Şimdi Ara

Deprem yaşayanlar Deprem anı (CİDDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
18.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cidden çok merak ediyorum nasıl olacak biz 11 kattayız benim odam binanın en uç kısmı ve köşesi deprem sırasında ne oluyor duvarlarmı yıkılıyor kaçmak mümkünmü ne yapılması lazım mesela salona kadar gidebilirmiyim deprem olursa ? yaşayanlar bilinçlendirsin CİDDİ

• olduğunda hareket edeceğini sanmıyorum. sanki tüm denge sendeymiş gibi hareket edersen yıkılacakmış gibi hissediyorsun. küçük depremlerde ben böyle hissediyorum. 99 depreminde kim bilir nasıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faulen

olduğunda hareket edeceğini sanmıyorum. sanki tüm denge sendeymiş gibi hareket edersen yıkılacakmış gibi hissediyorsun. küçük depremlerde ben böyle hissediyorum. 99 depreminde kim bilir nasıldı.
    11. kattaysan kurtulma şansın yok kardeşim. Benimki fıstıklı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydeathforliving

olduğunda hareket edeceğini sanmıyorum. sanki tüm denge sendeymiş gibi hareket edersen yıkılacakmış gibi hissediyorsun. küçük depremlerde ben böyle hissediyorum. 99 depreminde kim bilir nasıldı.

Of ya deprem söylentileri çok arttı bu yaz olacak gibi ama hayırlısı benim yaşadığım en büyük deprem geçenkiydi bilinçli arkadaşlar için UP
  • Odanda güvenli diyebileceğin yerlere saklanacaksın , masa altı filan . Olmadı aşağı değilde yukarı çıkmaya çalış . Bununla ilgili bir yazı okumuştum . Biz orta katlardaki insanları çıkarmaya çalışıyorduk . Üst katlardakiler çoktan kendi imkanları ile çıkmıştı bile . Aklımda bura kalmış .

Edit . Bana göre üzerindeki kat sayısı +2 den fazla ise , büyük ihtimal ölürsün .

http://www.yenidunyaicinipuclari.com/2011/12/hayat-ucgeni-metodu-ile-depremden.html

Linki okumakta fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-293545EA6 -- 28 Mayıs 2014; 23:45:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: URANYUM-92

quote:

Of ya deprem söylentileri çok arttı bu yaz olacak gibi ama hayırlısı benim yaşadığım en büyük deprem geçenkiydi bilinçli arkadaşlar için UP

Alıntıları Göster
    O değilde veysi kurt 1 hafta içinde Bursa civarında 6.5 şiddetinde deprem olacak diyor.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Kardeşim 11. kat son kat mı bilmiyorum ama aşağı inemeyeceğin bir kat o yüzden hızlı bir şekilde binanı tepesine çıkmaya çalış böylece bir şeyin altında kalma ihtimalini en aza indir bina yıkılırsa zaten büyük ihtimalle çöker yani yukardan aşağı doğru gider sende en üstte olduğun için en az zararı alırsın.Deprem yaşamadım yani büyük deprem ama doğru olan bu diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karanlık korkusu ve paranoya
    11 yıl önce açıldı
    Samsun deprem oluyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Sebep ? nerden biliyorsunki neden bina kiptaş binası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faulen

99 depremini size anlatayım:

Ayakta durmak imkansız, sağa doğru denge sağlamak isterken bina sola gidiyor, sol doğru denge sağlamak isterken sağa gidiyor. Ben kapıya gidene kadar 5-6 defa düşmüştüm. Kirişlere tutunarak kendimi toparlamaya çalışmıştım. Zaten kapıya gelebildiğimde 45 saniyelik o deprem bitmişti. Sonra hızla merdivenlerden aşağı indim.

Benim yaptığımı yapmayın. Sağlam bir yer bulun kendinize, oraya tüneyin. Elinizi başınızın üstüne koyun yere çökün bekleyin. Sakın bişeyin altına girmeyin. Yanına girin. Olur da bina çökerse etrafınızdaki şeyler sizi korur. Ama bir şeyin altına girerseniz onun üstüne çöken her şeyi onunla birlikte tepenize çöker. Bilmem anlatabildim mi.

Depremden korkmak olmaz, depremle yaşamayı öğrenmek lazım. 99 depreminde İstanbul'da ölen sayısı 800-900 arasıydı. Bunun sebebiyse binaların berbatlığı. Ama şuan durum bundan daha iyi. Merkezüssü İstanbul olan bir deprem olmadığı sürece -ki 99 depreminde Kocaeli'nde oldu- problem olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: thekurufasulye

O değilde veysi kurt 1 hafta içinde Bursa civarında 6.5 şiddetinde deprem olacak diyor.

İnsanlarin önceden hazirlikli olarak yakalandiği kaç tane deprem gördün ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celo55

quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Sebep ? nerden biliyorsunki neden bina kiptaş binası

bina yıkılırsa yani. İnşallah yıkılmaz
  • O an evin ici disardan daha guvenli zaten yikim basladiginda ilk merdivenler coker sen inene kadar on kere coker o bina

• quote:

Orijinalden alıntı: bc_

Ayakta durmak imkansız, sağa doğru denge sağlamak isterken bina sola gidiyor, sol doğru denge sağlamak isterken sağa gidiyor. Ben kapıya gidene kadar 5-6 defa düşmüştüm. Kirişlere tutunarak kendimi toparlamaya çalışmıştım. Zaten kapıya gelebildiğimde 45 saniyelik o deprem bitmişti. Sonra hızla merdivenlerden aşağı indim.

Benim yaptığımı yapmayın. Sağlam bir yer bulun kendinize, oraya tüneyin. Elinizi başınızın üstüne koyun yere çökün bekleyin. Sakın bişeyin altına girmeyin. Yanına girin. Olur da bina çökerse etrafınızdaki şeyler sizi korur. Ama bir şeyin altına girerseniz onun üstüne çöken her şeyi onunla birlikte tepenize çöker. Bilmem anlatabildim mi.

Depremden korkmak olmaz, depremle yaşamayı öğrenmek lazım. 99 depreminde İstanbul'da ölen sayısı 800-900 arasıydı. Bunun sebebiyse binaların berbatlığı. Ama şuan durum bundan daha iyi. Merkezüssü İstanbul olan bir deprem olmadığı sürece -ki 99 depreminde Kocaeli'nde oldu- problem olmaz.

Eşyanın Yanına girme mantığını pek anlayamadım ama çok sağolun yardımcı oldunuz baya 45 saniyelik bir olay olduğunu unutuyorum saatlerce sürecekmiş gibi geliyor 45 saniyeyi atlatıktan sonra ne yapmalıyız bina yavaşcamı çöker yoksa 15 dakika içindemi binayı boşaltmalımıyız hemen ?

• quote:

Orijinalden alıntı: thekurufasulye

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hazır yeri gelmişken bir tane daha yazayım . En azından komşular tanıdık ise bu yazıyı 6 katlı bine ve daha düşükleri için söylüyorum . Misal bulunduğunuz,gününüzün çoğu vakti geçtiği odayı baz alarak üst kattakilerin evlerine ufaktan bir bakın misal benim oturduğum odada , üstüme gelecek şeyler moloz yığınlarıdır . Yani deprem olduğunda dışarı çıkamaz isem ilk iş odama kaçmak . Mutfak , salon gibi yerlerde yakalanırsanız üzerinize buzdolabı , vitrin gibi ağır şeyler düşebilir , ama odamın olduğu katlarda herhangi ağır eşya yok . Elektrik ve gaz veren şeylerin yanından uzak durmakta fayda var . Sadece depremi baz alıyoruz ama doğal gazlı yerler deki gaz kaçağı depremden çok can alabilir . Yerden yüksekliği 75 cm olan sağlam bir bilgisayar masası sizi kurtarabilir . Kafanıza ağır darbelerde gelmez ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bc_

Eşyanın Yanına girme mantığını pek anlayamadım ama çok sağolun yardımcı oldunuz baya 45 saniyelik bir olay olduğunu unutuyorum saatlerce sürecekmiş gibi geliyor 45 saniyeyi atlatıktan sonra ne yapmalıyız bina yavaşcamı çöker yoksa 15 dakika içindemi binayı boşaltmalımıyız hemen ?

O binanın hasarına bağlı. Bazen çok düşük şiddetli depremler bile çok uzun süre sürerse binanın kolonları dayanamaz ve çöker. Bizim 1999 depreminde binada kocaman bir yarık açılmıştı. Ve söylentilere göre deprem 20 saniye kadar daha devam etseydi bina çökecekti. Deprem sona erdikten sonra seri bir şekilde binadan uzaklaşmak gerekiyor. Çünkü deprem bittikten sonra ilk 1 saat içinde artçılar olabilir. Bazen ana depremde çökmeyen binalar artçılarla çökebiliyor.

Masanın altına girersen, masanın üstüne çökerse bina, masada çöker ve altında kalırsın. Ama dolabın yanına cenin pozisyonu alırsan çöken bina, dolap ile yer arasında kalırsın. Sıkışırsın ama ölmezsin. Bu kurtarıcı olabilir. Hayat üçgeni denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bc_ -- 28 Mayıs 2014; 23:42:37 >

• quote:

Cidden çok merak ediyorum nasıl olacak biz 11 kattayız benim odam binanın en uç kısmı ve köşesi deprem sırasında ne oluyor duvarlarmı yıkılıyor kaçmak mümkünmü ne yapılması lazım mesela salona kadar gidebilirmiyim deprem olursa ? yaşayanlar bilinçlendirsin CİDDİ

Bi bitmediniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben deprem olunca uyuyorum genelde kaldiramiyolar en kötu öluruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ust katlardaysan asagiya inmeyi dusunme olabildigince hizli bi sekil de yukari cikmaya calis ama bende 99 depremini yasadim 19 yasindaydim bisey dusunmek imkansiz ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Reid Rider

quote:

Cidden çok merak ediyorum nasıl olacak biz 11 kattayız benim odam binanın en uç kısmı ve köşesi deprem sırasında ne oluyor duvarlarmı yıkılıyor kaçmak mümkünmü ne yapılması lazım mesela salona kadar gidebilirmiyim deprem olursa ? yaşayanlar bilinçlendirsin CİDDİ

Bi bitmediniz

Deprem kesin olacak demiyorum yanlış anladın herhalde sadece bilinçli olanlar bilgilendirsin deprem yaşayanlar diye.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reid Rider

quote:

Bi bitmediniz

Deprem kesin olacak demiyorum yanlış anladın herhalde sadece bilinçli olanlar bilgilendirsin deprem yaşayanlar diye.

Alıntıları Göster
    Van depremini yaşadım üst katlarda kurtulma şansın daha yüksek ayrıca dar bir yere geç koridor gibi büyük salonlar, balkonlar daha çabuk yıkılır. Ama aklına gelmez herhalde deprem anında bunlar, dua edebilirsin en iyi ihtimal.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.