Şimdi Ara

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2012) (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
24
Favori
224.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hwm H kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newlygraduate1 -- 24 Temmuz 2017; 21:15:36 >
  • Dostum özel mesaj mı atsam buraya mı yazsam bilemedim, neyse ilgili arkadaşlar belki bir çıkarım yapar buraya devam ediyorum :)
    İlk mesajında okulun 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş yaptığını söylemişsin yanlış. okul her zaman 4 yıllıktı, 2009 öncesi aktif eğitim sistemi uygulandığından adı yüksekokul idi.
    -Hocaları eleştirmişsin, her okulda illa ki slaytı okuyup geçen hocalar vardır burada da var, ancak bu okulda alanında uzman onca hoca var, iibf'de fen-edebiyat fakültelerinde doçent görmeden mezun olan arkadaşların vardır eminim, burda aynı dönemde prof. ünvanlı 3-4 hocadan ders alma imkanına sahipsin.
    -ingilizce öğrenilmiyor demişsin, öğrenilmeyen tek şey konuşma pratiği. 2 kelimeyi yan yana getiremeyen adam mezun olamaz zaten. bütün sınav, sunum ve ödevlerin ingilizce yapıldığı bir bölümden bahsediyoruz.
    -herkes polonyaya gidiyor demişsin, şuanda bilmiyorum benim dönemimde almanyadan 3 polonyadan 1 okul vardı. kaldı ki erasmus gidip kaliteli ders görmeyle ilgili bir durum değil, sosyal olarak kendini geliştirmen gereken bir program.
    -stajları hor görmüşsün ancak iibf'de okuyup da okul döneminde çalışan-staj yapan kaç kişiyle tanıştınız bilmiyorum, bu bölümde hiç birşey yapmasan 2 staj oluyor cv'de.
    -mezunların birbirini tutmasının nesini eleştirdin anlamadım doğrusu kardeşim, sınıf arkadaşlarımın yarısını aynı zamanda eski mezunumuz olan Soner Hoca işe soktu :) sadece işe girmek de değil çalışma hayatında da bu bölüm mezunları birbirini kollar.

    listeyi uzatmaya gerek yok ilk mesajımda belirttim, hiç bir bölüm iş ve yüksek kazanç garantisi vermez bu sizinle ilgili. Bu bölüm kendinizi geliştirmek için yeterli imkanları sunuyor diyorum sadece, yine herşey sizin elinizde.

    Bölümden ne bekleyerek girdiğinizle alakalı biraz, bizim dönemde de vardı mezun olup 5000 dolar kazanacağını sanan tipler, üzüldüler sonra. Ülkemizin şartlarında çoğu iibf mezunundan daha avantajlı olursunuz sadece.
    Senin dediğine ben de katılıyorum, sosyal medya büyük imkan, buyrun bakın bölüm mezunlarına.
    20 gün önce mezun olanlara bakmayın tabi sadece :) linkedin üzerinden ufak bir aramayla bölüm mezunlarının neredeyse tamamının kendi sektöründe çalıştığını göreceksiniz. Bu ülkede hangi bölüm mezunları kendi işini yapabiliyor bunu da düşünün.

    İyi akşamlar.




  • hwm H kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newlygraduate1 -- 24 Temmuz 2017; 21:15:16 >
  • Merhaba bende 4 yıl lise ve 2 yıl Myo olmak üzere deniz ulaştırma işletme okudum 23 Temmuzda dgs sınavım var.Üviversiteye Deniz ulaştırma işletme mühendisliği ile devam etmeyi düşünüyorum ama sayısaldan alıyor ve Deü 300 puan bu sene biraz zor gibi benim için.Deü deniz işletmeleri yönetimi Ea dan 260 puan ile alıyor bu benim için daha olası bir ihtimal.En azından bir sene hazırlık okumak için bu sene bölüme gelicem...Şimdi iki bölüm birbirine karıştırılıyor hocam çok güzel anlatmış ama bende bir anlatayım.Denizcilik işletmeleri yönetiminde çok güzel bir para almanız için kendinizi çok geliştirmeniz lazım özellikle diller konusunda.Yani 5 sene bu okulu yata yata okurum derseniz belki asgari ücretle bile iş bulamazsınız.Ama geliştirirseniz yıllık kazancınız primlerle beraber 40 bini bulabilir.Bu tabi ilk sene için sonrasını siz düşünün...
    Gelelim benim bölüme duim i herkes bilmez kısacası kaptanlık diyelim :) .Bu bölümden mezun olunca çok çok kötü değilseniz ki zaten mezun olana kadar 1 sene staj yapıcanız az da olsa bir tecrübeniz olacak.Aylık 2500 dolar ile işe başlarsınız.Yılda 10 ay çalışanız 25 bin dolar yapar.Şu anki kurdan çevirmek doğru olmaz ama yinede çevirirsek 87 bin yapar..Ve çalıştığınız sürece 3. 2. 1. kaptan olacaksınız bu maaş her sene katlaya katlaya artacak.Gelelim kaptanlığın zor yanlarına şimdi 4 sene lise+2 sene myo ve tahmini 3 sene fakülte okuyunca bence bizim gibiler için çok bir zorluğu kalmaz çekirdekten yetişmeyiz çünkü.Ama Liseden denizcilik fakültesine giren biri için ortama alışmak zor olur.Ama hevesiniz ve çalışma azminiz varsa 5 sene sonunda mezun olduğunuzda benden bir farkınız olmaz...Yani ben 6 ay denizlerde yaşayamam çok zor gelir bana derseniz denizcilik işletmelei yönetimi yok ben denizde çalışıcam dersen den,z ulaştırma işletme mühendisliği yazın.Ha tabi broker falan olursanız kaptan maaşını 3 e 5 e katlarsınız ama genel olarak para düşünecek olursanız kaptanlık her türlü daha iyi...Ama tabi ki öbür tarafta biraz kendinizi geliştirirseniz senelik 40 binde çok iyi karar sizin bence iki bölümde çok güzel...




  • Bandırma üniversitesi denizcilik işletme gelicek yüzde 99 ihtimal orda okuyan veya benim gibi bu sene orayi kazanan var mi arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhabalar bende bu bölümü okuyorum Kocaelinde(Karamürsel) öncelikle okul dedigim gibi karamürselde, Karamürsel yer olarak çok kötü degil ama yaş olarak cok kotu yani gencler icin sosyallik bar yok sinema yok tiyatro yok tek aktiviteniz cafede oturmak olucak ögrenci olarak sadece 200 kisiyiz(evet yanlış duymadınız 200) tek 1 bölüm var okulda o da sadece denizcilik isletmeleri yönetimi okulun neredeyse her sene puani düşüyor 2010 2011den bu yana girip bakın bu düşmenin kaynagida bence denizdeki 2008 krizinden kaynakli gelecekle ilgili ise denizcilik sektöründe aç kalmassiniz cunku ticaretin %90ı denizde donuyor kendinizi gelistirirsenizde cok daha fazla kazanabilirsiniz yani bu puana yazilabilcek en mantikli bolumlerden biri dersler ise kolaydır lise 5 gibi dersler zaten ufak bi calismayla rahat rahat gecersiniz sorunuz olursa yardimci olarak(bu arada noktalama isaretlerine pek takilmayin telden yazdigim icin dikkat etmiyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhabalar,



    Yorumları okudum ve biraz üzüldüm.Bölümü seçecekler için biraz daha aydınlatıcı olması için yazıyorum.Bende bu bölümde okuyorum ve yazdığım güne hiç pişman değilim.İyiki de yazmışım iyiki de deu denizcilik ailesinin bir parçasıyım.Sektörün kalifiyeli elemana çok ihtiyacı var.Birazcık kendinizi geliştirirseniz çok çabuk parlarsınız.Yabancı dil hakkında herkes çok yorum yapmış yabancı dil bölüm için olmazsa olmaz.Yurt dışında çalışan çok fazla mezunumuz var ve okulumuzun adı sektörde gayet iyi biliniyor.



    Kendinizi geliştirmeye bakın.Her zaman kendinizle yarışın.Ben erasmus yaptım ve yurtdışında bölümüzün ne kadar önemli bir bölüm olduğunu kendi gözlerimle bir kez daha gördüm.Aklınızdaki soruları bana özelden yazabilirsiniz.Yardımcı olmaya çalışırım.İnsanların ne dediğine çok takılmayın.Denizcilik gibi bir bölüm yazıyorsunuz.Azimli olduktan sonra her anlamda sizi doyuracak bir bölümdür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar tekrardan merhabalar,



    Özelden aldığım bir mesaj üzerine dün akşamki yorumuma birşeyler daha eklemek istedim.Eğer ki siz bu bölümü seçip dört yıl boyunca kendinizi geliştirmek adına hiçbirşey yapmazsanız,okulun size sunduğu iki staj imkanını naylondan yaparsanız, okula başladığınız andaki yabancı dil seviyesiyle mezun olursanız, biraz sosyal olup güzel ilişkiler kurmaya çalışmazsanız dört yıl sonra mezun olduğunuzda yapacağınız tek şey ancak bölümü kötülemek olur.



    Örneğin okulumuzdan mezun olup kendi şirketini kuran buralarda mezunlarımıza iş imkanı sağlayan pek çok abi ablamız var.Türkiye şartlarında hiçbir bölüm size iş garantisi vermez.İnsanların gözünüzü korkutup cesaretinizi kırmasına izin vermeyin.Günümüzde başarılı insanlar her zaman fark yaratan insanlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UgurBerke U kullanıcısına yanıt
    Bende bu yıl bandırma 17 eylül üni denizcilik işletmeleri yönetimi İÖ kazandım değerli abilerimizden bölümle ilgili tavsiyelerini bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yds İngilizce puanı 82.5 olan mezun kardeşiniz olarak torpiliniz varsa sırtınızın yere gelmeyeceği, yoksa dil bilmrnin falan hikaye olduğunu brlirtmek isterim. Ne dil bilmeyen adamlar Arkas, Msc elemanı oldu, bağlantılar ile, yoksa s*çtınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel de önü açık bir bölüm diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz hort olacak ama internetteki en güncel ve en tutarlı bilgiler bu konuda.

    Mezuna bıraktım bu sene hazırlanıyorum, gireceğim sınava. Şurada 1 ay 10 gün kaldı. Eşit ağırlıktan gireceğim. Netler aşağı yukarı belli. Şimdi kafam o kadar karıştı ki... Hukuk düşünüyorsun "maaşlar iyi değil, tutunmak zor, savcı-hakim olmak zor, çok fazla mezun var vs..." tamam diyorsun hadi Psikolojiye bakalım! "Yüksek lisans yapmazsan işin zor, yıllar geçtikçe sektör daralıyor, iş bulmak zorlaşıyor..." tamam o zaman kardeşim öğretmenliğe bakalım diyorsun "KPSS puanları yükseliyor, atanmak çok zor, atansan 2 yıl zorunlu Doğu görevin var..." iyi hadi o zaman iibf bölümü yazıp biraz kendimizi geliştiririz, dil yaparız, derslere sarılırız ortalama yaparız, erasmus zorlarız özel sektörde bir şekilde tutunuruz olmadı bir bankada çalışırız diyorsun "Ne kadar kendini geliştirirsen geliştir torpilin yoksa işin zor, maaşlar çok kötü, çok fazla mezun var..." iyi bari şu Deniz İşletmeleri Yönetimine bakalım dedik burada da torpil, sektörün gelişmemesi, zor iş bulma gibi durumlar var.

    Ne yazacağız arkadaş biz? Ölelim mi? Ne yazsak işe yaramayacak. Ne yapsak emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Yani derece yapmazsak sistem bizi köşeye atıyor. Bizim emeklerimizi tamamen çöpe atıyor. Herkes derece yapmak zorunda mı yahu? Herkes Tıp yazmak zorunda mı? Şu ülkenin ekonomik durumu, bu konuda bile kendini gösteriyor. Daha da kötüye gidiyoruz. Ne olacak halimiz bilmiyorum. Şimdi artık gerçekten bunaldım ve puanım neye yetiyorsa onu yazıp gideceğim. Bu bölümden çok umudum vardı ama 2017'de durumlar böyleyse şu an ne durumdadır bu sektör Allah bilir.

    Harbiden yaşamaktan sıkıldım ya. Benim gibi gelecek kaygısından aldığı her nefesi haram olan binlerce üniversite ve mezun adayları varken Türkiye'de her şey mükemmel, ekonomimiz şahlanıp uçuyor sanan adamlar var. Gerçekten diyecek tek bir söz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 22 Mayıs 2018; 3:6:32 >




  • Bende bülent ecevit üniversitesi deniz işletmeciligi bölümünü kazandım okul ve bölüm hakkında bilgi verebilcek birisi varmı ingilizcem çok iyi degil acaba hazırlık okumalımıyım şimdiden teşekkürler
  • Biraz hortlatıyorum ama bu sene ilk yeni açılan Akdeniz Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimini kazandım. İngilizcem ve yabancı dillere yatkınlığım gayet iyidir. Ama aklımı kurcalıyor bazı konular. Yeni dönemde mezun olan, okuyan veya benim gibi Akdenizi kazanan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be 2 sene önce forumda sorular felan sormuşum geçen sene kazandım okulu sonra bana göre olmadığını anlamdım boşuna kürek çektiğimi anladım sonra okul yarım dönem okuyup bıraktım ve hiç pişman değilim şuan tekrar hazırlanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bugsam

    Vay be 2 sene önce forumda sorular felan sormuşum geçen sene kazandım okulu sonra bana göre olmadığını anlamdım boşuna kürek çektiğimi anladım sonra okul yarım dönem okuyup bıraktım ve hiç pişman değilim şuan tekrar hazırlanıyorum
    iyi karar. deniz ulaştırma işletmeyi tavsiye ederim
  • Arkadaşlar okumayın.Bu mesaj burada dursun eğer devam ederseniz bu mesajı hatırlarsınız
    Sorusu olanları bildiğim kadarıyla cevaplarım.
    Bu bölümü okumak için gerekli şartları da buraya yazayım.
    1)Deniz ve denizcilik üzerine merak
    2)Ortalamayı en az 2.50 de tutmaya gayret edin.
    3)İngilizce ve mümkünse yanına bir dil ekleyin.
    4)Yoğun iş temposu için sağlık
    5)En önemlisi bol bol tanıdık, torpil
    6)Aktif ve girişken olmak kabaca fırlama
    7)Şans
    8)Kız olmak :)

    Bunların hangisini sağlayamazsanız şansınız bir o kadar azalır.Bunlar benim kendi gördüklerim ve tecrübe ettiklerimdir.Elbetteki tartışılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sektörde bir yerde staj yapmış biri olarak söyleyebilirim ki, eğer puanınız buna yetiyor ve daha iyi bir yer kazanma şansınız varsa bir yil daha çalışın. kurumsal olmayan, çiftlik gibi yönetilen şirketlerde asla hak etmediğiniz paralara gece gündüz ayrımı olmaksızın çalışmayı kimse hak etmiyor. eğer bu tercihi yapmak uzereyseniz vazgeçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmak zorundayım denizcilik işletmeleri ve yönetimi bölümünü piri reiste okuyorum 1. Sınıfa başlıyorum Eylül de nasipse.Bu bölüm hakkında hala mezun olan ve çalışmaya başlamış birini bulup bölüm hakkında konuşup kafamdakileri cevaplandıramadım.Bölüm hakkında en geniş yelpazeli tartışma ve bilgiler bu forumda var lütfen okuyan ve mezun olanlarla iletişimde kalalım!!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dokuz Eylül Denizcilik işletmeleri yönetimi geldi. Bu bölümde okuyan arkadaşlar bilgilendirirse harika olur (Tecrübeden faydalanmak isteriz) Ha bide Dokuz Eylül'de bu bölümü kazananlar var mı?

  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.