Şimdi Ara

ders çalışma alışkanlıgı nasıl kazanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yardımcı olabilicek arkadaş var mı? 11.sınıfa geçtim şu ana kadar düzenli olarak hiç çalışmadım diyebilirim sadece sınavdan önceki akşam bir iki saat kendimi sıkmaya çalıştım o kadar.

• aynenn yaa biri bişeyleer yazsa iyidir
  • Bunun icin sihirli bir deynek beklemeyin oturun calismaya calisin zamanla kendiliginden gelisiyor zaten cok fazla kasmadan yarim saat 20 dkkadan baslayin arttirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyinle.
  • Mactavish- M kullanıcısına yanıt
    çok aydınlatıcı oldu teşekkür ederim
  • Aynı durumdayız. Ben de 11. sınıfa geçtim ama ders çalışma alışkanlığım yok. Bence okulların açılmasını bekle. O arada biraz mat1'e yüzeysel olarak bak. Okullar açıldığında 11 ağırlıkta olarak ygs'ye çalış. Seneye fazla konu birikmesin. Tabi arada 10. sınıfın önemli konularınada bak (Bkz. Trigonometri) . Seneye fazla konu biriktirme, çok ağır olur yoksa. Ben bu şekilde yapmayı düşünüyorum. Dershaneye kesinlikle git, rehberlik öğretmeninden çalışma programı hazırlamasını iste (Sakın şu saatte şu olacak diye program hazırlatma. Çalışacağın konu için bir süre belirle mesela 3 gün. O 3 gün içinde o konuyu bitir.)
  • Şöyle kazanılır:

1.Adım: Masa başına geçilir.
    2.Adım: Ders çalışılır.

Başka yolu yok
  • hadi bakalım yarından itibaren başlamaya çalışcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: xds789

hadi bakalım yarından itibaren başlamaya çalışcam

o yarınlar hiç bitmez yalnız, kesin bilgi
  • GangsterParty kullanıcısına yanıt
    yok yarın yeni bir gün yeni bir hafta yeni bir sayfa
  • Hiç bir işin olmasa bile masaya oturcan kağıda bakıcan.Önünde illa ders olmak zorunda değil.Kağıtla uğraş saatlerce kalkmamaya çalış.Zaten biyerden sonra masada oturmadığın vakitler sıkılmaya başlarsın.Gider oturursun napcam ben şimdi diye sonrada ders çalışayım bari dersin ders çalışırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

Beyinle.

Aahahaha

• Masaya otur dees çalışma istersen oraya otur

• quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

Şöyle kazanılır:

1.Adım: Masa başına geçilir.
    2.Adım: Ders çalışılır.

Başka yolu yok

+1. Ne bir resim ne bir söz sadece masa başına geçip çalışmakla edinilir.
  • İlerde ne olmak istediğimi kendime soruyorum eğer iyi paralar kazanıp kaliteli insanlarla birlikte olmak istiyorsam ders çalışmam gerektiğini anlıyorum ve hemen kitabı açıyorum.İşte alışkanlık böyle , kimse bu sıcakta ders yapmak istemiyor ama mecburuz.İnsanoğlu çalışmaya mecbur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GangsterParty

quote:

Orijinalden alıntı: xds789

hadi bakalım yarından itibaren başlamaya çalışcam

o yarınlar hiç bitmez yalnız, kesin bilgi

Aynen kaç sene bitirdim böyle diye diye:D Ama ne zaman desem en fazla 1 hafta sürdü bu sene de muhtemelen böyle olur İnşallah olmaz diyelim:D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirariAdam -- 19 Ağustos 2013; 0:27:05 >
  • 21 gün kuralı
  • Bir şeyi alışkanlık haline getirmen için sık sık tekrar etmen lazım.

Ders çalışmayı alışkanlık haline getirmek istiyorsan ne yapacağını anlamışsındır
  • Yavas yavas baslanir sonra zaten bir bakmisin uzun saatler oturulur tabi bu surede telefon bilgisayar vb kontrol edilmemesi gerekir konsantrasyon artirmak icin cesitli ilac veya bitkisellerde kullanilabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.