Şimdi Ara

Der8auer AMD vs İntel değerlendirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    AMD vs. Intel - We need to talk!
    https://youtu.be/x03FyPQ3a3E

AMD işlemci değerlendirmelerinden dolayı bir intel fanboyu olarak youtube kanal yorumlarında bahsedilen der8auer bu videosunda neden tarafsız olmaya çalıştığını anlatıyor.

İntel 9. Gen işlemcilerin inceltilerek daha iyi oc olabileceği
    X299 platformlarının vrm soğutmalarının çok kötü oluşundan
    3gen amd işlemcilerin tanıtımında üç kağıtçı robetin çekirdek hızının 4.7ghz seviyelerine çıkışından bahsetmesi gibi konulara değinmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam profesyonelce işini yapıyor buna rağmen yorumlarda fanboy diye giydirmişler artık ne denilir bilemiyorum resmen komedi.

Youtube'daki overclock yapan ve elektronikten tam anlayan bir bu adam var diye düşünüyorum keza kimse anakartların ve işlemcilerin dinamiklerini bu adam kadar düzgün anlatıp aynı zamanda da pratiğe dökmüyor. Misal voltajda bir dengesizlik var anakart üzerinden ölçüyor biçiyor, nereden kaynaklanabileceğini ve nasıl düzeltileceğini anlatıyor.

Eminim elektronikçilere kolay gelen şeylerdir ama bu adam kadar düzgün yapıp anlatan başka bir yt'ci tanımıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibo-wan

Adam profesyonelce işini yapıyor buna rağmen yorumlarda fanboy diye giydirmişler artık ne denilir bilemiyorum resmen komedi.

Youtube'daki overclock yapan ve elektronikten tam anlayan bir bu adam var diye düşünüyorum keza kimse anakartların ve işlemcilerin dinamiklerini bu adam kadar düzgün anlatıp aynı zamanda da pratiğe dökmüyor. Misal voltajda bir dengesizlik var anakart üzerinden ölçüyor biçiyor, nereden kaynaklanabileceğini ve nasıl düzeltileceğini anlatıyor.

Eminim elektronikçilere kolay gelen şeylerdir ama bu adam kadar düzgün yapıp anlatan başka bir yt'ci tanımıyorum.
    Bi Actually Hardcore Overclocking ve Gamers Nexus'a göz at derim

• İşlemciyi 4.7 yapmak diğer çekirdeklerin 3.7 olması lazım.
    Bilmemek çözüm değil.
  • Ryzen master kullanmayın. Her türlü gerekli içerik bu programda tek başına geliyor.
    TechPowerUp
    CCX Overclocking Tool for AMD CPUs Updated With New Features
    https://www.techpowerup.com/257599/ccx-overclocking-tool-for-amd-cpus-updated-with-new-features

Work tool yalnız FIT değerlerini çıldırtıyormuş. 4.2'de 1.4v veriyormuş o yüzden offsetli kullanım çok yanlışmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 23 Temmuz 2019; 13:31:35 >

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bunu bir denemek lazım. Ama insanlar neden pbo kullanmıyor o güzel bir oc yöntemi değil mi? Bir de bu ccx bazlı oc nin bios a eklenmesi gerek bence. Windows yüklendikten sonra yapılan oc pc stabilitesinde sorun çıkarmaz mı diye düşünmüyor da değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 23 Temmuz 2019; 11:23:21 >
  • Ryzen farklı, intel gibi çökmeden sakince yavaşlıyor. Bana sorarsan bu işlemciyle yapılamacak yok.

• 4.2-3.6 standart pb değerleriyle kullan,
    • 4.2-4.2 pbo değerleriyle kullan,
    • 4.3(!) pbo + auto oc ile su soğutma çözümüyle kullan,
    • 4.7-3.7 pbo + auto oc + work tool ile sadece bir çekirdeğe hız aşırtmalı kullan. Geri kalanları için standart pb ayarı da korunuyor böylece.

Work tool yalnız FIT değerlerini çıldırtıyormuş. 4.2'de 1.4v veriyormuş o yüzden offsetli kullanım çok yanlışmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 23 Temmuz 2019; 13:30:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    AHO ve GN de çok başarılı ve teknik kanallar ama bu eleman akademik olarak onlardan farklı. Roman bildiğin mekatronik ve mikrosistemler mühendisi lisans olarak. Steve test teknikeri iken kendini mükemmel geliştirmiş biri. Buildzoid'in geçmişi bilmiyorum çok ama o da yas Vince Lucido (Kingpin) gibi çok iyi yetişmiş ya da bir şekilde bu şekilde eğitim almış birisi olabilir.

Arkadaşın demek istediği Roman diğer arkadaşlardan biraz daha farklı kafada olabilir. Sonuçta Vince gibi ve Roman gibi adamlar benim böyle bir devre kartına ihtiyacım var diye tasarlayıp gerekirse firmalara bunun üzerinden ürün serisi çıkarttırabilecek isimler.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    İki kanalı da biliyorum ve ikisi de çok tarafsız ve akademiktir kesinlikle katılıyorum fakat yanlışım varsa düzeltin, her videolarını izlemem tabi ki mümkün olmadığından genel olarak konuşuyorum, bu iki kanal ve bauer her şeyi dibine kadar test edip düzgün bir şekilde gösteriyorlar fakat içlerinde gerçekte ve pratikte çözüm arayan ve bulan sanırım bauer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.