Şimdi Ara

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2012) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
24
Favori
229.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • tamam o zaman. inşallah başka sorunla karşılaşmazlar.
    bu arada bucaya nasıl alışırım hiç bilmiyorum. kanım pek ısınmadı :D
  • Evet sonunda bu bölüme kaydımı yaptırdım.Yüksek lisans isterken lisansa girebildim.Okulda öğrenci işleriyle konuşmamda bu bölümü bitirip iyi yerlere gelenlerde var 10 yıldır asgari ücret alanda var dediler.
    Bugün ingilizce seviye belirleme sınavı vardı sınavı kaçırdım.Şimdi ne olur?
    19 eylülde okul açılıyormuş herhalde ilk hafta ders işlenmez ikinci hafta gitmeyi düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: Calpi84

Evet sonunda bu bölüme kaydımı yaptırdım.Yüksek lisans isterken lisansa girebildim.Okulda öğrenci işleriyle konuşmamda bu bölümü bitirip iyi yerlere gelenlerde var 10 yıldır asgari ücret alanda var dediler.
    19 eylülde okul açılıyormuş herhalde ilk hafta ders işlenmez ikinci hafta gitmeyi düşünüyorum.

3.'den mi başlayacaksın diye düşünüyordum ki seviye belirleme olduğuna göre lisans 5 yıl okuyacaksın..

Seviye belirlemeye girmediysen muhtemelen D kutu olursun günde 6 saat ders görürsün ingilizceye en baştan başlarsın...

Yalnız bu seviye belirleme ile ilgili hiçbir bilgi yok sitede, okul açılınca olmuyor muydu acep ki

• Dersler başlamadan önce oluyor muafiyet sınavı da zaten bi çok kişi girmediği için tekrar bi seviye belirleme yapılabiliyor, en kötü ihtimal en düşük kurdan başlarsın o da en fazla ders demek.

Ayrıca 10 yıldır asgari ücret alan görmedim de, kendini geliştirmessen bi bok olamassın bu sektörde çok açık, şuraya girip müdürlük koltuğunun hemen kıçınıızın altına verileceğini düşünüyorsanız aldanıyorsunuz.

Bugün cumartesi ofisteyim ve çalışıyorum salı günü de okul açılacak 4. sınıftayım.

Orijinalden alıntı: Barış Can

quote:

Evet sonunda bu bölüme kaydımı yaptırdım.Yüksek lisans isterken lisansa girebildim.Okulda öğrenci işleriyle konuşmamda bu bölümü bitirip iyi yerlere gelenlerde var 10 yıldır asgari ücret alanda var dediler.

3.'den mi başlayacaksın diye düşünüyordum ki seviye belirleme olduğuna göre lisans 5 yıl okuyacaksın..

Seviye belirlemeye girmediysen muhtemelen D kutu olursun günde 6 saat ders görürsün ingilizceye en baştan başlarsın...

Yalnız bu seviye belirleme ile ilgili hiçbir bilgi yok sitede, okul açılınca olmuyor muydu acep ki

5 yıl değil.2. sınıftan başlatacaklarmış.Toplam 4 yıl ama kendi üniversitemdekiler mezuniyeti alırken lisansa girince şaşırdı.Herkes yükseğe gireceğimi düşünüyordu.Ben sadece hazırlığı okuyacağım sonra yüksek için uğraşacağım.Tınaztepeye gidip gelmek çok zor.Ayın 21'inde ingilizce seviye belirleme sınavı varmış kaçırdığım sınav muafiyet sınavıymış.
    Sizin sınavlarla bizimkiler farklı tarihlerde yapılıyor.

• quote:

quote:

quote:

5 yıl değil.2. sınıftan başlatacaklarmış.Toplam 4 yıl ama kendi üniversitemdekiler mezuniyeti alırken lisansa girince şaşırdı.Herkes yükseğe gireceğimi düşünüyordu.Ben sadece hazırlığı okuyacağım sonra yüksek için uğraşacağım.Tınaztepeye gidip gelmek çok zor.Ayın 21'inde ingilizce seviye belirleme sınavı varmış kaçırdığım sınav muafiyet sınavıymış.

Hangi sınavlar?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi sınavlar?

İngilizce seviye sınavları.Hazırlık sınıfları için geçerli.Senlik bir durum yok muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tunai

Dersler başlamadan önce oluyor muafiyet sınavı da zaten bi çok kişi girmediği için tekrar bi seviye belirleme yapılabiliyor, en kötü ihtimal en düşük kurdan başlarsın o da en fazla ders demek.

Ayrıca 10 yıldır asgari ücret alan görmedim de, kendini geliştirmessen bi bok olamassın bu sektörde çok açık, şuraya girip müdürlük koltuğunun hemen kıçınıızın altına verileceğini düşünüyorsanız aldanıyorsunuz.

Bugün cumartesi ofisteyim ve çalışıyorum salı günü de okul açılacak 4. sınıftayım.

Vallaha öğrenci işlerindeki görevliler öyle konuştu.Bir görevli benim ders içeriklerine bakarak siz teknik dersler görmüşsünüz burada bunları göstermezler dedi.Ben burayı bitirince bize yakınyol vardiya zabitliği veriyorlar değil mi dedim.Sizi işletme bölümüsünüz dedi.2. sınıftan birine sordu o kıyı kaptanlığı dedi.Galiba bazı öğrencilerin dünyadan haberi yok.
    4. sınıf olduğuna göre staj yapmışsındır staj yeri bulmakta zorluk çektin mi?Biz 2 yıllık okurken staj yapamamıştık sadece tanıdığı olanlar bir yerlere girebildi.Okulda denizcilik şirketleri part-time eleman arıyorlar mı?Pek sanmıyorum ama olabilir.Hele izmir deniz ticaret odası bize kısa zamanlı çalışma imkanı verebilir.

• Muafiyet sınavına girdim ve bugün geçtiğimi öğrendim. 77 puan almışım.

Biraz kafam karıştı, ingilizcem iyidir, dinlediğimi anlayabilirim rahat ama, grammer bilgim zayıf. Sınavı nasıl geçtim ondan da emin değilim. Acaba derslerde zorlanır mıyım diye korkuyorum.

Sanırım oturup grammer çalışmam gerekecek.
    Gerçi sınıfı geçmek tamamen ezbere bağlı bi sistemde okuyoruz, ders notlarına çalışarak da geçebilirim heralde.

Sonuç olark merak ettiğim şu, DEU'nun hazırlığı iyi mi, bana çok şey katar mı? Eğer öyleyse dilekçe verip hazırlığı okuyabilirim(sanırım).

Yardım ederseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadeceegemen -- 17 Eylül 2011; 20:52:58 >
  • Hazırlık okuma, ama belirtmem gerek ki okumadığın zaman eğer izmirli değilsen arkadaş ortamı yaratmak da zorlanacaksın.

Ezberle bu fakültede sınıfı geçebilseniz bile, sektörde bişey olmaz.

Staj yeri çok rahat bulunur ayrıca izmir deniz ticaret odası olayını anlamadım, staj yeri bulmak değil ben şu an çalışıyorum bile 4. sınıf devam ederken de çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunai

Hazırlık okuma, ama belirtmem gerek ki okumadığın zaman eğer izmirli değilsen arkadaş ortamı yaratmak da zorlanacaksın.

Ezberle bu fakültede sınıfı geçebilseniz bile, sektörde bişey olmaz.

Staj yeri çok rahat bulunur ayrıca izmir deniz ticaret odası olayını anlamadım, staj yeri bulmak değil ben şu an çalışıyorum bile 4. sınıf devam ederken de çalışacağım.

Staj yerini öteki okuldayken bulamamıştık.Tandığı olanlar staj yaptı zorunluluk kalkınca ben yapmadım.Deniz ticaret odası ise bizi alıp çalıştırabilir.Onların bu sektörü bilen kalifiye elemana ihtiyaçları vardır.Antalya dto bizden stajyer istemişti salak okul devamsızlık olur diye göndermedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Barış konuyu toparlayacaktık...

Abi ah kendimi bir toparlayabilsem. Soru cevap şeklinde ayarlayacağım birşey
  • Denizcilik meslek lisesinde gemi inşa bölümü okuyorum ama üniversitede gemi inşa bölümünün puanları bi hayli yüksek o yüzden Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliğini düşünüyorum bu konuda bana akıl verebilecek varmı napabilirim ben saha elemanı olarak çalışamam gibi gelio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rensah -- 20 Eylül 2011; 20:30:12 >
  • barış bende bu sene 2. tercihlerden gitmeyi düşünüyorum olursa eğer dokuz eylüle de ingilizcem gerçekten üst seviyede hazırlık atlama sınavları olmuş diyolar peki 2. tercihdekilere nasıl bi imkan sağlanıcak bi bilgin varmı?

Orijinalden alıntı: onur479

barış bende bu sene 2. tercihlerden gitmeyi düşünüyorum olursa eğer dokuz eylüle de ingilizcem gerçekten üst seviyede hazırlık atlama sınavları olmuş diyolar peki 2. tercihdekilere nasıl bi imkan sağlanıcak bi bilgin varmı?

Bu konu hakkında bir fikrim yok, Deü YDY'yi arayıp sorabilirsin yalnız orası biz sınav yapmayacağız dese dahi Toefl ielts gibi sınavlardan yök denklik tablosuna uygun puanı alıp muaf olabilirsin..
    http://www.yok.gov.tr/content/view/707/
    Şuradaki linkten inceleyebilirsin, kpds/üds'de geçer not 60 bizim okul için..

• çok saol patron :)
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.