Şimdi Ara

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@ (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.112
Cevap
5
Favori
179.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar merhaba benım bıos a12. keske a12 yı yuklemeseydım ondan sonra bır haller oldu makıneye windows player a felan. eskısı a10 veya a09 du tam hatırlamıyorum. bır oncekı bıosa nasıl gerı dondururuz makıneyı bılgısı olan varmı. bır de bu aralar ,Sorun Olay Adı: AppHangB1, Sorun Olay Adı: APPCRASH bu sorunları fazla vermeye basladı nedenı ne olabılır.tesekkurler
  • @cimmy Hocam eski biosa geri dönmek kolay normal yeni biosu nasıl yüklüyosan aynen bu seferde a09 yükliyceksin bi fark yok. Hatalara gelince bunları birz açarsan güzel olur bluescreenmi alıyıyosun yoksa başk tür bi hatamı. Mesel ben Test driver unlimeted oynarken crashdump diye bi bluescren alıyodum yarım saat falan geçince sonradan kaspersky dan dolayı olduğunu anladım kaspersi kapatıp oyuna girince hiç bişi olmuyo mesala

Bu arada ekran fiyalarını öğrendim ve çok pis saydırdım. Harbiden fena üzüldüm bilmiyodum ama o zaman en üst 1440x900 var sanıyodum bilseydim mutlaka 1920x1200 alırdım ekranım satılıktır haberiniz olsun eğer talibi çıkarsa haber versin hemen delli arayıp yeni ekranın siparişini vericem ekan gelincede isteyen kişiye bu ekranı göndericem. :D 100$ dan satarım benim ekranı

1280x800 - Standard
    1440x900 - $150
    1920x1200 - $200

• Bu arada Gag dediğim boot logerida denedim bu loger rmbr.exe ile tuslrın haclenmesine musade ediyor o açıdan güzel ancak ne yaptıysam xp ile vistanınfarklı tuslar vasıtası ile açılmasını sağlıyamadım çünkü her işletim sisteminin kendi bölümüneayrı ntldrler yüklenmiyo sadece birincil atanan bölüme yükleniyo ve vista ile xp yi başlatmak için mutlaka vistanın mbr sini kullanıyosunuz onda xp yi aktif etmenin en kolay yolu easyBCD denen proram. Tabi bununla bu işi yaptığınızda rmbr.exe ile tusları hacleme işi yemiyo powera basınca yine iki menü ile karşılaşılıyor md tusuna basınca boş ekran ile muhattao oluyosunuz donuyo veya ntldr bekleniyo diyo öyle kalıyo şimdilik xp ile vistanın farklı tuslarla açılması olayı suya düştü bana öyle geliyoki bu işin tek ilacı yine mac os ama buda kafadan bi 7 gb yeri sırf darwinbootu kullanabilmek için feda etmek anlamına geliyor çünkü darwin boot kuruluyken (yani farklı bölümlere önce vista ve xp kurup sonra mac os leopard kurunca) vista ve xp darwinbootla açılabiliyo dolayısıla md tusuda haclenebildiğnden xp md ile vista powerla açılabiliyo ancak bu durum haybeye 7 gbye mak olduğundan ve traştan xpde buna deymşyeceğinden yatar drwin bootu tekbasına kurmanın yollarını arıyorum bulan olursa paylassın litfen

• Evet bugün itibariyle m1330 ile 4. arızayı yaşıyorum. Aslında bu sefer sorun laptoptan değil, şarj aletinden kaynaklanıyor. Kablo hafif bir ezilmeye maruz kalmış gördüğüm kadarıyla. Sanırım bu da adaptördeki sigortaları haşat etti.. Temennim bu sorunu garanti kapsamı dışına çıkarmamaları.. Bakalım yarın arayağacım Dell servisi.. ( Adamlar alıştılar bana, kendimi tanıtmama gerek kalmayacak. )
  • Az önce servis hattıyla görüştüm, 2-3 gün içinde yeni şarj aleti geliyor.. Bu adamları seviyorum.
  • dostum bende çok seviyorum haberiniz olsun dellin garanti kapsamında değil falan gibi saçmalıklarla uğraşmak gibi tasası yok bizim burda ticaret borsasına hediye geldibi dell insprian geçen hafta abim tam düşerken ekrandan tutumuş ekran baştan aşağı catlamış suç bizde ama aradık ekran çatadı dedik adamlar hiç sorgusuz suasiz tamam gönderiyoruz dediler 3 günde geldiler koç sistemden ekranı değiştirmeye. Yanlız koç sisitemin gönderdiği adamlar biraz kılçık oluyo bizim tekirdağdaki adam (banada o geldi o yüzden burda herhalde bu işe uğraşan elaman o diye tahmin ediyorum benimde kapak değişti onuda anlatıcam) Dedi bu garanti dışı falan dedim sanane sen işine bak dell takmıyo sana ne oluyo adamlar göndermiş ekranı soprgulamak sanamı kaldı tak ekranı taktı gitti hıyarto. Benim kapağıda değiştimek için o gelmişti ekran tam kapanmıyordu menteselerde sorun var heralde diye aradım sorunu anlamamız için bi kaç resim çekip yollarmısınız dediler yolladım resimleri komple kapak yolladılar adamlar bu adam geldi şimdi baktı baktı sorun anladım ben kaplolara falan bakıyo kestiremedi sökmeyi gözüne başladı benc e hiç sökmeyelim bunun gövdes,nde problem kasa komle değişmeli falna dedi. Ben sinirlendim tak kardesim dedim olmassa yne ararım sanamı kaldı sorgulamasını yapmka dedim peki taklım ozaman falan dedi ıkını sıkına sonra değiştirdik kapak löpdye kapandı sorunsuz baktım adam demekki sorun gövdede değilmiş dedim evet dedi kağıdı imzaladım yolladım adamı. Tabi bu duyarsızlık dell yada koçsistem ile alakaı bir durum değil adamın denyoluğu belkide sabahın köründe evlere gitmek işine gelmiyordur.

• Sana biraz takıntılı birisi denk gelmiş. Daha önceki sorunların 2sinde de aynı teknisyen geldi bana. Kendisiyle gayet iyi anlaştık. 2. seferde adres teyidi için aradığında benim olduğumu anladı, hemen geyik yaptık. Parçayı değiştirdikten sonra 'harddiskten de ses geliyor' dedim, kendisi hemen 'arabada bi harddisk var, eğer uyarsa değiştirelim' demişti ama uyumlu değildi... Neyse umarım bu sefer de aynı teknisyen gelir. Görüşmeyeli uzun zaman oldu.
  • burak ılgın ıcın sagol a09 bıosu nerden bulabılırım dellın sıtesınde goremedım. en sonkı bıos var orada. sana verdıgı sorunları buraya kopyalayayım
    Açıklama
    Bir sorun bu programın Windows ile etkileşimini durdurdu.

Sorun imzası
    Sorun Olay Adı: AppHangB1
    Uygulama Adı: NeroExpress.exe
    Uygulama Sürümü: 9.0.9.100
    Uygulama Zaman Damgası: 48d36d6b
    Askı İmzası: cf2f
    Askı Türü: 0
    OS Sürümü: 6.0.6001.2.1.0.768.3
    Yerel Kimlik: 1055
    Ek Askı İmzası 1: 46f973f65724c71428d1ad83f5471a05
    Ek Askı İmzası 2: b49d
    Ek Askı İmzası 3: 6cc584542ec1bc23488ed85e90ecced2
    Ek Askı İmzası 4: cf2f
    Ek Askı İmzası 5: 46f973f65724c71428d1ad83f5471a05
    Ek Askı İmzası 6: b49d
    Ek Askı İmzası 7: 6cc584542ec1bc23488ed85e90ecced

Sorun imzası
    Sorun Olay Adı: APPCRASH
    Uygulama Adı: Game.exe
    Uygulama Sürümü: 1.0.0.111
    Uygulama Zaman Damgası: 46d60000
    Hata Modülü Adı: Game.exe
    Hata Modülü Sürümü: 1.0.0.111
    Hata Modülü Zaman Damgası: 46d60000
    Özel Durum Kodu: c0000005
    Özel Durum Uzaklığı: 0008739f
    OS Sürümü: 6.0.6001.2.1.0.768.3
    Yerel Kimlik: 1055
    Ek Bilgiler 1: fd00
    Ek Bilgiler 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
    Ek Bilgiler 3: fd00
    Ek Bilgiler 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

bu tarz sorunları fazla veriyor gerek oyunda olsun gerekse her hangı bır program acıkken. mavı ekran hatasını daha almadım. genelde oyunlarda atıyor hata verip

• bırde soyle bır sey oluyor ornek vereyım: nfs undercoverı once masaustune kopyaladım daha sonra yukledım oyun kasınca oyunu kaldırdım. daha onceden masa ustune kopyaladıgım dosyasını oyunun yukleyınce sılmıstım. ancak oyunu kaldırdıktan sonra bıle baslattan nfs arattıgım zaman masaustundekı dosya hala oaraymıs gıbı gozuyor ccleaner ı veya revoyu kullanmama rağmen gıtmedı. aynı sorunu nero 9 dada yaptı.
  • darısı benim başıma diycemde allah nazardan kazadan beladan korusun bilgisayarımı allahttan daha donanımsal bi problem yaşamadım
  • @Cimmy hocam bak bu güzel haber çünkü donanımsal hatalar değil aldığın hatalar neronun verdiği hatayı anlamadım ama Sorun Olay Adı: APPCRASH çakışma sorunu oluyo yani bu game denen artık neyse oyun herhalde o an açık başka bir programla çakışıyo açık bütün programlardan çıkıp tekrar dene. A09 biosların olduğu normal adreste var ben yinede link koyuyorum buraya

http://support.euro.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=tr&l=tr&s=gen&releaseid=R193896&SystemID=XPS_M1530&servicetag=&os=WLH&osl=tr&deviceid=14338&devlib=0&typecnt=0&vercnt=5&catid=-1&impid=-1&formatcnt=1&libid=1&fileid=267480

•  @@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@
    I love my DELL
     @@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin07 -- 20 Şubat 2009; 18:10:53 >
  • ME TOO
  • laptopunuzu tv'ye bağladınız mı hiç?
    ben hdmi'den bağlamak istiyorum.
    herhangi bir hdmi kablo almak yeterli mi? çeşitleri var mı?
    s-video'dan bağlasam nasıl olur?
    konu hakkında bilgi ve tecrübeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
    sınıftaki tv'ye lapotu bağlayıp sunum yapmam lazım çocuklara.
    malum her sınıfta projecsiyon yok.:)
  • bwn hem tv ye hem plazmaya bağladım. hdmı kablosu yeterlı olur. alacagın yere soyle loptopu plazmaya veya normal tv ye baglayacagım dersen o sana gereklı olanı verır zaten. normal tv ye baglayacaksan bır ucu s-vıdeo dıger ucu skart veya tv nınkı nasılsa onu soylersın. ama bıraz fıyat arastırması yap oyle bazen saglam fiyat cekıyorlar
  • arkadaslar ben 3 ay once laptopa guzel bır format attmıstım recoveryı felanda sılmıstım. bugun ıtıbarıyle windowsa format attım ve sızlere sorum performans açısından olmazsa olmaz yapacagım bır sey veya yuklemem gereken bır drıver varmı mesala ıslemcı acısından. cunku ılk cektıgım formatta dellın sıtesındekı drıverları bılıncsızce ındırdım.tesekkur ederım. undercoverı yukleyen oldumu aranızda. benımkı kastı baya sızce normalmı suan ıcın bıldıgınız kullandıgınız ekran kartı drıverı var mı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cimmy

bwn hem tv ye hem plazmaya bağladım. hdmı kablosu yeterlı olur. alacagın yere soyle loptopu plazmaya veya normal tv ye baglayacagım dersen o sana gereklı olanı verır zaten. normal tv ye baglayacaksan bır ucu s-vıdeo dıger ucu skart veya tv nınkı nasılsa onu soylersın. ama bıraz fıyat arastırması yap oyle bazen saglam fiyat cekıyorlar

teşekkürler.
    ama sanırım bir ucu hmdi, diğer ucu scart olan bir kablo yok.
    72 ekran Tv'ye galiba s-video dan bağlamak zorunda kalacaz.

peki şöyle bir aparat var mı? bulamadım bildiğim yerlerde:)
    hdmi-dvi var.
    dvi-scarta çeviren bişi bulsak. var mıdır?
  • yok dostum TV ye hertürlü s videodan bağlamak zorundasın TV ile Monitör ve projeksiyanların sinyalleri farklı. Projeksiyon veya monitörlerin çıkışlarını görüntüden fedakarlık ederek cevirebilirsin yani hdmi çıkışı bir alt görüntü çıkışına mesala dijital çıkış dediğimiz dvi ya veya analog çıkış vga çevirebilirsin ama tv sinyali ile bunlar farklı o yüden böyle bir kablo bulman mümkün değil S video ile bağlıycaksın görüntü biraz kötü oluyo ama yapcak bişi yok
  • bu soruma bir cevap arkadaslar. ayrıca benım batarya bazen oyle bır ısınıyorkı el degmıyor arkadaslar sızdede var mı boyle bir sorun.
    quote:

Orjinalden alıntı: cimmy

arkadaslar ben 3 ay once laptopa guzel bır format attmıstım recoveryı felanda sılmıstım. bugun ıtıbarıyle windowsa format attım ve sızlere sorum performans açısından olmazsa olmaz yapacagım bır sey veya yuklemem gereken bır drıver varmı mesala ıslemcı acısından. cunku ılk cektıgım formatta dellın sıtesındekı drıverları bılıncsızce ındırdım.tesekkur ederım. undercoverı yukleyen oldumu aranızda. benımkı kastı baya sızce normalmı suan ıcın bıldıgınız kullandıgınız ekran kartı drıverı var mı.
  • birde parmak izi okuyucusunun driverı hangısı sorun bende mı bulamadım. bırde hangı derıverları yuklemem lazım ethernetı, ekran kartını, camera, ve sıgmatelı yukledım baska neler yukleyeyım.sagolun
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.