Şimdi Ara

DENEME ÇOZME HAKKİNDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar son günlere yaklaştık. Fenim istediğim seviyenin bi tik altında ben bunu hızlıca yükseltip matematiğe asılmak istiyorum. Elimde bilgi sarmalın branş denemeleri var yirmişer deneme kaldi hepsinden. Ben bi günümü ayırıp deneme + kısa konu tekrarı deneme + kısa konu tekrarı şeklinde tek dersten 10 12 denene çözsem bunun bana yararı olur mu yoksa zaman kaybı mi olur? (Genelde her denemede tek dersten 1-3 arası yanliş veya bosum çıkıyor)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir günde 12 denemeyi nasıl çözüyorsun benim aklım almıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 15 dk arası bitiyor denemeler 10 tane çözebilirim. Tek ders cozucem genel degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gün içerisinde kaç deneme çözeceksin, dağılımı nasıl gerçekleştireceksin bilmem ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim:
    Konu tekrarından ziyade zaten 1-2yanlışın çıkıyorsa konuların çoğunu halletmişsin demektir. Özellikle son zamanlarda çözdüğün bu denemeler (atıyorum mesela kimya denemeleri) zaten konu tekrarı olacak. Ha kimya denemesini çözdün doğru çıktı ama tatmin olmadın gidip bi okursun 2-3dk soruyu tekrar çözersin olur biter.
    Tek branş denemelerinin şöyle bir faydası olacak sana: insan hafızası tekrar etmeyince bazen afallayabiliyor biliyorsun bu durumu. 3-4 ay önce çalıştığın konuyu/konuların hepsini bir arada görecek ve konular arasında beynin hızlı geçişler yapabilecek yani bilgileri hızlı çağırmaya başlayacaksın. O bilgiyi tekrar ettiğin için taze olmuş olacak ve sınava 1 ay kadar kaldı merak etme o bilgi kafandan çıkmaz sağlama alınır.
    Demem o ki özellikle fen ayt branş denemelerine çok özen göster. Ben bilhassa biyo ve kimya çözerdim yatmadan önce çünkü hemen biterlerdi. Baktım konu eksiğim mi var açardım konu kitabını 5dk okuyup hallederdim.

    Ve yine bu dönemde ne yap ne et Mat Ayt denemelerini boşlama gerçekten çok değerli sıralamada fark attıracak denemedir kendisi.
    Sabahları zihnin daha açık olduğu için hangi derste en çok zorlanıyorsan sabah o dersi çalışmaya özen göstermen gerektiğini düşünüyorum.
    Allah muvaffak eylesin.
    Tavsiyelerim sana uymuyorsa at çöpe gitsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.