Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.807
Cevap
55
Favori
222.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: rodrigoramirez

Ellerine sağlık hocam
    Çok teşekkür ederim
    Rica ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kayıboyu11

Bu mesaj silindi.
    Gerçekten yapmak istediğim ama imkanım olmadığından yapamadığım 1 uygulama yapmışsınız elinize emeğinize sağlık.
    Bence gayet uygun ve tasarruflu 1 tüketim değeri ama şunu da belirtmek lazım ki bu değer ve sonuçlar sizin tesisat ve eviniz için geçerli olacaktır, testi yaptığınız esnadaki dış hava ısısı, evin ısısı, hedef konfor ısısı, vb. diğer etkenlerin de elektrik tüketimini etkileyeceğini düşünüyorum, (yanlış da düşünüyor olabilirim sonuçta mühendis değilim.) ama sonuçta hepimiz için temel bir fikir vermiş oldunuz. Çok teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 14 Ekim 2019; 10:9:34 >

Orijinalden alıntı: espanyol55

Demirdöküm nitromix 28 aldık yeni eve, termostat olarak migo almalı mıyım? daha önceki evimde ariston kombi ve general ht 300 kablolu kullanıyordum. kablosuz iyi olacak gibi bu sefer
    Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde oturun inşALLAH.

OT tamamen sizin beklentileriniz doğrultusunda ihtiyaç ve bütçe meselesi...
    Nitromix P28 için 100TL-lik kablolu 1 OT da alabilirsiniz, 1,000TL-lik 1 OT da alabilirsiniz.

"MiGo almalımıyım" derken sanki Nitromix alınca MiGo almak zorunluymuş gibi anlaşılıyor :)

Kardeş ben özellikle MiGo tercih ettim çünkü beklentilerimi karşılayacak ve Nitromix ile sorun olmadan servis desteği alabileceğim tek OT MiGo idi.
    Memnun muyum elbette, ama bu tamamen göreceli ben memnun olsam da memnun olmayan, beklentilerini karşılamayan arkadaşlarım da var.

Benim beklentim mümkün oldukca otomasyon 1 ısıtma sistemi kurmaktı. Eve yaklaşınca kendiliğinden çalışacak, evden ayrılınca kendiliğinden MODE değiştirecek, vb...

Tesisatınızın durumu, evin lokasyonu, izolasyon ve cepheleri ile kullanılan malzemeleri bilemiyorum işte bu yüzden ben, ne Kombi için, ne de OT için, şu markanın bu modeli daha iyidir diyemiyorum, dua yerine beddua almak istemem ama dediğim gibi OT, tamamen sizin beklentileriniz doğrultusunda ihtiyaç ve bütçe meselesi...

Benim ev ve tesisatta MiGo, hem benim hem de evde yaşayan diğer aile fertlerinin tüm ihtiyacını gayette tasarruflu 1 şekilde gidermektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Ekim 2019; 18:58:55 >

• Teşekkürler ilginiz için, benim de asıl amacım sorunsuzluk bu sebeple migo Demirdöküm ikilisi düşündüm, daha önce nitromix öneren bir arkadaş da yanına migo olursa tadından yenmez demişti sağolsun.
    Maliyet tabiki sıkıntı yeni ev aldığımız için ama az zorlayayım kendimi bir seferlik olsun düşüncesindeyim.
    Ev sıfır 180 m2 kuzey Güney çephe, çok soğuk olmayan Samsun’da, yalıtımı gayet iyi duruyor. Tesisat kombi ev herşey sıfır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Teşekkürler ilginiz için, benim de asıl amacım sorunsuzluk bu sebeple migo Demirdöküm ikilisi düşündüm, daha önce nitromix öneren bir arkadaş da yanına migo olursa tadından yenmez demişti sağolsun.
    Maliyet tabiki sıkıntı yeni ev aldığımız için ama az zorlayayım kendimi bir seferlik olsun düşüncesindeyim.
    Ev sıfır 180 m2 kuzey Güney çephe, çok soğuk olmayan Samsun’da, yalıtımı gayet iyi duruyor. Tesisat kombi ev herşey sıfır.
    Benim tesisattan kastım, elbette yeni binada her şey yeni olacak önemli olan her odanın yönü ve m2'sine uygun ölçülerde doğru radyatör seçimi, tesisatın doğru bölgelendirilerek kombiye bağlantısının yapılması idi. (Kollektörler üzerinden) Eviniz gayet büyük sayılır. Bu büyüklükte ve farklı zıt cephelere sahip odalarda elbette ısı farkı ısı dalgalanmaları olması muhtemel.

Siz MiGo'yu nereye yerleştirirseniz Kombiniz o odaya göre davranacaktır. Diğer odaların ısısı kombinizi ilgilendirmeyecektir bu da MiGo salonda ise salon hedef ısısı 23C olduğunda kombiniz duracaktır, halbuki kuzey cepheye bakan odanız 19C olabilir.

Bu durumda size mümkün ise oda radyatörlerinize TRV taktırmanızı önerebilirim. Böylece diğer odalarda da ısı dalgalanması yaşamadan ısı konforunuzu arttırmış olacaksınız. Burada önemli olan OT ile birlikte TRV kullanımında OT, öyle 1 konuma yerleştirmelisiniz ki ve konfor ısınızı öyle 1 ayarlamalısınız ki, OT'nız, TRV'lerinizden önce kapanmamalı.

Bunun için MiGo almadan önce mümkün ise piyasada satılan ucuz digital termometrelerden alıp, MiGo'yu yerleştireceğiniz yere ve diğer odalara koyup gözlem yapmanız.
    Örneğin MiGo'yu koyacağınız lokasyon 23C olduğunda diğer odalar kaç C oluyor. Bu size evinizin ısı izolasyonu ve kalitesi hakkında bilgi verecektir.

Odalara TRV taktırmanız size ısı konforu ile birlikte tasarruf da sağlayacaktır. Örneğin Dr. tarafından bile Yatak Odalarının 23C olması asla önerilmez. Yatak odaları 20C'yi geçmemeli. Yatak Odalarındaki TRV ayarlarını 2 veya 3 kademede tutarak hem odanın gereksiz yere ısınmasını hem de kombinin Yatak Odalarını gereksiz yere ısıtmak için çalışmasını da engellemiş olursunuz. Yatak odaları 20C olduktan sonra kapanarak, kombinin sadece diğer odalar için çalışmasını sağlamış olursunuz.

Size 1az masraf çıkartacaktır ama beraberinde de ısı konfor ve tasarruf oranınız da artmış olacaktır.

Bilgilerinize,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 19 Ekim 2019; 12:55:54 >

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Ben 2019 Ocak verisine baktığımda (En fazla Ocak ayında çalışmış) 31 gün içerisinde toplamda 205 saat çalışmış, 539 saat durmuş. Günde ortalam 8,5 saat çalışmış.
    Ki hatırlarsanız Kasım'18-Nisan'19 arası Nitromix+MiGo'ya hiç rahat vermemiştik. Sürekli parametreler ile denemeler yapmıştık. Tüketim belki daha da düşük gelebilirdi.
    Bu sezon hiç 1 şekilde el sürmeyeceğim.

Ben TRCELL'den elektriği indirimli vergiler dahil 0,59krş/kw. aldığıma göre toplam 31 günlük tüketimi yaklaşık 8TL- etmiş.
    Benim tüketimim 1az daha fazla olabilir çünkü sirkülasyon pompası, kombi kapandıktan sonra 15dk. daha çalışmaya set edilmiş durumuda.

Bence çok makul tüketim değerine sahip. Tabi OT ile birlikte kullanılması durumunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 19 Ekim 2019; 14:3:5 >

• Hocam teşekkürler bilgilendirmeler için.
    Migo almaya karar verdim, montajdan sonra, özellikle kalorifer yakmaya başladıktan sonra, parametre denemeleri için de destek vereceğinizi düşünerek, iyi günler diliyorum.

Bu mesaj silindi.
    Kesinlikle %100 haklısın. İzolasyon olmadan insanlar OT'dan mucizeler beklemekteler. Olmazsa olmaz tek şart İZOLASYON.

Her zaman dediğim gibi izolasyonsuz 1 konutta NASA'nın geliştirdiği OT kullansan dahi istenen verim ve tasarrufun sağlanması mümkün değil ama insanlar da ne yapsınlar mecburen 1 şeyden medet ummaya çalışıyorlar.

Örneğin ben daha önce izolasyonsuz 1 sitede yaşamaktaydım ve kendi imkanlarım ile izolasyon yapamadığımdan mecburen çözüm arayışına gidiliyor.

Hocam teşekkürler bilgilendirmeler için.
    Migo almaya karar verdim, montajdan sonra, özellikle kalorifer yakmaya başladıktan sonra, parametre denemeleri için de destek vereceğinizi düşünerek, iyi günler diliyorum.
    MiGo'yu internet üzerinden en uygun fiyat veren yerden satın alabilirsin ancak kurulumunu mutlaka DD Yetkili Servisine yaptır ki Garanti kapsamında olsun. Aksi halde ileride cihaz ile yaşadığın sorunlarda DD hiç 1 sorumluluk üstlenmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 21 Ekim 2019; 12:36:7 >
  • Merhaba arkadaşlar benim kombim eca proteus premix. Kiracıyım ve kombi balkonda olduğu için kablosuz oda termostatı takmak istedim. Kablosuz olmuşken akıllı olsun dedim. Acaba bu migo benim kombiye uyumlu olur mu ve çalışma hassasiyeti nedir? Kullanan arkadaşlar memnun mudur kopma falan oluyor mu? Uygulaması vs kullanışlı mı?

Orijinalden alıntı: zaladin

Merhaba arkadaşlar benim kombim eca proteus premix. Kiracıyım ve kombi balkonda olduğu için kablosuz oda termostatı takmak istedim. Kablosuz olmuşken akıllı olsun dedim. Acaba bu migo benim kombiye uyumlu olur mu ve çalışma hassasiyeti nedir? Kullanan arkadaşlar memnun mudur kopma falan oluyor mu? Uygulaması vs kullanışlı mı?
    Merhabalar,

MiGo, e-bus kartı ile görüşerek çalışmaktadır. ECA ile uyumlu olup olmayacağı konusunda 1 bilgiye sahip değilim.

Sorunuzu aşağıdaki konu başlığı altında paylaşırsanız belki size yardımcı olabilecek 1 arkadaş çıkabilir.
    Teşekkürler,

https://forum.donanimhaber.com/oda-termostati-secimi--68008791#68008791

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 22 Ekim 2019; 9:16:33 >

• Teşekkürler

Bu konuda tartışalım, benim yanlışım var ise lütfen düzelt. (22,1C'den 22C'ye düştükten 30dk.sonra devreye girmiyor.)
    En Düşük Isıtma Süresi konusunda haklısın, hem fikirim. Süreyi artırdıkça, Nitromix'in tepki süresi de artacak.
    Şuanda MiGo +2dk.

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

Bu mesaj silindi.
    Merhaba kardeş,

Benim de ilk tercihim Netatmo idi ve ben de yakından takip etmekteydim, halen de ediyorum, (Belki yapılan 1 iyileştirme MiGo'ya da yansır diye...) ancak sadece ve sadece Modülasyon özelliği nedeni ile MiGo'yu tercih ettim.

Öğrenme konusunda OT, kış sezonu içerisinde aktif edilip öğrenmesinin sağlanması konusunda tamamen sana katılıyorum. Hangi marka ve model olursa olsun "Öğrenme Modlu" tüm OT, kış sezonu içerisinde aktif edilip öğrenmesinin sağlanması gerektiğini ben de seninle birlikte savunmaktayım. Aksi halde kış sezonu dışında aktif edilip kurulan öğrenme modlu OT, kurulu bulunan konutun ısı yalıtımını öğrenmesi ve gerçek anlamda tam performanslı çalışması gecikecek ve kış sezon başlangıcında hatalı çalışıp, ısı konforunu olumsuz etkileyeceğini düşünmekteyim.

Demirdöküm tarafından MiGo'ya verilmeyen destek için de, MiGo'nun yazılımındaki yetersizlik için de, tamamen sizinle aynı fikirdeyim. Bu tamamen Demirdöküm'ün AYIBI...

DHS konusuna gelince;

Ben de Netatmo konusunda bahsettiğim gibi 10 yıl süresince Demirdöküm Kalisto'da DHS kullandığım için kazan yanma ısı parametrelerini değiştirme gibi 1 şansım olmadı.
    Dolayısı ile 10C ve üstü havalarda evi ASLA ısıtamıyorduk.
    Ben de çareyi DHS ile Kombiye gelen kabloyu 1 switchte sonlandırdım.
    Dolayısı ile istediğim zaman DHS devreye alıp, istediğim zaman devreden çıkartıyordum.
    Özellikle kış başlangıç ve kış sonu dönemlerinde evi ısıtabilmek için DHS devre dışı bırakıyordum. Başka türlü evi ısıtma şansım asla olmadı çünkü Demirdöküm Kalisto'da, Nitromix'deki gibi kazan ve diğer parametreleri değiştirme şansım hiç yoktu.

Kombiyi Nitromix ile değiştirirken girdiğim OT arayışımda beni hep bu konu tedirgin etmiştir. Netatmo ve MiGo arasında çok gittim, geldim ama tercihimi MiGo'dan kullandım ancak 10 yıldır her kış sezon başlangıcı ve kış sezon sonu, 10C ve üzeri dış hava ısılarında yaşadığımız evi ısıtamama sorununu MiGo ile ASLA ve ASLA yaşamadım. Dış ortamın en ılıman olduğu günlerde bile en düşük kazan ısısında aşağıda görüldüğü gibi HİÇ ama HİÇ sorun olmadan evi ısıtabiliyorum.

Kalisto kombi kullandığım dönem ile Nitromix kullandığım dönem arasındaki tek fark, mevcutta 8m. radyatör olan tesisatıma ilave 5m. radyatör daha ilave ederek tesisat uzunluğumu 8m.den 13m.ye çıkartmam olmuştur.

Hatta ve hatta daha somut 1 örnek vermem gerekir ise;

Kalisto+DHS+OT devrinde tükettiğim ve ödediğim doğalgaz faturam, Nitromix+MiGo devrinde %45'e varan oranlarda düşüş göstermiştir.

OCAK'17 Dönemi günlük 21m3 olan tüketimim OCAK'18 Dönemi 9,9m3 düşmüştür.

ŞUBAT'17 Dönemi günlük 11m3 olan tüketimim ŞUBAT'18 Dönemi 9,2m3 düşmüştür.

Elbetteki bahsedilen dönemlerdeki hava şartları 1 re 1 aynı şartları içermeyebilir ancak sizler ile paylaşamadığım diğer ay tüketimlerini de gözönünde bulundurarak 2017 ile 2018 dönemi tüketimde gözle görülür bir düşüş ve konforda da 1 o kadar artış elde ettim.

Sizin yaşadığınız sorun, tesisatınızın durumunu bilemediğim için tamamen tahmin ederek belirtiyorum ki, SET+5 parametresine sık gelmeniz ki bu da tesisat uzunluğu ve büyüklüğünün yetersiz olması ile ilgili olabilir diye tahmin edip düşünmekteyim. Yanılıyor da olabilirim.

Ama şu 1 gerçekki, MiGo benim tesisatta %100 başarılı şekilde iş çıkartmakta.
    İşte bu yüzden bu sezon ne Nitromix'e, ne de MiGo'ya hiç 1 şekilde müdahale edip dokunmayacağım.

Umarım sizler de istediğiniz tasarruf ve önemlisi ısı konforunuzu Netatmo ile yakalayabilirsiniz.

Hepinize, MiGo konusunda emeği geçen, buradan paylaşımda bulunup destek olan, Demirdöküm'ün Mühendislerinin yüzünü kızartan tüm arkadaşlarıma hayırlı, huzurlu, sağlık ve sıhhatli, sorunsuz, ısı konforlu Kış Sezonu diliyorum.

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 1 Kasım 2019; 11:18:35 >

• Yeni demirdöküm nitromix aldim oda termostati onerirmisiniz ev müstakil yaşlı insan kullanicagindan dolayı kombiyi ayarlayamaz diye oda termostati düşünüyoruz

Orijinalden alıntı: Selahattin2626

Yeni demirdöküm nitromix aldim oda termostati onerirmisiniz ev müstakil yaşlı insan kullanicagindan dolayı kombiyi ayarlayamaz diye oda termostati düşünüyoruz
    Merhabalar,

Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanısınız inşALLAH.

Formu okuma fırsatınız olmuştur umarım. Görüldüğü üzere gerçek tasarruf, verim ve performans, öncelikle %100 yalıtım olma zorunluluğunu getiriyor. Ancak sizin öncelikli hedefiniz yaşlı insanın konforu ve rahatı ise evet düşünülebilir. (İyi 1 verim için evde internet olmak zorunda)

Mağdem Nitromix'i yeni aldınız ek garanti de yaptırmayı lütfen düşünün. En azından 2 yıllık, yılda 1 bakımlı ek garanti.(Ek Garanti ile ilgili yazılarımda detaylı bilgilendirme yaptım.)

İleride oluşabilecek arıza ve sorunlarda en azından bu kadar işinizin arasında 1 de kombi arızası için vakit harcamaz, kafanız, gönlünüz rahat uyursunuz.

• Yaklaşık 10 metre petek ve 2 havlupan var maddi durumlardan dolayi şuan yalıtım yaptiramadik ev eski ve müstakil olduğu icin oda termostatıni uygun olur mu önermeyenlerde var sizin düşünceleriniz nedir
    Kışın bazen kullanılmaması durumunda peteklere mavi renginde antifiriz atılması öneriliyor

Orijinalden alıntı: Selahattin2626

Yaklaşık 10 metre petek ve 2 havlupan var maddi durumlardan dolayi şuan yalıtım yaptiramadik ev eski ve müstakil olduğu icin oda termostatıni uygun olur mu önermeyenlerde var sizin düşünceleriniz nedir
    Kışın bazen kullanılmaması durumunda peteklere mavi renginde antifiriz atılması öneriliyor
    Tesisatınız da sorunsuz düzgün yapılmış ise Nitromix+MiGo uygun olur ancak binanızın yalıtımsız olması gaz tüketiminizi ve ısı konforunu etkileyen önemli etkenlerden 1ri.
    Ancak yine de MiGo, aklınız evde yaşayan yaşlı insanlarda kalmadan evi ısıtmanıza ve ısınan evi sabit ısıda tutmanıza yardımcı olacaktır.

Tesisatınıza ne renk olursa olsun kesinlikle ve kesinlikle kimsayal sokup dertsiz başınızı derde sokmayın.

Vaktiniz var ise lütfen aşağıdaki konumu da okumanızı tavsiye ederim.

Teşekkürler,

https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-petek-tesisat-temizligi-bakimi-ve-onarimi-hk--128545288#128545288

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 1 Kasım 2019; 15:45:30 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.