Şimdi Ara

Depresyonda olmanın bir esprisi kalmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendimi farklı hissederdim önceden antidepresan kullanıyorum,depresyondayım psikolojim düzgün değil diye ama bakıyorum da bugünlerde bir esprisi kalmadı hatta sinir bozucu hal almaya başladı herkes antidepresanlı herkesin psikolojisi bozuk ya benimde bozuk diyesim gelmiyor çünkü gülünç geliyor artık :D normalim ya da değilim çok umrumda değil,bazen bir role giriyoruz o insan olmak istiyoruz olay sadece bundan ibaret gibi geliyor.Kısaca işte dediğim gibi bir esprisi kalmadı benim için böyle olmak

• Bende böyle diyorum 1 gün sonra dünyanın en mutsuz insanı oluyorum.
  • Depresyon değildir o depresyon olsa duramazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matah bişey olsun diye mi girdiydin depresyona?
  • Ben de bu kafayı anlamıyorum işte. Depresyon bir hastalıktır ve bir insan nasıl hasta olmakla övünebilir veya bunu "cool" bulabilir anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaitan -- 27 Mart 2018; 22:49:21 >
  • depresyon diye birşey yoktur.tüm olay kendini küçük görmen ve sanki hiçbir şey bilmiyormuş gibi hissetmenden kaynaklanıyor.halbuki biz herşeyi biliyoruz.
  • insanlar hayatlarıyla olan mücadelesini verirken kendilerini bi kimliğe bürüyüp ona bi amaç belirleme ihtiyacındalar bunun çaresizlik safhasında kendisini depresyonda birisi olarak tanımlayıp depresyonda olan birinin yapması gereenleri yapmaya başlayabilirler, bu tam olarak internette hastalık belirtileri arayarak "hah işte tam da bu bende oluyo ben kesin bu hastalığa yakalandım" diyen insan davranışının daha ciddi bir boyuta ulaşmasıdır.

Aslında çoğu insan bunun ne gibi yerlere varabileceği konusunda sığ bir anlayışa sahip, bazen bu öyle bir evreye varabilir ki "ya ben yaşıyorum ama nasıl yaşıyorum yaşadığımı hissetmem lazım, bir şey hissetmem gerek" diyerek bir insanın kendine zarar vermesi bile olası durumlardadır.

kısaca insanlar bir şeyleri etiketlemeyi severler ama bir ürün üzerinde kırmızı yazmadığı zaman renksiz olmaz ille her şeye isim koymak adlandırmak zorunda değiliz sen sadece hayatını yaia diğer insanalrın neler düşündükleri veya kimin kimi nasıl etiketlendirdiği önemli değil.Kendini bile etiketleme ben depresyondayım demek doğru bir davranış değil bu seni daha büyük çıkmazlara sokacaktır.illa bi kimlik arayışında olacaksan daha genel ve pozitif yargılara yönel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • depresyon ruhun kanseridir bazı insanlar sırf depresyonun verdiği acıyı unutabilmek için kendini kesip o yeni acıyla depresyon acısını bastırmaya çalışırlar. depresyon bu derece büyük bir acıdır mutsuz gezip hayat boş kanka demek değildir. psikiyatra gidip mutsuzum desen depresyon tanısı koyar belki cidden depresyondasındır ama çok küçük olanı bunun bi çizgisi yok.
  • Depresyonda olan bir kişi zaten depresyondayım demez inkar eder. Bu olay tutunarak bayılmaya benziyor yani rol, dikkat çekme amaçlı. Ben ne psikolojik hastalar gördüm doktor böyle böyle sorunların var diyor adam inkar ediyor kabullenmiyor yani ergenliği atlatınca geçer.
  • Aynen işte bende bunu düşünüyorum tribe girmek diye bir şey var ya onun gibi olumsuz bir şey olunca hemen sığınıyoruz bunlara kendimden örnek verirsem utangaç ve fazla sosyal olmayan bir insanım içime kapanığım bunu öyle bir kabullenmişim ki çok güzel bir ortama girsemde çevrem olsa da hala aynıyım biraz yükseliyorum o ortam sayesinde ufacık kötü bir şey oluyor yine aynı yere geri dönüyorum ya ben utangacım ben böyleyim bir eziklik psikolojisi üzerimden atamadığım üstüne üstlük bunuda saklamıyorum sanki gururla ben böyleyim diye insanlara anlatıyorum rolden kastım bu o kadar benimsemişim ki bu rolü konuşurken inatla tedirgin konuşuyorum ama istesem daha rahatta konuşabiliyorum böyle olunca sürekli nasıl olmam gerektiğini düşününce içtenlik denen bir şey kalmadı donuk bir insan oluverdim bunun asıl sebebi işte hem bu yazılar şu şöyledir bu böyledir kafa karıştırmaya gerek yok.Çok düşünmekten kaynaklanıyor hep bunlar bence bazı şeyler otomatiktir üzerine çok düşünülmez hiçbir şeyin otomatik olmadığını her eylemin sürekli kafaya takıldığını düşünsene insan kafayı yer.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.