Şimdi Ara

Derin Dondurucu devamlı çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
77.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bugun liebher 2433 derin dondurucusu aldık biraz boşta çalıştırdık sonra içine ürünleri koyduk yaklaşık 5 saat geçti ama hala devamlı çalışıyor. Bu normalmidir? Yani buzdolopları bir süre sonra susuyor sonra yine çalışıyor. Derin dondurucularda da mantık aynıdır diye düşünüyorum. Yetkili servisi aradım ancak mesai saati olmadığını söylüyor servis haklıdır haftasonuna denkgeldi. Olmazsa pazartesi servisi bi çağırıırm ama foruma bir sormak istedim. Termostat arızası geldi aklıma , ama biraz daha bekliyeceğiz anlaşılan.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim



  • Cihazın boşken bile -18'Cye gelmesi birkaç saati alabilir. Bir de üstüne ürün doldurmuşsunuz. Bu durumda 1 gün ve biraz daha fazlasında dahi aralıksız çalışması normal bir durumdur. Yiyeceklerin tamamı -18'C ve altına gelene kadar çalışmaya devam edecektir.

    Soğutma düzene girince bahsettiğiniz gibi aralıklı çalışmaya devam eder.
  • Sorun olduğunu sanmıyorum. Buzlaptan tut, sebillere kadar içindeki soğukluğu belirli seviyeye getirene kadar çalışır. Daha sonra kendini kapatır. Soğuma düştüğünde tekrar başlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RANJ -- 7 Ekim 2012; 13:59:38 >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Bugun normale döndü, ortalama 13-17 dakika çalışıp, 45-50 dakika susuyor. Dünkü acemiliğimize geldi galiba. İlk iki saat boş çalıştırıp 3 rafına yiyecek doldurunca hemen donduracak susacak sandık biz :) ....

    Buradan anlayan arkadaşlara bir kaç sorum olacaktı. Hesapladığım kadarıyla, bizim derin dondurucunun aylık 6-8 tl arası faturaya yükü olacak. eki bu yük dereceyle alakalımıdır. Yani dondurucunun -15, -18, -21, -25, -32 olarak beş sıcaklık ayarı var.ben -18 de saklıyorum şu an , içinde bezelye, şeftali bilumum vejateryan karışımı mevcut :) İlerde kurban geldiğinde sıcaklığı -21 yada -25 olarak ayarladığımızda elektrik tüketim miktarı artar mı acaba ?

    Birde merakımdan soruyorum yiyecekleri, derecesi ne kadar düşük saklarsak dayanma süreleri o kadar artar mı , yoksa derin dondurucuda bir ömrü var gibi geliyor ? Yani eti -18 dercede şu kadar süre, -32 derecede şu kadar süre saklanabilir mi?




  • -18 derece donmuş gıdaları saklama derecesidir. -28 ve üstü taze gıdaları şoklayarak derin dondurma derecesidir. taze gıda koymadan önce cihazınızın superfrost düğmesine basarak cihazınızın ilk önce -28 derece ve üstüne gelmesini bekleyin. Ondan sonra taze gıdayı yerleştirin. Böylece gıdanın hücre yapısını bozmadan şoklayarak dondurmuş olursunuz. Hücre yapısını bozmamak, vitaminleri, mineralleri, tadı ve aromasının bozulmaması demektir. -28 üstü donan gıdanlarda bu bozulma meydana gelmez. Bu bir cihaz olayı değil, fiziksel bir olaydır. Ancak sadece 1-2 marka -28 üstüne çıkabilir. Liebherr bunlardan biri. -28 derecede donduktan sonra cihaz kendiliğinden marka ve modele göre 30 - 60 saat sonra -18'e iner ve gıdalar bir daha zarar göremez. Bu tarif ettiğim şekilde dondurulan gıdalar en sağlıklı şekilde donmuş ve en uzun süre donmuş olarak saklanabilen gıdalardır. Saklama süreleri kullanım kılavuzlarında belirtilmiştir. Bunun dışında sizin bir yara yapmanız ve şu derecede veya bu derecede tutayım olayı mantıksızdır ve bir yarar getirmez, aksine cebinize zarar getirir.




  • Yaz tatiline çıkacağız. Yaklaşık 2 ay gibi evde değiliz ara ara eve uğrayacağız. Derin dondurucu hotpoint tnf 7522 mevcut evde. Dondurucu kilerde duruyor. Kuzey cephede Pen ile kapatılmış balkonda. Dolapta ev yapımı ekmek, bir kaç dolma, bir kaç poşet bezelye mevcut. Yani boş sayılır. Dolap - 16,-24 arasında çalışabiliyor. Geçen yıl ekimde çalıştırılır o günden beri - 20 deydi.

    Şimdi içerisinde az ürün olduğu için - 16 da çalıştırsam sorun olur mu? Dediğim gibi eylüle kadar pek içine bir şey koyulmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.