Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.765
Cevap
52
Favori
212.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tornadosi

Aynı sorun bende de var. Erelax kullanıyorum internet sorunum yok bağlantıyı birçok kez yeniden kurdum. Ama sınırlı senkronizyon uyarısı veriyor. Ayrıca iç kontrol üniteside iç sıcaklığı doğru ölçmüyor gibi. Versiyon değişikliği mi yaptılar acaba dedim ama hala eski versiyon duruyor telefonda. Başka bu tür sorun yaşayan var mı acaba?

Doğrudur, ben de özellikle bu hafta içi, internetimde hiç 1 problem olmamasına rağmen Server ile bağlantı kurulamamaktadır mesajı verdi.

@espanyol55

• BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam, sıkıntı 23:00 te ayar kısması gerekirken çalışmayı kesmedi. Mecbur kombiden kapattım, yarın bi daha kurcalarım artıök, başka sıkıntı olmasın da

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar migo uygulamasında böyle bir seçenek mevcut hangisini seçmelim Birde ikinci resimde ısı eğrisi var 0.2 den 4 kadar hangisini seçmeliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 61_soner_61

Arkadaşlar migo uygulamasında böyle bir seçenek mevcut hangisini seçmelim Birde ikinci resimde ısı eğrisi var 0.2 den 4 kadar hangisini seçmeliyim

Merhaba kardeş,

MiGo LiNe ile lgili burada şuanda kimsenin 1bilgisi ve tecrübesi olduğunu zannetmiyorum.

Ben şahsen yetkili servisten destek almanı önereceğim.

Buradan tahmin ile sana 1kaç öneride blunabilirdim ama seni yanıltmış olabilirim.

Teşekkürler,

• Migoyla boşuna yere cebellestik modülasyon yapacaz diye. Sette tutmak için yüksek kazan da yakmıyor, gerektiği kadarini ayarlıyor. Bı nevi modülasyon yapıyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neduda -- 21 Kasım 2020; 8:31:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61_soner_61

Arkadaşlar migo uygulamasında böyle bir seçenek mevcut hangisini seçmelim Birde ikinci resimde ısı eğrisi var 0.2 den 4 kadar hangisini seçmeliyim

Bu sistem konfor değerleri ayarına girmek için şifre soruyor uygulama oturum açtığımız şifre içi yanlış diyor hangi şifreyle açılıyor bu kısım bir türlü çözemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: neduda

Migoyla boşuna yere cebellestik modülasyon yapacaz diye. Sette tutmak için yüksek kazan da yakmıyor, gerektiği kadarini ayarlıyor. Bı nevi modülasyon yapıyor bence.

Haklısın kardeş, geçen sezon Vaillant Genel Müdürlüğünden gelen Çetin Bey, hepimizin kafasını d17:1 ile altüst etti.

d17:1 ile Nitromix+MiGo, asla yüksek kazan ısısına çıkmıyor sürekli çabuk ve hızlı modülasyon için düşük kazan ısısında yanmaya çalştığından SET değere erişmede sorun yaşamakta.

Bu sezon başı tekrar d17:0 ve sabit ısıtma 1.7 eğrisi ile tekrar eski ısı konforumu yakalamış durumdayım.

Modülasyon elbette yapıyor. İlk 10dk. kadar yüksek kazan ısısında yakarak başlıyor ve dönüş su ısısı yükseldikçe kazan ısısını düşürmeden, yüksek kazan ısısı ile modülasyonu artırarak 1 alev boyunda çalışmaya devam ederek SET değerine ulaşmaktadır.

Burada önemli olan +5 / -8 prosedürüne sık yakalanmamak, bu da kullanıcıların tesisatlarının uzunluğu, büyüklüğü ile alakalı ki ben, +5 / -8 prosedürüne tesisatımın uzun ve büyüklüğünden dolayı sık yakalanmıyorum ama tesisatı yeterli olmayan kullanıcılar +5 / -8 prosedürüne sık yakalanarak SET değerine erişimde sorun yaşayacaklardır.

Bildiğiniz gibi evde Nitromix'e bağlı farklı odalarda 3 ana kollektör ve bunlara bağlı 13m. rayatör bulunmaktadır. 3 adet bayopan, havlupan hariç.

Geçen sezon dışında kalan diğer sezonlarda olduğu gibi evimi yine eskisi gibi, her 60dk.da 1C artırarak SET değerine gelmete ve konfor ısımı korumaktayım.

Dış ısı 15C iken bile 45C kazan ısısı ile ev ısısını 60dk.da 1C yükseltebliyorum.

d17:1 ile 15C iken 30C ve altı kazan ısısı ile çalıştığından değil SET'e uaşmak ev ısısnı 1C yükseltmek yalaşık 3 saat sürmekteydi.

d17:1 ile asla bu grafiği yakalamak 1 yana yanına bile yaklaşması mümkün değil.

Evinizin ısıl ataleti gayet iyi olduğundan NETATMO çok başarılı iş çkartmış.

Bende ise, SET değerine düştükten 2dk. sonra Nitromix devreye girdiğinden, dış hava ısısına bağlı olarak 2dk.da ev ısısı 0.1C düşmektedir bu da benim grafikte zaman zaman -0.2C ile +2C arasında dalgalanmaya neden olmaktadır ki bu benim açımdan kabul edilebilir 1 değer.

Yakıt tüketimim ise; şimdilik, dış hava ısı durumuna ve yakma süreme bağlı olarak 4m3 ile 7m3 arasında değişmektedir.

Aşağıda, 20C gece modundan, 22C gündüz konfor ısısına 60dk.da 1C artarak geldiği görülmektedir.

İlerleyen günlerde havaların daha soğuması ile @kayıboyu11 arkadaşın mantığına yakın 1taktik ile gece modu ısısı ile gündüz konfor ısısı arasınaki ısı farkını da kapatacağım ki, sabah konfor ısısına erişim daha kısa sürede gerçekleşsin.

Aslında geçen sezondan önce @kayıboyu11 arkadaşın mantığını ve önerisi ile 1 hafta evi sabit ısıda tutmayı kullandım. İnanın yakıt tüketiminde hiç 1değişiklik olmuyor. Ama biz ailecek tercih etmedik, bu tamamen kullanıcıların tercih meselesidir ama bu yazılarımızı okuyanlar şunu bilsin ki, kombiyi gece kapamak veya ısıyı düşürme tasarruf sağlamıyor.

Bu öneriyi verdiği için tekrar @kayıboyu11 kardeşe çok teşekkürler.

Herkese sağlıklı kışlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 21 Kasım 2020; 14:21:13 >

• neduda N kullanıcısına yanıt
    Vay anasina sende ha hocam. Saman altindan su yurutmussun haberimiz yok.hic beklemiyordum acikcasi senden

• Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Aynen aynen. Baktım bu migodan adam olmayacak. Tavsiye üzerine termostat değişimi yaptım ve sonuç grafikte.

• neduda N kullanıcısına yanıt
    Hayirlisi olsun,10 numara

• kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Sende soylemedin hocam aldi diye, guncelleme ile ne sorun olusmustu

• Arkadaşlar merhaba, dd atromix kombi ile beraber migo o.t. kullanıyorum, yıllardır merkezi ısınma sistemli evdeydim ilk defa kombi kullanıyorum, 20 gündür kullanıyorum konfor üst seviyede herşeyden şuan için çok memnunum ama grafikte görüleceği gibi kombi ayarladığım derecenin -0.1 altına düştüğünde çalışmaya başlıyor bir süre çalıştıktan sonra dereceyi +0.1 ya da +0.2 yapıyor ve kapanıyor, -0.1 olması 1,5 - 2 saat sürüyor, bu sürede radyatörler soğumuş oluyor, soğuyan sistemi tekrar ısıtmak fazla yakıt harcar diye düşünüyorum , migo üzerinden suyu soğutmadan belli aralıklarla en düşük ayarda çalış gibi bir komut verebiliyormuyuz , bilen arkadaşların yanıtlamasını rica ederim, teşekkürler .

• Bazen telefondan evde kimse yok olarak ayarlayıp bir süre sonra uygulamayı açtığımda benim yaptığım ayar değişmiş ekran kırmızı olarak geliyor bu nedendir.

• selamün aleyküm arkadaşlar , konuyu okuyunca migo değilde exacontrol e almaya karar verdim ve siparişimi verdim ürün kargoda. Şimdi ürün gelince kendimiz montajını yapabiliyormuyuz, yaparsak servis cihazınınz garanti dışı der mi? servis takarsa ücretli mi takıyor? birde montaj ile ilgili yardımcı olabilecek varmı? resimli anlatan bir mesaj göremedim. teşekkürler.

• Merhaba, sanırım MiGo m bozuldu. Geçen gün de yazmıştım, hala düzen almadı sürekli kopuyor, kaç defa sıfırladım, problem düzelmedi. Geçen sene almıştım, garantisi devam ediyor, servis işlemi nasıl yapabiliriz, var mı daha önce sorun yaşayan

• buldozer85 B kullanıcısına yanıt
    Bu tur hareketler normal hareketler migo icin. Ben alismistim zamaninda sizde alisin ki bunlar coook kucuk sorunlar.

• buldozer85 B kullanıcısına yanıt
    Exa control e alaydin tam istedigin gibi calisacak ti her daim petek sicak. Migo bundan daha iyi calismaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknoline2002

Exa control e alaydin tam istedigin gibi calisacak ti her daim petek sicak. Migo bundan daha iyi calismaz

Peki bunun kablosuz olanı var mı, kablo çekemem .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 24 Kasım 2020; 9:49:6 >
  • @Teknoline2002 üstadım exacontrol e nin montajıyla ilgili yardımcı olabilir misin

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.