Şimdi Ara

Denemelerde 30 dakika artırma taktiği veriyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
59
Favori
18.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WARNING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OKUMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE:

Arkadaşlar herkesin kendi stratejisi vardır. Herkesin ,seviyesi ve algılama gücü farklıdır. Yani bu taktik herkeste işe yarayacak diye bir şey yok. Çok fazla deneme çözen biri olarak her türlü taktiği denedim sonunda taktiğimi buldum. Size fikir olması açısından yazıyorum.Lütfen aşağıdan devam edin:

Mümkün olduğunda uzatmadan yazacağım.İlk taktikler:

1- Denemede iyi bi sonuç elde etmek için tam bilgiyle çözmek gerekir. Bunun için de en geç ocak ayına kadar tüm ygs konularını bitirmeye çalışın.

2- YGS-LYS artık hız sınavı. ÖSS sorularına açıp bakın o dönemlerde adamlar hakikaten zor soruyorlardı. Ama artık hızlı olan kazanıyor. Öncelikli amacınız 160 dakikada 160 soru değil daha az bi zamanda yapabilmek olmalıdır.

3- Denemelerde oluşan seslerde çoğu kişinin dikkati dağılıyor ve sessiz ortam arıyor. Çözüm basit---> Sese alışın! Şimdiden alışmazsanız YGS de çok sıkıntı olur. Öksüren,hapşıran,kalemle soruların altını çizen, dışarıdan gelen sesler vs..... bunlar sınav anında olacak. Bu nedenle davul-zurna olmadıkça çevreden gelen sesleri bırakıp soruya odaklanmalısınız.

4- Evde deneme çözerken aynı YGS ortamını yaratmaya çalışın. Karşınıza büyük bi saat koyun. Telefondan kronometre açmayın bu oldukça yanlış bi tutumdur

5- Denemeye hangi dersten başlayacağınız sizin seçiminiz olsun. Dışarıdan söylenenlere kulak asmayın.

Bunları da geçtiğimize göre asıl taktiğimize gelelim Nasıl 30 dakika artacak?

TÜRKÇE

Öncelikle soru kökünü okuyun, soruyu iyi anlayın gibi zart zurtlarla zaman harcamayacağım yıllarca duyduğumuz şeyler. Türkçe sorularında yeni başlayanlar oldukça zaman harcayacaktır. Bi taraftan da zamana bakıp duracaklar ve sıkıntı,ter basması gibi durumlar olacaktır bu da öteki soruların hayatını etkileyecektir. Denemeye türkçeden başladık işte 30 dakikanın bir kısmını buradan artıracağız. Nasıl mı?

Arkadaşlar soruyu okuyun şıklara bakın yapamadığınıza karar verdiğiniz an hemen diğer soruya geçin. Evet 30 dakika artırmanın temeli bu. Şimdi diyeceksiniz o soruyu bırakıp geçemiyorum diye. İşte zor olan tek şey bu ben de geçemiyordum geçtikçe boşlar birikiyor ve daha çok stres oluyordu. Ama bu işi çözerseniz TAMAMDIR!. Diğer soruya geçtiğimizde ardımızda bıraktığımız sorular aklımızda olmayacak. Zaten o soruyu okudunuz biliyorsunuz beyniniz aldı. Siz diğer soruyla uğraşırken aslında beyniniz de bi taraftan öteki soru hakkında fikir üretmeye devam ediyor. Arkanızda 15 boş bile olsa türkçeyi rahatça bitirin. Tekrar ediyorum bir soruda hiç bir şekilde beklemeyin '' ayy dur yaptım yapacam'' yok. Bu çok önemli
    Paragaflarda hızlanmak için de her gün 50-100 soru veya 1 türkçe denemesi çözün. Önceden her soru sonunda saate bakıyordunuz ama düzenli çözdükte bi bakmışsınız 35. sorudasınız zaman da henüz 20 dakika geçmiş olacak.

MATEMATİK-FEN

Hangi sırayla çözeceğiniz size kalmış. Ama taktiğimiz aynı şekilde devam ediyor. Türkçedeki boşlar arkamızda kaldı bizi bekliyor ama biz matematiğe geçtik.Matematik ve fende de aynı kural geçerli. Soruyu okudun karışık mı geldi geç. Zor mu geldi yine geç. Belki yaparım mı diyorsun yine geç. Gözüne kestirdiğin kesin yaparım dediğin soruları yapacaksın gerisine zaman harcamayacaksın. Aynı şekilde matematik ve feni de bitirdik .

SOSYAL

Sosyalin sırası size kalmış. Ben sayısalcı olduğum için en sona sosyali bırakırım.

Türkçe mat fende yapabildiklerimizi yaptık. Sosyale geçiyor muyuz? Hayır. (Sayısalcılar için konuşuyorum). Tekrar başa dönüyoruz türkçeden başlıyoruz sonra devam edip mat-fen derken soruların bir kısmını daha yaptık. Artık sıra sosyale geldi. Sosyali de yine sorularda zaman harcamadan bitirdik. Geriye 30-40 dakika gibi bi süre kalıyor.Ayaklarınızı yayıp su içebilirsiniz . Artık kalan sorularınızı rahatça yorumlayabilirsiniz.. Tabi geriye kaç soru kalacağı sizin ne kadar konu bilmenize bağlıdır. Konu bilmiyorsanız çok boş olacaktır. Bu nedenle bu taktiği de tüm konuları bitirdikten sonra yapmanızı öneririm.

TAKTİĞİN EN ÖNEMLİ AMACI

Türkçe kısmında yapamadıklarınızı geçip tekrar başa döne de bilirsiniz. Ama size Türkçe için verilen ilk 40 dakikanın hepsini Türkçe'ye harcarsanız emin olun ekstra zaman kazanmanız çok zor olacaktır. Daha matematik var , sorular zorlayabilir sonra fen nasıl olacak diye endişe başlayabilir. İşte bu taktik bu sorunu ortadan kaldırır. Hem kısa zamanda tüm sınavdaki soruları görürsünüz, tüm soruları hafızaya atarız hepsini birden düşünmüş oluruz.Ve sınava nasıl devam edeceğimiz kafamızda belirir.

TAKTİĞİN YAN ETKİSİ

Soruları atlayarak geçtiğimiz için optik formda hata oranımız artacaktır. Eğer işaretlemede dikkatliyseniz soun yok.

1 aydır deniyorum ve artık çok iyi uyum sağladım her seferinde 30-40 dakika bi süre artıyor. Türkçeyi bitirmeden matematiğe onu bitirmeden fene sonra tekrar en başa dönünce bunlar birbirine karışmayacak mı ? Bunu düşünenler olursa da yazımın giriş kısmını okusun. Bu benim taktiğimdir sadece fikir açısından yazıyorum . Ha bire saate bakma sorunu da zamanla düzelecektir. Ne kadar çok deneme çözerseniz o kadar çabuk olur. Bir süre sonra saat size bakacak bu ne hız diye

İyi çalışmalar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozank_95 -- 19 Ocak 2015; 5:33:25 >

• Yararli konu. Sagolasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol kardeş sayende 1 saatte bitiyor sınav

Bende bunu uyguluyordu zatenama sosyalist bitirip boslara dönüyordum simdi seninkini deneyeyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel, tsk

• ozank_95 kullanıcısına yanıt
    Çak beşlik
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeanValjean0

Çak beşlik

Regular Show :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

Sağol kardeş sayende 1 saatte bitiyor sınav

Bende bunu uyguluyordu zatenama sosyalist bitirip boslara dönüyordum simdi seninkini deneyeyim

faşizme karşı ben de sınavlarımı hep sosyalist bitiririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepsi tamam da 4.madde neden çok yanlış?

• quote:

Orijinalden alıntı: RealPlayer09

Hepsi tamam da 4.madde neden çok yanlış?

Telefonun zaten odada olması bile başlı başınca dikkat dağıtır. Ayrıca kronometreye bakarken bile zaman gidebilir. Karşıda büyük bi saat olursa hem daha iyi görülür hem de sınav anını daha iyi yaşatmış oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Nibbler

quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

Sağol kardeş sayende 1 saatte bitiyor sınav

faşizme karşı ben de sınavlarımı hep sosyalist bitiririm.

işte benim aradığım kafa bu yarın gel başla
  • deneyeceğim, mantıklı geliyor.
  • ben tam konuları bitirmedim ama konu bilmiyorum diye bilmediğim konudan çıkan soruyu es geçmiyorum.uğraşıyorum.dediğin yöntemi deniyeceğim kardeşim.bakalım nasıl sonuç verecek.
  • deneme olarak ne cozuyorsun hocam ?deneme icin erken diorlar da sn ne dusunuorsun ? he bide lys adina neler yapiorsun yada yapmaliyizz ?? cok oldu biraz ama hayrinaa

• Çok soru çözen ve soru kalıplarını az çok bilen insan zaten yarım saat erken bitirir, yok türkçeden başlayıp sosyali hamuda kalkarak çözerseniz artar, yok 3 kere Ösym Ösym Ösym derseniz mat 20 dakikada biter gibi fantezilere gerek yok bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahkum1

deneme olarak ne cozuyorsun hocam ?deneme icin erken diorlar da sn ne dusunuorsun ? he bide lys adina neler yapiorsun yada yapmaliyizz ?? cok oldu biraz ama hayrinaa

Deneme için erken olabilir daha konuları bitirmedi herkes. Haftada 1 den, konuları bitirince günde 1 e çıkarırsınız. Deneme olarak palme fem karekök yayınlarının denemelerini tercih ediyorum daha çok.

LYS için de sona bırakmayın organik türev intergral gibi konularına başlayın şimdiden.
  • Cok iyi olmus tesekkurler

• Turlama taktiği gibi bir şey vardı geçen sene rehberlikçi söyleyip duruyodu ona benziyo. Ayrıca özellikle matta belki yaparım tarzı soruları direk geçmek lazım. Düşünüyosun düşünüyosun bir şey gelmiyo aklına süre akıyo
  • geçen sene mat2 ye ne zaman başlatıp hangi kaynakları kullanmıştınız iyi yapmışsınızda
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayykko

geçen sene mat2 ye ne zaman başlatıp hangi kaynakları kullanmıştınız iyi yapmışsınızda

Dershaneye gitmediğim için full evdeydim konuları erkenden bitirdim ygs sonrasına kalmamıştı hiç. Kaynak olarak karekök lys, bireyb ve final kullanmıştım.
  • ozank_95 kullanıcısına yanıt
    hepsi bitmişmiydi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.