|
Eve sinema sistemi kurmak üzere çıktığım bu yolda kendimce yaptığım araştırmalar sonucu Denon x2800h AVR amfi aldım. Şimdi sıra hoparlörlere geldi ama bu konu amfiden daha da karışık. Çok fazla marka çok fazla model var. Nerden başlamam gerektiğine karar veremedim. Kendimce kilit noktalar şunlar; 1-Genel olarak yüksek kaliteli filmler izleyip lossless flac müzikler dinleyeceğim. Sistemi 5.1.2 dolby atmos olarak kurmayı düşünüyorum. Atmostan kesinlikle faydalanmak istiyorum. 2-Bütün hoparlörleri aynı anda almak yerine para buldukça sisteme ekleyecek şekilde parça parça almayı düşünüyorum. İlk hangi hoparlörlerden başlamam gerekir ? Sadece center hoparlör alsam mesela diğer hoparlörler başta hiç olmasa yine de film izleyebilir miyim ? 3-Teknik özelliklerine bakarken senin kullanmayı düşündüğün alan için şu özelliği kesinlikle şöyle olması lazım dediğiniz bir kısım var mı ? Atıyorum frekans aralığı illa 3-5 arasında olsun gibi. 4-Totalde 20-30 bini çok geçmek istemiyorum bütün hoparlörler için. Ama şöyle bir avantajım var, yurtdışından getirebilirim bazı parçaları. O yüzden kaliteli ürünleri belki ucuza alma şansım olabilir. Önerirken buna göre önerebilirsiniz. 5-Sesin çok yüksek çıkması benim için önemli değil. Apartman dairesinde kullanacağım. Ama detaylı ve hisli olması benim için çok önemli. En ufak ayrıntıları duymak istiyorum. 6-Şunlardan uzak dur dediğiniz veya şunlardan biri olsun dediğiniz markalar var mı ? 7-Amfiyi kendimce düzgün seçtiğime inanıyorum. Alacağım hoparlörler amfinin nimetlerinden faydalanmama engel olmasın. Kısacası amfiden geri kalır yanı olmasın istiyorum. Tüm bunları dikkate alarak yapacağınız önerilere açığım, şimdiden teşekkürler.. EDIT: Eğer böyle bir sistemi kalite kaybı yaşamadan ve filmlerde gecikme yaşamayacak şekilde kablosuz kurma şansım varsa kablosuz tercihim olur. Maliyet çok artmamak kaydıyla. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasquraiT -- 26 Nisan 2023; 17:41:0 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt