Şimdi Ara

denon 15*08 için hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Denon 1508 aldım, eve getirip kurdum. hoparölr takımımdan çok şikayetim yok ama yine de pek memnun kalmadım açıkçası. Panasonic bir sistemin ve sony sistemin iki takım hoparölörlerini denedim. sistemde pasif subwoofer var. o yüzden basları hiç dumayıyorum desem yeridir. ses eski iki sistemde gümbür gümbürken denon amfiye takınca neredeyse tam tersi oldu. ama biraz daha berrak..

denon 1508 amfi için ertekin elektronik yamaha ns555 alabilirsin dedi. bilmiyorum. almalımıyım?
    osedan arkadaşımız bu amfi için wharf 9.6'ları uygun görür mü bu amfi o hoparlörleri besleyebilir mi?
    başka bir takım mı alsam daha iyi olur yoksa bi tane sub atayım ortaya iş bitsin mi?

değerli yorumlarını eksik etmeyen dostlarıma teşekkürler...

• subwoofer tabi ki şart, olmazsa olmaz
    önce bir subwoofer alın ve öyle deneyin
    eğer yine eksik bir şey varsa ona göre hareket edersiniz
    öncelikli sinema amaçlı düşünüyorsanız subwoofer ve sağlam bir centerdan başlamalısınız
  • Front olarak istersen bendeki Monitor Audio Rs8'leri verebirim. 1950 Tl istiyorum. Kutularıyla, kitaplarıyla. Sıfır duruyor. 30 Saat kullanılmadı!

Satma sebebim;
    Salona ayrı bir Stereo sistem kurmaktı! Zaten diğer arkadaşlar da biliyor. Ancak, Sinema odamın dışında ayrı bir sistemi salona koyma konusunda benimkiyle anlaşamadık. Elimde ağardır. Kaldırmak istemediğim için satıyorum.
  • teknika üstadım senin yazılarını çok okudum. aslen denon alma sebeplerimden biri de osedan'ın ve diğeri senin tavsiyelerin ve incelemelerin :) bu açıdan her ikinize de çok teşekkür ederim. amfiden memnunum. istediğim amfi 1909'du fakat 1500 tl nakit çıkmayınca ikinci el bulduğum bu ürünü aldım hemen. koşa koşa geldim kurdum. elimde ik iadet sony xb8av'nin kocaman kolonlarını taktım önce... bu kolonlar amfide kaliteli ses verdi ama ses kısık kaldı. ve haliyle gümbür gümbür bass sesleri de yok. müzik setinden sesi yarıya kadar açınca pimapenler zangırdıyor tam açamıyorum... kontrol ettim kolonlar 6 ohm..

bu amfiyi sinema amaçlı kullanacağım. gümbür gümbür müzik dinlemek gibi bir zevkim yok benim. genellikle klasik ve enstrümantel dinliyorum. ayrıca bass sesleri çok sevmem ama yokluğuna da katlanamam. disco rap tekno trazı bana göre değil. ama bass olmalı.

bi tane panasonic sc-ht 885 5+1 ev sinema sistemim daha var. onun FL FR SL SR Center hoparlörlerini amfide uygun çıkışlara taktım. Woofer pasif olduğu için onu takamadım. sonra amfinin mikrofonunu takıp otomatik kalibrasyon yapmasını sağladım. arada hata verdi. kitapçığından kontrol ettim ve hoparlörleri kontrol edin eğer bağlantıda bir sorun yoksa skip ederek devam edebilirsiniz yazıyordu. öyle yaptım... tüm hoparlörlerden test sinyali alabildim. 885'in hoparlörleri önler 6 bohm arkalar 4 ohm ve önler tekil 170 watt arkaların her biri 70 watt. kısaca panny hoparlörleri denon amfiye taktım. a perfect murder filmini de blu-ray player'a. player 5+1 analog olarak bağlı amfiye. görüntü hdmi ile aktarıyorum amfiye girmeden direk televizyona aktardım çünkü 1 tane hdmi kablom var şimdilik... :) . görüntüye değinmeyeceğim. filmi 5+1 ingilizce dinledim..

aynı filmi denon'la dinleyip blu_ray player'la oynattım (samsung bdp-1400)
    aynı filmi panasonic 5+1'de dinleyip izledim...
    hoparlörler sabit, birinde woofer var dierinde yok

ses berraklığı ve detay olarak denon biraz daha fazla detay verdi. bunda arka hoparlörlerin seslerini daha fazla açmamın da etkisi olabilir. her kanalı kendime göre tekrar ayarlamıştım çünkü. önleri daha fazla kısıp arkaları daha fazla açtım, evin şekli ve hoparlörlerin konumu nedeniyle.. panasonicte de önler arkalar ayarlanıyor fakat her nedense önleri kısamadım, arkaları açabildim. buna rağmen denon daha fazla detay ve daha akıcı bir ses verdi. hai biri çikolata, öteki de karamelli çikolata. ama ikisi de aynı çikolata aslında..
    woofer'ın varlığı ve yokluğu hemen kendini belli ediyor. denon'a acil bi tane almam laszım diye düşündüm film boyu. önce denon'u test ettiim. ondan sonra panny'de filmi izlerken bassları biraz rahatsız etti. boğuk ve derinden geliyor. derin olması güzel de film boyunca uğultu gibi boğuk bas seslerinin gerekli gereksiz her yerde karşıma çıkması biraz canımı sıktı hiç bu kadar dikkat etmemiştim. woofer'ın sesini kısıp açmama rağmen. zaten genellikle level 1'de dinlerim daha fazlası hakikaten baş ağrıtıyor.

amfinin ab çıkışları var. a,b ve a+b olaibliyor. surr back çıkışı da var. bu çok güzel sonm derece hoşuma gitti. sony kolonları her yere taktım dinledim. bi tek stereo performansını çok sesi açıp dinleyemedim. akşam geç vakit olması nedeniyle.. onu da bugün test edicem artık...

her halikarda benim amfime taktığım bu kolonlar kendi sistemlerine taktığımda verdikleri sesin yarısını ancak verebildiler. belki yarıdan biraz daha fazladır. bu bağlamda bir takım hoparlör lazım artı woofer da lazım...

şimdi senin hoparlörlerini inceleyeceğim ama 1950 nakit veremem ki. hakettiğinden daha az da istiyor olabilrsin henüz araştırmadım bile. yani adını bile yeni duydum yeni başlıyorum bunlara... daha uygun fiyatlı bişeyler lazım bana. nakit olursa 500-700 civarı. taksitle biraz daha yukarı çıkabilirim...

değerli arkadaşlarımızın wharfedale incelemelerini okudum, gördüğüm kadarıyla ns555 veya 777 daha fazla tiz konusunda detay veriyormuş. bi de ben dinlemeyi deniycem ama bunu yapabileceğimi pek sanmıyorum. hadi amfide şansım yaver gitti.. bakalım kolonlarda ne olacak...

xb8av
     denon 15*08 için hoparlör tavsiyesi

sc-ht 885
    http://forum.donanimhaber.com/m_6765215/tm.htm

• Öncelikle o kolonlardan ses seviyesinin zayıf çıkmasının başlıca nedeni SPL değerlerinin düşük olması. Ayrıca kabin yapılarının küçük olması vs.

Monitor Audio RS8'leri de araştırıp okuyabilirsin. Sıfır fiyatı şu an yanılmıyorsam 2650 Tl civarında. Ancak, zaten bendeki kolonlar da sıfır ve heralde ortalama 20 saat kullandım ve dediğim gibi kutusunda ve kitaplarıyla sıfır olarak duruyor.

1950 Tl'ye, kredi kartına 6 taksit yapabilirim dilersen fiyat farksız. Ya da 12 taksitle 2150 Tl yapabilirim. Hee bunun dışında da eğer benim kolonlar fiyatça ağar gelirse, Yamaha Ns 555 kolon takımı da senin anfine iyi uyum sağlar diye düşünüyorum. Ama ne yaparsan yap kolon takımı al.

Şu an senin hoparlörlerin durumu şu! Hani derler ya söylediklerin karşındakinin anlayacağı kadardır diye. Şu an sen de anfini o küçük kolonlarla dinlemenden dolayı o kolonların verebildiği kadar ses dinliyorsun. Gerçekte senin anfininin sesi o kolonların verdiği sesten çok daha güzel.

• yürek ferahlatıcı cevabın için teşekkür ederim üstadım. kolonları az çok ararştırdım. kredi kartına taksit için biraz hesap kitap yapayım muhtemelen çarşamba günü kesinleştiririm ne yapacağımı. media martk'a gidip biraz araştırdım. ns555 için tanesine 669 lira diyorlar. ertekin'de sıfırına 200 € fiyat almıştım. üç beş kablo baktım, kablolar da pahalı geldi. bu media markt'da kampanya ürüleri dışında her şey pahalı görünüyor. çok fazla alışveriş yaptım oradana ama neyse artık ...

iki front iki rear bir de sub lazım. bakalım kaç paraya mal olacak..
    huyum kurusun böyle kalmaz gözüm şimdiden marantz'larda :)
  • ohm meselesi nedir? yani 6~16 ohm yazıyor amfinin arkasında. 4 ohm'luk hoparlör takarsam ne olur?

nitekim taktım da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıza.BN. -- 9 Mart 2009; 12:43:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.