Dalma-Batma depremi ile sende yanal atım depremleri bir mi yahu.Birinde katmanlar sürtünüyor kırılma gerçekleşiyor.Diğerinde biri birinin altına girmeye çalışırken zıplıyor. Bundan dolayı dalma batma da süre daha fazla oluyor minimum büyüklüğüne göre 4 dakika ve üstü Japonya'daki depremi aynı okyanus etmeninde bulunan meksika şili ile filan kıyaslayabilirsin ancak.Oradaki depremler burada olsa taş üstünde taş kalmaz.Bu tip depremlerde zemin sıvılaşıp binaları yutuyor.Yapıları fayın tipine göre rezonansa sokuyor. Birde asrın felaketi demişler.Asrın sorumsuzluğu denir buna rezilliği.Bile bile bir şeyin gerçekleşmesine göz yummak.İyi ki internet var ne kadar kötü yanı olsada ki uyarıyor birileri ona rağmen hiçbir önlem alınmıyor.Geberen gebersin.Nede olsa biz aynı kafa ile yeniden dikeriz yine bu fakir akılsız halk alır yine ölür zaten üreyip dursunlar işleri ne.Bu gözle bakılıyor.Sonuçta hali ile bu oluyor. İnsan canı umurlarında değil.İnsanlarında pek bir beklentisi yok.Devlete zeval vermesin diyor birde yahu o devlet senden vergi alıyor vergi o vergileri almasa koca bir hiç.Sen vergi veriyorsun diye var hizmet için.Süs bitkisi mi aha acil durum oldu sana sunacağı tek şey ölüm.Sen yaşayarakta anlamıyorsun çünkü beynin yok.Bazıları gerçekten nasıl doğmuş üremiş hayrett ediyorum.Bunların seleksiyona uğrayıp yok olup gitmesi lazımdı. Birde ısrarcı oluyorlar yalan bilgide yok melekler gelmiş yok bilmem ne gelmiş onu kurtarmış yok kolunu tutmuş fişlan.Kafalara bak yahu.Bir halt olmaz bu ülkeden diye boşuna demiyorum.Aklınızı başınıza alın.Önleminizide kendiniz alın bu toplumdan da siyaset anlayışından da bir halt olmaz.Ölen ölür kalanlarla devam. |