Şimdi Ara

Demirdöküm Pasific Line 24000 Btu Klima Aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun araştırmalarım sonucunda demirdöküm pasific 18000 Btu bulamadığım için 24000 Btu klimayı bugun aldım arkadaşlar. Mitsubishi, Toshiba, Daikan yada Fujitsu tercih etmememin tek sebebi işim gereği bulunduğum şehir. Şanlıurfanın ilçesinde ikamet etmekteyim. Malumunuz buralarda kaçak elektrik kullanımı çok fazla Tedaş yetkilleride kafalarına göre voltajı düşürerek kendilerince çare bulmaktalar. İnverter model bir klima almamamın tek sebebi voltajın düşük gelmesi. Geçen kış soba kurmamak için 12 m2 odama ufo almıştım bir hafta içinde bir üst modeliyle değiştirdim 2 gün sonrada 3000 lik modelini almama rağmen ufo değil odayı kendini dahi ısıtmamıştı. Bu nedenle çok istememe rağmen inverter bir model alamadım. O kadar para verip özelliklerinden faydalanmamakda olmazdı. Servis yarın gelip kuracak ilk izlenimlerimi sizlere aktarırım.



  • voltaj düşürme olayı gibi bir şey söz konusu olamaz. hadi diyelim farklı sebeplerde ötürü voltaj seviyesi düşük geliyor hani hatlar eskidir şudur budur hiçbir makine belirtilen değer aralıklarının altında bir voltaj ve amperle çalışmaz.
    sen birde bu gerekçeyle daha düşük btu alman gerekirken 24000 almışsın ve voltaj az diyorsun neyse gelip taksınlar bakalı nasıl olacak
  • yazın fazla sorun olmuyor ama kışın elektrik gerçekten çok düşük geliyor tedaşda görevli olan personellerin hepsini tanıyorum kendileride bunu söylüyor zaten yazın soğutma amaçlı kullanacağım 24000 lük almamın sebebi ev iki katlı odalar güneş görüyor çatı yok resmen ev fırın gibi oluyor yalıtımda iyi değil oda da 24 metre kare mecburen almak zorunda kaldım.
  • Corwen arkadaşım iyi güzelde her ne kadar uygun fiyatlı olursa olsun klima ve tüm elektrikli cihazların en büyük düşmanı düşük voltajdır. Bu nedenle benim önerim evde kullanılacak en fazla amperi tespit edip bir adet voltaj dengeleyici (Regülatör) almanız. Böylece evinizdeki tüm elektrikli cihazları korumuş olursunuz. Yoksa 160-170V a düşmesi gibi bir durumda verdiğiniz para kadar değiştirmek zorunda olduğunuz parçalara da ödersiniz zaman içinde

    Malesf Türkiye'de 220V olması gereken bir altyapı ile yaşıyoruz. Keşke 110V olsaydı da cihazlarımızın ömrü biraz daha uzun olabilseydi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vezyr

    Corwen arkadaşım iyi güzelde her ne kadar uygun fiyatlı olursa olsun klima ve tüm elektrikli cihazların en büyük düşmanı düşük voltajdır. Bu nedenle benim önerim evde kullanılacak en fazla amperi tespit edip bir adet voltaj dengeleyici (Regülatör) almanız. Böylece evinizdeki tüm elektrikli cihazları korumuş olursunuz. Yoksa 160-170V a düşmesi gibi bir durumda verdiğiniz para kadar değiştirmek zorunda olduğunuz parçalara da ödersiniz zaman içinde

    Malesf Türkiye'de 220V olması gereken bir altyapı ile yaşıyoruz. Keşke 110V olsaydı da cihazlarımızın ömrü biraz daha uzun olabilseydi.

    Sayın vezyr inanın kışın insan kafayı yeme noktasına geliyor bütün trafolar eski elektrik hatları eski birde aşırı yüklenme olunca cezasını elektrik faturasını düzenli ödeyen insanlar çekiyor hayırlısı yarın bir kurulsun bakacaz artık çaresine.




  • bugün takmaları gerekiyordu dediğine göre hala gelen giden yok mu
    ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mihl

    bugün takmaları gerekiyordu dediğine göre hala gelen giden yok mu
    ?

    Sayın mihl bayi ve servis arasındaki yanlış anlaşılmadan dolayı klima yarın takılacak. İlçede olduğum için buraya sadece cumarteesi günleri geliyorlarmış.
  • E o zaman şu saatlerde umarım klimanızı test ediyorsunuzdur! Sonucu artık paylaşırsınız biz forum üyeleriyle.
    Servisi, soğutması kullanılabilirliği vs vs.
  • Evet arkadaşlar hafta sonu cumartesi günü sonunda klimam takıldı. Forumda diğer bir demirdöküm kullanıcı olan MURAT4108 arkadaşın yaşadığı servis problemini ben yaşamadım hatta servisten çok memnun kaldım. Genel olarak cihazın performansı iyi dış ünitenin sesini hemen hemen hiç duymuyoruz. Ama iç ünitenin fanı biraz gürültülü yüksek kademede fan çalıştırıldığı zaman özellikle. Düşük kademede çalıştırarak bu sorunuda hallediyorum. Odam daha öncede söylediğim gibi 24 m2 sabah öğlen sürekli güneş almakta yalıtımı çok kötü çatısı bulunmamaktadır. Birde bunlara urfa sıcağı eklendiği zaman oda sıcaklığı 35 derecelere kadar çıkmaktaydı. Buna rağmen klima odayı istediğim soğukluğa getirmekte. Genel olarak performansından memnunum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.