Şimdi Ara

Depo farklı litreler alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiat palio 2001 model arabam var deposu bazen 25 bazende 20litre lpg alıyor bu neye göre değişir lpg yerine hava mı alıyoruz yoksa bazen

• pompalardan kaynaklanıyordur.
  • Evet bende daha 3 depo almama rağmen ilk 2 depoada 30 Litre son dolduruğumda 37 Litre aldı bunu sebebi nedir??
    1. Depo: Shell
    2. Depo: Shell
    3. Depo: Opet (aygaz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Evet bende daha 3 depo almama rağmen ilk 2 depoada 30 Litre son dolduruğumda 37 Litre aldı bunu sebebi nedir??

en mantıklı cevap: 7 lt hava basmış olmaları..(umarım değildir)
  • ben tam bir kıyas yapmadım ama en son aldığım opetti 20litre ile dolmuştu ama depo normalde 25litre alıyor diye biliyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Evet bende daha 3 depo almama rağmen ilk 2 depoada 30 Litre son dolduruğumda 37 Litre aldı bunu sebebi nedir??

en mantıklı cevap: 7 lt hava basmış olmaları..(umarım değildir)

Benimde aklıma geldi ama şuan o extra aldığım 7 litrenin kilometresini yapmaktayım... Zaten depo 45'lik normali 37-38 litre alması diye düşünüyorum
  • geçen ay izmirde bornova milangazda fulledim araba alması gerekenden 8 litre fazla gaz aldı yani öyle gösteriyordu istasyonda...ama eskisi gibi gitti yani ya hava bastılar ya göstergeden bi dümen çeviriyolardı...yıllardır ilk defa böyle bişey yaşadım arabanın ne kadar alacağını falan biliyorum zaten...kesin bi dalavera vardı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende aracıma LPG sistemi taktıralı yaklaşık 1 ay oldu, bu zaman zarfında 3000 Km den fazla yol yaptım.

bildiğim kadarıyla aldığınız gaz miktarı deponuzun hacminden düşük ise sorun yok.bu sorun istasyonlara göre pompaların basınç gücüne göre değişiklik göstermesi normal.yani benim aracıma 43 litrelik simit depo takıldı.total istasyonunda ilk montaj sonrası dolumda 41.7 litre gaz aldı.sonrasında bitmek üzere gösterirken farklı istasyondaki (shell) dolumda 37 litre aldı.yani istasyonlara göre depo hacminden % 10 luk az miktarda gaz alması normal.bizim buradaki shell istasyon görevlisi bulunduğu istasyonun pompalarının basıncının düşük olduğunu söylüyor.

gelgelelim aldığınız gaz miktarı depo hacminden fazla ise o zaman işin içine sahtekarlık giriyor olabilir.

eğer durum öyle ise aldığınız gaz fişi ve aracın diğer evrakları ile bir avukat vasıtasıyla savcılığa istasyon hakkında suç duyurusunda bulunulabilir.tazminat davasıda açılabilirmi tam bilmiyorum bu konuda bir avukattan bilgi alınmalı öncelikle.

buna benzer bir olay benzin ile yaşanmıştı.makine mühendisi bir arkadaşın aracı deposu fabrika çıkışı 55 litre kapasiteye sahip olmasına rağmen istasyonda dolumda tabanca 62 litre gösterdiğinden ve ücrette 62 litre üzerinden tahsil edildiğinden mahkemeye vermişti ve davayı kazanmıştı.

• benim depo 25litre benim sormak istediğim şey bazı yerlerde 20litre bazılarında 23litre bazende 25litre alıyor bunun sebebi nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

benim depo 25litre benim sormak istediğim şey bazı yerlerde 20litre bazılarında 23litre bazende 25litre alıyor bunun sebebi nedir

bir üst mesajda yazmıştım.bunun nedeni gaz aldığınız istasyonun pompa basınç gücü ile alakalıdır.LPG basınç altında dolum yapıldığı için gaz aldığınız pompanın basınç kuvveti fazla ise fazla gaz basar az ise az gaz basar.fakat fazla olması deponun alabileceği miktardan fazla olamaz.yani deponuz 25 litre ise hiçbir pompa 25 litreden fazla gaz basamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.