Şimdi Ara

Demin Tüm Hayallerim Yıkıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • TR'de okuyacam kıçı kırık üniversitenin yine aynı nitelikte hazırlığına
    dandik hocalara ve kalma+harçlık+yol dolandırıcılığına ve kapital istanbul
    gerizekalılığına 45 milyara yakın para gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuckyDown

Martnisan Muse arkadaşım başta olmak üzere diğer arkadaşlarada teşekkürümü sunuyorum konu ilgisine.Başım o kadar çok ağrıyor ki şu an.Gidip biraz uzansam iyi olacak.Yarın konuya bakıcam tekrardan.İyi geceler diliyorum herkese..

durumuna üzüldüm çünkü bu zamanımızda birçok gencimize olan bir durum fakat pardon ama senin baban bildiğin YOBAZ !! yani bunu bil... aynu durumlara düşen birçok arkadaşım var mesela çocuk üniversiteyi kazandı fakat hala anası babası sen okumassın diyor üstüne üstlük bu aile daha 8 e yeni geçmiş kızın bütün dershane paralarını 6 dan itibaren karşılayıp bu çocuğa hayır senin para neyine diyor peki bu küçük kız ne yapıyor abim benden daha çok paramı alıcak hayır olmaz anne izin verme almasın diyor benim böyle bir kardeşim olsa bıçaklar cesedini çöpe felan atardım senin durumun farklı biliyorum hatta bayağı farklı ama bu dünyada özelliklede Türkiye gibi cahil ülkelerde adillik kavramı yok maalesefki bu bütün gençlerimizin sorunu senin yapman gereken geleceğinde iyi bir baba olman ve çocuklarına eşit davranıp sözünü tutman ve tutamayacağın sözü vermemen eğer bunu yapabilirsen işte bugün yaşadığın olayı döktüğün gözyaşlarını ve duyduğun üzüntüyü senin çocukların çekmeyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just Silence -- 22 Eylül 2010; 22:53:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LuckyDown

Hayalini kurduğum yurtdışı üniversite hayatından bahsediyorum.3 Gün önce ne yapıp edip okutucam oğlum senin isteğini diyen adam bugün durumum yok burslu kazan devlet neler veriyor diyor %100 Bursun yurtdışında imkan olmadığını anlatamıyorum da cahil insana..Babam sözünde durmayan bir insan olarak hafızamda yer alırdı beni yanıltmadı.Bu sene farklı olacak diyerek odamın her köşesine ders notları asmıştım yurtdışını kazanıcam diyerek demin onları söktüm.Haftalarca araştırdığım broşürleri de demin çöpe attım.Dershaneye okula her derse bu sene ayrı bir heyecanla ayrı bir hevesle koşarak giden ben yarın ne yapıcak bilmiyorum.Akrabalarınız ne kadar zengin olursa olsun herkes kendine bu dünyada.Yeterli param olmadığı için bu hayallerime çoğu türk genci gibi ulaşamıyorum.Hayallerim yıkıldı diyemi ağlıyorum yoksa sinirden mi onu da bilemiyorum.Derdimi anlatıcak sizi gördüm konu dışı.İster bir şeyler yazın ister yazmayın.Sadece yazdım..

liseden mezun oldugumdan beri çalışıyorum bi şekilde iyi ya da kötü.
    eve yardımım dokunuyor.
    mugla ingilizce inşaat kazanmıştım hazırlıgı okudum sonra 1.sınıfta okulu bıraktım.kendi paramla az bucuk pederin yolladıgı harclıklarla dersaneye kaydoldum.ve sana yemin ederim dersaneye para gecebilmek için 2 gün aç kaldıgım oldu.sonunda iü yü kazandım.
    çünkü babam emekli olacaktı ve eve giren para yarıya düşecekti ve bana cok net bi şekilde ''oglum sana emekli olunca para yollayamam cok fazla'' demişti.dolayısıyla benim farklı bi şehirde okumam imkansızdı.
    iü'deyim şu an.
    bütün sene okula toplasan 10 kez anca gitmişimdir ama buna ragmen 2.6 ortalama yaptım.eger ki cebimde harclıgım olsaydı ve çalışmak durumunda kalmasaydım cok büyük ihtimal çap yapmış olucaktım.(çap ı üniversiteye başladıgında ögreneceksin)
    ve şu anda da sacma sapan bişi yüzünden çalıştıgım yerden ayrıldım ve şimdi köpek gibi iş arıyorum.
    hayat benim için ''önce karnını doyurabilme.sonra okulu bitirebilme'' demek.

lafım sana degil lütfen üstüne alınma.üniversiteye gidince görüceksin bazı tipler vardır babası cebine bi ton para koyar ama adam 1.8 ortalamnın altında kalmıştır yani sınıfta kalmıştır.
    bu adamın yapması gereken tek şey okula gidip kıytırık 2 tane dersi gecmek.
    ben bi yandan calışıyorum(yukarıda iş aradıgım yazıo.burda çalışıyorum yazıo.bi tutarsızlık yok.fuarlarda ingilizce cevirmenlik yapıyorum ama düzenli bi iş olmadıgı için iş arıyorum).bi yandan gercekten hayatımın en mükemmel kadınıyla birlikteyim ve bu birlikteligi sürdürmeye çalışıyorum.

yazdıklarımın özeti şu.
    hayatın boyunca senin hayatından cok cok daha iyi hayat süren insanlar göreceksin.ama parayla ama zekayla.
    ve cok daha kötü hayat süren insanlar da göreceksin.buna alıştır kendini.
    sana abi tavsiyesi.sadece elinde ki imkanları en iyi şekilde kullanmaya bak.yurtdışında tahminen harvırdda okumayacaktın.onun yerine burda adam gibi bi okul kazan.
    eger illa yurtdışına cıkmak istiosan önce erasmus yapar cıkarsın.
    sonra work and travel yapar cıkarsın.
    sonra da yüksek lisansa cıkarsın.
    yani tek derdin olsun yurt dışında üniversite okuyamamak.daha neler görüceksin sen neler

• Şişik gözlerle okula gitmişim farkında değilim kaçta yattın sen diye sordu herkes üzüntüden olduğu belli ama işte..Her neyse cevap yazan arkadaşlar var teşekkürlerimi sunuyorum.Okuldan yeni geldim.

@KRATOS

Anlamış değilim.Bir şey alsa sana bunu aldım şunu yaptım diyor.PS3 aldı baban hangi baba alır diyor annem.Laptopunu alıverdi yok o nu yok bunu diyor.3 Gün önce manevi destek veriyor ARKANDAYIM OĞLUM BEN SANA INANIYORUM SENDE O AZİM VAR BASARICAKSIN INSALLAH diyor ve sonra dün OKUTCAK PARAM YOK YURTDISINDA BURDA KAZAN İSTE ADAM AKILLI BİR YERİ diyor ve sonra oynadığı iddaa maçlarını ntvspordan takip ediyor..Madem böyle yapıcaktın niye ümit veriyorsun ? Hep yaptığı şey aslında ama neyse.

@ lev@

Lise 2ym şu an.Ben yaşıtlarım burda üniversiteye başladığında bende orda başlamak istiyorum.Ondna dolayı geç olmadan işlemleri tamamlamak istiyorum.Lise 3 sonunda girilcek olan TOEFL sınavları oluyor.Ondan dolayı geç kalmamak istiyordum ama toptan kül oldu.Para konusunda dişimden tırnağımdan harçlıklarımdan arttırdığım 500 liram var.O da anca yurtdısındaki üniversite kitap paraları eder sanırım

@Tricked

Çalışacağım ama ben çalışırken ne için çalıştığımı biliiyordum.''Amerika veya İngiltere de üniversite okumak için ve orda bilişim sektöründe bir yer edinmek için'' Orda okuyup iş bulsam her ay bana harcadıkları paraları için maaşımın yarısını bile gönderbilirdim..

@onlyone

Yok zengin değiliz.Aylık normal bir gelirimiz var çok şükür.Ama bana dediği ''BABA BEN BUNU KAFAYA KOYDUM COK CIDDIYIM'' dediğimde ''TAMAM OĞLUM ARKANDAYIM HER ZAMAN MADDI MANEVI NE ICIN VARIM BEN GEREKİRSE ARABAMI SATARIM OKUTURUM'' diyip ümitlendirip ertesi gün ''OKUTCAK DURUMUM YOK %100 BURS KAZAN KAZANAN NASIL KAZANIYOR'' demesi beni çıldırttı ve yıldırdı..
    @Just Silence

Kişiliği bu yönde sanırım verdiği sözü ertesi gün unutan bir yapıda.Vaat ettiği manevi desteği de.Dün geceki göz yaşlarımı unutmuyacağım çünkü ilk defa eğitim için göz yaşı döktüm.Ben çocuğuma yapamıyacağım sözleri vermeyeceğime kendime ilke edineceğim ilerde dediği gibi.

@ange dechu

Ben okuyup çalışmayada razıyım orda.Bir cafe olur restaurant olur.Bu sene herşey farklı olucak benim için diyerek başladım seneye gayet de güzel gidiyordu ama tüm şevkim o kadar kırıldı ki anlatamam.Dediğim gibi derste kaç dakika kaldı diye her ders sorar oldum.Bir kaç cümle-seni yıkan cümleler- insanın hayatını bir anda tüm yaşama zevkini şevkini elinden alabiliyor bu çok kötü bir durum.Bizim okula arabayla gelip giden bile var lise 4 lerden.Aynı senin gibi düşünüyorum.

• her işte bir hayır vardır. çalışmaya devam mükafatını göreceksin. sadece çalış
  • Baban ne iş yapıyor genç ne kazanıyor yurt dışına gönderme işi öyle kolay değil eğer durumlar sakatsa sende buna alınganlık yapma aileni üzme herşeyde bir hayr var Cennet Vatanım zaten yurt dışından güzel ama dil öğrenme açısından yurt dışına gitmen şart umarım yurt dışında okuyamasanda okuldan sonra bir kursa felan gidersin üzme kendini
  • @maknc

Aslında onlarada muhtaç olmadan geri ödemeli eğitim kredileri nasıl olur diye ciddi ciddi düşünmeye başladım
  • Ben de Lise 3'üm ve senin gibi tutulmayan bir sözden dolayı çok ağır yara aldım. Kısaca hayattan ilk tokadı desem yeridir. Ama şu an hem İngilizce hem Fransızca eğitim görüyorum ( okulda tabii ki ). Ve İsviçre'ye gidip hayatımı rayına oturtucağım. Oturtmak istiyorum demiyorum çünkü bu inanmayanların sözüdür. Sen babana fazla takılma aslında herşey senin elinde. Mamal okumuyorum ciddi olarak söylüyorum dershane mi de kendim kazanacağım Bu seneden itibaren de hem derse hem de öss'ye fazlaca vakit ayırıyorum. Özellikle kız arkadaş,cafe,sinema falan olabildiğine takılmamaya çalışıyorum. Çok canım sıkıldığında ara verip müziğimi dinliyorum. Müzik eğitimi de alacağım hayırlısıyla ( Zengin değiliz Yazın çalıştım onun parasıdır başka tarafa çekilmesin ). Hayalimin ve hayatımın grubuna girmek için daha da çok çalışacağım ama ister 30 ister 50 yaşında olayım o grupta çalacağım ve en büyük hayalim gerçek olacak. Kısacası bu bir maraton ama 1-2 senede koşulacak bir maraton değil çalış daha fazla çalış dibini görene kadar en iyisi olana kadar çalış. Sadece 1 yaş büyük olmama rağmen ister abi ister kardeş tavsiyesi olarak algıla ama asla ama asla hayallerini bırakma. Çünkü onlardan başka seni hayata sıkı sıkı bağlayan başka birşey yok. Her gün kendimi o grupta çalarken hayal ediyorum uzaklaşıyorum ve gülümsüyorum sen de düşün ve gülümse.
    Artık ağlamayı bırak ve hayallerine ulaşmaya başla !

Geliyorum EvaneScence !!

• @Evane Scence

Umarım sen hayallerini gerçekleştirirsin.Her şey elimde biliyorum ama para olmayınca nereye kadar elimde 4 yıl eğitim cart curt 100.000 USD ye mal olur bana ve ben bankadaki biriktirdiğim 500 liradan bahsediyorum daha Paran olmayınca böyle konularda kitlenip kalıyorsun onu anladım..
  • allah kolaylık versin kardeşim yurt dışında üniverste bize rüyaaa hatta rüyamda bilene görmedim
  • Birebir olmasa da benzer durum bende de var. Önce gaza getiriyorlar. Sonra hadi yapayım deyince "dur hele bi" diyorlar. Ne iştir anlamadım.
  • yurt dışında üniversite okumak çok büyük bir avantaj ve deneyim olurdu.üniversitede gerekli azmi gösterip 3 üstü ortalama tutturabilirsen yüksek lisans için yurtdışına çıkabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MartNisan

hocam açıkcası durumuna çok üzüldüm. insanın hayallerini bir kenara atması çok kötü, hele de beş para etmez bir şerefsiz yüzünden çok acı birşey. ben senin yerinde olsam çok çalışır ve yüzde yüz burslu bir yer kazanmaya bakardım . Sonra da kazandı kağıdını yüzüne kıvırıp atarsın. Sen yine de hayallerini yıkmamış ol sadece bir süre için rafa kaldırmış gibi davran. moralini sağlam tut.

babası lan o
  • fransaya gitmeyi mi düşünüyodun
  • Benim babam bana okul harçlığı bile vermiyor dostum, seninki 30 milyar yıllık okula vermemiş çok mu? Özel okulda burslu okuyorum, aylık 200TL para veriyor annem sağolsun, onun da içinde yol parası var, 55TL gidiyor. Geri kalana bir ay yemek yemeye çalışıyorum. Burs alacak yer yok, bilmiyorum.

Eve geliyorum baba nerde? Kahvede sürtüyor. Eve bi geliyor saat 10, geçiyor televizyonun karşısına domuz gibi çekirdek yiyor. Okula başlarken benden para bekleme dedi, neden dedim babam değil misin? Bana ne dese iyi biliyor musun? Dedi ki bana mı okuyorsun?

Şimdi ben de neyin hayalini kuruyorum dostum biliyor musun? Üniversitem benim 2 yıllık ingilizce çevirmenlik, mezun olunca bir büroya başvurup iş almak, para kazanınca bana dicek ki biraz para ver, borçlarımızı kapatalım. 15 yıldır istanbuldayız, ne bir evimiz var, ne bir arabamız, ne de bankada 10 TL paramız var. Bana böyle para ver deyince ben de o zaman kendimi hazırlayacağım ve diyeceğim ki sana mı okudum ben 3 sene? Senden para aldım mı? Bana oğlum neyin var diye sordun mu diyeceğim. Daha sonra kavga edeceğiz ve ben bavulumu toplayıp İzmir'e gideceğim. İzmirde biraz kaldıktan sonra (dedemler halamlar orada) bürolara başvurup evden çeviriler yapacağım. Kazandığım parayla az da olsa eve katkı sağlarım, izmir ucuz yer zaten. Daha sonra hayırlısıyla 2. üniversiteye gideceğim ve farklı dilde uzmanlaşacağım. Bu istediklerimi düşünerek motive oluyorum, yeri gelince sen de benim gibi yaparsın.

• Milletin ne sıkıntısı varmış ya. Allah yardımcınız olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emretemelkuran

TR'de okuyacam kıçı kırık üniversitenin yine aynı nitelikte hazırlığına
    dandik hocalara ve kalma+harçlık+yol dolandırıcılığına ve kapital istanbul
    gerizekalılığına 45 milyara yakın para gidiyor.

Bunu not etmeliyim.
  • boşver panpa babalar böyledir takma kafana inşallah hayalini gerçekleştirirsin devlet bursunu dene bi geri kalanınıda part time çalışarak halledebilirsin belki
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.