Şimdi Ara

Dersane olmadan mezun senesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene 110 k dan mezuna kaldım ve maddi açıdan bu sene dersaneye gitme imkanım yok hedefim 15-30 k arası bir sıralama yapmak bunun için çalışacağım ama bazı korkularım var örneğin dersaneye gitmeyeceğim için tüm sene 4 duvar arasında ders çalışacağım, bu psikolojik açıdan zor olurmu veya ders çalışma isteğimi kaybedermiyim bilmiyorum ve buna çözüm olarak araştırdığımda halk eğitim merkezlerini öneriyolar sizce halk eğitim merkezi kurslarına gitmek faydalı olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

180k'dan kaldım hedef 50k

• Kendini bilerek calisirsan istedigin yere rahatlikla gidersin.sinavin girebileceğin en kolay sinav oldugunu aklinin bi kosesine yaz.ama sunu unutma ozellikle matematikte hoca destegi vede seni sinava hazirlandigini hatirlatacak saglam bi arkadas ortami lazim.evde hazirlanip 200kdan 43kya ceken arkadasim var ama bu isi dedigimi yaparak kolaylastirmak senin icin daha iyi olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hoca desteği dediğim gibi almam mümkün değil ama arkadaşlarım var destek alabileceğim teşekkürler

• yakınında halka açık çalışabileceğin güzel bir kütüphane vs. varsa her gün oraya gidip çalışabilirsin Ortamda herkes çalıştığı için psikolojin de rahat olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum iş tamamen sende bitiyor.Benim de vardı 180k dan mezuna bırakan arkadaşım 35k yaptı.Evde kendisi çalıştı youtube dan ve online eğitim platformlarından zaman zaman destek aldı.Çok geniş bir arkadaş çevresi yoktu.Kafası bozulunca takar kulaklığını yürürdü.Gerçekten özveriyle ve öğrenme şevkiyle çalışırsan dersaneye gerek kalmadan başarıya ulaşırsın kanaatimce.

• zoilist kullanıcısına yanıt
    Evet kütüphane mantıklı olabilir dediğin gibi değerlendiricem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sınav Senesi
    4 yıl önce açıldı
    Mezun senesi dershane
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SayılarlaDansEdenAdam S kullanıcısına yanıt
    Ya şuan mesela çalışma isteğim ve hırsım tavan yani o konuda problemim yok çalışıyorum ve çalışacapım ancak işte bi destek alamayacak olmam ve tüm sene evde olacak olmam dediğim gibi canımı sıkıyor artık dişimi sıkıp bu seneyi geçiricem mecburen hedefim için

• quote:

Orijinalden alıntı: Chinny

Ya şuan mesela çalışma isteğim ve hırsım tavan yani o konuda problemim yok çalışıyorum ve çalışacapım ancak işte bi destek alamayacak olmam ve tüm sene evde olacak olmam dediğim gibi canımı sıkıyor artık dişimi sıkıp bu seneyi geçiricem mecburen hedefim için
    Hocam HİÇ ÜZÜLME Dershane yok diye.

Dershane = Zaman kaybı. İnan bana öyle ha derece öğrencisisindir o zaman lafım yok dershaneye ÜCRET ÖDEMEDEN BURSLU olarak girersin özel ilgi alırsın orası ayrı konu.

Standart olarak dershanenin verebileceği her şeyi elinin altındaki İNTERNET veriyor. Hatta net konuşuyorum 15-20 kişilik sınıfta gereksiz bölünmeler, dikkat dağılması vb. ile 2 saatte izlediğin bir ders videolu internet ortamında 20 dakikaya sığıyor inanılmaz bir zaman tasarrufu.

Ayrıca internet eksik anlatmıyor derece sınıfında TR 2.sinin derslerine giren matematik hocamın anlattığı konu ile youtube da izlediğim konu anlatımı TAMAMEN AYNI. Mantıklı olan bu zaten farklı bir şey anlatamazlar fark soru çözümlerinde ortaya çıkıyor onuda gerekirse hemen farklı bir kanal ile soru çözümü izleyerek hallediyorsun sınıf ortamında soruyu sorduğunda hoca birde çözmemizi bekliyor hızlı çözen var yavaş çözen var zaman kaybı anlamadın mı 1-2 kere hocayı geri aldın ama bir süre sonra anlamamaya devam edersen kopar gidersin internette böyle bir sorun yok hocayı durdur geri al sınırsız özgürlük.

Soru çözümü için artık kaynaklar çözümlü çok ciddi sorun yaşamassın KUNDUZ var paralı soru çözdürme uygulaması zorda kalırsan kullan işine yarayacaktır.

Dershaneyi bırakmış biri olarak istediğim son 3 ay internet sayesinde netlerimi yükselttim istediğim sonucu alamadım Ankara'da hazırlık okuyacağım en büyük pişmanlığım dershanede kaybettiğim zaman.

Gerçekten gerek yok öyle ki derece sınıfındaydım ben(Meslek lisesi 100 bin yapan derece oluyor öyle 10 binler aklına gelmesin.) sınıfımız iyiydi yalan yok koca şubede bizim sınıf ortalamayı yükseltiyordu neyse sınıfta bir arkadaşımız vardı en arkada tek oturur hiç bir konuya katılmaz hatta hocalara bana bulaşmayın diye açık açık söyler başka konuları çözerdi bir süre sonra derslere girmeyi bıraktı zaten gereksiz zaman kaybı diyordu bizimkiler kızıyordu kendini beğenmiş vb. ben hak veriyordum baştan dershanenin internet karşısında yok olduğunu düşündüğüm için sonuçlara gelince sınıfta en yüksek 29 bin yapan oldu.

Bu kendini beğenmiş dedikleri arkadaş ise Tr 1000.si oldu yerleştirme puanında. Bizzat şahit olduğum örnek kendisi de meslek liseli belkide meslek liseliler arasında birincidir tamamen kendi başına çalıştı internetten izliyorum eksik olduğu zaman diyordu. Tabi herkes böyle yapacak diye bir şey yok azimli çocuktu lakin dershane olmadan dershaneye gidenlerin gözüne derece yapılabileceğini soktu.

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun uzun yazmışsınız teşekkürler öncelikle.

Gerçekten dediklerinizi düşününce ve gösterdiğiniz örneklere göre hiçbir destek almadan da sadece youtube üzerinden eksikleri kapatarak bu işi halledebiliriz , sadece iş kendimizde bitiyor böyle şeyleri takmadan çalışmak en mantıklısı.Umarım benim gibi herkes sene boyu çalışma isteğini kaybetmeden dediğiniz gibi çalışıp hedeflerine ulaşabilir . tekrardan teşekkürler

• Bence bi sosyal ortamın olmalı. Ben bir süre sonra sizofrene bağlamıştım baya kendi kendime konuşuyor ve kendi kafamda bi sosyal ortam yaratıp orda yaşıyorum gibi yapıyordum yani başta güzel gidebilirsin ama sonradan patlayabilirsin. Psikolojikmen hasar aldığım için de bi süre sonra dersleri saldım ne olacaksa olsun dedim. Kütüphaneye gideceksen de bi arkadasinla gitmelisin orda da konusabilecegin birileri olsun yoksa ordan da sıkılırsin bi süre sonra veya halk eğitim merkezlerini de degerlendirebilirsin.

• hocam size önerim bence aileyi zorlamaycak bi dersaneye kaydolun ama ağılıklı evde çalışın dersane olunca insanda bi sorumlulk bilinci oluşuyo geçen yıl bende arkadaşımda 50k da idik ben dersaneye gittim o gitmedi çocuk 130k ya geriledi
  • mzlm07 kullanıcısına yanıt
    Hocam malesef bu devirde zorlamayacak dersane yok en kötüsü 5 k dan başlıyor

• Dert etme bir arkadaşım Ankara tıp bir arkadaşım gazi dişi dershanesiz kazandı YouTube saldır....bende öyle yaptım PAÜ diş hekimi kazandım.basarilar

• Up

• Yaşadığınız yerde Destekleme ve Yetiştirme Kursu varsa oraya gitmenizi öneririm.
  • İmkanınız varsa kesinlikle gidin bak. Benden demesi.
  • Dersaneye gitmedim 48k dan mezuna kalmıştım 15k ya çektim düzenli çalışırsan emin ol eksikliğini aramazsın internette tonla video var birini anlamazsan birini anlarsın çözemediğin sorular için kunduz soru paketi satın al ha onunda maliyeti var ama 80 liradan 9 ay desen 720 lira ayda 200 soru da yeter diye umuyorum.Evde çok sıkılırım diyorsan kütüphaneye git hem düzenin olur videoları önceden telefonuna indir hangi gün hangi dersleri çalışcan programını yap emin ol başarılı olursun.Ha deneme kısmında da istersen kendin çöz istersen ekstra bir yere deneme için kaydol.Başarılar.
  • Bende kaldım cok kilo alır miyiz ya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.