Şimdi Ara

Deprem için toplanan 60 milyar vergi nerede kullanıldı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle Kocaeli ve İstanbul başta olmak üzere büyük yıkıma sebep olan 1999 Marmara depreminin ardından yaraların sarılması amacıyla 2000 yılında Bülent Ecevit hükümeti tarafından geçici olarak getirilen Özel İşlem ve Özel İletişim Vergileri AKP iktidarında önce iki kez uzatıldı, daha sonra kalıcı hale getirildi. Peki bu toplanan paralar nerede ?
    Deprem Paraları Nerede ?



  • Bakan Simsek daha önce aciklamisti:


    "Tütün ve sigara kaçakçılığı ile mücadele eylem planını açıkladığı basın toplantısında konuşan Şimşek'e, 1999 depreminden sonra çıkarılan vergiler neticesinde yaklaşık 46 ila 48 milyar liralık gelir elde edildiği ve bu vergilerin nereye harcandığı soruldu.


    74 MİLYONUN İHTİYACI İÇİN HARCANDI �


    Şimşek, toplanan vergilerin sağlık, eğitim, duble yollar gibi 74 milyonun ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını söyledi. Şimşek, uluslararası vergi uygulamalarında da 'tek bir harcama için vergi toplanması' mantığının doğru bulunmadığının altını da çizdi.

    Maliye Bakanı, bu vergilerin kendilerinden önceki hükümet döneminde ‘geçici’ olarak çıkarıldığını; ancak daha sonra yine kendilerinden önceki hükümet tarafından ‘kalıcı’ hale getirildiğini anlattı. Dolayısıyla kendi hükümetleri döneminde ‘deprem’ adı altında bir vergi uygulamaya koymadıklarını, mevcut şekliyle vergi alımına devam ettiklerini söyledi.


    Bakan Şimşek, 46 ila 48 milyar lira toplandığına ilişkin rakamın ise doğru olup olmadığına bakması gerektiğini belirtti. Şimşek, sadece sağlık harcamalarına 1 yıl için 44 milyar lira aktarıldığına vurgu yaptı."


    Cevirisi: "Biz o parayi bir güzel yedik"




  • Bin odalı saray, o yetmediği için yapılan 250 odalık ek bina, 5 yaşında "beni bırak" diyen Mercedesler, Fas'tan alınan "sadece 40 saat kullanılmış" uçak, 3,5 milyon Suriyeli, vb.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.