Futbol otoriteleri cumartesi günü İnönü’de oynanacak Beşiktaş-F.Bahçe derbisi ile ilgili görüşlerini açıkladı. Kim kazanacak? Maçın kahramanı hangi yıldız olacak?
3- Derbinin skorunu belirleyebilecek kilit noktası ne olabilir?
VEDAT OKYAR: ‘Tamam ya da devam’ maçı
1- Beşiktaş’ın kazanma mecburiyeti var. Seneler sonra liderlik yakalamışsın ve bunu en kolay yoldan elden çıkarıyorsun. Bu neye benzer bilir misiniz? Çocuğun biri sokakta para bulmuş. Eve gelmiş babasına “Babacığım para buldum” “Aferin evlat, para nerede?” “Kaybettim”. Beşiktaş’ın işi bu oldu. Bu 4 takımın bu haftadan sonra oynayacakları maçlar çok önemli. Ama Beşiktaş’ın ya devam ya tamam maçı olacak.
2- Maç önceleri kahraman diye işaret ettiğim oyuncu olmaz. Oyunun içinden hiç beklenmedik kahramanlar çıkar. Ama iki tarafın da birer oyuncusu var ki, kahramanlığa aday. Beşiktaş’ta Holosko, F.Bahçe’de Alex.
3- Bence kilit noktası hakem olur. Ama bu ülkede ismini verip, şu hakem şu maçı idare etsin diyeceğim biri maalesef yok.
ATİLLA GÖKÇE : Zico farkıyla F.Bahçe favori
1- Derbiyi F.Bahçe’nin kazanacağını düşünüyorum. Çünkü Zico ve takımının 2 yıldan beri gösterdiği başarılı bir tablo var. F.Bahçe, bütün kritik maçlarda, nerede ve kiminle oynarsa oynasın ihtiyacı olanı, istediğini alıyor.
2- Bu karşılaşmanın yıldızını ben de merak ediyorum. Sahanın yıldızı, kaleciler de olabilir, bir golcü ya da savunma oyuncusu da. Ayrıca hiç tahmin etmediğimiz bir kahraman da ortaya çıkabilir.
3- Maçın kilit noktası ise orta alan olacaktır. Orta sahada güçlü olan ve oyunu ön tarafa taşıyacak olan ekip bence bu derbiyi kazanabilir. Yani orta alanda rakibine üstünlük sağlayacak takım derbiyi de kazanmaya yakın gözüküyor.
MEHMET TEZKAN : Bu derbi beraberlik kokuyor
1- Beşiktaş, Belediyespor’a yenilerek şansını kaybetti.. Fener maçına daha stresli çıkacaktır. Olaya bu açıdan bakarsak avantaj F.Bahçe’de diyebiliriz. F.Bahçe’nin de önünde zorlu bir Avrupa maçı var.. Bütün gücüyle saldırmayacaktır.. Alex gibi isimler sakatlanmamak için rakipten hep uzak duracaklar, kaçak futbol oynayacaklar.. Maç beraberlik kokuyor..
2- Maçın yıldızına gelince.. Kezman en büyük aday.. Ağır Beşiktaş defansı onu yıldızlaştırabilir.. Beşiktaş’ta ise Delgado yıldız adayıdır.. Fener orta sahası üzerine oynamazsa maça damgasını vurur.
3- Maçın kilidi Beşiktaş orta alanı. Beşiktaş orta alanı iyi tutarsa, rakibinin ara toplarla sonuca gitmesinin önünü keserse dengeyi değiştirir..
F.BAHÇE CEPHESİ
1- F.Bahçe bir adım önde görünüyor.
2- Sürpriz bir yıldız çıkabilir. Ama Alex ve Delgado aday
3- Kilit orta sahada
SELİM SOYDAN : F.Bahçe kalitesiyle önde
1- İki takıma baktığımızda, F.Bahçe maçın favorisi olarak gözüküyor. F.Bahçe kadrosu Beşiktaş’tan daha kaliteli oyunculara sahip. Göründüğü kadarıyla F.Bahçe şu anda kalesinde de sorun yaşamıyor. Beşiktaş’ta ise kale sıkıntılı. Ancak bu maç, şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş için son şans. Deivid’in cezalı oluşu da Beşiktaş için büyük avantaj.
2- Bana göre maçın yıldızı Gökhan Gönül olacak. Çünkü Gökhan büyük maçlarda kendine olan güveninden ötürü çok rahat ve olumlu futbol oynuyor.
3- Maçın anahtarı bana göre hakemdir. Eğer hakem her gördüğünü çalabilirse maçı normal şekilde idare eder. Eğer gördüklerini çalamazsa ya da çalmak istemezse maç zor biter.
MERT AYDIN : Ön liberolar ortada çarpışır
1- Bence galibiyete daha yakın olan taraf F.Bahçe. Tabii tribün üstünlüğü Beşiktaş’ın elinde. Ama sakatlıklar, Bobo’nun cezası, Beşiktaş’ın defansif kırılganlığı F.Bahçe’nin şansını fazlalaştırıyor. Sarı-lacivertli ekipte bu tip maçlarda gol atmayı seven Deivid’in olmaması ciddi tek dezavantaj. Ayrıca Beşiktaş önünde F.Bahçe’nin Chelsea maçını kafaya takacağını düşünmüyorum.
2- Eğer maç Beşiktaş’ın istediği gibi biterse, derbinin yıldızı Kartal’ın kalecisi olmuş demektir. F.Bahçe tarafında ise Aurelio yıldız adayım.
3- Maçın kilidi orta sahada çözülür. Halkımız tarafından ön libero olarak adlandırılan futbolcular çarpışır. Bu bölgedeki çarpışmanın galibi de maçı kazanır.
HAKAN YAŞAR : Beşiktaş sürpriz yapabilir
1- Kartal’ın lehine 4 faktör var. İlki F.Bahçe’nin favori olması. İkincisi Chelsea maçı. Üçüncüsü Deivid’in yokluğu. Dördüncüsü de seyirci avantajı. Daha önemlisi en zor zamanlarında patlama yapabilen enteresan bir takım Beşiktaş. Evet, F.Bahçe favori, kalite ve form olarak çok önde. Klasik oyununu oynarsa kazanır. Ancak Beşiktaş, F.Bahçe’ye ters takım. İlk 20 dakika önemli ve F.Bahçe’yi bozabilirler. Bu da çok zor olmayabilir.
2- Derbinin kader adamı, Delgado olur.. Arjantinli’nin iyi ya da kötü performansı, skoru belirler. Alex’i aktif oyunda ikili markajla durdurulabilirler.
3- Maçın kilidi ölü toplar olacak. F.Bahçe’nin derbilerde özellikle bu taktiği iyi uyguladığını biliyoruz. Tello-Alex’e çok iş düşecektir.
Vatan
Chelsea Maçı olmazsa rahat geçeriz diye düşünüyorum ama var işte bencede beraberlik olabilir
beşiktaş kaybettiği puan yüzünden biraz maça stresli çıkacak ya kaybedersek kaygısı olucaktır. fenerbahçe daha rahat cıkacaktır fazla olmasada puan farkı var.. sonucu nolur belli olmaz.
bi sakatlık olmasında , berabere kalsınlar sorun değil.
Fb fazla saldırmaz kapanır,alırız maçı.
beşiktaş kendi saha ve seyircisi önünde zoraki de olsa iyi futbol oynuyor bence bjk bir adım önde
derbi maçlarda genelde kazanması gereken kazanıyor.. beşiktaş kazanamazsa havlu atar bu yüzden beşiktaş kazanmak için herşeyi yapacaktır..
Zico chelsea maçını düşünüp çok baskılı oyun oynatmayabilir , fakat fener bu , alex tutar bi alengirli karışık atar ortaya maçı çevirir.. Kezmanın golü var garanti fakat maç berabere biter gibi.
Besiktasin mutlak kazanmasi lazim o yuzden saldiracak.. bu tarzda defansi olan ve acik oynayan bir takima karsi biz kolay gol buluruz yeterki kirmizi kart cikmasin..
türkiyenin en iyi hücum yapan takımı olan fb ile bence herşeye rağmen en iyi defansa sahip takımı beşiktaşımız arasında geçecek bir maç. fenerin chealse açını da düşünerek çok fazla tempolu oynucağına ihtimal vermiyorum. ama maçın öneminden dolayı as kadro çıkacaktır sahaya. fener kapanırsa beşiktaş sürekli hücuma geçeceğinden fenerin kontra atakları çok ama çok tehlikeli olacaktır. beşiktaşta skor üretebilecek futbolcu az. onlarda markajla etkisiz kalırlar. bu maçta muhakkak kezmana önlem alınmalı, tam bir kontra atak futbolcusu.
Bjk O FB 2
Maç berabere
Fenerbahçe önde gibi dursada inönü deplasmanı Fenerbahçe'miz için her zaman zor geçmiştir. Ama Beşiktaş'ın geçen hafta kaybetmesi ve 1 haftalık Liderlikten sonra tekrar gerilere düşmesi Beşiktaş cephesinde bir strese yol açabilir diye düşünüyorum.Ayrica alinacak bir maglubiyette Beşiktaş için çok zararlı olacagından Beşiktaş Ofansif bir oyun ortaya koyabilir. Fenerbahçe'miz de kapanmayı sevmeyen bir takım ve ofansif oynayan takımlara karşı çok rahat goller atabilen bir takım.Ama önümüzdeki haftaki Ş.L maçı dolayısı ile biraz daha hafif tempoda oynayabilirler. Zevkli geçicek bir maç bana göre.. Favorimde Fenerbahçe'mizdir bana göre.. Birde Deivid'in olmaması dezavantaj gibi gözüksede Önder Ve Gökhan 2'lisi düşünülebilir.Önder Boy Avantajı ile hem defans'ta hemde kullanıcagımız kornerlerde de avantaj saglayabilir. Gökhan'da çok fazla yorulmaz ve ileride çok daha verimli olabilir.. Birde Ş.L maçında Gökhan'ın olmaması dolayısı ile Önder'i 2 maçtada oynatmak en mantıklısı geliyor bana..
Sakatlık olmasında sonucu ne olursa olsun.... Chelsea maçı çok daha önemli...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme