Şimdi Ara

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2012) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
24
Favori
229.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: messi0102

mrb arkadaşlar . ben bu sene girdim sınawa büyük ihtimal bana zonguldak dinizcilik işlet yön gelio .ama çok kararsızım yardımınza ihtiyacım var . okul öncesi ve zihinsel eng. öğrtmenliğide geli bu üçünden hangisini seçmekte zorlanıyorum sizce denizciliğe gitmelimiyim sonradan pişman olurmuyum cevaplarınızı bekliorum özellikle bölümde pokuan arkadaşlardan şimdiden teşekkkürler

YGS-6 sıralaman nedir?

Bölüm iyi,onu dert etme.Fakat birkaç hassas nokta var,eğer bu bölüme gelip de ingilizceni rahat iletişim kurabilecek hale getirmezsen,kendini geliştirmezsen pek birşey elde edemezsin.Fakat bu dediklerimi yapıp üstüne bir dil daha oturtursan senden kralı olmaz.
  • 2 sene önce girdiğim bölüme hazırlık yüzünden anca başlayabiliyorum. 2 senenin sonunda hazırlığı geçtim hayırlı uğurlu olsun Ayrıca geçemeseydim atılıyordum neyse geçtik. Birçok kişi mesaj atıyor, mail atıyor. Elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum umarım atladığım yoktur

Hoş burada da anamız ağlıyor,ben iniglizcem iyidir diyordum ucu ucuna zor geçiyorum.Direk geçen elli kişiden beş kişiBu yaz ingilizce kasmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 20 Haziran 2011; 16:37:42 >

Orijinalden alıntı: Barış Can

2 sene önce girdiğim bölüme hazırlık yüzünden anca başlayabiliyorum. 2 senenin sonunda hazırlığı geçtim hayırlı uğurlu olsun Ayrıca geçemeseydim atılıyordum neyse geçtik. Birçok kişi mesaj atıyor, mail atıyor. Elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum umarım atladığım yoktur

dostum naptın sen ya neyse hadi hayırlı ugurlu olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Ne atılacan bizim buraya gelirdin

Hoş burada da anamız ağlıyor,ben iniglizcem iyidir diyordum ucu ucuna zor geçiyorum.Direk geçen elli kişiden beş kişiBu yaz ingilizce kasmak lazım

Bende çalışırken ingilizcemi geliştirebilecek bi yer arıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: x264

quote:

2 sene önce girdiğim bölüme hazırlık yüzünden anca başlayabiliyorum. 2 senenin sonunda hazırlığı geçtim hayırlı uğurlu olsun Ayrıca geçemeseydim atılıyordum neyse geçtik. Birçok kişi mesaj atıyor, mail atıyor. Elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum umarım atladığım yoktur

dostum naptın sen ya neyse hadi hayırlı ugurlu olsun

Yaptık birşey direkten döndüm ama geçtim başardım Aslında normal olan sınıfı geçmektir yani ben hiçbir zaman sınıfı geçtiğim için sevinmemiştim gelgelelim bu sene neredeyse öss'nin sonuçlandığı an kadar sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 20 Haziran 2011; 22:03:05 >

• Anadolu lisesi sayısal çıkışlı biri ygs-lys de yeterli eşit ağırlık puanı yapsa bu bölüme gidebilir mi? yani sayısal çıkışlı biri ortalama ne kadar puan yapmalıdır ki bu bölüme gidebilir?

You say yes, I say no.
    You say stop and I say go go go
  • Koü YGS-6'dan alıyor.Aobp'li YGS-6 puanın 420'leri geçerse(Tam hatırlamıyorum taban puanı)girersin muhtemelen.Tabi puanların yükselme ihtimali de var.Benim 0.12'li puanım 439 idi.Deü ikinci bölümden alıyor.30.000'lede kapatmıştı oda.Tm-1...

You say yes, I say no.
    You say stop and I say go go go
  • Bu sene dokuz eylül bölümün ikinci öğretimini açmış. Gelir gibi duruyor. Yazmalı mıyım sizce? Sonra pişman olur muyum?

Orijinalden alıntı: UcanHollandali

Bu sene dokuz eylül bölümün ikinci öğretimini açmış. Gelir gibi duruyor. Yazmalı mıyım sizce? Sonra pişman olur muyum?

Alternatiflerin nedir? Sıralaman daha iyi bölümlere yetipte mi burayı istiyorsun? Yani öyle bi soru olmuş ki çok ortada neye göre kime göre...

quote:

Bu sene dokuz eylül bölümün ikinci öğretimini açmış. Gelir gibi duruyor. Yazmalı mıyım sizce? Sonra pişman olur muyum?

Alternatiflerin nedir? Sıralaman daha iyi bölümlere yetipte mi burayı istiyorsun? Yani öyle bi soru olmuş ki çok ortada neye göre kime göre...

Dokuz eylül denizcilik işletme yönetimi
    İstabul Üni. işletme
    Ege üni Uluslar arası ilişikiler

Şimdilik sıralamam böyle üstünde altında baya var ama bu 3'ünden biri gelir gibi duruyor? Alternatifleri bunlar diyebilirim ne yapmalıyım sence? Bir tavsiye verirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 26 Temmuz 2011; 16:07:15 >

• quote:

quote:

quote:

Dokuz eylül denizcilik işletme yönetimi
    İstabul Üni. işletme
    Ege üni Uluslar arası ilişikiler

Şimdilik sıralamam böyle üstünde altında baya var ama bu 3'ünden biri gelir gibi duruyor? Alternatifleri bunlar diyebilirim ne yapmalıyım sence? Bir tavsiye verirsen sevinirim.

İçlerinde eğitim dili ingilizce olan tek bölüm bizimki yanılmıyorsam. Diğer iki bölüm tüm Türkiye'de daha bilinen bölümler bizimkinin çalışma alanı belli. Bundan sonrası için tercih senin ama tüm Türkiye'de kaç tane işletme bölümü uluslarası ilişkiler bölümü olduğunu düşün, istihdam farkını düşün, tabi bundan 5 yıl sonra bizim bölüm geçerliliğini korkur mu bilinmez fakat oldukça puanı yükseldi... Kısacası diğer iki bölümün geçerliliği daha fazla fakat iş bulma kolaylığı, eğitim dilinin ingilizce olması gibi çok mükemmel yönleri var bizim bölümün...

• merhaba bende bu sene sınava girdim denizcilik işletmeleri yönetimi istiyorum burayı okuyan birinden yardım almak istiyodm bu siteyi gördüm bu bölümde okuyan arkadaşlar memnunlarmı iş bulma olasılığı nasıl yardımcı olablirmisinz

Orijinalden alıntı: brc18

merhaba bende bu sene sınava girdim denizcilik işletmeleri yönetimi istiyorum burayı okuyan birinden yardım almak istiyodm bu siteyi gördüm bu bölümde okuyan arkadaşlar memnunlarmı iş bulma olasılığı nasıl yardımcı olablirmisinz

Merhabalar
    Sonuçta hayatınızı şekillendireceğiniz bir dönemdesiniz. Öncelikle zahmet edip tüm sayfaları okursanız ardından aklınıza takılanları sorarsanız ciddi olarak bu mesleği seçmeyi düşündüğünüzü düşünürüm veya şuan düşündüğüm gibi seçeceğiniz mesleği ya da bölümü hiç araştırmadan iki satır okuyupda seçeceğinize inanırım. Çok komplike bir cümle oldu sanırım..

• Aldığım denizcilik eğitimi:
    1993 Dokuz Eylül Ünv. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi
    2007: İ.Ü. Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Yüksek lisans
    2009 Üniversity of Antwerp Institute of Transport& Maritime Management Advanced Master
    2011 İ.Ü.İ.Ü. Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Doktora yapmaktayım.

Sektörde çalışan biri olarak Deniz işletmeciliği alanında eğitim almak isteyen arkadaşlara tavsiyem, puanınız yetiyorsa Güverte veya Makine, yeni adıyla Deniz Ulaştırma işletme mühendisliği veya Gemi Makineleri işletme mühendisliği bölümlerini tercih etmeniz. Uzakyol Kaptanı veya Uzakyol Başmühendisi olabilirseniz her zaman her yerde çok iyi ücretlerle iş bulursunuz. Bunun dışında deniz işletme yönetimi okumanın diğer işletme mezunları karşısında sektörde size bir getirisi olmayacaktır. Kendinizi çok iyi yetiştirmediyseniz, ingilizcenin yanında 2. bir dil bilmiyorsanız sırf bu okulu okudunuz diye denizcilik sektöründe iyi bir iş bulmak çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmisir -- 31 Temmuz 2011; 17:50:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hmisir

Aldığım denizcilik eğitimi:
    2009 Üniversity of Antwerp Institute of Transport& Maritime Management Advanced Master

Sektörde çalışan biri olarak Deniz işletmeciliği alanında eğitim almak isteyen arkadaşlara tavsiyem, puanınız yetiyorsa Güverte veya Makine, yeni adıyla Deniz Ulaştırma işletme mühendisliği veya Gemi Makineleri işletme mühendisliği bölümlerini tercih etmeniz. Uzakyol Kaptanı veya Uzakyol Başmühendisi olabilirseniz her zaman her yerde çok iyi ücretlerle iş bulursunuz. Bunun dışında deniz işletme yönetimi okumanın diğer işletme mezunları karşısında sektörde size bir getirisi olmayacaktır. Kendinizi çok iyi yetiştirmediyseniz, ingilizcenin yanında 2. bir dil bilmiyorsanız sırf bu okulu okudunuz diye denizcilik sektöründe iyi bir iş bulmak çok zor.

Merhabalar
    Öncelikle bahsi geçen bölümlerle sizinde bildiğin üzere yaptığımız iş ve bölüme girerken ki puan türümüz farklı yani en azından benim zamanımda eşit ağırlık öğrencisi güverte veya makina bölümüne giremiyordu. Ayrıca "Bunun dışında deniz işletme yönetimi okumanın diğer işletme mezunları karşısında sektörde size bir getirisi olmayacaktır." Bu cümle çok garibime gitti. Sanırım 39-40 yaşındasınız ve bizim bölümün ilk ya da ikinci mezunlarındansınız. Ne gibi yerlerde ne kadar ücretlerle çalıştınız(çekiniyorsanız pm ile gönderebilir misiniz?) ve İngilizce dışında bildiğiniz diller neler? Hangi ilde daha çok iş var? Yani karşılaştığınız şeyleri bbize-bana anlatırsanız sevinirim.

İnsanlar hangi bölümü okurlarsa okusunlar çok ekstrem bir bölüm olmadığı sürece, kendisini geliştirmedikten sonra zaten işveren için alalede bi mezundur bu işletme iktisat maliye pdr kamu yönetimi ne bileyim birçok bölüm için böyledir sayısal içinde geçerli birçok mühendislikte de böyledir.

Bölümden mezun olduğumda yükseklisansı bende düşünüyorum fakat Belçika'da master ve herhangi bi üniversite de doktora düşünmüyorum. Bu durumda kendi iyi yetiştirememiş bir mezun mu olacağım?

Herkesin hayattan beklentisi farklıdır. Kimisi bu bölümden mezun olduğunda 4000TL maaş bekler, kimisi 2000 lira, kimisi 3000 euro bekler. Örneğin benim en azından ilk 6-7 sene için 2000 liranın üzerinde maaş beklentim yok tabi bu olmayacak anlamına gelmiyor iyi bir yerde işe başladığımda daha iyisini de alabilirim fakat kendimi mümkün mertebe kötüye hazırlıyorum ki hayal kırıklığı yaşamayayım. Birçok mezunla konuştum iki buçuk yılda. bölümünden memnun olanda var olmayanda var. Demek istediğim buydu, bölümü seçen kişinin ailesinde ki refah düzeyi oldukça ilişkili mezun olacağında alacağın paradan memnun olmanla...
    Ayrıyetten kafama takılan soruları sormak isterim bariscankeyikci@gmail.com adresim bi mail atarsanız bağlantı kurarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 3 Ağustos 2011; 14:56:03 >

• quote:

Abi vurma öldürdün,vallahi öldürdün.

Bu arada Barış'tan bilgi alma hakkım var mıdır eğer iletişime geçerseniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 3 Ağustos 2011; 14:23:12 >

• Tercihlerin sona ermesine çok az zaman kaldı.Bende bu bölümü düşünenler arasındayım.Yakındoğu üniversitesinde bu bölümü okuyan var mı?4-5 yıl okuyup işsiz kalmak istemem."İşletme" mi okusam yoksa "deniz işletme ve yönetimi" bir türlü karar veremedim.Ayrıca bu bölümü bitirenler ek ders alarak uzak yol ehliyeti alabiliyor mu?kafam çok karışmış durumda ne yapacağım bilemiyorum :(

tercihleri yaptık demeyin öyle :D
    şaka bir yana bizi biraz daha bilgilendirseniz. ingilizce dışında sizce hangi diller daha avantajlı ? arkadaşımızın dediği gibi hangi illerde iş imkanı daha çok ?

• quote:

Bu mesajı okudum içim karardı.Bu bölümün 2 yıllığını boşuna okudum.4 yıllığına geçmek için boşuna sınava girmişim.Zaten bu sektör denizcilik işletme mezunlarını pek takmıyor tam oldu yani.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.