Şimdi Ara

Ders çalışmak için nasıl plan yapilmali?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

15 gün önce sıfırdan ders çalışmaya başladım. Hiçbir derste yatkınligim olmadığı için en basit kitapları alıyorum. Şuan antrenmanlarla mat cozuyorum ve diger siparişlerim gelmeye başladı.

Bu bölümde çok akıllı arkadaşlar var. O yüzden sizin çalışma programıniz ne merak ediyorum.

Haftanin 7 günü farklı farklı konu anlatıma mı çalışayım? Her derse 1 gün mu ayarlayim? Günde 3 derse mi çalışayim? Hangilerine daha çok zaman ayirayim? Burada çok mezun var. Nasıl bir sistemle verim alabilirim acaba?

Şuan rastgele çalışıyorum ama planlı sistemli daha iyi olur zannimca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sana verebileceğim tek tavsiye , insan dersten kaçmak için sürekli program yapmaya çalışıyor. O gün ders çalışmasa bile 2 saat program yazmaya çalışıyor. Sonra programı diğer gün uygulamıyor. Hem programı hazırlamak için uğraştığı 2 saatboşuna gidiyor hem de morali bozuluyor.

Özetle ; program hazırlama süresi > ders çalışma süresi

Olunca sıkıntı oluyor.

İşte kitaba bakıp ben bunu 1 ayda bitiririm diyebilirsin ama gidip de 1 aylık uzun programlar yapma.

Kafanda bir şeyler belirle ve yatmadan önce yarın yapmayı planladıklarını yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrsBlood -- 9 Temmuz 2017; 21:36:18 >
  • BrsBlood B kullanıcısına yanıt
    nokta atışı yapmışsın hocam.
  • Tek bir ders bütün bir gün çalışmak verimsiz bence. Bir günde 3-4 dersin konularına bakabilirsin. Birgünde bi konuyu çalışıp tüm testlerini bitirmektense kavramak için ilk birkaç testini çözmek,1 hafta sonrasında pekiştirmek için aynı konunun diğer testleriniçözmek, 1 ay sonrasında tekrar için çözmek gibi gibi bölmek daha mantıklı olur.

• Ders çalışma programı yapmayarak..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.