Şimdi Ara

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2012) (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
24
Favori
224.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kozalakbiti

    -arkadaşlar şuan ben 4. sınıftayım, bölüm zor değil ingilizceniz iyiyse sadece dinleyerek okulu rahatlıkla bitirebilirsiniz lise düzeyinde anlatılıyor derslerin ingilizce olmasından kaynaklı
    -dokuz eylül konum itibariyle kötü bi yerde çok sıkılır ve fazlasıyla üzülürsünüz
    -size önerim bu bölümü yazmamanız olur mezun olan arkadaşlarım var aylık 1000-1200 liraya çalışıyorlar. stajyer olarak ta 300-600 tl arası kazanabiliyorsunuz.

    İş imkanı fazla ve çabuk yükselirsiniz diyorlar bu bölüm için, acaba 2-3 yıl sonra ne durumda olur maaşlar ? Bir de bölümde erkek kız oranı nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölümün şuanki durumu nedir bilgilendirebilecek arkadaşlar varmı ?
  • Barış da teşrif ederse müsait bir ara konuya bir şeyler çiziktireyim... Bitirdiyse askere gitmiştir, hemen gittiyse şu sıralar gelmiş olması lazım. Konu sahipsiz kaldı gibi. Bölüm hakkında apır sapır yazılar var nette, az daha toplayabiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Barış da teşrif ederse müsait bir ara konuya bir şeyler çiziktireyim... Bitirdiyse askere gitmiştir, hemen gittiyse şu sıralar gelmiş olması lazım. Konu sahipsiz kaldı gibi. Bölüm hakkında apır sapır yazılar var nette, az daha toplayabiliriz.

    Abi şu an Askerdeyim, Aralık'ta dönmüş olacağım. 2 günlük dağıtım yol iznine geldim eve.. İlk mesajda değiştirilecek şeyler var, hala savunduğum şeyler de var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barış Can

    quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Barış da teşrif ederse müsait bir ara konuya bir şeyler çiziktireyim... Bitirdiyse askere gitmiştir, hemen gittiyse şu sıralar gelmiş olması lazım. Konu sahipsiz kaldı gibi. Bölüm hakkında apır sapır yazılar var nette, az daha toplayabiliriz.

    Abi şu an Askerdeyim, Aralık'ta dönmüş olacağım. 2 günlük dağıtım yol iznine geldim eve.. İlk mesajda değiştirilecek şeyler var, hala savunduğum şeyler de var.


    Hayırlı teskereler dostum, askerde bol bol kafa dinle keyfine bak


    Eveet arkadaşlar selamlar,

    Öncelikle KOÜ'den arkadaşlar varsa benimle çekinmeden iletişime geçebilirler. Diğer arkadaşlara da elimden geldiğimce yardımcı olabilirim... Hocaların kalitesi biraz daha artmış aldığım haberlere göre... Yanlış anlaşılmasın, hocalarımızın hepsi kaliteli fakat Denizcilik alanında eksiğimiz vardı onları tamamlamaya başlamışlar. Seneye veya bu sene Fakülte olacakmış. Duim ile makine açılacakmış kadronun tamamlanmasıyla beraber duyduğum kadarıyla. Dekanımız çok kaliteli bir insan hem mesleki olarak hem de kişisel açıdan, Özcan hocama selamlarımı iletiyorum buradan bize çok emeği geçti.

    Mezun oldum, askere gittim geldim işe başladım... İşe en başından başlarsak, bölüm temel olarak beklentileri karşılayan bir bölüm. Bu konuda tüm tezlerimi hala savunuyorum. Sektörde Denizcilik alanında eğitim almış personel sayısı çok az ve şirketler Liman, Gümrük vs. alanlarda özellikle DF mezunlarını arayıp tercih etme safhasına gelmiş durumda. Şu sıralar global daralmadan dolayı personel ihtiyacı düşük görünse de Denizcilik Sektörü ülkemizde yeni yeni gelişmekte olduğundan talep iyi durumda. Klasik olarak iş alanları acenteler, limanlar vs. vs. Deniz Turizmi ve Yatçılık alanında çalışan arkadaşlar da mevcut Yacht Broker ve Marinalarda... Benim dönemimden arkadaşlar genelde ben dahil Limanlarda çalışmakta.

    Ben ilk etapta deniz turizmi ve yatçılık üzerine çalışmak istedim, marinalara başvuru yaptım. Yat Kaptanlığı ve gerekli STCW evraklarımı tamamladım ehliyetimi aldım bir süre yatlarda çalıştım. Tabi öncesinde askere gidip gelmiştim. Marinalarda istihdam edilebileceğimiz pek parlak kadrolar yok, zaten personel sayısı az ve genel merkezlerden yönetiliyor. Genel merkezlerde de tecrübesiz eleman olarak istihdam edilmek pek mümkün değil. Yat işinde ise tutunmak çok zor, şöyle ki hala denizciliğin en vahşi zamanlarını yaşamakta ve yükselmek veya kökende yoksa yatçılık ve çevre, yat kaptanı olarak bir yere gelmek çok zor. Çünkü işi öğreneyim diye gemici olarak giriyorsun ve yat sektörü kalifiye personel aramıyor. Sıradan bir balıkçı bile yat kaptanı olabildiği için işiniz çok zor. Sabahtan akşama kadar çalışıp yorgunluktan uyuyup uyanıp tekrar işe devam ettiğim sezonlar oldu ki Lisans mezunu birisinin hak ettiği şartlar değil malesef.. Çalışmaktan kastım da raspa, boya, vernik, pompa sök-tak, onu tamir et bunu tamir et, tekne yıka ek kök bir dünya amelelik. Elbette bunların faydası çok olacaktır, bir denizci tekne ile ilgili her şeyi bilmedilir fakat sonrası yok. Kimse elinden tutup kardeşim sen bunları öğrenmişsin, lisans mezunusun biz seni adamakıllı teknelere alalım kaptansan kaptanlığını yap demiyor. Amatör usulü yürüyor yani düzen... Keşke megayatlara ikinci olarak veya ilk etapta stajyer olarak alsalar da biz de yolumuza baksak... Birde mezun oluyorsun 22 yaşındasın, hayatını kurman düzenini oturtman gerekiyor fakat kışın maaş alamıyorsun. Dolayısıyla denedim, yemedi vazgeçtim. Çok isterdim kaliteli bir yatta kaptan olmayı... Genelde uzakyolculardan seçiyorlar bu teknelere kaptanları. Profesyonel bir düzenleme yok.

    7-8 ay iş aradım, arada saçma sapan işlerde çalıştım asgari ücretle. Haliyle insana koyuyor... Sonra Türkiye'de hatrı sayılır bir firmada işe başladım, ciddi bir ücretle. Bu süreçte Turkon, MSC vs. büyük şirketlere iş görüşmelerine gittim. Onlar genelde fos çıktı, iş görüşmelerinde saçma sapan sorular komik ücretler vs. MSC ve Turkon gibi firmaların bile teklif ettiği ücretler asgari ücretten hallice. Başka bir şehire gitsen tek başına yürütemezsin o seviyede.. İş kısmı büyük oranda şans ve bireysel çaba ile yürüyor. Kendine okurken ne kattıysan o kadar karın ve okul bitince hemen işe başlama şansın oluyor. Benim bu konuda okuldan dolayı çok fazla şansım olmasa da klişe olan ingilizce ve çabalayıp aldığım belgeler sayesinde iyi bir yerde iyi bir maaşla işe başlama şansım oldu.

    Mezun olan arkadaşlarımdan bazıları hemen işe başladı, çoğu şu an bir yerlerde çalışmakta. Bu bölümü yazarken hedeflediğim şeyler yavaş yavaş gerçekleşmekte. Sektörde büyük şirketler var ve ciddi paralar dönüyor, haliyle ücretler de buna göre iyi oluyor diğer meslek gruplarına göre. Şu an çalışan ve yeni başlayanlar dahil alınan ücretler 2-3.000TL arasında. KPSS ile alım çok az oluyor o konuya pek girmemekte fayda var. UDHB'ye mail atıyorum ama faydasız... Liman başkanlıklarında apır sapır adamlar çalışmakta, Liman Başkanları dahi büyü oranda alakasız bölümlerden mezun adamlar. Öyle ki geminin kapısı nerede diye soran Liman Başkanı ile karşılaştım dumur oldum neyse... Hani çok parlak rakamlar ve vaatler değil söylediklerim ama Tıp alanını en başa koyarsam ardına Denizciliği koyarım ondan sonra çok kaliteli okuldan mezun olmadıklarını farz edersek Mühendisleri ve geri kalan iş gruplarını koyarım alınan ücretler olarak. Yine de her zaman Denizcilik Sektöründe yükselip ciddi paralar kazanmak mümkün.

    Durum bu şekilde, şartlar çok üzücü. İş bulamayacağıma inanıyordum artık, en son çalıştığım yerden çağırdılar da işi nihayete erdirdik. Diğer bölümlerden mezun arkadaşlar ne yapıyor bilmiyorum ama iş arama süreciniz uzayıp moralinizi bozabilir. Durum tamamen bekleyip sektörün talebi doğrultusunda işe çağırılmakta bitiyor. Alacak olan firma alıyor yani onun dışında trajikomik süreçlere dahil oluyorsunuz. Yukarıda yazdığım şirketler ve birkaçında sadece aday havuzuna dahil edilmek üzere görüşmeye çağırıldığımı öğrendiğim oldu ki kaç km yol tepiyordum bu işler için. Bunun önüne geçmek için okurken her fırsatta staj yapın sürece dahil olun kendinizi geliştirin ki mezun olunca sıkıntı çekmeyesiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 8 Temmuz 2016; 23:26:28 >




  • Bende internetten gezinirken bu bölümden mezun olanları alacaklarına alakasız başka bölümden elemanlar aldıklarıyla ilgili yakınma gibisinden bir yazı görmüştüm o beni biraz tereddütte bıraktı.
    Birde deu ile diğer devlet üniversiteleri arasındaki sıralama farkı neden bu kadar fazla ?
    Tercih dönemi yaklaştı malum bölümle ilgili yazanlar sadece burada cevaplarınız için teşekkür ederim.

    Edit:Birde İngilizce okumak çok zor okuyamazsın diyenler cidden bu kadar ağır oluyor mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue Lightning -- 8 Temmuz 2016; 19:42:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue Lightning

    Bende internetten gezinirken bu bölümden mezun olanları alacaklarına alakasız başka bölümden elemanlar aldıklarıyla ilgili yakınma gibisinden bir yazı görmüştüm o beni biraz tereddütte bıraktı.
    Birde deu ile diğer devlet üniversiteleri arasındaki sıralama farkı neden bu kadar fazla ?
    Tercih dönemi yaklaştı malum bölümle ilgili yazanlar sadece burada cevaplarınız için teşekkür ederim.

    Edit:Birde İngilizce okumak çok zor okuyamazsın diyenler cidden bu kadar ağır oluyor mu ?

    Evet, doğrudur... Deü'den sayılı adam mezun oluyor, piyasada denizcilik mezunu adam olmadığı için zamanında alakasız adamlar girmiş işi öğrenmiş devam ediyor. Net bir tahmin yapmak zor ama düşün ki Deü '88 de kurulmuş, Zonguldak '05 Kocaeli '08 yılında kurulmuş... Deü'den her sene 50 kişi mezun olduğunu farz et, bunların 40 tanesi ilgili özel sektör alanında istihdam edilsin piyasayı nasıl doyuracak? Doyuramadığı için zamanında hep alakasız bölümlerden alım olmuş.

    İş ararken kendi yağında kavrulan bir acente sahibiyle görüştüm, bizim zamanımızda mezun olana Arkas'ta bir sandalye bir masa çeviriyorlar otur çalış diyorlardı demişti.. Yani yeter ki piyasada işten anlayan adam olsun, kendini iş veren yerine koy Denizcilik Fakültesi mezunu olanı almaz mısın? Sadece zamanında girmiş olan kıdemlilerin bi temizlenmesi lazım piyasadan. Denizcilik de git gide genişlemekte olduğu için eskiler gitmese de yenileri Denizcilik Fak. mezunlarından alıyorlar. Durum vaziyet bu...

    Deü ikinci bölüm puanıyla alıyor, diğerleri ilk bölümden alıyor fark ondan. Atıyorum 100.000'incisin önündeki 80.000 adam sayısal 1.000 tane de sözel olsun kendi rakiplerinin arasında 19.000'incisin...Oran biraz abartılı oldu ama... Edebiyat-Coğrafya'ya sayılsalcılar girmediği için TM-2 TM-1 puanları düşük geliyor sıralamada kolay kolay önüne geçemiyorlar eşit ağırlıkçıların. Diğerleri fakülte olunca onların da sıralamaları iyileşir(İyi görünür). Benim zamanımda YGS-6 ile alıyordu, Fen sorusuna daha çok puan veriyordu Sosyal'den ordan hesap et. Bende sayısal çıkışlıyım mesela, 68.000 küsür civarıydı sıralamam sonra baya b.ka sarmış iki üç senedir bakmıyorum. Puanı düşük olup da bu bölümü yazan adam akıllılık etmiş olur bence... Eşit ağırlıkta bölümler hep cacık. Hukuk var, mezunları sürünüyor. Psikoloji desen çöp.. Psikoloji devlette kurtarıyor gerçi yine. Hukuk bölümü mezunu arkadaşlardan devlete girenler var avukatlar devlette pek para kazanmıyor. Özelde kazanana kadar adamdan kan geliyor. Savcı, hakim olmak çok zor vs. diyorlar. Puanın kurtarmıyorsa iyi bir üniversitede iyi bir bölüm kazanamıyorsan bu bölümün gideri var. Ben İyi bir yerde mühendislik kazanamıyordum kendi şehrimde tutuyordu mühendislikler ama pek gelecek görmedim bu bölümü yazdım.

    İngilizce konusunda, Deü biraz b.kunu çıkartıyor işin ama tavsiyem ingilizce okuman yönünde ağırlığına bakma. Er-geç ingilizceyi iyi bir şekilde öğreneceksin okulda öğrenmek muazzam bir fırsat aslında. Dışarıda nasıl öğreneceksin? Kurslar işe yaramaz. Yurt dışına gidip yaşayacak paran yoksa o da yaş... Bari okulda yazmayı okumayı büyük oranda kavrayasın sonra bir şekilde konuşulur. Zorlar ama değer... Okuyanlar nasıl okuyor? Deü'yü Barış daha iyi bilir ama benim arkadaş makine okuyordu, hazırlıkta bir sene kaldı o da kendi öküzlüğünden. İngilizceye pek kafası basmaz sonra kalmadan geçti bitirdi. Den. İşlt.'de de 50 kişi kapasite varsa 40 tanesi mezun oluyordur diye tahmin ediyorum.




  • Şu son yazılanlara baktım da genel olarak birçoğu doğru. Az çok denizcilikle alakanız varsa bilirsiniz, İngilizce çok önemli, bunu geliştiremezseniz bir yerde kalırsınız ve ilerleyemezsiniz. 2008den beri sektör sürekli aşağıya doğru gidiyor bir türlü hacmini genişletemiyor ama bu durum ekonominin doğasında var, belli periyotlarla ilerliyor, belli periyotlarla düşüşe geçiyor birçok faktör var bu işin içinde. Şu anda ülkemizde gelişmekte olan denizcilik sektörünün hacmi oldukça dar, denildiği gibi işi yapan elamanların birçoğu alaylı, bizim gibi azınlıkta olan yeni yetişen denizciliği bilen lisans mezunları veya öğrencileri hatta öğrenci adayları kendilerini geliştirdiği takdirde istediklerini alacağına inanıyorum. Neyse bunları zaten herkes biliyor, benim asıl bahsetmek istediğim konu bu bölümü destekleyen, arkasında deniz ticaret odası olan, birçok şirketle anlaşması olan, güçlü akademik kadrosuyla Piri Reis Denizcilik Üniversitesi. Bu bölüm ilk olarak 2014 yılında açıldı, başlarda ben de DEU yu düşünüyordum(kimse yanlış anlamasın asla üniversite ezmek falan değil ben sadece PRU de daha iyi imkanlara sahip olacağım için yazdım) sonradan ikisinin de tanıtım günlerine gittim, bana mantıklı gelen piri reisti. Eğer bu bölümü düşünen arkadaşlar varsa piri reisi araştırmalarını tanıtım günlerine gitmelerini tavsiye ederim. Okulun iş garantisi verdiği bölümlerden biri, özellikle deniz ekonomisine ileri derece hakim rektör ve diğer ekonomiyle, denizcilik hocalarından aldığım eğitimden çok memnunum.Bu sene 2.sınıfa geçicem benden daha iyi bilen mezunlar vardır, demek istediğim bölümü yazmadan önce piri reisi de bir araştırmaları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Barış Can

    quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Barış da teşrif ederse müsait bir ara konuya bir şeyler çiziktireyim... Bitirdiyse askere gitmiştir, hemen gittiyse şu sıralar gelmiş olması lazım. Konu sahipsiz kaldı gibi. Bölüm hakkında apır sapır yazılar var nette, az daha toplayabiliriz.

    Abi şu an Askerdeyim, Aralık'ta dönmüş olacağım. 2 günlük dağıtım yol iznine geldim eve.. İlk mesajda değiştirilecek şeyler var, hala savunduğum şeyler de var.


    Hayırlı teskereler dostum, askerde bol bol kafa dinle keyfine bak


    Eveet arkadaşlar selamlar,

    Öncelikle KOÜ'den arkadaşlar varsa benimle çekinmeden iletişime geçebilirler. Diğer arkadaşlara da elimden geldiğimce yardımcı olabilirim... Hocaların kalitesi biraz daha artmış aldığım haberlere göre... Yanlış anlaşılmasın, hocalarımızın hepsi kaliteli fakat Denizcilik alanında eksiğimiz vardı onları tamamlamaya başlamışlar. Seneye veya bu sene Fakülte olacakmış. Duim ile makine açılacakmış kadronun tamamlanmasıyla beraber duyduğum kadarıyla. Dekanımız çok kaliteli bir insan hem mesleki olarak hem de kişisel açıdan, Özcan hocama selamlarımı iletiyorum buradan bize çok emeği geçti.

    Mezun oldum, askere gittim geldim işe başladım... İşe en başından başlarsak, bölüm temel olarak beklentileri karşılayan bir bölüm. Bu konuda tüm tezlerimi hala savunuyorum. Sektörde Denizcilik alanında eğitim almış personel sayısı çok az ve şirketler Liman, Gümrük vs. alanlarda özellikle DF mezunlarını arayıp tercih etme safhasına gelmiş durumda. Şu sıralar global daralmadan dolayı personel ihtiyacı düşük görünse de Denizcilik Sektörü ülkemizde yeni yeni gelişmekte olduğundan talep iyi durumda. Klasik olarak iş alanları acenteler, limanlar vs. vs. Deniz Turizmi ve Yatçılık alanında çalışan arkadaşlar da mevcut Yacht Broker ve Marinalarda... Benim dönemimden arkadaşlar genelde ben dahil Limanlarda çalışmakta.

    Ben ilk etapta deniz turizmi ve yatçılık üzerine çalışmak istedim, marinalara başvuru yaptım. Yat Kaptanlığı ve gerekli STCW evraklarımı tamamladım ehliyetimi aldım bir süre yatlarda çalıştım. Tabi öncesinde askere gidip gelmiştim. Marinalarda istihdam edilebileceğimiz pek parlak kadrolar yok, zaten personel sayısı az ve genel merkezlerden yönetiliyor. Genel merkezlerde de tecrübesiz eleman olarak istihdam edilmek pek mümkün değil. Yat işinde ise tutunmak çok zor, şöyle ki hala denizciliğin en vahşi zamanlarını yaşamakta ve yükselmek veya kökende yoksa yatçılık ve çevre, yat kaptanı olarak bir yere gelmek çok zor. Çünkü işi öğreneyim diye gemici olarak giriyorsun ve yat sektörü kalifiye personel aramıyor. Sıradan bir balıkçı bile yat kaptanı olabildiği için işiniz çok zor. Sabahtan akşama kadar çalışıp yorgunluktan uyuyup uyanıp tekrar işe devam ettiğim sezonlar oldu ki Lisans mezunu birisinin hak ettiği şartlar değil malesef.. Çalışmaktan kastım da raspa, boya, vernik, pompa sök-tak, onu tamir et bunu tamir et, tekne yıka ek kök bir dünya amelelik. Elbette bunların faydası çok olacaktır, bir denizci tekne ile ilgili her şeyi bilmedilir fakat sonrası yok. Kimse elinden tutup kardeşim sen bunları öğrenmişsin, lisans mezunusun biz seni adamakıllı teknelere alalım kaptansan kaptanlığını yap demiyor. Amatör usulü yürüyor yani düzen... Keşke megayatlara ikinci olarak veya ilk etapta stajyer olarak alsalar da biz de yolumuza baksak... Birde mezun oluyorsun 22 yaşındasın, hayatını kurman düzenini oturtman gerekiyor fakat kışın maaş alamıyorsun. Dolayısıyla denedim, yemedi vazgeçtim. Çok isterdim kaliteli bir yatta kaptan olmayı... Genelde uzakyolculardan seçiyorlar bu teknelere kaptanları. Profesyonel bir düzenleme yok.

    7-8 ay iş aradım, arada saçma sapan işlerde çalıştım asgari ücretle. Haliyle insana koyuyor... Sonra Türkiye'de hatrı sayılır bir firmada işe başladım, ciddi bir ücretle. Bu süreçte Turkon, MSC vs. büyük şirketlere iş görüşmelerine gittim. Onlar genelde fos çıktı, iş görüşmelerinde saçma sapan sorular komik ücretler vs. MSC ve Turkon gibi firmaların bile teklif ettiği ücretler asgari ücretten hallice. Başka bir şehire gitsen tek başına yürütemezsin o seviyede.. İş kısmı büyük oranda şans ve bireysel çaba ile yürüyor. Kendine okurken ne kattıysan o kadar karın ve okul bitince hemen işe başlama şansın oluyor. Benim bu konuda okuldan dolayı çok fazla şansım olmasa da klişe olan ingilizce ve çabalayıp aldığım belgeler sayesinde iyi bir yerde iyi bir maaşla işe başlama şansım oldu.

    Mezun olan arkadaşlarımdan bazıları hemen işe başladı, çoğu şu an bir yerlerde çalışmakta. Bu bölümü yazarken hedeflediğim şeyler yavaş yavaş gerçekleşmekte. Sektörde büyük şirketler var ve ciddi paralar dönüyor, haliyle ücretler de buna göre iyi oluyor diğer meslek gruplarına göre. Şu an çalışan ve yeni başlayanlar dahil alınan ücretler 2-3.000TL arasında. KPSS ile alım çok az oluyor o konuya pek girmemekte fayda var. UDHB'ye mail atıyorum ama faydasız... Liman başkanlıklarında apır sapır adamlar çalışmakta, Liman Başkanları dahi büyü oranda alakasız bölümlerden mezun adamlar. Öyle ki geminin kapısı nerede diye soran Liman Başkanı ile karşılaştım dumur oldum neyse... Hani çok parlak rakamlar ve vaatler değil söylediklerim ama Tıp alanını en başa koyarsam ardına Denizciliği koyarım ondan sonra çok kaliteli okuldan mezun olmadıklarını farz edersek Mühendisleri ve geri kalan iş gruplarını koyarım alınan ücretler olarak. Yine de her zaman Denizcilik Sektöründe yükselip ciddi paralar kazanmak mümkün.

    Durum bu şekilde, şartlar çok üzücü. İş bulamayacağıma inanıyordum artık, en son çalıştığım yerden çağırdılar da işi nihayete erdirdik. Diğer bölümlerden mezun arkadaşlar ne yapıyor bilmiyorum ama iş arama süreciniz uzayıp moralinizi bozabilir. Durum tamamen bekleyip sektörün talebi doğrultusunda işe çağırılmakta bitiyor. Alacak olan firma alıyor yani onun dışında trajikomik süreçlere dahil oluyorsunuz. Yukarıda yazdığım şirketler ve birkaçında sadece aday havuzuna dahil edilmek üzere görüşmeye çağırıldığımı öğrendiğim oldu ki kaç km yol tepiyordum bu işler için. Bunun önüne geçmek için okurken her fırsatta staj yapın sürece dahil olun kendinizi geliştirin ki mezun olunca sıkıntı çekmeyesiniz.

    ben de koudan yeni mezun oldum.

    sektordekı maaslar 2 bın lıra cıvarında ıstanbulda bıle bu sekılde maaşlar. yenı mezun vs vs dıyebılırız .
    ama bugun konfeksıyonda calısan bırısının de 2 bın tl maas fason takipçisinin 3 binlira barda çalışan bir kominin 2 bi bn tl maaş aldıgını da unutmayın. tamam ofıs ortamında calısmıyorlar bedenen calısmıyorsunuz ama para önemli bir faktör.

    kou denızcılık fakultesı oldu bu sene bınası ılkokul bınası yenı bına yapılacak ta vs vs kocaelı unıversıtesının resmı gazetede fakulte olması hemen ögrencı alacagı anlamına gelmıyor.

    neyse vesselam

    yazmayın bu bolumu deu da olsa yakındogu da olsa kocaelı de olsa zonguldakta olsa YAZMAYIN.

    gıdın anadoluda pskolojı okuyun muhendıslık okuyun okuloncesı öğretmenliği okuyun yazmayın.

    konu sahıbı arkadas ve dıger arkadasların verdıgı ıyı ornekler var .Çevremde de var ınsanlar bolumden mezun olup ıyı paralar alanlar ama ben genelleme yapıyorum.

    mal degılse bır ınsan zaten herturlu para kazanır. cay ocagı acsanız bugun normal bır yerde 3 bınlıra kazanırsınız aylık.

    sektorde calıstıgınızda zaten okulda verılen bılgılının bır ıse yaramadıgını goreceksınız.

    devlette alım yok iibf statusunde degılsınız kı kpss a karıyer memurluklarına kasassınız.

    ha buarada kocaelı dekı denızcılık fakultesı kocaelı merkezınde degıl merkez ılcesınde degıl yanı. 40 km uzaklıkta yalovaya yakın olan karamürsel ilçesinde .

    saygılar herkese

    ek olarak ıngılızce ıle bırkac soru sormuş bazı arkadaşlar .

    ingilizceyi çok iyi şekilde geliştirmek gerek hersektör için geçerli budurum. bolumlerın ıngılızce olmasının bır onemı yok zaten kullanılan kalıplar bellı cumleler bellı zor bir durum degıl cekıncenız olması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zikudacu -- 19 Temmuz 2016; 1:48:52 >




  • Yazılabilir mi arkadaşlar ?
    Başlangıç olarak 3 falan alınır mı düzgün bir eğitimle ?
    Dokuz Eylülde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Basketball is my life

    Yazılabilir mi arkadaşlar ?
    Başlangıç olarak 3 falan alınır mı düzgün bir eğitimle ?
    Dokuz Eylülde

    dostum bak sırf bu konuya yazmak ıcın uye oldum sıteye YAZMAYIN BU BOLUMU
  • zikudacu Z kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam vazgeçtim sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepinize kolay gelsin erinmeden 17 sayfayı okudum fakat hala soru işaretleri kaldı kafamda sıralamam 9 eylüle yetiyo fakat torpil çok dönüyor diyolar bu ne kaadaar doğru özellikle çalışmaya başlayan abilerm için ? bide ing yerlerde benim nerdeyse 0 gibiyim 9 eylül ful ing yazıyo hazrlık ing yeterli olurmu benim için ? bunuda eğer giden filan varsa ve ya görüş almak için soruyorum sosyal hizmet sıralamasıda yeteiyor bana tm 3 de bu 2 si arasında çok arada kaldım görüşleriniz varsa onlarıda paylaşırsanız çok sevinirim (: kocaeli mersin balıkesirde yenice bu sene açılacakmış yine bunlardamı ing olucak ful ? ve hangisi daha iyi olur sizce şimdiden teşekkür ederim (:
  • Bende bu bölümü düşünüyorum.Piri Reis'te.İngilizceyi yabancı dil olarak görmüyorum Türkçem neyse o diyebilirim.Lakin görüldüğü üzere bu bölüm hakkında çok fazla garanti bilgi yok.Öven göklere çıkarıyor, gömen yerin dibine gömüyor, çok araştırdım çok baktım birisi paradan havuz içinde yüzersiniz derken biriside çıkıp iş bulursanız şükredin diyor.Burada yapılan açıklamaların çoğu eski ta 2008 dönemine dayanıyorki o zamanlar Piri Reisin adı bile yoktu.Tercihler bitmeden bu bölümde okuyan ya da en azından sağlam bir bilgisi olan abilerimizin(ablalarımızın??) tavsiyelerin, bildirilerini bekliyorum.

    Allah rızası için bir şeyler söyleyin TM seçen kafama sokayım doğru düzgün bölüm yok




  • İlgilenen konuyu baştan okusun arkadaşlar, en güncel en doğru bilgiler burada. İlk elden... Hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğuna karar veremiyorsanız bırakın zaten bu işleri boşuna araştırmaya gerek yok. Bu devirde kim okuldan çıkınca adamakıllı maaş alıp zengin oluyor? Bu kafayla okulda da mezun olunca da çok sıkıntı çekersiniz. Piri Reis iyidir, okulu kuran adam zaten kendine eleman yetiştirmek için kurdu çokca destek olurlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    İlgilenen konuyu baştan okusun arkadaşlar, en güncel en doğru bilgiler burada. İlk elden... Hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğuna karar veremiyorsanız bırakın zaten bu işleri boşuna araştırmaya gerek yok. Bu devirde kim okuldan çıkınca adamakıllı maaş alıp zengin oluyor? Bu kafayla okulda da mezun olunca da çok sıkıntı çekersiniz. Piri Reis iyidir, okulu kuran adam zaten kendine eleman yetiştirmek için kurdu çokca destek olurlar.

    Güzel abim bu bölüm hakkında o kadar kararsızım ki baştan sona okudum zaten, threadin açılış tarihi o kadar eskiki(2009,2012 de bir edit yapılmış) aradan o kadar zaman geçti dolayısıyla Dünya,Türkiye çok değişti sektörde eleman açığı nedir, yakın zamanda yaşanan darbe ülkenin uluslararası ticaretini ne denli etkiler, staj olanaklarını üniversite mi sağlıyor yoksa kendim mi bulmak zorundayım ve en önemlisi torpilsiz bu sektörde yükselebilir miyim gibi sorularım var kafamda.Yok ki bu bölümde okuyan aydınlatsın bizi.

    Mümkünse Piri Reiste bu bölümde okuyan birisi aydınlatabilir mi bizi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Missisipimama

    quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    İlgilenen konuyu baştan okusun arkadaşlar, en güncel en doğru bilgiler burada. İlk elden... Hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğuna karar veremiyorsanız bırakın zaten bu işleri boşuna araştırmaya gerek yok. Bu devirde kim okuldan çıkınca adamakıllı maaş alıp zengin oluyor? Bu kafayla okulda da mezun olunca da çok sıkıntı çekersiniz. Piri Reis iyidir, okulu kuran adam zaten kendine eleman yetiştirmek için kurdu çokca destek olurlar.

    Güzel abim bu bölüm hakkında o kadar kararsızım ki baştan sona okudum zaten, threadin açılış tarihi o kadar eskiki(2009,2012 de bir edit yapılmış) aradan o kadar zaman geçti dolayısıyla Dünya,Türkiye çok değişti sektörde eleman açığı nedir, yakın zamanda yaşanan darbe ülkenin uluslararası ticaretini ne denli etkiler, staj olanaklarını üniversite mi sağlıyor yoksa kendim mi bulmak zorundayım ve en önemlisi torpilsiz bu sektörde yükselebilir miyim gibi sorularım var kafamda.Yok ki bu bölümde okuyan aydınlatsın bizi.

    Mümkünse Piri Reiste bu bölümde okuyan birisi aydınlatabilir mi bizi?

    Mevcut sayfada yukarıda durumu yazdım ne var ne yok. Darbe girişiminin herhangi bir ticari sonucu olmadı. Hizmet sektörü kriz anlarında ekonomik olarak en az etkilenen sektörlerden biridir hele dövizle çalışıyorsa. Döviz sepeti TL karşısında değerlendi, net kar marjında ve ciroda Türkiye'deki denizcilik firmalarına pozitif olarak yansıyacaktır da bunlar senin düşüneceğin şeyler değil. Darbe olunca sadece Denizcilik sektörü mü etkileniyor, yersiz bir düşünce olmuş. Eleman açığı çoğu meslek dalına göre fazla hala. Geçmişten bu yana sektörde olumlu ve istihdam artışı yönünde gelişmeler yaşandı. Yeni limanlar açılıyor vs. vs.

    Stajı kendin bulmalısın, kendin bulacaksın bu nasıl soru kardeşim? Üniversite bulsa bile gidip kendin kendine göre bir şey bulacaksın bir sürü alan var hangisinde çalışmak istiyorsan ona yönelirsin. Torpilsiz yükselebilir miyim ne demek? Özel sektörde kişiler nasıl yükseliyorsa öyle yükselirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Stajı kendin bulmalısın, kendin bulacaksın bu nasıl soru kardeşim? Üniversite bulsa bile gidip kendin kendine göre bir şey bulacaksın bir sürü alan var hangisinde çalışmak istiyorsan ona yönelirsin. Torpilsiz yükselebilir miyim ne demek? Özel sektörde kişiler nasıl yükseliyorsa öyle yükselirsin.

    Bahçeşehir Üniversitesinin bir sürü şirketle anlaşması var, kendi öğrencilerini 2. sınıftan itibaren zorunlu olarak bölümüyle ilgili anlaşmalı şirketlere staja yolluyor, aynı durum burada da geçerli midir diye merak ettim.

    Torpil olayını sormamın sebebi;

    Bundan galiba 2 sene önce Hatay'da birisiyle karşılaştım aynı bölümü DEU'da okumuş.Bana anlattığına göre bölüm çok güzel gelecek vaad ediyor vs vs. fakat kendisi tanıdık bir yerde iş bulamadığı için, kendisini alacak birilerini bulamadığı için şuan Hatay'da bir berber dükkanında çıraklık yapıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Missisipimama

    quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Stajı kendin bulmalısın, kendin bulacaksın bu nasıl soru kardeşim? Üniversite bulsa bile gidip kendin kendine göre bir şey bulacaksın bir sürü alan var hangisinde çalışmak istiyorsan ona yönelirsin. Torpilsiz yükselebilir miyim ne demek? Özel sektörde kişiler nasıl yükseliyorsa öyle yükselirsin.

    Bahçeşehir Üniversitesinin bir sürü şirketle anlaşması var, kendi öğrencilerini 2. sınıftan itibaren zorunlu olarak bölümüyle ilgili anlaşmalı şirketlere staja yolluyor, aynı durum burada da geçerli midir diye merak ettim.

    Torpil olayını sormamın sebebi;

    Bundan galiba 2 sene önce Hatay'da birisiyle karşılaştım aynı bölümü DEU'da okumuş.Bana anlattığına göre bölüm çok güzel gelecek vaad ediyor vs vs. fakat kendisi tanıdık bir yerde iş bulamadığı için, kendisini alacak birilerini bulamadığı için şuan Hatay'da bir berber dükkanında çıraklık yapıyor.

    Tanıdık elbette önemli ama sen okurken çabalamazsan staj vs. çıkınca direk iş bulma şansın düşük olur. Benim tanıdığım yoktu mesela bir şekilde girdik bir yerlere. Tanıdık avantajdır, yoksa kendin çabalayacaksın. Hatrı sayılır miktarda arkadaşım staj yaptığı yerde çalışıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Missisipimama

    quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Stajı kendin bulmalısın, kendin bulacaksın bu nasıl soru kardeşim? Üniversite bulsa bile gidip kendin kendine göre bir şey bulacaksın bir sürü alan var hangisinde çalışmak istiyorsan ona yönelirsin. Torpilsiz yükselebilir miyim ne demek? Özel sektörde kişiler nasıl yükseliyorsa öyle yükselirsin.

    Bahçeşehir Üniversitesinin bir sürü şirketle anlaşması var, kendi öğrencilerini 2. sınıftan itibaren zorunlu olarak bölümüyle ilgili anlaşmalı şirketlere staja yolluyor, aynı durum burada da geçerli midir diye merak ettim.

    Torpil olayını sormamın sebebi;

    Bundan galiba 2 sene önce Hatay'da birisiyle karşılaştım aynı bölümü DEU'da okumuş.Bana anlattığına göre bölüm çok güzel gelecek vaad ediyor vs vs. fakat kendisi tanıdık bir yerde iş bulamadığı için, kendisini alacak birilerini bulamadığı için şuan Hatay'da bir berber dükkanında çıraklık yapıyor.

    Tanıdık elbette önemli ama sen okurken çabalamazsan staj vs. çıkınca direk iş bulma şansın düşük olur. Benim tanıdığım yoktu mesela bir şekilde girdik bir yerlere. Tanıdık avantajdır, yoksa kendin çabalayacaksın. Hatrı sayılır miktarda arkadaşım staj yaptığı yerde çalışıyor.

    Hukuku kazanamazsam(büyük ihtimal kazanamam) bu bölümü seçeceğim, umarım pişman olmam.İngilizcem gerçekten çok iyi üni hayatım boyunca araya bir dil daha sokarım, birazda atılımcı olursam bu iş olur heralde, teşekkürler.




  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.