda ilk 1000e girebiliyorken obp eklenince 7-8binlere düşürüyor lanet olası

• bu konu için iyi oldum.kardeşim senin durumunu aynı şekilde yaşadım.2012 sınavında dershane 1.siydim tmde.sınavda heycandan yapamadım sonuç 340 ygs 5.dershanede 30 puan fark attığım kişiler 420 civarı aldı.psikolojim bozuldu lysye tam odaklanamadım sonuç okul öncesi öğretmenliği yazdım sonra 2 sene okudum bu sene tekrar sınava hazırlanmaya karar verdim (hedefimde seninle aynı işletme iktisat).50 küsür bin geldim lysye hazırlanıyorum amacım sadece kendimi kendime kanıtlamak.sakın ders çalışmayı bırakma 15-20 bine çekersin okul puanında iyi.mat2 35 geo 15 edebiyat 45+ coğ 20 yapsan ilk 20 bindesin rahat ol :).bu arada sakın istemedigin bir bölüme gitme benim yaptıgım hataları yapmanı istemem.
  • @brk-bjk abi ciddi misin ya. :/ aşırı moralim bozuldu şu an, tek dayanağım oydu benim. maalesef ki tercih yapmak zorundayım ben, of. o zaman şu an itü-işletme/ekonomiden başka seçeneğim yok benim. teknik üni.de işletme okumak rezil bi şey evet ama başka çarem kalmamış şu durumda. çift anadal, üni. değişikliği falan kovalamak gerekiyor demek ki, gerçi o olaylar ygs-lys'den bin kat daha zor. şu an her şey daha da kötüleşti. :|
  • @yineyeniyenidenn geçmiş olsun abi. dediğin netleri yapabilirmişim gibime geliyor fakat maalesef 20bin beni kurtarmaz. itü işletme/ekonomi 16/18 binden aldığına göre benim 10 bin dolaylarında olmam gerekiyor ki garanti gireyim. diğer türlü ucu ucuna kaçırabilirim ve resmen gidebileceğim başka yer yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sternennebell -- 21 Nisan 2014; 16:18:15 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.