Şimdi Ara

Ders çalışmaktan sıkılanlar mutlaka okumalı :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gün derslerden çok sıkıldığım içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_78126973/tm.htm bu konuyu açmıştım. Konuya yapılan yorumları okurken fdd nin rehberlik servisinin hazırladığı bir yazı aklıma gelmişti. Derslere karşı olan sıkıntım gitti ve tekrardan bir istek geldi :) Ne zaman derslerden sıkılırsanız bu yazıyı açıp okuyun. Hatta duvarınıza büyük bir punto ile yazdırarak asın.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Çin bambu ağacının yetişmesi, olumlu ısrar üzerine güzel bir örnektir. Çinliler bu ağacı şöyle yetiştiriyorlar;

Önce toprağın tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir. Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yılda da toprak dışına filiz vermez. Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar ederek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir. Fakat inatçı tohum bu yılda da filiz vermez. Çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler. Ve nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar ve 6 hafta gibi kısa bir sürede 27 metre uzar.

AKLA GELEN İLK SORU ŞUDUR; Çin bambu ağacı 27 metrelik boya 6 haftada mı yoksa beş yılda mı ulaşmıştır? Kuşkusuz ki beş yılda.

Büyük bir sabırla ve ısrarla beş yıl süresince tohum sulanıp gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edilebilir miydi?
    -Bir başarının şartları her zaman çok basittir: Bir süre için çalışın, o sürede tahammül edin, dayanıklı olun, başarağınıza daima inanın ve hiç bir zaman geri dönmeyin.
    _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Artık derslerden çok da fazla sıkılacağımı sanmıyorum :)

• hahaha bugün cuma hutbesinde de aynı konu vardı bamboo ağacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 19 Temmuz 2013; 16:24:40 >
    “Milyonlarca insanın kalbine tartışmasız hakim olmuş birinin hayatını öğrenmek istiyordum. Okuyunca kesin olarak inandım ki, o yıllarda İslamın bir yer kazanmasında kılıcın bir rolü yoktu. Peygamberin tam olarak kendini geri planda bırakması, sözüne sedakati, vicdanlılılığı, onu takip edenlere ve dostlarına özverisi, yiğitliği, korkusuzluğu, üstlendiği görevde Allah`a tam güvenmesi kesin ve yalındı. Bu özelliklerle bir zorluğun üstesinden gelmek için ille de kılıç taşımak gerekmiyordu… Peygamberin hayatını anlatan kitabın ikinci cildini bitirdiğimde, bu muazzam hayata dair daha fazla okunacak bir şey olmayışından dolayı son derece üzgündüm…” Mahatma Gandhi
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

hahaha bugün cuma hutbesinde de aynı konu vardı bamboo ağacı

Ahaha harbi mi :D Ben neden fark etmedim hutbede :D

Orijinalden alıntı: TuzluKadayif

quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

hahaha bugün cuma hutbesinde de aynı konu vardı bamboo ağacı

Ahaha harbi mi :D Ben neden fark etmedim hutbede :D

Konu cömert olmaktı hoca bambu ağacı örneği ile konuyu pekiştirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    “Milyonlarca insanın kalbine tartışmasız hakim olmuş birinin hayatını öğrenmek istiyordum. Okuyunca kesin olarak inandım ki, o yıllarda İslamın bir yer kazanmasında kılıcın bir rolü yoktu. Peygamberin tam olarak kendini geri planda bırakması, sözüne sedakati, vicdanlılılığı, onu takip edenlere ve dostlarına özverisi, yiğitliği, korkusuzluğu, üstlendiği görevde Allah`a tam güvenmesi kesin ve yalındı. Bu özelliklerle bir zorluğun üstesinden gelmek için ille de kılıç taşımak gerekmiyordu… Peygamberin hayatını anlatan kitabın ikinci cildini bitirdiğimde, bu muazzam hayata dair daha fazla okunacak bir şey olmayışından dolayı son derece üzgündüm…” Mahatma Gandhi
  • HİÇ1 İŞE YARAMADI YA

Orijinalden alıntı: ironikeydi

HİÇ1 İŞE YARAMADI YA

Ben sevaba girdim daha ne olsun
    Daha Fazla Göster
  • Ders çalışıyodum okumak için bıraktım ve şimdi baslayamıyorum

• Teşekkürler hocam güzel paylaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GangsterParty -- 19 Temmuz 2013; 19:12:18 >

Orijinalden alıntı: LDR*

Anladığım kadarıyla 5 yıl sonra istediğimiz bölüme girebiliyormusuz

Arkadaşım istesen de istemesende 12 yıl zaten zorunlu okuyorsun. Bi' de düzgün bir şey istiyorsan üzerine sen okuyacaksın. Ne kadar ekmek, o kadar köfte :) Emek vermeden hiç bir şey olmaz

Orijinalden alıntı: Gebere Jackson

Mezuna kalacaktım bunu okudum vazgeçtim arkadaş

Ne alaka arkadaşım yazmayın şöyle şeyler vicdan azabı çektirmeyin insana Hayırlı olacağını düşünüyorsan, daha iyi yerlere gelmek istiyorsan kal. Mezuna kalırsan bu yıl, önündeki 60 70 yılını daha rahat yaşamanı sağlayabilir. İstemediğin bir bölüme veya kötü bir üniversiteye gitmektense kal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuzluKadayif -- 19 Temmuz 2013; 20:05:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TuzluKadayif

quote:

Orijinalden alıntı: Gebere Jackson

Mezuna kalacaktım bunu okudum vazgeçtim arkadaş

Ne alaka arkadaşım yazmayın şöyle şeyler vicdan azabı çektirmeyin insana Hayırlı olacağını düşünüyorsan, daha iyi yerlere gelmek istiyorsan kal. Mezuna kalırsan bu yıl, önündeki 60 70 yılını daha rahat yaşamanı sağlayabilir. İstemediğin bir bölüme veya kötü bir üniversiteye gitmektense kal

Şaka şaka çok iyi bir yer olmasa da tatmin edici bir yer geliyor 2. defa mezuna kalamam

• off bu konuyu okudum şimdi sanayiye gidiyorum iş aramaya

Dünyanın en güzel, tatlı ve kültürlü kadınına ithafen..
  • Tuvalette bu yazıyı okuyordum,yarıda kestim iş arıyorum şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legend007 -- 20 Temmuz 2013; 20:57:42 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.