Şimdi Ara

ders niteliğinde fotoğraf ve saçma tartışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

daha sonra habertürk isimli kanal anıtkabirin yanına camii monte edilmiş, fotomontajla Atatürk e hakaret ediliyor deiye haber yapıyor. Fotoğraf anadolu ajansının 2007 takviminde yayınlanıyor. sonra aşağıdaki videoda olduğu gibi gerçek ortaya çıkıyor

http://www.youtube.com/watch?v=-rKGgNcg4iw

ben google earthta yakaladım açıyı, aralarında 1,8 km mesafe var.

peki nasıl oluyor bu? yani aralarında o kadar mesafe olan iki bina nasıl arka arkaya gözüküyor?
    300mm tele kullanmış, 10 saniye pozlamış,f22 kullanmış. teleobjektiflerin mantığında aramak lazım sanırım. önüne geçilemeyen bir simetri hatası aslında bildiğim kadarıyla. arkadaki nesne de büyük gözüküyor. aslında bu simetri sayesindedir ki etkileyici pek çok foto elde ediliyor. teleobjektiflerin nesneleri bazen olduğundan büyük göstermek gibi bir yeteneği var. bazı manzaralardaki ay ve güneş aslında montaj değildir, aynı mantık.

sonuçta ağzı olan konuşmayacak, yoksa böyle tükürdüğünü yalar

• AYYYYNEN....
  • Yalnız benim uygu görüntüsünde anlayamadığım bir nokta var.
    eğer cami gerçekten, sizin fotografta çizdiğiniz çizginin ucunda ise, o zaman o görüntüde anadolu ajansının fotoğrafındaki anıtkabir görünüş açısını yakalayacak şekilde durduğumuzda (hem sol yanı hem de biraz ön cephesi gözükücek şekilde anıtkabirin hafif sol ön çaprazında durmak gerekiyor ) bu sefer de cami tam arkada yani ölü noktada kalıyor. sizin ve anadolo ajansının fotolarının her ikisi de doğru ise birbirleriyle tezatlık içeriyorlar gibi. bilmiyorum yanılıyor muyum acaba?
  • Zaten olay dün Fotografı çeken kişi+Noter+HaberTürk yetkilileri ile aynı noktadan tekrar aynı şartlarla çekilmiş.

quote:

Orjinalden alıntı: melrock

Yalnız benim uygu görüntüsünde anlayamadığım bir nokta var.
    eğer cami gerçekten, sizin fotografta çizdiğiniz çizginin ucunda ise, o zaman o görüntüde anadolu ajansının fotoğrafındaki anıtkabir görünüş açısını yakalayacak şekilde durduğumuzda (hem sol yanı hem de biraz ön cephesi gözükücek şekilde anıtkabirin hafif sol ön çaprazında durmak gerekiyor ) bu sefer de cami tam arkada yani ölü noktada kalıyor. sizin ve anadolo ajansının fotolarının her ikisi de doğru ise birbirleriyle tezatlık içeriyorlar gibi. bilmiyorum yanılıyor muyum acaba?
  • büyük göstermek diye bir şey yok.

aralarındaki mesafe fazla ama sizde çok uzaktan çekiyorsunuz .
    şimdi iki olay var.

geniş açıda evin yanından geceleyin manzara çekiyorsunuz
    evin yan tarafında ay varsa çok küçük çıkacaktır..

şimdi aynı kadrajı uzaktan ama bu sefer tele kullanarak çektiğinizde ay eski duruma göre daha büyük olacaktır.
    evin yanında daha büyük çıkacaktır..

hepsi bu..
  • ben bu haberı dun izledim.ama tam izlemedım,ortasından izledim.tam anlayamadım.haber turk spikerı ..falan falan haklışmış gibi bir şeyler söyluyordu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: radiko

büyük göstermek diye bir şey yok.

aralarındaki mesafe fazla ama sizde çok uzaktan çekiyorsunuz .
    şimdi iki olay var.

geniş açıda evin yanından geceleyin manzara çekiyorsunuz
    evin yan tarafında ay varsa çok küçük çıkacaktır..

şimdi aynı kadrajı uzaktan ama bu sefer tele kullanarak çektiğinizde ay eski duruma göre daha büyük olacaktır.
    evin yanında daha büyük çıkacaktır..

hepsi bu..

Bu arkadaş çok güzel açıklamış olayı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu burada açmak istedim ama işin yoğunluğu engel oldu.
    HaberTürk kendince haber yapmaya çalışırken gülünç duruma düştü ve özür bile dileyemedi diye biliyorum.

Fotoğraf Başkent Öğretmen evinin teras katından çekilmiş tutulan rapora noter fotoğrafı çeken şahıs AA dan bir yetkili imza atarken aynı yerde bulunan HaberTürk yetkilileri imza atmamış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.