Şimdi Ara

Denizde balık nerede olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Balıklar karmaşadan hoşlanır arkadaşlar.Aslında bizde öyleyizdir,şimdi düşünün uçsuz bucaksız dümdüz bir ova var ve bu ovanın x yerinde 3-5 ağaç bir kaç yapı var,İnsanlar nasıl burayı merak edip giderse balıklarda aynıdır.Denizin içinde devam eden büyük bir kumsal düşünün,burada çok fazla balık göremezsiniz ancak yine herhangi bir yere 3-4 ağaç,kütük parçası,eski bir kaç teneke falan bırakın çok değil üç dört gün sonra orada bir balık populasyonu göreceksiniz.Ordan geçen balıklar sizin oradaki vahanıza mutlaka merak edip uğrayacaklardır çünkü.Dipte ne kadar yosun,bitki,oyuk,kayalık varsa o kadar çok balık olur,peki denizin dibindeki yüzeyin nasıl olduğunu nerden bilicez?Denizin dip yüzeyini tahmin etmek zor değildir aslında,arkanıza baktığınız zaman çoğrafik şekiller denize doğru nasıl uzanıyorsa denizin dibindede aynı şekilde devam eder.Yani etrafınız kayalıksa deniz dibide kayalıktır,yada düz bir alansa denizin dibide düzdür..

• Güzel bilgiler hocam. Aynı şekilde nehir kenarında vs avlanırken oltayı hep kenardaki ağaçlık kısımların olduğu tarafa atarım. Göksu nehrinin üstünde bir köprü vardı ordan atıyorduk oltaları. Oltanın ucuna incir takıyorduk her taraf incir ağacı zaten. Birde ağaçların olduğu kısma atınca hemen balık geliyordu. Zaten gölde, nehirde balıkların olduğu yerler belli oluyor. Dalga akıntı vs olmadığı için balıkların yarattığı dalgalar, yağmur damlası gibi suyun üzerinde yayılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big Turtle -- 16 Temmuz 2010; 1:12:46 >
  • Bu nedenle eskiler hep balık pisliği sever derler. Pislikten kastımız işte tabanın bu şekilde odun yosun dolu olmasıdır.
  • evet balıklar su altında kayaların dev yosunlukların olduğu bölgelerde daha sık görülürler ama en önemlisi balıkların kıyılama dönemleri vardır bu dönemlerde kıyılara yaklaşırlar mesela sabah ve akşam avlanmak için kıyıya gelirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

evet balıklar su altında kayaların dev yosunlukların olduğu bölgelerde daha sık görülürler ama en önemlisi balıkların kıyılama dönemleri vardır bu dönemlerde kıyılara yaklaşırlar mesela sabah ve akşam avlanmak için kıyıya gelirler

Sabah erken arkadaşlar mesai başlangıcı gibi ya da saat 9 gibi düşünmeyin.
    :))

Gün doğmadan karanlıkta kıyıda olun. Hava sıcaklığına göre değişebilir.
  • evet sabah dediğim güneş doğduğu vakit :) hiçkimsede kusura bakmasın o saatte kimse beni balığa götüremez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

evet balıklar su altında kayaların dev yosunlukların olduğu bölgelerde daha sık görülürler ama en önemlisi balıkların kıyılama dönemleri vardır bu dönemlerde kıyılara yaklaşırlar mesela sabah ve akşam avlanmak için kıyıya gelirler

Sabah erken arkadaşlar mesai başlangıcı gibi ya da saat 9 gibi düşünmeyin.

Gün doğmadan karanlıkta kıyıda olun. Hava sıcaklığına göre değişebilir.

Uyan da balığa gidelim sözü ordan geliyor heralde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balık bakmak zor mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alın size ufak papaz balıkları :)

http://vimeo.com/13014074
  • quote:

evet sabah dediğim güneş doğduğu vakit :) hiçkimsede kusura bakmasın o saatte kimse beni balığa götüremez

Zevk meselesi tabiki balıkçılık,soğuk,yağmur,uykusuzluk demeden bir çipuranın,bir fangrinin peşine düşmek,1 çipura almak için 1 kasa çipura parasını gözden çıkarmak,ama onun iğneyi ağzına alıp kafa atmaya başladığı an...Onun kalbi nasıl hızlı atıyorsa,inan bizim kalbimizde öyle hızlı atıyor o an..İnsan herşeyi unutuyor,iş,trafik,krediler,taksitler bir anda siliniyor dünyamızdan,aklımızdaki tek şey balığı tekneye,kıyıya almak oluyor...Harika bir duygu anlatılmaz aslında yaşamanız lazım.. :)

• quote:

alın size ufak papaz balıkları :)

http://vimeo.com/13014074

Sinarit tam trofeymiş :))
    Adam scuba daldı sandım içimden basıyordum kalayı,iyi beklemiş sağlam ciğer var :)
  • İlk balığa gittim gün...

Anlam veremiyordum. Sabahın körü, hatta gecenin yarısı. :) Buz gibi bir hava. Aracım çalışmıştı şükür. Abartmıyorum 3 kat giyinmiştim. Eldiven bere vs. çabası. Aracımda ısındım biraz. Sonra buluşacağımız noktaya gittim. Aracımı bırakarak pikaba geçtim. Kullanmak istemedim uyku akıyordu gözümden. 1 saat sonra Kastro'ya geldik dediler. Ben o arada uyumuşum. Orada bir baraja varmıştık. Daha zifiri karanlıktı. Ses çıkarmadan yürümemi tembihlediler. Oltaları saldılar. Derken bir arkadaş kısık sesle seslendi gel dedi. İşte ne olduysa o an oldu. Bu hastalık o zaman bulaştı bana. Kolum kadar bir Turna'nın kamışı nasıl eğdiğini görmek ve o kamışı tutup usul usul makineyi sarmak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 21 Temmuz 2010; 22:38:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.