Şimdi Ara

Depresyon gerçek halimiz olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dünya sağlık örgütüne göre sürekli mutsuzluk, keyifli aktivitelere karşı zevk ve ilginin kaybı olarak tanımlanıyor.

Bu noktada şunu deşmek istiyorum, depresyona ne sebep olur? Hayatın kendisi, değil mi? Yanlış ebeveyn, yanlış çevre filan. Peki bu çevreyi ne yanlış yaptı? Kültür diyebilir miyiz? Yoksa sistem mi? Evet sistem daha mantıklı.

21. yüzyılda sistemin etkisi teknolojiye bağlı olarak daha da arttı, sistem insanları mutsuz ediyor. Onları doğal olarak hiç uygun olmadıkları koşullara maruz bırakıyor. Bir balığı uçmaya zorlayıp, balık mutsuz olduğunda al sana uyuşturucu diyen bir dünyadayız.

Depresyona girmememiz, eğer sistemin oyuncaklarından hayatımız boyunca tatmin olmuyorsak, imkansız gibi bir şey.

Bunu azaltmak ve insanlara sistemin ürettiği mutsuzluğu önlemek için ideolojiler, uyuşturucular veriliyor. "Boş zaman aktiviteleri" televizyon en büyük örneği, antidepresanlar, video oyunları vesaire vesaire.

Şu şartlarda depresyon, bir insanın hissedebileceği en doğal şey gibi. Sorun bizde değil, sistemde.

• Gençlerde OKB , anksiyete gibi hastalıkların artmasında Sabah erken kalkmanın büyük etkisi olduğunu okumuştum evrim ağacında. Şimdi insanlar nasıl 4 saat uykuyla yetinebilirim diye araştırıyorlar ve sağlıklı olanın bu olduğuna inanıyorlar ne yazık ki. Çünkü üzerimizde öyle bir baskı var ki bir yerlere gelmek için çabalayan insana gün yetmiyor. Dediğiniz gibi sorun sistemde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depresyonun en büyük sebebi aile, sağlık ve ekonomik sorunlardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geçenki konuna attığım yorumu tekrarlıyorum:

"Diyelim bir yıl boyunca kendimizi geçici zevklerden uzak tuttuk, 5 yıl sonrası için imkanımız olduğu halde kısa vadeli mutlulukları erteledik inek gibi çalıştık bir yıl sonunda trafik kazası geçirip öldük. Şimdi mal durumuna düşmüş olmuyor muyuz? Niye en azından şu kısa ömürde eğlenmek yerine kendimizi gelecek kaygısıyla boş yere paraladık?"

Sistem bizden bugünümüzü satın aldığı gibi geleceğimizi de satın alıyor. Bugün istediklerimizi elde ettikten sonra 5 yıl sonrasını düşünmeye başlıyoruz ve hayat hep böyle gelecek kaygısıyla bitip gidiyor.

Hesaba katmadığımız ve yüzleşmek istemediğimiz "ölüm" gibi bir gerçek var. İnsan ölüm sorununu yok etmediği müddetçe rahat yaşayamaz. Sadece eğlence adı altında kendini uyutur.
  • deliratio kullanıcısına yanıt
    Hayat keşke bu kadar yanıltıcı olmasaydı.

Yaşam malesef BÜYÜK bir İLLÜZYON.

• Şuan dünyanın en iyi sistemini yaşıyoruz. Tek tuşla arıyorsun. Tek tuşla yemeğin geliyor. Tek biletle başka ülkeye uçuyorsun. Başka ne istiyorsunuz?

Ayrıca yazıda kendinle çelişiyorsun. Diyorsun ki:

Keyifli aktivitelerden zevk alamıyorsak depresyondayızdır.

Sonra da diyorsun ki keyifli aktiviteleri bize sistem dayatıyor. Bizi uyuşturuyor. Aslında keyif almıyoruz.

Ne uyuşturması? İster TV izle. İster video oyunu oyna. İstersen antidepresan iç. Hiçbiri sana zorla yaptırılmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quantum Limit

Depresyonun en büyük sebebi aile, sağlık ve ekonomik sorunlardır.

Kişisel sorunlar dahil hocam  

Hatta yiyip bitiriyor beni bu kişisel sorunlar,

Keşke ölmekten korkmasam diye sayıklıyorum  

Umarım bi gün gerçekten ölmekten korkmayacak aşamaya gelirim  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ruh diye bir şey yoktur.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zekası ortalamanın üstündeki insan için rutin olan mutlu olmak değildir, depresyonda olmaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D67828229

Kişisel sorunlar dahil hocam  

Hatta yiyip bitiriyor beni bu kişisel sorunlar,

Keşke ölmekten korkmasam diye sayıklıyorum  

Umarım bi gün gerçekten ölmekten korkmayacak aşamaya gelirim  

Alıntıları Göster

Hayattan alabileceğin tat miktarı belli.

Sen o tadı almaya hiç başlamamışsan ölümden korkarsın. Çünkü daha yemeye başlamadım ki dersin. Ama tadı almaya başlayınca ölümü de hayatın gerekli bir olayı görürsün.

• musetea kullanıcısına yanıt
    En önemli olan hayattan edindiğimiz tüm o ACI, tatlı tecrübelerdir. Hem ben daha önce 4 kez ciddi ölüm atlattım (3 kez çocukken ve en son 10 yıl evvel, 26 yaşında) ve ölümü artık hiç düşünmüyom, öyle bir takıntım kalmadı.

Ayrıca tat demişsiniz. Gerçek olan nedir ve onu nasıl tanımlarsınız? Sizce duyularımız bize gerçekliği olduğu şekilde mi yansıtıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 29 Aralık 2020; 16:16:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quantum Limit

En önemli olan hayattan edindiğimiz tüm o ACI, tatlı tecrübelerdir. Hem ben daha önce 4 kez ciddi ölüm atlattım (3 kez çocukken ve en son 10 yıl evvel, 26 yaşında) ve ölümü artık hiç düşünmüyom, öyle bir takıntım kalmadı.

Ayrıca tat demişsiniz. Gerçek olan nedir ve onu nasıl tanımlarsınız? Sizce duyularımız bize gerçekliği olduğu şekilde mi yansıtıyor ?

Tat = Haz. İstediğiniz hazları yaşayamazsanız içinizde kalır. Eksik bir şekilde hayatı geçirebilirsiniz. Yani huzursuz bir şekilde. Sürekli bir arayış içinde. Arayış = Depresyondur.

Hazları yaşadıktan sonra biraz felsefe ile kendinizi doğru yola çekerseniz, huzurlu olabilirsiniz.

Ya da dine inanabilirsiniz. Ölümün son değil de ilk aşama olduğuna inanırsanız, arayışı bırakırsınız. Çünkü amaç tanrıya ulaşmak vs olur.

• musetea kullanıcısına yanıt
    Bende geçmişte benzer dönemler yaşamıştım.

Asıl sorum tüm bunları yaşamaya değer miydi, yani gerçeklik olmayan bir evrende tüm bunları deneyimlemek. Çünkü evrenin temel yapısı nesnel gerçeklik olmadığını gösteriyor (pozitif ateistim, maddiyatçı değil).

• Sen nasıl anlamlandırırsan öyle yaşıyorsun bu hayatı. Anı yaşamak çok önemli katılıyorum. Fakat içinde bulunduğumuz sistem buna izin vermiyor, her zaman sistem için çalışmak ve kendini ona göre modifiye etmek zorundasın. Aksi takdirde normal bir yaşama bile fırsatın olmayabilir.

• barryallenn kullanıcısına yanıt
    MODİFİYE !!

• quote:

Orijinalden alıntı: Demi Lovato is Bipolar

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Maalesef yaşamaya mecburum.  

Zira diyorum ya ölmekten korkuyorum...

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.